- 22 Mayıs 2023
- 32
- 32
- 3
- 24
- Konu Sahibi Efsun Aslanhan
-
Düşük doğum, erken doğum, ölü doğum, plesanta erken ayrılması, gelişim geriliği ve daha sayamayacağım kadar çok BÜYÜK zararları var. Nasıl anne olacaksınız ya! Bebeğe yazık günah. Gidin ciddi ciddi okuyun zararlarını sonra da canım çekti diye için bakalım. Gerçi sizin gibiler gebelikte bırakır doğunca kucağında içer bebeğe üfler.Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Kadın doğumcuların çoğu sigara içer. Kendi de içtiği için rahat konuşur tabi.19 haftalık hamileyim ilk 3 ay bulantıdan ağzıma süremedim. Şimdilerde haftada 1 yada 2 tane içiyorum. Doktor bu kadarı sormana bile gerek yok dedi
Sana bi ara bunun tammmm zitti nasil bi hamilelik gecirdigimi anlatayim da yarilÖyle mii ben biraz fazla pinpiriklendim 33 yaşımda doğum yaptım zaten belki onun etkisi. Yediğime içtiğime falan aşırı dikkat ettim. Doktor şeker tüketme dedi kestim. Kahve içme dedi içmedim mesela. Normalde kahve içmezsem elim ayağım titrer benim.
Alkolsüz yaşayamam derdim yine hiç canım istemedi.Hamileyken bir güç kuvvet geldi bilmiyorum.
O Dr, Dr değil. Herkes işinin erbabı olsaydı. Başka Dr lar da sorun bakalım neler diyecekler. Kendi İçen Dr çok rahat konuşur. Siz kendinizi düşünüyorsunuz sadece ne bencillik7. Haftadayım. Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı 5'e düşürdüm. Şimdi 4 içiyorum. Hamilelikten önce günde 1 paket sigara içerdim. Çok zorlandım azaltırken. Doktorum 4-5 sigara içmemin ciddi bir zararı olmayacağını söyleyip onay verdi. Umarım bir süre sonra tiksinir tamamen bırakırım. Ama şu an tamamen bırakırsam çok strese girerim
Sadece koku degil. Sutune geciyo. Sutun tadi degisiyo. Kokusu degisiyo. Emzirirken 1 kez sigara icmistim. Onu kizim icmesin diye sutu sagdim. Bildigin leş gibi bisey sagip attim.Mutlaka bakicam çünkü bunun bir de emzirme dönemi var üstümdeki kokuyu hissetmesini istemem
Nikotin bebeğin kalp atım hızını attırır çarpıntı yapar. Oysaki minicik yavru terlese 1 derece ateşi çıksa endişelenen anne kendi zevki kafa rahatı nikotinin verdiği geçici mutluluk için ona neler yapıyor. Yazık ki ne yazık.Sadece koku degil. Sutune geciyo. Sutun tadi degisiyo. Kokusu degisiyo. Emzirirken 1 kez sigara icmistim. Onu kizim icmesin diye sutu sagdim. Bildigin leş gibi bisey sagip attim.
Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Sana bi ara bunun tammmm zitti nasil bi hamilelik gecirdigimi anlatayim da yaril
İlki de cok basarili sayilmazdiHahahhah ikinci çocukta mı
Umarım bırakırsın. Ben bırakamadım. Daha çok sytr3slendim. Azalttım. Ama bırakmak daha iyisi. Şu an doğurdum. Ama hafif bir şey olsa vicdan azabı çekiyorum.. Kesin sigaradan diye.hep çocuğuma bir şey olacak kaygısı yaşıyorum. Vicdan azabı çok zor bir şey.Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Öncelikle kibar olmanızı rica ederim. Herhalde zararının bilincinde olmasam keyfi bir şekilde içmeye devam ederim ithamlariniz çok sert burda kadın kadına destek oluyor ve bilgi alışverişi yapıyorlar farkındaysanız ben sigarayı birakmayacagimi soylememisim birakabilmem için nasıl yol izlemem gerektiği konusunda yardım istemiştim ama sen ve senin gibi DÜZ kafalı insanlar olduğu sürece çok haklısın bize sakinleşmek için daima nikotin şart!!!! Gelin benim anneligimi sorgulayın demiyorum varsa bir bilgin destek olursun yoksa da kimseye ahkâm kesemezsin.Düşük doğum, erken doğum, ölü doğum, plesanta erken ayrılması, gelişim geriliği ve daha sayamayacağım kadar çok BÜYÜK zararları var. Nasıl anne olacaksınız ya! Bebeğe yazık günah. Gidin ciddi ciddi okuyun zararlarını sonra da canım çekti diye için bakalım. Gerçi sizin gibiler gebelikte bırakır doğunca kucağında içer bebeğe üfler.
