Gebelikte kordon kisti ile karşılaşan var mı? ???

hejammm

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
24
8
6
42
Merhaba arkadaşlar ben 12+2 günlük gebelik az önce hastaneden geldik doktorumuz bebeğimiz kordon cikisinda kordon kisti olduğundan suphelendi suan önemli bir durum yok ama araştırılması gerekiyor dedi bir prof a yönlendirdi bende profa görünecek bu durumla karşılaşan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? ?

merhaba
ben de 8+ 4 deyim ve 2 gun önceli kontrolümde kordonda minik bir kist görüldü. dr cok onemlı degıl dedı ama yıne de endişe ediyoruz tabi.
sizin durumunuz nasıl bilgi verebilirseniz sevinirim. herhangı bır sorununuz var mi ve de yaşınızı merak ediyorum..

Merhabalar suan çok şükür iyiyiz kistimiz yok olmuş olumsuz bir durum yok yaşım da 34 oldu. ..caninizi sikmayin inşallah sizinkide yok olur...

Merhabalar suan çok şükür iyiyiz kistimiz yok olmuş olumsuz bir durum yok yaşım da 34 oldu. ..caninizi sikmayin inşallah sizinkide yok olur...
cok sevındım..kist hangi haftada görülüp hangi haftada yokolmustu acaba ? ben 40 yaşındayım ilk gebeliğim ve herşeyi kuruyorum. o yüzden tekrar sormak istedim size..
saglikla kucağınıza alın ınsallah

Diğer konrolume gidince o zaman yok olmuştu galiba 16.haftada felan yok oldu haklısınız sizi cok iyi anlıyorum benimde bir erken doğumum oldu kizim üç gün yaşadı sonra melek olup uçtu bende herseyi kafaya takmış durumdayım allah sağ salim bebeklerimizi kucağıma almayi nasip etsin 8nsallahhhh

Merhaba ben aranıza yeni katıldım.bende 28 haftalık gebeyim en son muanemde doktor bebegin kordonun ucunda 6 mm kist oldunu söyledi.ve bebegim 1 hafta gelişim geri dedi. Çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum bu hafta tekrar gideceğim kan uyuşmazlık innesi vuracaklar.çok sıkıntılı günler yaşıyorum. Rabbim hepimizin yavrusunu esirgesin saglıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Bu kordon kisti korkulacak bi durum mu bana yardımcı olursanız sevinirim

Bu kordon kisti korkulacak bi durum mu bana yardımcı olursanız sevinirim
canım ben henüz 3 ayımı doldurdum. en son 10 haftalıkken kontrole gıtmıstım. kordondakı kıst duruyordu ancak dr onemsemedı. onemlı olan bebegın vücudunda bırsey olmasın kordon kesılıp atılacak sonuçta dedı. ben de bılmıyorum bır sorun olup olmayacağını. 1 hafta gerı olması onunla ılgılı degıldır herhalde. sonuçta kan akımını engellemıyor sanırım senınkınde de. ben yasımdan ötürü rısklı gebelık uzmanına gıdıyorum. sen de ıstersen aynı sekılde bır perınatolog dan randevu al en azından ıcın rahatlar. allah sağlıkla kucağımıza almayı nasıp etsın. gelısmelerı de paylaşırsan sevınırım.

İyi akşamlar saglıklı hamilelik ve dogum geçirirsin canım daha yolun başındasın herşey gönlünce olsun inşallah. Benim ilk 6 aya kadar bi sorun yoktu ilk guatır çıktı ilaç tedavisine başladım 6 aya gelene kadar yemek yiyemedim her geçen gün zayıfladım.testlerinin hepsini yaptırdım bi sorun çıkmadı çok şükür geçen hafta ayrıntılı ultrssyona çıkan kist beni çok üzdü dedigin gibi kordonda olması bi şans bence çocuguma yada bende degil.kesilip atılacak.bu hafta tekrar gideceğim.yinede korkularım var yok dersem yalan olur.Rabbim yardımcımız olsun.gelişmeleri yazarım bana cevap verip rahatlama mı sağladın teşekkür ederim.

Merhaba bugün doktora gittim kist iki tane olmuş doktorum korkma masum görünüyorlar dedi. Meğerse bu kordon kisti tedavisi yokmuş tek çare dogum muş.bebegim 225 gr almış çok sevindim doktorum biraz rahatlatmaya çalışsada annelik duygusu agır basıyor korkuyor telaşlanıyorsun.Rabbim herkese hayırlı saglıklı dogum ve bebek nasip etsin inşallah

canım doktoruna güven. ters bırsey olsa zaten dırek söylüyorlar. ben de 15 mart'ta dr gıttım. 13. haftadayım. benım kordon kıstı de duruyor ancak dr yıne onemsemedı. sanırım kan akışına bakıp sorun olmadığını söylüyorlar. allahım hayırlısıyla kucağımıza alsaydık.. benım yas 40 sımdı tarama testlerı dtreslerı başladı. senın bebıs de güzel büyümüş işte takma artık. zaten elımuzden bırsey gelmıyor barı ekstra stres yapmayalım..

