- 22 Mayıs 2023
- 32
- 32
- 3
- 24
- Konu Sahibi Efsun Aslanhan
-
İnşallah bende ayni duruma gelirim ama hala canım istiyor ne kadar bı vicdan azabı hissetsem deBen 5 haftalık gibi mide bulantısından bıraktım daha da elime almadım.
Tiksinme ile birlikte çocuğuma zarar veriyorum hissi içirmiyor insana ya.
İlk gebeliğiniz miValla ben de 16 haftadayim dayanamiyorum tiksinme de olmadi gunde 2 tane iciyiorum
İnşallah bende ayni duruma gelirim ama hala canım istiyor ne kadar bı vicdan azabı hissetsem de
Evefİlk gebeliğiniz mi
Artık darısı başımaÖyle mii ben biraz fazla pinpiriklendim 33 yaşımda doğum yaptım zaten belki onun etkisi. Yediğime içtiğime falan aşırı dikkat ettim. Doktor şeker tüketme dedi kestim. Kahve içme dedi içmedim mesela. Normalde kahve içmezsem elim ayağım titrer benim.
Alkolsüz yaşayamam derdim yine hiç canım istemedi.Hamileyken bir güç kuvvet geldi bilmiyorum.
İşte o sinirlilik hali ve stres korkutuyor beni de bilmiyorum kaldım öyle. Etrafımda gebeliğinde çok sigara içip sağlıklı çocuklar doğuran insanlar var ama başkasına bişey olmaz bana olur korkuyorum7. Haftadayım. Hamileliğimi öğrendiğimde sigarayı 5'e düşürdüm. Şimdi 4 içiyorum. Hamilelikten önce günde 1 paket sigara içerdim. Çok zorlandım azaltırken. Doktorum 4-5 sigara içmemin ciddi bir zararı olmayacağını söyleyip onay verdi. Umarım bir süre sonra tiksinir tamamen bırakırım. Ama şu an tamamen bırakırsam çok strese girerim
Mutlaka bakicam çünkü bunun bir de emzirme dönemi var üstümdeki kokuyu hissetmesini istememeczanelerde nikotin spreyi satılıyor, ismi nicorette. ben bu şekilde hiç öyle yoksunluk, sinir stres yaşamadan bıraktım. ilk başlarda biraz öksürtüp, hıçkırık yapıyor ama birkaç güne alışırsınız. canınız isteyince dilinizin altına fıstlatıyorsunuz, bir süre sonra sigaradan tiksindiriyor zaten.
Hamileyken mi kullandınız bu ilacıeczanelerde nikotin spreyi satılıyor, ismi nicorette. ben bu şekilde hiç öyle yoksunluk, sinir stres yaşamadan bıraktım. ilk başlarda biraz öksürtüp, hıçkırık yapıyor ama birkaç güne alışırsınız. canınız isteyince dilinizin altına fıstlatıyorsunuz, bir süre sonra sigaradan tiksindiriyor zaten.
Ben çocuk için denemeye başladığımız anda bırakmıştım.Şu an 23 yaşımdayım ve neredeyse 18-19 yaşımdan bu yana sigara kullanıyorum günde bir paketi bitiriyordum. Şu anda 5 haftalık hamileyim ve sigarayı bırakmaya çalışıyorum azalttım günde 5dal anca içiyorum aranızda gebelikte sigara kullanan oldu mu? Kimi insanlar gebelikte sigara dan tiksiniyormus inşallah bende öyle olurum diye dua ediyorum. Gebeliğin de sigara kullanmış olan ya da sigarayı bırakmak için tavsiyesi olanlar için bu sorum şu an ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?