• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte kilo alımı sorunum

gulceonur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
411
3
96
Antalya
merhaba arkadaşlar 27 haftalık hamileyim önceki kilom 57-58 di. 15 kilo aldım zararı olan hazır kızarmış yada hamur işi asla yemiyorum ekmek pilav makarna gibi besinleri de çok tükettmediğim halde kilo alışımın önüne geçemiyorum çok kilo aldım ayaklarım da şiş ayakkaılarım olmuyor görüntü olarak aşırı kilo almış gibi durmuyorum ama vücüdum çok çirkinleşti.bu durumlar geçici mi kalıcımı bilgisi olan yardım ederse sevinirim. şu anda cinsel hayatta bitmiş durumda doğumdan sonra da böyle kalırsam yine bitik kalır sanırım.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 27 haftalık hamileyim önceki kilom 57-58 di. 15 kilo aldım zararı olan hazır kızarmış yada hamur işi asla yemiyorum ekmek pilav makarna gibi besinleri de çok tükettmediğim halde kilo alışımın önüne geçemiyorum çok kilo aldım ayaklarım da şiş ayakkaılarım olmuyor görüntü olarak aşırı kilo almış gibi durmuyorum ama vücüdum çok çirkinleşti.bu durumlar geçici mi kalıcımı bilgisi olan yardım ederse sevinirim. şu anda cinsel hayatta bitmiş durumda doğumdan sonra da böyle kalırsam yine bitik kalır sanırım.

Canım benimde bir tanıdığım senin kilolarda hamile kalıp 90 kilo ile doğum yaptı .yaklaşık 35 kilo falan almıştı.Fakat sonra gayet güzel kilo verdi... Sanırım bazı bünyelerde bu şekilde oluyor.

inşallah öyledir canım ya teşekkür ederim cevabın için sonrasında kolay veriliyorsa canımı boşyere sıkmam

bende senin gbi 53 kiloyla başladım ama şuan 75 kilo oldum malesef ve doktorum geçen hafta beni uyardı porsiyonlarını küçült die hem doumum zor olurmuş hemde çok zor verirmişim sınır hamilelikte 16 kilo fazlası yük oluo ve bnmde ayaklarım o yzden çok şişti 35.haftamdaım dr. bol bol yüz ve yürü dedi yüzmeye başladıımdan beri ayaklarm normal gbi şuan...

Valla arkdaşım hep sölüyorum çok zor oluyo ama hamileler için diyetisyen kontrolünde özel beslenme diyeti uygulayabilirsin,maddi olarak külfet oluyo ama yapacak bişe yok,ben zorunlu olarak başladım bu diyete,ama şimdi memnunum..7 ayım bitti,ben 6,5 kilo aldım..Üstelik diyete başlamakta geciktim bile..Yani kısacası diyete başladığımdan beri sadece yarım kilo aldım..
Birde bunu kafana takma,kilo verirsin,herkes senin gibi,öle 10-12 kiloyla doğum yapan sayısı azınlıkta..Birde meyvenin fazlası bile kilo yapıyo,3 ana 3 ara öğün şeklinde beslen,ara öğünlerde süt+ 1 adet meyve ye,porsiyonlarını küçült ve beyaz ekmek un tuz şeker katı yağ bunların hepsini hayatından çıkart..Dediğim gibi zor oluyo uygulamak ama sağlığımız için hepsi..

çok mu tuz tüketiyorsunuz acaba şişlik o yüzden olmuş olabilir
ben de öyle hamur işi kızartma yemiyorum(istesemde yiyemiyorum midem bulanıyor kokusundan bile)
ekmeği kahvaltıda yiyorum bi tek ben de nasıl hızlı kilo alıyorum anlamıyorum

bi arkadaşım 30 kilo aldı üstelik doktor kendisi ama 6 aya kalmadan hepsini verdi umarım sen de verirsin üzülme çok ta diyet yapılmamalı hamileyken yaa.tuz yeme işte başka ne olur ki zor yanii. ben de yiyorum hem de nasıll:))))))

