• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sigara

Hamileyken tedavi iyi gelmeyebilir beni strese sokuyor çünkü ama en azından az içmeye çalışacam
Hamile kalmadan bırakmalıydınız.
Çocuğun ciğeri gelişmeden dumana, kanserojen maddeye maruz kalıyor.
Ama bağımlıyım bir gerekçe değil. İleride astım ve kalp sorunlarıyla doğarsa nasıl vereceksiniz kendinize hesabınızı?
Şakası yok bunun

Bunu yaptım ama uzun sürmedi. Çünkü etrafımdaki herkes içiyor ailemin hepsi arkadaşlarım. Yengem hamile o da sonuna kadar içti aslında o çok benim kafama girdi bişi olmaz Dr bişi olmaz demişti falan. Sonra aslında biraz düşününce hem kendime hem ona nasıl kötülük yaptığımı farkettim. Bi kaç şey denedim olmadı. Buraya sorayım dedim çok yardımcı bi kitleyle karşılaşmadım. Üstelik çalılıyorm. 12 saat ayaktayım ve stresli bir iş. Ama karar verdim bırakıcam herkes gibi birden bırakmak için uğraştım ama olmadı. Azaltarak denemem lazım bunu denememiştim çünkü. Günde nerdeyse 2 paket içiyordum. O kadar vahim ve kötü bir durumdaydım. Kendimden tiksiniyordum. Ama artık kararlıyım. Evet ilk günüm belki o yüzden öyle ama etrafındakilere söyledim yanımda içmesinler diye belki faydası olur bu adımın
bu arada 3. ayınızdaymışsınız. anne karnındaki bebek dış etkenlerden en çok ilk 12 haftada etkilenir. yani ilk 12 hafta içilen sigara bebeğe %100 zarar verir. sonrasında içilen %50. (bu sonrasında içilebilir demek değil, yanlış anlaşılmasın) 😂

yengeniz de, doktoru da bi tuhafmış. benim kadın doğumcumdan daha rahatı yokmus o bile gebe olduğumu söylediğimde direkt “sigarayı bıraktın değil mi?” diye sordu ilk.

ben kolay demiyorum. ben kendim 16 yasımdan beri altif içiyordum ve 28 yasında hamile kaldım. öncesinde cok bırakmaya calistim olmadı. ama içinde bir can tasımak çok baska. etrafta cocuk varken bile içemiyorken, karnında kendi evladınız taşırken içmek bence sigarayı bırakmaktan daha zor.

yani bebeğinize vereceğiniz zarar dahi sizi bırakma konusunda teşvik etmediyse, ne der bilemiyorum. inanın keske yardımcı olabilsem. ben bıçak gibi kestim. kaldı ki uzmanlar da azaltarak bırakmak diye bir sey olmadığını söylüyor. bi anda bırakacaksınız. kolay değil ama baska yolu yok.

çalışıyormussunuz da zaten oyalanacağınız, kafanızı dağıtacağınız bir çok alan bulabilirsiniz. benim aklıma sigara geldiğinde “bir oyun oynayayım” “kalkayım bir kek yapayım” falan filan diye oyalıyordum kendimi. ki dediğim gibi 1 ay sonunda kan değerlerimin normale döndüğünü gördüğümde, geceleri daha rahat uyuyabildiğimde, kuru öksürüklerim kesildiğinde “ohh be” dedim. aslında bebeğimin buna vesile olduğunu ve benim en büyük iyiliği kendime yaptığımı fark ettim. dünyada herhalde baska hiçbir güç bana sigarayı bıraktıramayacaktı 😂 mayıs ayında 2 yıl olacak sigarayı bırakalı.

yani bence yapamıyorsanız terapi vs alın. atla deve değil. evet hala içiyorken ve aklınız sürekli oraya gidiyorken zor geliyor. ama basarmış biri olaarak söyleyebilirim ki hiç de zor değildi.