Yazık ki ne yazık o çocuğa. Toplum sizin gibilerden külliyen temizlenmeli. Sizde keyfiniz için bahane çok. Gördüm de duydum da istese tak diye bırakan bırakıyor. Devletin bedava sigara bıraktırma ilacı verdiğini bunun için şehir hastanelerinde poliklinikler açtığını duymayan kaldı mı. İsterseniz her yöntem gayet kolay var. Allah akıl fikir izan versin.Öncelikle kibar olmanızı rica ederim. Herhalde zararının bilincinde olmasam keyfi bir şekilde içmeye devam ederim ithamlariniz çok sert burda kadın kadına destek oluyor ve bilgi alışverişi yapıyorlar farkındaysanız ben sigarayı birakmayacagimi soylememisim birakabilmem için nasıl yol izlemem gerektiği konusunda yardım istemiştim ama sen ve senin gibi DÜZ kafalı insanlar olduğu sürece çok haklısın bize sakinleşmek için daima nikotin şart!!!! Gelin benim anneligimi sorgulayın demiyorum varsa bir bilgin destek olursun yoksa da kimseye ahkâm kesemezsin.
Ne kadar kolay yargiliyorsunuz insanlari. Aslinda sigaranin dusuk dogum kilosu ve erken dogum riski disinda bir zarari yok. Peki sizin yasattiginiz bu stresin zarari ne olacak?Yazık ki ne yazık o çocuğa. Toplum sizin gibilerden külliyen temizlenmeli. Sizde keyfiniz için bahane çok. Gördüm de duydum da istese tak diye bırakan bırakıyor. Devletin bedava sigara bıraktırma ilacı verdiğini bunun için şehir hastanelerinde poliklinikler açtığını duymayan kaldı mı. İsterseniz her yöntem gayet kolay var. Allah akıl fikir izan versin.
Böyle bir tanıdığımın bebeğinde Otizm çıktı yenilerde. Karı koca deli gibi içiyorlar aileleri de öyle. Sigara %40 50 Otizm yapabiliyor. Yüksek bir oran değil mi? O çocuğun ömür boyu hakkına girdiler. Sizin gibileri asla anlamam anlayış da beklemeyin bence. Çocuklara üzülüyorum acıyorum.Umarım bırakırsın. Ben bırakamadım. Daha çok sytr3slendim. Azalttım. Ama bırakmak daha iyisi. Şu an doğurdum. Ama hafif bir şey olsa vicdan azabı çekiyorum.. Kesin sigaradan diye.hep çocuğuma bir şey olacak kaygısı yaşıyorum. Vicdan azabı çok zor bir şey.
Ne kadar kolay yargiliyorsunuz insanlari. Aslinda sigaranin dusuk dogum kilosu ve erken dogum riski disinda bir zarari yok. Peki sizin yasattiginiz bu stresin zarari ne olacak?
Demiyorum ki insanlar sigara icsin ama kadin nasil birakayim diye soruyor, belli ki vicdan azabi cekiyor. Bu kadar yargilamak neden?
[/QUOTE
Paketi çöpe atıp şu dk bıraktım deyip bırakabilir çok insan da var. Bunun çoğu irade ile alakalı. İsteseler bırakılar ayrıca günümüzde bir sürü tedavi yöntem var. Sağlıkçıyız zararlarını buraya maddelere yazdırmayın nasıl yok?! Hatta makaleler atayım buraya sayfalarca!
Anneniz sigara dışında ne tür zararlı maddeler kullandı sizin? Yazıktır günahtır insanlara nefret püskürtmeyin. Hem de kızcağız hamile, biraz merhamet lütfen.Böyle bir tanıdığımın bebeğinde Otizm çıktı yenilerde. Karı koca deli gibi içiyorlar aileleri de öyle. Sigara %40 50 Otizm yapabiliyor. Yüksek bir oran değil mi? O çocuğun ömür boyu hakkına girdiler. Sizin gibileri asla anlamam anlayış da beklemeyin bence. Çocuklara üzülüyorum acıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?