Gebelikte Laboratuvarda Çalışmak....

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Selam Hanımlar;

Gebeliğimin 12. haftasındayım. Üniversitede Araştırma Görevlisiyim. Kapatılması gereken bir projemiz var ve bu haftanın tamamında laboratuvarda çalıştım. Bazı kimyasallarla hazırladığımız çözeltileri kullanıyorum. Aslında sorun kullandığım iki kimyasalda. Ağır kokuyorlar. Hani marangozlar mobilyaları boyarken bir koku olur ya onun gibi işte. İşlerim iki hafta içinde bitecek ama endişeliyim biraz.

Benzer tecrübeleri olan arkadaşlar var mı aranızda?

canım bence sorun olmaz ama bi doktorunla görüşsen

En iyi tavsiye doktorunuza danışmalısınız konu sahibesi arkadaşım onun uyarılarına göre hareket edebilirsiniz.

Bende her hafta lab da derse girip deney yapıyorum. Bişey olduğu falan yok. Sonuçta gözlük var maske var. Koklamazsınız olur biter

maruz kaldığınız kımyasal nedır,bebeğe zararlı mıdır bunu doktorunuz bılır
ancak hamılelıgının sonuna kadar lab.da calısan arkadaşım vardı..bı sorun olmadı onun ıcın..

Bende her hafta lab da derse girip deney yapıyorum. Bişey olduğu falan yok. Sonuçta gözlük var maske var. Koklamazsınız olur biter

Aslına bakarsan bende böyle düşünüyorum ama yinede içim rahat etmedi bir türlü. Üstüne iş arkadaşlarımdan birisi "Çocuk engelli olur." vs... söyleyince iyice endişelendim.

En iyi tavsiye doktorunuza danışmalısınız konu sahibesi arkadaşım onun uyarılarına göre hareket edebilirsiniz.

maruz kaldığınız kımyasal nedır,bebeğe zararlı mıdır bunu doktorunuz bılır
ancak hamılelıgının sonuna kadar lab.da calısan arkadaşım vardı..bı sorun olmadı onun ıcın..

doktorunun gerçekten ilgili ve iyi olduğundan emin misin banada ilginç geldi sormaması

Ayın 27' sine başka bir hastaneden randevu aldım. Doktor arayışlarım devam ediyor hala...

benım arkadasımda ataturk egıtım arastırmada hamıleedeyken butun camlar acık calıstı hep

Hangi kimyasallar acaba bahsettikleriniz?

Tavsiyem nitril eldiven kullanmanız. Lateks eldivenlerin kalınlıkları yeterli gelmiyor çoğu kimyasalla temas halinde. Bir de mümkünse maskeli ve laminar flow, çeker ocak gibi alanların altında, minimum ölçüde soluyacak şekilde çalışın. Aslında toksik olan kimyasallarla hep öyle çalışılması gerekiyor da, işte bazen dikkat etmiyoruz.
Bunları yaparsanız bir şey olmaz Allah' ın izniyle.

O kokulara dayanabilmen de bi mucize.. Doktorun gerçek anlamda ilgilenmemiş gibi geldi bana.. Nedir o kimyasallar diye sormamış bile.. Başka bir doktora sormanı tavsiye ederim..

Ayın 27' sine başka bir hastaneden randevu aldım. Doktor arayışlarım devam ediyor hala...

Tatlim asla telas yapman icin anlatmiyorum sadece tedbirini al diye anlatiyorum Allahim seni ve bebegni korusun insallah. Ben saglik ogrencisiyim daha bugun derste hocamiz hastanede yasadigi bie olayi anlatti bir arkadasinin bebegi oluyo ve tek eli kucuk gelismemissonradan bunun sebebinin annesinin hemsire oldgu icin hamileyken hematoliji bolumunde maruz kaldigi kimyasal ilaclar oldugu dusunuluyor sen tedbirini al Allah anali babali saglikli byutsun insallah :)

Kızlar,

İlginize çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Başka bir doktora danıştım oda çok belirsiz konuştu. Kullandığım kimyasalları yazıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar
bakabilirseniz sevinirim.

- Ninhidrin Asit
- Sülfosalisilik Asit
- Triklor Asetik Asit (TCA)
- Thiobarbütirik Asit (TBA)
- Glasiel Asetik Asit
- Toluen

Ninhidrin, Toluen ve Glasiel bitirdi beni . Ben yapmasam yapacak kimse yok. Şu anda yarıladım ama bugün gerçekten çok rahatsız oldum sanırım kalan kısmı tamamlayamayacağım.

Merhaba,
Acaba gebeliğinizde bir problem oldu mu sonrasında? Ben de laboratuvarda fenolle çalışıyorum. Maske ve eldiven takıyorum ama endişeliyim. Son durumunuzu yazar mısınız rica etsem?

Çeker ocak içinde açıp kullansanız olmuyor mu solüsyonları? Veya maske takarak? Bir de mutlaka msds dosyasına bakın kimyasallarınızın. Orada yazar zaten kimyasalın biyogüvenlik yönetmeliklerine uygun kullanımları.

Bu durumda bılıyosun vucuttakı toksınlerı vs atan teksey sudur. Maskenı gozlugunı ıhmal etmeden calıs. Maskelı bıle olsan arada bır acık havaya cıkıp bolca su ıc. Mumkunsede evde sarı lımon yesıl lımon varsa soy soy tuza bandırıp bandırıp ye. Oda toksın atmada 1 numara. Tabı lımonu cok yeme.

Merhaba kullandığınız kimyasalların msdslerine bakın önce. Hangi kategoride uyarılar içeriyorlar sonra da onları araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…