Gebelikte PUPPP hastalığı

rose85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
302
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaslar, aranızda bu PUPPP hastalığını yaşayan var mı? İnternette biraz araştırdım hamile bayanlarda; ya ilk gebeliğini yaşayanlarda veya gebeliğin sonlarına doğru ciltte ortaya çıkan kırmızı dokuntuler olarak yer alıyor, anneye ve bebeğe herhangi bir zararı yok. Tabi doktor kontrolü mutlaka olmalı, nitekim kaşinti sizi sizden alabilecek derecede tatlı tatlı oluyor. Ben de geçenlerde cildimde böyle bir dokuntu olmasıyla birlikte cilt doktoruna gittim kendisi bana rose yani halk arasında Gül hastalığı olarak bilinen bir cilt hastalığı olduğunu söyledi. Bu PUPPP hastalığını yeni okuyorum ve suam kafam cok karıştı , ben de bebek icin uğrasan bir anne aday adayiyim, yani Allah nasip ederse ilk gebelik olcak, rose ve PUPPP hastaliginin resimlerine de baktım kafam da artık kocaman bir soru işareti var. Doktor cokk cokk yaşlı bı adamdı, batım 4şubat bakAlim, orta da yanlış teşhis vardır belki. Bu hastalıklar ilgili sorun yaşayanlar bir çözüm yolu gösterebilirler belki, yular sampuani dısında ne kullanilabilir

Back