Gebelikte karında oluşan çatlaklar ve önleme yolları

• Konu Sahibi Konu Sahibi ptty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ptty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.550
31
113
Merhaba anne adayları ,hepimizin aklına takılan sorunlardan birisi de gebelikte karında oluşan çatlaklardır :/ şu an 13. haftalık hamişim henüz gördüğüm kadarıyla çatlağım yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez ,hangi ürünlerden fayda gördünüz ya da bu çatlakların oluşmaması için özel egzersiz yaptınız mı ,şu ana kadar araştırdığım bilgilerden LİERAC PHYTOLASTİL JEL iyi geldiğini okudum , konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum ,iyi paylaşımlar :anneadayı::KK46::nazar:

Merhaba anne adayları ,hepimizin aklına takılan sorunlardan birisi de gebelikte karında oluşan çatlaklardır :/ şu an 13. haftalık hamişim henüz gördüğüm kadarıyla çatlağım yok ama bu olmayacağı anlamına gelmez ,hangi ürünlerden fayda gördünüz ya da bu çatlakların oluşmaması için özel egzersiz yaptınız mı ,şu ana kadar araştırdığım bilgilerden LİERAC PHYTOLASTİL JEL iyi geldiğini okudum , konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum ,iyi paylaşımlar :anneadayı::KK46::nazar:

Bebek yagi aci badem yagi.tatli badem yagi tuyleri guclendirir kullanmayin.bisuru para harcamaniza gerek yok.banyo sonrasi bebek yagi baska gunler badem yagi kullanin.

canım ben 5 bucuk ayıma kadar, jonshon baby yağı kullandım, hiç çatlağım yoktu. Ama sonra bebeğim büyüdükçe çatlaklarım oluşmaya başladı. Hemen Lierac aldım, sabah akşam kullanıyorum. Çatlaklar karnın büyüdükçe fazlalaşmaya devam ediyor. Artık kremin nekadar iyi geldiğini doğumdan sonra görücez. Bu kremler çatlakları hafifletiyormuş. kırmızı kırmızı görünmesini engellermiş.

canım çatlak dediğin şey birazcık genetik.. ben kesinlikle pahalı kremler önermiyorum bu sebeple.. özel hastaneye gitmeme rağmen doktorum bile önermedi düşün.. gebeliği öğrendiğimden beri johnson's bebe yağı kullanıyorum sabah akşam güzelce masaj yaparak sürüyorum.. hemen de giyinmiorm üstümü tenim emsin die biraz geziorm karnım, belim açık.. bir de çok bol su içiyorum günde en az 3 litre.. 34. haftamdayım maşallah hiç çatlağım olmadı..

Merhaba, ben de yaklaşık 18. haftadan bu yana lierac kullanıyorum.Kesinlikle öneririm.Karın bölgemde hiç çatlak oluşmadı şimdiye dek.Göğüs bölgemde ise o haftadan çok önce çatlaklar oluşmuştu.Onları tam geçirdiğini söyleyemem zaten tedavi vadetmiyor.Yeni oluşmalara engel oluyor.Ama görünümünü oldukça azalttı, zira 2bedenden fazla büyüdüm.İyi bile engelledi gibime geliyor..

Ben Mustela kullanıyorum. Tavsiyeler agırlıktaydı. Umarım memnun kalıcam.

Bende 3 bucuk aylik hamileyim henuz catlagim yok ama iki ablamdan gordugum kadariyla sanirim bu ic karin genisligiyle de alakali bi ablam 56 kiloyla hamile kalmisti karni 2 ayken bile hemen belli oluyodu ama hic catlagi olmadi bebek yagi suruyodu hep diger ablam 70 kusur kiloyla hamile kalmisti ve 6.ci ay civari kirmizi kirmizi baya buyuk catlaklari olustu ozel kremlerde kullaniyodu ama fayda etmedi dogum sonrasi kirmiziliklar gecti ama izler kaldi dr a sordugunda ic kesen dar demis yine de bebek yaginin iyi geldigini biliyorum

Kizlar ne yaparsaniz yapin o catlaklar mutlaka oluyor ozellikle beyaz tenli bayanlarda daha cok...ilk bebegimde 38 haftama kadar sifir catlak vardi ama son iki haftamda karnim iyice dusuncebirden catladilar aldigim onlemlere ragmen..yani bos yere para harciyoruz o kremler bilmem neler hicbir ise yaramiyor ama iyi bise soyleyeyim 4 ay snra beyazliyorlar ten renginize donuyorlar ;):KK19:

Lierac 200ml krem eczanelerde 120TL daha uyguna alaniniz var mi? Yardımcı olur musunuz?

geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim :anneadayı: umarım bu konu sayesinde bir çok kişide bilgilenmiştir benim gibi :KK46:n11 sitesinde bir ara evet kampanyası vardı sanırım bakmak lazım yine ,en kısa zamanda almayı planlıyorum ama evet çok pahalı bütçeyi ayarlamak gerek :KK51::KK51::KK51:

Mutlaka erkenden kullanmaya başlayın 27. Haftamdayim karnima belime 13. haftadan beri hep lierac surdum bide sebamed bebe yağı. Basen ve göğüslerimi nedense düşünmedim :( çatlak içinde kaldım çok üzülüyorum şimdi oralarada başladım :(

Lierac 200ml krem eczanelerde 120TL daha uyguna alaniniz var mi? Yardımcı olur musunuz?
200 ml için o bence iyi bir fiyat.Ben 130dan aşağı bulamadım.Ama geçenlerde markafonide vardı 105ti.Fırsat sitelerini de takip edin derim...

ben reçete com dan 2 tane 200 ml kremi 159 tl ye aldım ama sürkli kullanamıyorum herhangi bir çatlak oluşumu gözlemedim karnımda aldım ara sıra aklıma gelirsesürüyorum aslında düzenli kullamak gerekyor :(

Ben de mustela kullanıyorum. Umarım doguma kadar ve sonrasında faydasını görürüm. Evet pahalı ve cabuk bitiyor ama
kullanıyorum. Bir yakınım Lierac kullanıyorum memnundur heralde.

recete.com hizmetten memnun kaldım güvenerek alışveriş yapabilirsiniz. üstelik süpriz hediye bile gönderdiler.

Valla kizlar catlak olayi genetik, ayni zamanda kilolu bayanlarda daha az gozlemleniyor zayiflara nazaran.. zayif birinin vucudu alisik olmadigi icin birden genisliyor ve hoooop catlaklar olusuyor, dunyanin iyi kreminide alsaniz ise yarayacagini hic sanmiyorum. Bol su ve krem kullanilir deri kurumasin diye, onun haricinde yapabilicegimiz pek birsey yok gibi.. hem kimin umrunda bebek saglikli dogsun peh!

Back
X