L Leydiyim nasilsin cnm herşey yolunda mi merak ettim. benım 15. haftam bıttı. ıkılı test sonucunda papp a mom değerim çok düşük geldi. bunun yol açabileceği sorunları düşünüp duruyorum. 12 nisanda kontrolüm. kisti tekrar soracağım.
sen ne durumdasın ?

ebos hangi şehirdesiniz? doktorunuz kim? 40 yaşındayım ve bebek istiyorum. bir düşük oldu, şimdi çok evhamlıyım. bilgi verirseniz çok sevinirim. ben ankaradayım

ebos hangi şehirdesiniz? doktorunuz kim? 40 yaşındayım ve bebek istiyorum. bir düşük oldu, şimdi çok evhamlıyım. bilgi verirseniz çok sevinirim. ben ankaradayım
merhaba ben ızmir deyim. 40 yaşındayım. 6. tup bebek denememde pozitifi gördük. hep izmir'de denedim. 3 farklı merkez ve dr değiştirdim. hepsı ayni tedaviyi uyguladılar hemen hemen. açıkcası su dr ya da su merkez diye bir tavsiyede bulunamıyorum. sanırım kısmet biraz da. 3 senedir uğraşıyoruz. tup bebek süreçleri hıc kolay degıl.
şuan gebelık takibini dırek perınatolog dr ıle yapıyorum. o yüzden hersey daha detaylı inceleniyor. daha bir oh diyemedim çok zormuş sonrası da malesef bitmiyor.
sizin kendiliğinden mi tedavi ile mi oldu daha önce ? düşük hangi haftada olmustu ? ne dedı doktorunuz ? ılk 3 ay içerisinde ise zaten doğal seleksiyon diyorlar dırek. ama kanda pıhtılaşma konusu çok onemlı. onun testini mutlaka yaptırın bence.

sanırım baştan başlamam gerekecek: 14 yaşında bir oğlum var. bu çabam ikinci çocuk için,biliyorsunuz, ilk ya da değil, çocuk isteği ve özlemi hep aynıdır. Allah hişç birimizin kucağını boş bırakmasın, çocuklarımızın acısını göstermesin.
gebe kalmak gibi bir sorunum hiç olmadı 2003 yılında canlı doğum, sorunsuz gebelikten sonra 2012 yılında bir düşük (4 haftalık, kimyasal gebelik dediler), 2013 mol gebelik teşhisi ve kürtaj (henüz 4 haftalık iken) ve bu yılın şubat ayında dış gebelik (4 hafta 3 günlük,kendiliğinden düştü- sağlıklı olmayan beta hcg artışı ile tespit edildi, kese görünmedi) sebebiyle kayıplarım var.
tüm testlerim ve tetkiklerim iyi, hormon, biyokimya, hemogram v.s. rahim filmim temiz (tüplerim açık), yumurta rezervim ve olgunluk durumları da döllenmeye müsait, ancak yaşım itibarıyla oluşabilecek komplikasyonlar ve riskler beni hep çok düşündürüyor.
dediğinizde haklısınız, riskli gebelik takibi yapabilecek perinatolog ile birlikte sürdürmek en iyisi. beklenen adet tarihim 06 nisan, güzel haberlerle inşallah

canım allah bağışlasın oğlunu. kendı kendıne hamıle kalabılıyor olman çok güzel benım hıc öyle bır durumum olmadı. daha önce 7 haftalık bır düşüğüm daha oldu. hep tup bebek benımkıler. 3 aydan önce olan düşüklere pek bır yorum yapmıyorlar. ancak senınkıler hep çok erken safhalarda olmuş. bakma bır yandan da öyle olması daha ıyı. ılerledıkce kaybetmenın acısı ağırlaşır.
ben çok zor elde ettıgım ıcın çok daha endıselı oldum. yas elbette bır faktör ama senın 4 sene oncesındekı gebelıklerınde de sorun olmuş. embrıyo oluşuyor ama sağlıklı gelısım gosteremıyor. bu aşamada hem yumurtadan hem de spermden kaynaklanabılıyor.
tup bebek bır cozum olabılır belkı. embrıyolarına genetık ınceleme yapılıp ondan sonra transfer edılıyor. bu sekılde genetık olasılıkları büyük bır oranla elemiş oluyorsun.
perınatolog su aşamada çok anlamlı degıl sankı. normal ıyı bır kadın doğumcuya gıdıp oncekı dusuklerının olası sebeplerını düşünüp gereklı tetkıkler yapılmalı bence. dedıgım gıbı çok ıstıyorsanız çocuğu geç olmadan tup bebek de sağlıklı bır gebelıge bır adım önde baslayabılmek ıcın bır tercıh olabılır.
nacızane goruslerım böyle. umarım en kısa zamanda sağlıkla ıstegınıze kavuşursunuz.
sevgıler.

Merhaba arkadaşlar 12+5 günlük hamileyim bugün kontrole gittik 2li test yapılacaktı fakat kordonda kist gördü doktor perinatologa yönlendirdi gittik o da tek tek inceledi kist var fakat korkulacak birşey yok dedi takıp edelim 18-20 hafta arası tekrar bakalım detaylı ultrasonla dedi riskli bir durum yok şuan dedi Diğer herşeyi çok iyi olması gerektiği gibiymiş şimdi görüyorum sizlerin de başına gelmiş siz ne gibi sorunlar yaşadınız bebekleriniz nasıl ?

Benim de ikinci kıxımda vardı ama sorun olmadı şimdi 16 aylık
Ayy Maşallah ya çok sağol cevap yazdığın için benimde bi kızım olacakmış Bugün öğrendik inşallah sağlıcakla kucağıma almak da nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…