gebelikte şeker

Cnm Merhaba bende 11+3 hafta dayım benim şekerim gebelikten öncede vardı sana tavsiyem hareketli bi gebe ol yemeğini yedikten sonra hiç durma evini toparla bulasigini yıka olmadı yürüyüşe çık çok faydası var ben kendimi biraz yordugumda hemen düşüyor şekerim evet malesef şekerimiz var ama bebişler için hem azımızı tutcaz hemde hareketli olucaz
kesekkeee bunları yapabılsem bende zaten seker cıkmazdı hareketsızlıkten cıktı dıye dusunuyorum benım rahım agzımda dıkıs var bebegı dıkıs tutuyo hıc ayaga kalkmıorum kı çok riskli gebeyım yanı :(

kesekkeee bunları yapabılsem bende zaten seker cıkmazdı hareketsızlıkten cıktı dıye dusunuyorum benım rahım agzımda dıkıs var bebegı dıkıs tutuyo hıc ayaga kalkmıorum kı çok riskli gebeyım yanı :KK43:
Cnm çok geçmiş olsun üzüldüm senin için inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına dikkat et yediklerine benim ikinci gebeliğimde çıktı şeker hemde ilk aydan beri diyetle halletmistim şekeri kızım 3910gr doğdu gayet sağlıklı ydi hala öyle kızımdan sonra şeker gitmemiş kalmış bende haberim yok tabi yüksek şekerle hamile kaldım şimdi bende şekerimi düşürmeye çalışıyorum mesela bu sabah ölçtüm 125 çıktı daha insüline başlamadım doktor 3 gün ölç ona göre bakıcaz insüline gerek varmı yokmu diye dedi bu arada sana hbA1c bakıldımı benim oda yüksek 7.0 ama sanırsam seninki geçer çünkü gebelikte çıkmış neyse başını agrittim kendine dikkat et az kalmış senin benim daha çoook var

Cnm çok geçmiş olsun üzüldüm senin için inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına dikkat et yediklerine benim ikinci gebeliğimde çıktı şeker hemde ilk aydan beri diyetle halletmistim şekeri kızım 3910gr doğdu gayet sağlıklı ydi hala öyle kızımdan sonra şeker gitmemiş kalmış bende haberim yok tabi yüksek şekerle hamile kaldım şimdi bende şekerimi düşürmeye çalışıyorum mesela bu sabah ölçtüm 125 çıktı daha insüline başlamadım doktor 3 gün ölç ona göre bakıcaz insüline gerek varmı yokmu diye dedi bu arada sana hbA1c bakıldımı benim oda yüksek 7.0 ama sanırsam seninki geçer çünkü gebelikte çıkmış neyse başını agrittim kendine dikkat et az kalmış senin benim daha çoook var
ya garıp bı sekılde sabah açlılk sekerım yuksek gunduz seker yok bu sabah benımkı de 125 cıktı ama ac kalmıyım dıye gece on bucukta yemek yedım artık deneme yanılmayla devam edıyom sabah 7 de 125 dı bu sımdı tam açlık sekerı oluyo mu ılla 12 saat kadar bı sure gerekıo mu

ya garıp bı sekılde sabah açlılk sekerım yuksek gunduz seker yok bu sabah benımkı de 125 cıktı ama ac kalmıyım dıye gece on bucukta yemek yedım artık deneme yanılmayla devam edıyom sabah 7 de 125 dı bu sımdı tam açlık sekerı oluyo mu ılla 12 saat kadar bı sure gerekıo mu
Benim on buçukda ara öğün var bende bişeyler atıstırıyorum sabah kalkar kalmaz ölçme diyabet hemşiresi bana kahvaltını hazırla önüne koy şekerini ölç ilk Lokmadan 1 saat sonra tokluk şekerini ölç diyo tokluk kaç çıktı bu arada benim 93 çıktı tokluk gün içinde benimki iyi birde ben günde 6 kez ölcuyorum sabah açlık tokluk öğlen açlık tokluk akşam açlık tokluk parmaklar delik deşik