Ne yapmam gerekiyordu? Bazı anneler hiç bırakmayıp hiç de kaygılanmıyor. Ben kaygılandığım için bununla savaşmaya başladığım için mi hatalıyım? Lütfen artık yorum yapmayın..
Günde bir paket içen insandım. Çocuktan bir sene önce bıraktım. Bir sene sonra korunmayı bıraktım. Tamamen çocuk sigaraya maruz kalmasın diye yaptım bunu. Hadi en azından korunmayı bırakınca bıraksaydınız. Kusura bakmayın ama hamileyken sigara içen insan görmedim çevremde normalleştirmeyin bunu. Gece yatmadan sigara içen kuzenim bile bıraktıysa herkes bırakır.

Niyetim tartışmak değil zaten tartışmayacağımda.
Siz bu platforma bu konuyu açarken canım, cicim üzülme bişey olmaz gibi yorumlar mı bekliyordunuz? Herkes ile tartışmaya girmişsiniz. Buraya bu konuyu açarken bunu bilerek ve kabul ederek açmış olmanız gerekir. Eğer daha olumlu tepkiler bekliyorsanız eş dostla konuşmalıydınız. Ki ben gerçek dostuma yine aynı cümleleri kurardım.

Bakın buradaki hiç kimse sizi, bağımlılığınızı, iradesizliğinizi düşünmez buradaki herkes rahminizde büyümeye çalışan minik bir bebeği düşünür.

Tek bir doğru var. Sigara bebeğinize zarar veriyor ve bırakmalısınız. Üzgünüm ama maalesef başka doğru yok. Öyle azaltarakta olmaz her nefeste bebeğinizde soluyor.

İlk yorumumda dediğim gibi bebek sizin bebeğiniz bir noktaya kadar herkes yorum yapar sonrasında vicdanınızla berabersiniz.

Tekrar söylüyorum;
Hayırlı bir gebelik dilerim size.
🙏🏻

Valla ben de kullaniyordum biraktim, ara ara canim cok cok asiri isterse bir nefes alip biraktim. Gebeligin baslarinda cok zorlandim. Cok sukur 5.ayi bitirdim, uzun suredir icmiyorum. Size nasil tavsiye versem bilemiyorum iradeniz ve siz, başka kimse yardimci olamaz…
Arkadasim gebeligi boyunca hergün 2-3 tane icti. bebek dusuk kg dogdu ama daha Kotusu de olabilridi.bebekde solunum sıkntisi olabilir, pediatri yb olan bir hastane tercih edin ve cok iyi arastirin
Bende deniyorum aslında.. bi yorumda YouTube yazmıştı ordan baktım biraz motivasyon oldu. İradem zayıf zaten olmasaydı başlamazdım bile. Ama bence aileyle ilgili bişey bu çünkü tüm ailem içiyor ve onlardan öğrendim şimdide çocuğuma yaşatmamak için çabalıyorum . Bakalım başaracam inş

Niyetim tartışmak değil zaten tartışmayacağımda.
Siz bu platforma bu konuyu açarken canım, cicim üzülme bişey olmaz gibi yorumlar mı bekliyordunuz? Herkes ile tartışmaya girmişsiniz. Buraya bu konuyu açarken bunu bilerek ve kabul ederek açmış olmanız gerekir. Eğer daha olumlu tepkiler bekliyorsanız eş dostla konuşmalıydınız. Ki ben gerçek dostuma yine aynı cümleleri kurardım.

Bakın buradaki hiç kimse sizi, bağımlılığınızı, iradesizliğinizi düşünmez buradaki herkes rahminizde büyümeye çalışan minik bir bebeği düşünür.

Tek bir doğru var. Sigara bebeğinize zarar veriyor ve bırakmalısınız. Üzgünüm ama maalesef başka doğru yok. Öyle azaltarakta olmaz her nefeste bebeğinizde soluyor.

İlk yorumumda dediğim gibi bebek sizin bebeğiniz bir noktaya kadar herkes yorum yapar sonrasında vicdanınızla berabersiniz.

