Gebelikte Multivitamin Kullananlar ve Kullanmayanlar

icefrezya

🌼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
1.310
2.303
333
Ankara
Arkadaşlar herkese merhaba,
Derli toplu bir konu bulamadığım için burada bilgileniriz diye düşündüm. Doktorumuz Multivitamin ismi verip, direk kullan diyince (herhangi bir kan tetkiki istemeden) aklıma takılan bazı şeyler oldu. Elbette doktorla da konuşacağım ancak genel bir kamuoyu yoklaması yapmak istedim.

Gebelik süreci bitmiş ya da sonlarına doğru gelmiş olan anneler ve anne adayları sizler
Hangi Multivitaminleri kullandınız?
Marka ve içerikler nelerdi?
Kullanılmasının avantajları ya da kullanılmamasının dezavantajları var mıdır?
Kullandığınız markaların içeriğinin temiz olmasına dikkat ettiniz mi?
Multivitamin kullanırken şunlara dikkat edilmeli dediğiniz neler var?

Aklıma gelen sorular şimdilik bunlar. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
🍀

Ben Bioscience Pregnavit kullaniyorum. Kendi saglik durumuma uygun olmasina dikkat ettim (iyot icermeyen bir vitamin takviyesi olmasi gerekliydi, beslenmemden oturu farkli omerga kaynaklari icermeliydi vb.) hatta doktorumun onerdigi vitaminlerin bana uygun olmadigi hususunda konustuk fikir alisverisi yaptik,o da benim beyan ettigim markayi begendi. Sabah hap, aksam sachet seklinde farkli vitaminlerin vucutta en cok tutuldugu saatlerde alinmasini sagliyor mesela, bu da arti bir husus bana kalirsa.
3.gebeligim, ben basmakalip standart vitamin paketine inanmiyorum, demir depolariniz bostur ozel takviye gerekir, tiroid degerleriniz ayri bir takviye gerektirir, hassasiyetiniz vardir ilacin jelatininin helal olup olmadigini incelemeniz gerektirir. Icerikte gunluk onerilen degeri %kac karsiladigi onemlidir vb vb..

Ben Bioscience Pregnavit kullaniyorum. Kendi saglik durumuma uygun olmasina dikkat ettim (iyot icermeyen bir vitamin takviyesi olmasi gerekliydi, beslenmemden oturu farkli omerga kaynaklari icermeliydi vb.) hatta doktorumun onerdigi vitaminlerin bana uygun olmadigi hususunda konustuk fikir alisverisi yaptik,o da benim beyan ettigim markayi begendi. Sabah hap, aksam sachet seklinde farkli vitaminlerin vucutta en cok tutuldugu saatlerde alinmasini sagliyor mesela, bu da arti bir husus bana kalirsa.
3.gebeligim, ben basmakalip standart vitamin paketine inanmiyorum, demir depolariniz bostur ozel takviye gerekir, tiroid degerleriniz ayri bir takviye gerektirir, hassasiyetiniz vardir ilacin jelatininin helal olup olmadigini incelemeniz gerektirir. Icerikte gunluk onerilen degeri %kac karsiladigi onemlidir vb vb..
Çok güzel cevaplamışsınız, teşekkür ediyorum.
Vücutta tutulduğu saatlerin olması benim için yeni ve önemli bir bilgi oldu.
Bende basmakalıp verilen takviyeler, ilaçları sıkıntılı buluyorum. Ve enterasan bir şekilde kan tahlili bile olmadan al bunu iç diyorlar :) umarım herkes kendisi için en doğru ve faydalı olana ulaşır.

2. Ve 3. Ay arası folik asit sonrasında Prenatal 2 kullanıyorum 12. Haftadan itibaren. Sizin kendi ürettiginiz ve beslenme yoluyla aldığınız vitaminler gebelikte yetersiz ne yazıkki.

Back
X