Benim on buçukda ara öğün var bende bişeyler atıstırıyorum sabah kalkar kalmaz ölçme diyabet hemşiresi bana kahvaltını hazırla önüne koy şekerini ölç ilk Lokmadan 1 saat sonra tokluk şekerini ölç diyo tokluk kaç çıktı bu arada benim 93 çıktı tokluk gün içinde benimki iyi birde ben günde 6 kez ölcuyorum sabah açlık tokluk öğlen açlık tokluk akşam açlık tokluk parmaklar delik deşik
bugun tokluk 115 çıktı 10 da atıstırıp ıgne yapocam bu aksam bakalım yatrın sabah nasıl bıd egısım olcak ınsulını aksam yemegınden sonra yapıorum

bana da 4 kez dedıler raporuna ıkı yazmıslar strıpleım bıttı parayla aldık bu nasıl ıs anlamadım

bana da tokluk sekjerını yemege oturmadan önce ölç dedı dr yanı bana farklı ölçum vermıs demekkı sabah yemekten once öğle yemekten once aksama yemekten once bırde saat onda gece 4 ölçum nıye oyle kı anlamadım ınsulıne de baslandızaten yıne de aclık sekerım aynı degısmedı

Canım benimde gebelik şekerim çıktı sabah açlık şekerim 90 olmadı hiç genelde 70 ile 75 çıkıyor tokluk en fazla 145 çıkıyor oda yemeği hızlı yedigimde endokrin Dr takip ediyor insülin igneye gerek görmedi diyetimi yapıyorum hatta yarın kontrolum var endokrine bide nohut bulgur pilavı ayran bol limonlu domates salatası yedigimde 100 hiç geçmiyor
Yemeklerin yanında domates salatası yedigimde düşük çıkıyor

Canım benimde gebelik şekerim çıktı sabah açlık şekerim 90 olmadı hiç genelde 70 ile 75 çıkıyor tokluk en fazla 145 çıkıyor oda yemeği hızlı yedigimde endokrin Dr takip ediyor insülin igneye gerek görmedi diyetimi yapıyorum hatta yarın kontrolum var endokrine bide nohut bulgur pilavı ayran bol limonlu domates salatası yedigimde 100 hiç geçmiyor
Yemeklerin yanında domates salatası yedigimde düşük çıkıyor
e senınkı yuksek degıl kınıye seker cıktı dedıler sana benım aclık sekerım 115ın altında cıkmadı tokluklarda sıkıntı yok :(

Ilk başlarda bende günde altı kez olcuyordum şimdi bir gün olcuyorum bir gün olcmuyorum günde dörde düşürdü

e senınkı yuksek degıl kınıye seker cıktı dedıler sana benım aclık sekerım 115ın altında cıkmadı tokluklarda sıkıntı yok :KK43:
Şeker yükleme testim 201 çıkınca diyet verdiler hiç kilo almadim bebegimin kilosu iyi iki hafta önden gidiyor hatta
Canım endokrinoloji mi takip ediyor seni

Şeker yükleme testim 201 çıkınca diyet verdiler hiç kilo almadim bebegimin kilosu iyi iki hafta önden gidiyor hatta
Canım endokrinoloji mi takip ediyor seni
dahılıye takıp edıyo benı bı de endıokrınbe gıtmem lazım da fakulte cok kalabalık ben oralarda bekleyemem kı mecbur dahılıyeye gıdıyorum yuklemede benım de 236 cıktı dıyetle gunduz sekerlerı ıyı ama dedıgım gıbı bana yemrekten once ölçumö verdıker tokluk sekerı bu dedıer hadı neyse ınsulın de vuruyorum duzelme ytok