Tekrar söylüyorum;
Hayırlı bir gebelik dilerim size.
🙏🏻
Boş yapmakta ne kadar iyisiniz. Aziz nesin boşuna söylememiş o lafı daha iyi anlıyorum. Ben orda eleştireye açık olmadığımı belirtecek bişi yazmadım. Baştan olan yorumlara bak hepsine hak verdim. Ben zaten yanlış bişi yaptığımı düşündüğüm için bırakma kararı aldım. Ama sorum “ ben sigara içiyorum hadi beni linçleyin” değildi. Tavsiye verindi. Ama o kadar cehalet varki… bu ne demek biliyor musun anlamayacaksınız ama ben tek tek anlatılan çünkü karanlığa ışık bu şekilde tutulur. Şu demek ; kumar bağımlısı bir insan kumar yüzünden çocukları sokakta kalır ve sizin yaptığınız sadece sen bencilsin çocukların sokakta” demek. Aynı şey.. evet o da biliyordur kötü bişi olduğunu ama size diyorki ben düzelmek istiyorum bana yardım edin. Siz sadece şunu diyorsunuz” bencilsin” acımasızsın. Ya da vicdansız.. bu iyilik değil tam tersi ona kötülüktür. Çünkü çok örneği var. O kadar haber var ve siz bi habersiniz her şeyden. O kişinin tedavi olması lazım bi de destekçisi yoksa sizden yardım istiyorsa terslemek onu sadece yalnız hissettirir ve tekrar yönlendirir. Yani bunu yazdığıma bile inanamıyorum çünkü artık kaçıncı yüz yıldayız tek tek anlatıyorum. Ama siz anlamakta maalesefki kıtsınız ama anlatmaya devam edeceğim.. üsttte yazan kişilerde bu yazdığını üstlerine alsınlar tek tek aynı şeyi yazmama gerek yok bence.

Boş yapmakta ne kadar iyisiniz. Aziz nesin boşuna söylememiş o lafı daha iyi anlıyorum. Ben orda eleştireye açık olmadığımı belirtecek bişi yazmadım. Baştan olan yorumlara bak hepsine hak verdim. Ben zaten yanlış bişi yaptığımı düşündüğüm için bırakma kararı aldım. Ama sorum “ ben sigara içiyorum hadi beni linçleyin” değildi. Tavsiye verindi. Ama o kadar cehalet varki… bu ne demek biliyor musun anlamayacaksınız ama ben tek tek anlatılan çünkü karanlığa ışık bu şekilde tutulur. Şu demek ; kumar bağımlısı bir insan kumar yüzünden çocukları sokakta kalır ve sizin yaptığınız sadece sen bencilsin çocukların sokakta” demek. Aynı şey.. evet o da biliyordur kötü bişi olduğunu ama size diyorki ben düzelmek istiyorum bana yardım edin. Siz sadece şunu diyorsunuz” bencilsin” acımasızsın. Ya da vicdansız.. bu iyilik değil tam tersi ona kötülüktür. Çünkü çok örneği var. O kadar haber var ve siz bi habersiniz her şeyden. O kişinin tedavi olması lazım bi de destekçisi yoksa sizden yardım istiyorsa terslemek onu sadece yalnız hissettirir ve tekrar yönlendirir. Yani bunu yazdığıma bile inanamıyorum çünkü artık kaçıncı yüz yıldayız tek tek anlatıyorum. Ama siz anlamakta maalesefki kıtsınız ama anlatmaya devam edeceğim.. üsttte yazan kişilerde bu yazdığını üstlerine alsınlar tek tek aynı şeyi yazmama gerek yok bence.
👏🏻
Tartışmayacağımı söyledim.
Hakkınızda hayırlısı.