bende senin gibi çok çok yemediğim halde ilk 28 haftada aldım alacağımı canım 15 kilo :))) bir ara birden alınca bir tipsizlik çöktü ama sonradan düzene girdi hatta çoğu kişi yok çok almamışsın demesine rağmen şu anda toplamda 18 kilo almış bulunuyorum ama son iki aydır ayda birer kilo aldım durdu hızlı kilo almam seninde durur son aylarda doktorum bana et ağırlıklı beslen dedi sebzeyi çiğ salata olarak ye dedi cidden ondan sonra durdu kilo almam et ağırlıklı besleniyorum ki tatlı yiyorum benim kilo almamdan tatlı sorumlu sanırım gerçi hamile kalmadan önce çok zayıftım tatlı yine çok tüketirdim almazdım kilo hamilelikte işte bünye değiştiğinden azda yesen yarıyo kimine her bünye başka merak etme durucaktır doğumdan sonrada veririz kilolarımızı dert etme canım sağlıklı olsunda bebişlerimiz kilo dedin nedir ki:)))

canım bu bünye ve yapı meselesi bende gebeligimde çok kilo aldım 56 hamile kaldım ve 85 le doguma girdim 25 gün oldu dogum yapalı hastaneden ilk çıktıgımdA 78 idim dün sabah çıktım tartıya 69 olmuşum çogu şişliktir doktorumla görüştüm bu normalmi die evet normal demekki ödemlerin inmiş dedii

bende senin gibi çok çok yemediğim halde ilk 28 haftada aldım alacağımı canım 15 kilo :))) bir ara birden alınca bir tipsizlik çöktü ama sonradan düzene girdi hatta çoğu kişi yok çok almamışsın demesine rağmen şu anda toplamda 18 kilo almış bulunuyorum ama son iki aydır ayda birer kilo aldım durdu hızlı kilo almam seninde durur son aylarda doktorum bana et ağırlıklı beslen dedi sebzeyi çiğ salata olarak ye dedi cidden ondan sonra durdu kilo almam et ağırlıklı besleniyorum ki tatlı yiyorum benim kilo almamdan tatlı sorumlu sanırım gerçi hamile kalmadan önce çok zayıftım tatlı yine çok tüketirdim almazdım kilo hamilelikte işte bünye değiştiğinden azda yesen yarıyo kimine her bünye başka merak etme durucaktır doğumdan sonrada veririz kilolarımızı dert etme canım sağlıklı olsunda bebişlerimiz kilo dedin nedir ki:)))

ayy tamda duymak istedıgim şeylerrr :DD kilo nedirkiiii:18::18:

kızlar ben bu kilo alımının yemeyle değil de bünyeyle alakalı olduğunun en güzel örneğiyim.pilav,makarna,tuz,şeker,ekmek,mantı aklınıza ne gelirse yiyorum.hergün 1 tabak karışık meyve yiyorum.süt içiyorum.sabahları ekmeğime çokella sürüyorum:-))üstüne balık hapım var hergün(bi tek balık yiyomiyorum)
tatlı yiyorum tuzlu yiyorum.yiyorum...

SONUÇ:22 HAFTA 4 KİLO ALDIM.AMA ZAYIF Bİ TİPİM NORMALDE DE .YANİ TAMAMİYLE VÜCUT TİPİ VS.İLE ALAKALI DİYE DÜŞÜNÜYORUMMMMMMM...

