Gebelikte karin catlaklari ne zaman baslar?

ben 36 haftamdayim cok su iciyorum suyun icine az elma suyu katiyorum daha catlagim yok ama cok korkuyorum olur diye 14 kilo almisim 15 ilo ile bitiririm diyordum hamileligimi günde 4 yada 5 kere catlakliklara karsi yag kullaniyorum ins olmaz

merhaba hanimlar,ben 38 haftalik hamieyim.Beyaz tenliyim ve vücudum catlamaya cok müsait.Genc kizliktan kalma kalcalarimda catlaklarim vardi zaten ama biraz gecti kese sayesinde.Daha önce olusmus catlaklari baya sert kizartana kadar keseledim,hemen hemen haftada iki kez.Ve her dustan sonra bütün vücuduma baden yagi sürüp masaj yaptim.Inanin 6 ayda o kadar azaldilar ki.. Ve gelelim hamilelik catlaklarina.Karniniza fazla bastirmadan her banyoda hafif hafif kese yapin ve banyodan sonra bebe gece losyonu,badem yagi karisimini bolca sürün.Son aylarda sabah ögle aksam masaj yapa yapa.Cok faydasini göreceksiniz.Karnim davul gibi ama hala catlagim yok.

arkadaslar bende 2 bucuk aylik hamileyim,catlak olusacak diye korkuyorum,annem kilolu oldugundan farketmedim varmi ama iki ablam var ikisindede öyle asiri yok farkedilmeyecek derecede az,benim sorunum gögüslerim vücut yapima göre büyüktü simdi dahada büyüyecek,simdiden kasiniyolar karnimda gögüslerimde normalmi acaba,birde sigarayi biraktim hamileligimi duyunca 6 kilo aldim 2 bucuk ayin icerisinde ööff yaaa, hangi yagi sürmem gerek bilmiyorum daha ilk bebegim,bu konuda biri tam bilgi verirse sevinirim

kızlar bende 29. haftamdayım henüz hiç bir çatlağım yok allaha şükür. Olacak gbde durmuyor. Ben haftada bırkez karnıma bastırmadan oradakı kan dolaşımını hızlandırmak için kese sürüyorum pregnecare aldı gebelikte çatlak için kullanılan kremi kullanıyorum. Bir de eczaneden E vitamini aldım haftada bir iki de bebe yağıyla onu kullanıyorum ama sabah akşam nemsiz bırakmıyorum.

güzel bir paylaşım olmuş. bebiş istiyoruz. ve kilo alıp vermeden çatlaklarım var. beyaz tenliyim. aşırı değil ama varlar. bünyem müsait olduğu için korkuyordum. ilerde sizlerden öğrendiğim şeyleri uygulayabilirim. teşekkürler.

ben 36 haftamdayim cok su iciyorum suyun icine az elma suyu katiyorum daha catlagim yok ama cok korkuyorum olur diye 14 kilo almisim 15 ilo ile bitiririm diyordum hamileligimi günde 4 yada 5 kere catlakliklara karsi yag kullaniyorum ins olmaz

Ben 19 haftalık hamileyim şu an çatlağım yok, bunun genetik olduğuna inanmıyorum annemde var ama o ne krem sürebilmiş ne doktora gidebilmiş, bol su içiyorum demişsiniz günde kaç litre içiyorsunuz ? ben en az 3 litre içiyorum birde mustela çatlak kremini önerdiler kullananınız varmı? Lireac nasıl? kullananlar paylaşırsa sevinirim :44:

günaydın kızlar... ben 30 haftalık hamileyim ve şu ana kadar hiç çatlağım oluşmadı sanırım bundan sonrada inş. oluşmayacak. birkaç arkadaşım hamile olduğumu duyduğumda çatlakların oluşacak geç kaldın keşke önlemini önceden alsaydın vs.. gb önerilerde bulundular ama doktoruma sorduğumda böle şeylerin gerçekçi olmadığını genetik faktörlerle ve hatta kişiden kişiye ciltten cilde değiştiğini, eğer oluşacaksa ne sürerseniz sürün önleyemezsiniz, piyasada 5 tl den 500 tl ye kadar ilaç adı altında kozmetik var hiç biri tam olarak işe yaramıyor dedi. gerçekten de öle pahalı kremler kullanan arkadaşlarımda var işe yaramadı illaki çatlakları oldu. ben günlük her zaman kullandığım normal nemlendiricilerden kullanıyorum üstelik aklıma geldikçe akşam yada sabah kalktığımda hala bişiy olmadı koktuğum başıma gelmedi. üstelik annem ve ablamda bu dönemde oluşan kalıcı çatlakları olduğu halde. bence her duyduğunuzu alıp yapmayın derin dr.unuza danışın öneri alın benim dr.um tamamen doğal olan şeyleri öneriyor çok kilo almayada karşı :) 30 haftadayım henüz 7 kg aldım bol su içiyorum ve hergün mutlaka 8-10 km yürüyüş yapıyorum :) sizede mutlaka tavsiye ederim. inşallah sağlıcakla kuzucuklarımız aramıza gelir.