benım bebek gunu gunune cıkıo agırlıgı da normal ben on kılo aldım

geçmiş olsun.
şekerin çeşitleri var. sizdeki farklı demek. bende de tokluk olarak şeker yüklemesi yüksk çıktı. diyet verdiler banada.
açlıklar iyi şükür.
insülini ihmal etmeyin. onu şeker dengelenmediğ için veriyorlar. ara öğünler çok önemli. bunları doktorunuzda demiştir ama bende bildiğim için paylaşmak istedim.
birde ekdokrolojiye sıradan dolayı gidemedim demişsiniz. ben bizim burda devlette gidiyorum. hiç randevu almadan sekreterden giriş yapılıyor o bölüme. ve hamile önceliğinden hemen muayene oluyorum.
hamilelik ve şeker önemli. o yüzden hiç randevu sormuyorlar. sizde devlete gidip sorun. üstelik biz özele gidiyoruz normalde.
Rabbim sağlıcakla kavuştursun İnşaallah.

geçmiş olsun.
şekerin çeşitleri var. sizdeki farklı demek. bende de tokluk olarak şeker yüklemesi yüksk çıktı. diyet verdiler banada.
açlıklar iyi şükür.
insülini ihmal etmeyin. onu şeker dengelenmediğ için veriyorlar. ara öğünler çok önemli. bunları doktorunuzda demiştir ama bende bildiğim için paylaşmak istedim.
birde ekdokrolojiye sıradan dolayı gidemedim demişsiniz. ben bizim burda devlette gidiyorum. hiç randevu almadan sekreterden giriş yapılıyor o bölüme. ve hamile önceliğinden hemen muayene oluyorum.
hamilelik ve şeker önemli. o yüzden hiç randevu sormuyorlar. sizde devlete gidip sorun. üstelik biz özele gidiyoruz normalde.
Rabbim sağlıcakla kavuştursun İnşaallah.
rısklı gebeyım ayakta duramam evde de sadece tuvalete kalkıorum o sekıldeyım yanı devletı bı deneyebılırım aslında özle gıdıyorum bılıolar benı ve hıc beklemıorum hemen muayenemı olup cıkıorum ay cok zor yaa ınsulın yetmıo demekkı dozunu arttırcam bu aksama da gece onda yapcam artık duzelsın stres oldum

rısklı gebeyım ayakta duramam evde de sadece tuvalete kalkıorum o sekıldeyım yanı devletı bı deneyebılırım aslında özle gıdıyorum bılıolar benı ve hıc beklemıorum hemen muayenemı olup cıkıorum ay cok zor yaa ınsulın yetmıo demekkı dozunu arttırcam bu aksama da gece onda yapcam artık duzelsın stres oldum
bize hiç sormadılar ki ilk gittiğimizde de. bir deneyin.
birde bana kalsa kendinize göre insülinizi arttırmayın. onu doktor çıkan sonuçlara göre ayarlıyor.
geçen bir kursa gittim. orda anlattılar. onun ible çeşitleri var. kimisi anında düşürüyormuş kimisi bir saatte falan.
siz hangisini kullanıyor sunuz ki..
çünkü ani şeker düşmesi ve düşük şekerde tehlikeliymiş.
o yüzden kendiniz dozu yükseltmeyin diyorum.

bize hiç sormadılar ki ilk gittiğimizde de. bir deneyin.
birde bana kalsa kendinize göre insülinizi arttırmayın. onu doktor çıkan sonuçlara göre ayarlıyor.
geçen bir kursa gittim. orda anlattılar. onun ible çeşitleri var. kimisi anında düşürüyormuş kimisi bir saatte falan.
siz hangisini kullanıyor sunuz ki..
çünkü ani şeker düşmesi ve düşük şekerde tehlikeliymiş.
o yüzden kendiniz dozu yükseltmeyin diyorum.
yavas yavas dusuruyo hızlı degıl cok yuksek çıkmıo zaten tamam dozu kafama göre degıstırmıyım ben haklısınız

Back
X