Gebelikte kilo almamak

milonguera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
193
90
98
36
Selam arkadaşlar, 17. Haftamdayım en son kontrolde doktorum bebeğin iyi olduğunu söyledi çok şükür ama ben yiyorum aslında ama henüz kilo alamadım sanki aldıysam da bir kilo fln almış almamışımdır.. herkes şu kadar kilo aldım fln diye bahsediyor çok üzülüyorum bebeğimi besleyemiyor muyum allah korusun yanlış mı besleniyorum az mı yiyorum acaba diye.. belki komik gelecek size ama doktor da daha önce zayıf hamile kaldığım için biraz kilo almam gerektiğini söylemişti bu yüzden de endişem çok biraz.. benim gibi olan var mı ya da bir önerisi olan?? :(

Canım az önce başka bir konuya yazdım şimdi senin bu yazıyı okuyunca tesadüfe bak dedim. Ben de kilo alamadım canım hatta hamile kaldığımda ilk 3 ay 4 kiloya yakın verdim. 53 kiloyla hamile kalmıştım 49 a düştüm ilk 3 ay. Şimdi 7. Ayımdayım ve 56 kiloyum. Hamile kaldığımın sadece 3 kilo fazlası ama sadece göbeğim çıktı başka hiçbiyerden kilo almadım. Senin haftalarında ben 1 kilo bile almamıştım bu 3 kiloyu 7. Aya girince aldım. Zaten doktorum bana 30lu haftalardan sonra kilo almaya başlaman normal dedi. Benim bi de karnım çok küçük kaftama göre. Hiç 30 haftalık göbeği gibi değil, 19 haftalık hamile kuzenimin göbeği benden daha büyük :/ ben de çok endişelendim bebeği besleyemiyor muyum diye çünkü ben çok yemek de yiyemiyorum sanki zehirlenicekmişim gibi ya da zarar vericekmiş gibi geliyo herşey ama bebeğin kilosu en son haftasıyla uyumlu gidiyordu. Haftaya kontrolüm var umarım bebeğin kilosu iyidir yine. Doktorun bebek iyi dediği sürece endişelenmene gerek yok. Sen bişey yemesen bile bebek senden almadı gerekeni alır zaten ama sen güçsüz kalırsın.

Selam arkadaşlar, 17. Haftamdayım en son kontrolde doktorum bebeğin iyi olduğunu söyledi çok şükür ama ben yiyorum aslında ama henüz kilo alamadım sanki aldıysam da bir kilo fln almış almamışımdır.. herkes şu kadar kilo aldım fln diye bahsediyor çok üzülüyorum bebeğimi besleyemiyor muyum allah korusun yanlış mı besleniyorum az mı yiyorum acaba diye.. belki komik gelecek size ama doktor da daha önce zayıf hamile kaldığım için biraz kilo almam gerektiğini söylemişti bu yüzden de endişem çok biraz.. benim gibi olan var mı ya da bir önerisi olan?? :KK43:

Doktorun bebek sağlıklı dediyse besleyemiyor muyum acaba diye dert etmene gerek yok bence. Ama doktorunla konuş, hiç kilo alamadığını ve endişelerini anlat, o sana zaten test yapar ve vitamin falan verir. Ondan sonra da panik olma. Zaten ilk aylarda kilo çok alınmıyor.

açım aç arkadaşım yaa :) :) kilo almamak için 40 takla atıyorum burda ben :KK70:
Ben de nasıl kilo alınabildiğini anlamıyorum canım :) yani 1 tabak yemeği bile bitiremiyorum sanki karnımda yemeğe yer yokmuş gibi biraz fazla yesem karnım geriliyor şişiyor, almıyor sanki midem. O yüzden genelde az az ama her saat bişeyler yiyorum minik minik. Belki o sayede almıyorumdur. Sen de öyle dene istersen canım. Mesela canının çok çektiği bi yemeği 2 tabak yiyeceksen önce 1 tabak ye 1 saat sonra yine yersin.

ah be canım 2 tabak nerde. 1 kepçe çorba 1 kepçe susuz yemek. az salata . akşam ve ogle yemegım bu. kahvaltı cok hafif. 4-5 zeytın ,az yaglı az peynır , haslanmıs yumurta, 1 dilim tam bugday ekmegi, ıhlamur ya da acık sekersız cay,çok çok az yeşillik. 3 de ara öğünüm var :(

Ben daha yeniğim ama bu bulantılarla giderse durum vahim hamile 6. Haftaya kadar düzenli yumurta yedim süt içtim şimdi ne yiyeceğim kahvaltıda bilmiyorum tiksinmekten yumurta yiyemiyorım

Tavada peynirle karıştırıp deneyebilirsin canım süt ben de icememistim yeni yeni başladım.. bi de ben ekmek yiyemiyordum kokusundan o donm mecbur beyaz ekmek yemistim..

20. haftadan sonra kilo daha çok alınıyor dert etmeyin ;)

kızlar hazır burda hamilelik konusu var, bi diyalog da yakaladık ekstra konu açıp kirlilik yapmayayım dedim.
Göğüslerim en başından beri inanılmaz acıyor. Yatakta sağdan sola dönerken acıyor, sabah yürürken bile acıyor. Bu hassasiyet normal mi? Geçecek mi? 10 haftalıgım.

kızlar hazır burda hamilelik konusu var, bi diyalog da yakaladık ekstra konu açıp kirlilik yapmayayım dedim.
Göğüslerim en başından beri inanılmaz acıyor. Yatakta sağdan sola dönerken acıyor, sabah yürürken bile acıyor. Bu hassasiyet normal mi? Geçecek mi? 10 haftalıgım.
Benim de oluyordu canım endişelenme hafifliyor daha sonra 12. 13. Haftadan sonra nispeten daha rahat hissedeceksindir..

Kizlaarr ben 19. Haftaya girdim ve hala kilo alamadim ya var mi hala bu durumda olan.. dr randevuma da daha 10 gün var gidince soracağım ama cok da panik icindeyim..

Back
X