• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelıkte saç boyatma

HAYALKIZ

ece cerenin annesi:)
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
767
127
628
40
image362.jpg

Gebelikte biz jinekologların en sık olarak karşılaştıkları sorulardan birisi de saç boyatmanın gebelikte bebeğe zarar verip vermeyeceği sorusudur. Bu konuda doktorlar arasındaki değişik görüş ayrılıkları mevcuttur.

Bazı hekimler saç boyatmanın gebeliğin ilk üç ayında olmaması ve daha sonra olabileceği yönünde görüş bildirirken diğer bir başka grup ise dip boya yapımının zararlı olabileceğini savunmaktadır.

Boya maddesi olarak piyasada çok sayıda ürün bulunmaktadır. Yine bazı doktorlar hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önermektedirler. Ancak bu ürünlerin içerikleri incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinden oluşmaktadır.

Klinik çalışmalara göre; gebelik süresince saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir veri yoktur.

Ayrıca saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik (zehirli) olmadığı bilinmektedir. Diğer taraftan saç boyası yapıldıktan sonra kana geçen miktar son derece düşüktür.

Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan birisi olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, "eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir" şeklinde görüş bildirmektedir.

Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını bültenlerinde duyurmuştur.

Tüm bu bilgiler ışığında gebelikte saç boyatılmasının şu ana kadar bilinen herhangi bir sakıncası bulunmamakla birlikte fetusun oluşum dönemini kapsayan ilk üç ay içinde bu işlemden kaçınma (veya en azından dip boya yaptırmama) yönünde bir tedbir alınabilir.

Gebelik kişilerin psikolojik durumlarını da yakından ilgilendiren bir süreç olduğu için biz gebelerin kendilerine bakmalarını, saçlarını diledikleri şekilde boyatıp makyajlarını gönül rahatlığı ile yapmalarını kendilerine önermekteyiz.

Veriler Için öncelikle Teşekkürler
Ben şuan 6+3 Günlük Hamileyim
Dr Saç Boyatmanin Problem Olmayacağini Söylemişti Benim şuan Dip Boya Zamanim Geldi Ama Yinede Korkuyorum Ters Bişey Olursa Diye
Ne Yapacağimi şaşirdim Kaldim Biraz Daha Beklemelimiyim Sence

benimde saçımda röfle var diplerim çok koyu kaldı doktoruma sordum kesinlikle boyama dedi neden diye sorunca pekte bi açıklama yapmadı kimyasal şeyler dedi ..çok kararsızım yaptırsammı yaptırmasammı büyüklerde kesinlikle diyoo en iyisi yaptırmamak galiba :(

Bende 4 haftalık hamileyim tam da saçlarımın boyanması gerekiyordu. Saçını hamileliğinde boyamış tanıdıklarım var ama yine de cesaret edemiyorum. Napıcaz kızlar yaaa benneyaptımki

Merhabalar ben de 16 haftalık hamileyim ilk üç ayımda saçımı boyamadım.Şimdi de sadece hint kınası kullanıyorum.Doktorum boyayı tavsiye etmedi.

Valla ben 7 aylık hamle olmama rağmen 7aydır hiç boya sürmedim saçıma sonuçta içimde büyüyen bi canlı var,zaten herşey çok fazla zararlı bide boyayı sürmek istemedim saçıma,hele bi doğsunda yavrularımız ondan sonra yaptırırız tabi bu benim görüşüm boyayanada saygım sonsuz ben sadece biraz pimpirikliyim bu konularda o kadar...

saçlarımın nerdeyse yarısı beyaz ama ben yinede ilk üç buçuk ay sabrettim çalışan bir bayan olmama rağmen..
eğer bu kadar beyazım olmasaydı süs için boyamayı hiç düşünmezdım ama ben boyatmayınca nerdeyse ninelere benziyrum..çok sık da olmasa iki ayda bir boyatacam şimdilik..inşallah bi zararı olmaz..
bi yerde boyanın tenden geçmesinden daha çok solunum yluyla daha etkili olduğunu okumuştum..onun için boyarken havadar bir yerlerde boyayın..boya kokusunu solumayın..

saçlarımın yarısından fazlası beyazlamış durumda, iş hayatında beyaz saçla dolaşmak çok moral bozucu ve rahatsız edici.
bu konudaki makaleleri ve dr yorumlarını okuduğumda kesin bir bulgu yok deniliyordu,
bende çaresiz gebelik boyunca ayda bir boyadım. Tabii Boyayı bitkisel kullandım(gratis'lerde satılan naturtint isimli boya) çok şükür bebeğim çok sağlıklı doğdu ..

Back
X