Gebelikte sigara kullanımı ?

Efsun Aslanhan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2023
32
32
3
24
Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?

İnşallah bende ayni duruma gelirim ama hala canım istiyor ne kadar bı vicdan azabı hissetsem de

Öyle mii ben biraz fazla pinpiriklendim 33 yaşımda doğum yaptım zaten belki onun etkisi. Yediğime içtiğime falan aşırı dikkat ettim. Doktor şeker tüketme dedi kestim. Kahve içme dedi içmedim mesela. Normalde kahve içmezsem elim ayağım titrer benim.
Alkolsüz yaşayamam derdim yine hiç canım istemedi.Hamileyken bir güç kuvvet geldi bilmiyorum.

eczanelerde nikotin spreyi satılıyor, ismi nicorette. ben bu şekilde hiç öyle yoksunluk, sinir stres yaşamadan bıraktım. ilk başlarda biraz öksürtüp, hıçkırık yapıyor ama birkaç güne alışırsınız. canınız isteyince dilinizin altına fıstlatıyorsunuz, bir süre sonra sigaradan tiksindiriyor zaten.

7. Haftadayım. Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı 5'e düşürdüm. Şimdi 4 içiyorum. Hamilelikten önce günde 1 paket sigara içerdim. Çok zorlandım azaltırken. Doktorum 4-5 sigara içmemin ciddi bir zararı olmayacağını söyleyip onay verdi. Umarım bir süre sonra tiksinir tamamen bırakırım. Ama şu an tamamen bırakırsam çok strese girerim:(

Öyle mii ben biraz fazla pinpiriklendim 33 yaşımda doğum yaptım zaten belki onun etkisi. Yediğime içtiğime falan aşırı dikkat ettim. Doktor şeker tüketme dedi kestim. Kahve içme dedi içmedim mesela. Normalde kahve içmezsem elim ayağım titrer benim.
Alkolsüz yaşayamam derdim yine hiç canım istemedi.Hamileyken bir güç kuvvet geldi bilmiyorum.
Artık darısı başıma

7. Haftadayım. Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı 5'e düşürdüm. Şimdi 4 içiyorum. Hamilelikten önce günde 1 paket sigara içerdim. Çok zorlandım azaltırken. Doktorum 4-5 sigara içmemin ciddi bir zararı olmayacağını söyleyip onay verdi. Umarım bir süre sonra tiksinir tamamen bırakırım. Ama şu an tamamen bırakırsam çok strese girerim:KK43:
İşte o sinirlilik hali ve stres korkutuyor beni de bilmiyorum kaldım öyle. Etrafımda gebeliğinde çok sigara içip sağlıklı çocuklar doğuran insanlar var ama başkasına bişey olmaz bana olur korkuyorum 😭

eczanelerde nikotin spreyi satılıyor, ismi nicorette. ben bu şekilde hiç öyle yoksunluk, sinir stres yaşamadan bıraktım. ilk başlarda biraz öksürtüp, hıçkırık yapıyor ama birkaç güne alışırsınız. canınız isteyince dilinizin altına fıstlatıyorsunuz, bir süre sonra sigaradan tiksindiriyor zaten.
Mutlaka bakicam çünkü bunun bir de emzirme dönemi var üstümdeki kokuyu hissetmesini istemem

Hamileyken mi kullandınız bu ilacı

13 yıldır aralıksız günde min. 1 paket sigara kullanıyordum. Hamile olduğumu öğrendiğim değil; hissettiğim an bıraktım.Son bir tane içeyim öyle bırakırım bile demedim. Hiç tiksinmiyorum hatta çok canım istiyor çok çok zorlandım ilk bir ay. Ama sigara içilen ortamlara dahi girmiyorum zarar gelmesin diye 🙃 Bunu kendim için asla yapmazdım bu arada ☺️

İlk hamileliğimde öğrendiğim gün bıraktım. Sonrasında Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Allan Carr’ın kitabı ile tamamen bıraktım.
Normalde bırakamamanızı anlarım ama hamileyken ne cesaret içiyorsunuz? Bebeğinize zarar verdiğini bile bile. Şu anda organları oluşuyor. Ben bile biri yanımda içerken rahatsız oluyorum. Ki eski tiryaki olarak. Hamile kadının tek düşüncesi karnındaki bebeği olmalı. Sağlıklı beslenin, meyve sebzeleri karbonatlı suda 10 dk bekletip yıkayıp kabuğuyla yiyin. Her gün ceviz yiyin, düzenli aralıklarla balık, omega 3 en fazla somonda var fırında 20-25 dk da pişiyor. Pişirmesi kolay ve çok lezzetli bir balık.

Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben çocuk için denemeye başladığımız anda bırakmıştım.
Sigara yumurta sayınızı, kalitenizi bile etkiler..
Kaldı ki karnınızdaki çocuğunuza tahmin edemeyeceğiniz kadar zarar verir. Gıdanıza, vitamininize, mineralinize bile dikkat etmeniz gerekirken, siz maalesef bizzat kendi çocuğunuza zehir veriyorsunuz :KK43:

Paketinizi çöpe atıp tak diye bırakacaksınız, başka yolu yok bırakmanın...

Benim tüp bebek, transferden birkaç gün önce bıraktım. Ondan önce gitgide hafiflestirdim, sona doğru alışık olduğum tattan bambaşka bir şeye dönüştü zaten. Umarım bir an önce bırakabilirsiniz.

Back
X