37. haftama giricem allaha şukur hala çatlak falan yok. Krem sürmekten sıkıldım artık ama :)

kac litre ictigimi hatirlamyiorum su anda ama ikinciye hamileyim bunda erken karnim cikti yag kulanmaya simdiden gene basladim bol bol nemli tutan yaglari kulanin derim bakalim bunda nasil olucak

Çatlak önlemek için bol su içmemiz lazım evet ama, ben çok su içince karnımda çatlıcakmış gibi bir basınç oluyor ve hiç bir şey yiyemiyorum.

Son düzenleme:
kızlar ben de durumumu paylaşayım belki yardımcı olur :)
37. haftamdayım, 5 ya da 6. aydan itibaren sadece bio-oil yağı kullandım, doktorum başka bi yağ önermişti ama çok pahalı geldi, fuarda methini duyduğum için internetten bio-oil almayı tercih ettim... hiç çatlağım yok, çok tatlı ve meyve yiyorum, günde ortalama 1 litre su içiyorum, bu arada yağı gün aşırı sürüyorum diyebilirim çünkü her gün sürmeye vaktim olmuyor işe geç kalmamak için :) benim bacaklarımda çocukluktan kalma çatlaklar var, demek ki cildim çatlamaya müsait, bu durum yağın işe yaradığını düşündürtüyor bana, umarım yardımcı olmuşumdur, rabbim hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin (amin)
bu arada şu ana kadar 10 kilo aldığımı da belirteyim :)

gebeliğimin hemen başında herkesin ısrarı üzerine bebe yağı aldım e vitaminli kremle birlikte bol bol bacaklarıma göğüslerime göbeğime hergün sürdüm ama göğüslerimde daha 3 aylıkken inanılmaz derin yırtıklar oluştu çünkü göğüslerim çok ufak olduğu için şimdi artık 85 denecek boyuttalar:))
şuan 28 haftalık gebeyim az önce gördüm göbeğimde çatlamaya başlamış alt kısmı yukarı doğru ilerlermi bilmiyorum hiçbir şeyin faydası olmadığını anladım günde 2 lt su tüketiyorum yürüyüşümü pilatesimi hiç bırakmadım dengeli besleniyorum falan filan genetikse eğer anneminde alt kısmında yırtıklar oluşmuş şimdilik rengi koyu ilerde beyaza döner bacaklarımdakiler gibi olur ama hiç önemli değil kim görecekki karnımı bi eşim görcek onun da aklı fikri bebeğin ve benim sağlığım ne olursa olsun sağlıklı olun benim için önemli olan o diyor.

30. haftama qirdim ama henüz vücudumun hiç biyerinde çatlak oluşmadı.
üstelik hiç bişey kullanmadım şimdiye kadar.
yalnız bunun qeçici bi sevinç olduğunu düşünüyorum, çatlaksız hamilelik mi olur
yaklaşık 13 kilo aldığım için selülitle tanışmış oldum.

Hey guzel Hamisler hic korkmayin sadece her dustan sonra vucudumu bebe yagi ile yaglayip her gece gobek ve goguslere mustela, lierac ya da bepanthol surerek geldim 38.haftaya Ben tek bir kreme bagli kalmadim biri bitince digerini satin aldim cokda iyi yapmisim simdi dogumdan sonra bol su ve sporla alinan 11.5kgcugu geri verip kremlerime devam etmeyi dusunuorumSiserken catlamadim,umarim inerkende sonuc ayni olur

herkese merhaba hamişler :) bende 28. haftamdayım 11 kilo aldım malesef ama hiç çatlağım yok ergenlik döneminde hızlı alınıp verilen kilolardan kalma göğüs ve kalça bölgemde çatlaklarım var çatlamayaa müsaitim aslında ama henüz bişi yok şükür bu arada tatlı badem yağı kullanıyorum ondan öncede amwayin vüut losyonunu kullanıyordum bu arada cildim yağlıdır normalde bunlada alakalı olabileceğini üşünüyorum ama doktorum ne sürersen sür çatlayacağın varsa çatlarsın demişti bu tamamen insanın vücuduyla alakalı bir durum hakkaten ne kullanırsan kullan çatlayacağın varsa çatlarsın

10 kilo aldım 6 aylıkken ilk olarak göğüs altlarım çatladı. dizlerimin arkasında az bişey var. şimdi de kasıklarımın yanı çatladı. ergenlikte de kalçalarım çatlamıştı. karnımın da çatlayacağı aşikar valla.

ben 35+5 im ve hala çatlağım yok. ablam kimyager özel bir krem yaptı bana dördüncü aydan itibaren onu kullandım ve düzenli su içmeye çalıştım. Bundan sonra çatlak oluşur mu acaba? bir de asıl merak ettiğim çatlaklar hamileyken belli oluyor mu yoksa doğumdan sonra zayıflayınca mı ortaya çıkıyor? bazıları çatladıysan bile şimdi belli olmaz zayıfladığında belli olur diyor doğru mu?

30.haftadayim... lokman hekimden kati kakao yagi aldim gebeligimin 3.ayinda.. sabun gibi bi sey :) avucuna aldiginda erimeye basliyor... simdiye kadar onu ve bebe yagimi kullandim... ve bol bol su ictim, iciyorummm... henuz catlagin ç'si yok... umarim da catlamam! 11kilo aldim.. 66 oldummm:// doktorum 10 kilosu dogumla gitcek dedi...hadi bakalim catlaksiz dogumlara insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…