Son düzenleme:
ben de az yiyip cok kilo alanlardanim hem de hamur isi pilav makarna yok yemeklerimde canim hic istemedigi icin, az da yesem cok da yesem hep ayni hizda kilo aliyoum nasil oluyor anlamadim. diyetisyene gitmeyi dusundum iki ay once, sonra kendime dedimki nasil olsa cok saglikli besleniyorum zar zor hamile kaldim, hayatta kac kez yasanir, bosverrrrrrr dedim:) ama hamilelik oncesi normal kiloda birisiydim o yuzden kilolu hamile kalsaydim dikkat ederdim saglik icin.
simdiden 14 kilo aldim, 20 yle bitirirsem iyidir:) ne yapayim gayet saglikli besleniyorum, onemli olan bu. oglum sag saglim dogsun da, gerisini hallederiz, bebisle yuruyus yapariz bol bol:)

ben 26+5 günlük hamileyim 72 kilo ile hamile kaldım şimdi 75.5 uğum 3,5 kilo aldım dr. um bişey demiyo kilomla ilgili bebeğin kilosuna iyi diyo normal mi ben az mı kilo aldım anlamıyorum?herkes 8 9 kilodan bahsaediyo yarısındana az benim kilom onların.(yememde hiç bişeyi kesmiyorum acayip yiyorum )

yapılan araştırmalarda ortaya koymuş düşük agırlıkla gebe kalınması halinde yüksek kilolar alınabilir ama bence dikkat et bebek içinde fazla kilo alman iyi değil l dogumu zorlaştırır ben 7 aylık hamileyim toplamda 5.5 kg aldım

inşallah öyledir canım ya teşekkür ederim cevabın için sonrasında kolay veriliyorsa canımı boşyere sıkmam

mrb.ben 22 yaşındayken
53 kiloda hamile kalıp,84 kilo da doğum yapmıştım.ve piskolojim çok bozulmuştu.herkes hayatta veremezsin bu kiloları,böyle kalırsın diyorlardı.çok ağladım günlerce,doğum yaptım 15 gün içinde 19 kilo birden bire yok oldu..inanamadım.bebeğim 3 aylık bile olmamıştı daha.ben 59 kiloya düştüm.ve altı ay içinde 51 kiloya düştüm herkes çok şaşırdı inanamadılar.kızım olmuştu.kız çocuğun da çok daha fazla kilo alınıyormuş,kesinlikle doğru.kızım 8 yaşında,şu anda da tekrar hamileyim.6.ayıma girdim yaşım 31 55,5 kiloda hamile kaldım şu an 61 kiloyum.kaç kiloda doğum yaparım bilmiyorum ama.ilk doğumdaki kadar kilo alacakmışım gibi gelmiyor nedense.bellide olmaz.ama hiç kafana takma bence.beni örnek al:)bak 34 kilo aldım ve kısa zamanda 51 e kadar düştüm..sende de aynı şekilde olacağına eminim:)

kızlar ben 50 kiloyla hamiş kaldım suan 20 haftalık hamişim kızım olucak allahım nasip ederse 4 kilo aldım... aslında normal ama bende kilo alma fobisi vardı aynaya bakamıyorum dogumdan sonra aldıklarımı veririm biliyorum ama bu korkumuda yenemedim bi türlü...:18::18::18::18::18:

Merhabalar ben ilk kizimda 50 kiloylan hamile kalmistim 22 kilo almistim dogumdan sonra hepsi gitti 46 kiloya kadar düsmüstüm,ikinci kizimda 46 kiloylan hamile kaldim 17 kilo aldim yine hepsi gitti suan yine hamileyim 50 kiloylan hamile kaldim 6 kilo almisim suana kadar :34:

bende 54 ile hamile kaldım şimdi 69 kg yim. geçen hafta tansiyonum çıktığı için bütün herşeyi 0 tuzla yemeğe başladım. sanırım şişliğim gitti ve kendimi zayıflamış hissediyorum.son günlerde çok kg alınır diyolardı sanki almıyormuşum gibi geliyor acaba tuzu kestiğim için mi bebeğim kaç kg oldu çok merak ediyorum. farklı makinalarda bakıldı kilosuna hep değişik değişik çıktı.cuma kendi doktoruma kontrole gideceğim onda belli olacak inş. tombikleşmiştir....

bende beşinci aya yeni girmeme rağmen bir anda 5 kilo aldım.yememi azalttığım halde hergün kilo almaya devam ediyorum.az kilo alanlar tavsiyede filan bulunsa

Back
X