Laf ebeliği yapma sigarayı bırak. Çenen kadar iraden olsaydı keşke

Kızlar yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum ve ilk gebeliğim hormonlarım yüksek olduğu için daha fazla içiyorum kendime hakim olamıyorum. Tavsiyeniz var mı özellikle içip bırakanlar şimdiden teşekkürler
Direkt sigarayı bırakın lütfen ağzınızı oyalayacak şeyler yapın . Çekirdek yiyin hem elinizi hem ağzınızı oyalar, sakız ciğneyebilsiniz, çerez yiyin. En olmadı türk kahvesi için sigara kriziniz tutunca

bu arada 3. ayınızdaymışsınız. anne karnındaki bebek dış etkenlerden en çok ilk 12 haftada etkilenir. yani ilk 12 hafta içilen sigara bebeğe %100 zarar verir. sonrasında içilen %50. (bu sonrasında içilebilir demek değil, yanlış anlaşılmasın) 😂

yengeniz de, doktoru da bi tuhafmış. benim kadın doğumcumdan daha rahatı yokmus o bile gebe olduğumu söylediğimde direkt “sigarayı bıraktın değil mi?” diye sordu ilk.

ben kolay demiyorum. ben kendim 16 yasımdan beri altif içiyordum ve 28 yasında hamile kaldım. öncesinde cok bırakmaya calistim olmadı. ama içinde bir can tasımak çok baska. etrafta cocuk varken bile içemiyorken, karnında kendi evladınız taşırken içmek bence sigarayı bırakmaktan daha zor.

yani bebeğinize vereceğiniz zarar dahi sizi bırakma konusunda teşvik etmediyse, ne der bilemiyorum. inanın keske yardımcı olabilsem. ben bıçak gibi kestim. kaldı ki uzmanlar da azaltarak bırakmak diye bir sey olmadığını söylüyor. bi anda bırakacaksınız. kolay değil ama baska yolu yok.

çalışıyormussunuz da zaten oyalanacağınız, kafanızı dağıtacağınız bir çok alan bulabilirsiniz. benim aklıma sigara geldiğinde “bir oyun oynayayım” “kalkayım bir kek yapayım” falan filan diye oyalıyordum kendimi. ki dediğim gibi 1 ay sonunda kan değerlerimin normale döndüğünü gördüğümde, geceleri daha rahat uyuyabildiğimde, kuru öksürüklerim kesildiğinde “ohh be” dedim. aslında bebeğimin buna vesile olduğunu ve benim en büyük iyiliği kendime yaptığımı fark ettim. dünyada herhalde baska hiçbir güç bana sigarayı bıraktıramayacaktı 😂 mayıs ayında 2 yıl olacak sigarayı bırakalı.

yani bence yapamıyorsanız terapi vs alın. atla deve değil. evet hala içiyorken ve aklınız sürekli oraya gidiyorken zor geliyor. ama basarmış biri olaarak söyleyebilirim ki hiç de zor değildi.
Tebrik ederim. Ben sadece çocuk için değil kendim içinde bırakmak istiyorum. Çünkü kronik rahatsızlığım var. Ve ben tekrar çocuk düşündüğümde bunu düşünmek istemiyorum. 3 ay geçti çocuk sıkıntı gibi şeylere inanmıyorum. Çünkü inanmak istemiyorum. Nerde bıraksam orda kardır. Bu arada genetik sağlamlılık diye bişey var. Tanıdığım bir çok insan sigara içmesine rağmen gayet sağlıklı çocuklar getirdi. Hatta onlarda bişi olmaz dedi. Ama ben kimseyi dinlemek istemiyorum. Çünkü bildiğim tek şey var o da sigaranın zararlı olduğu ve ben öyle bir ailede büyüdüm çocuğumda büyümesin tek istediğim bu. Ve birden bırak gibi tavsiyeler maalesef tek yöntem değil araştırdım bunu herkeste aynı değil. Çünkü herkesin psikolojik dayanıklılığı çok farklı ve benimki zayıf. Ama yani iyi gidiyorum. Bunu neden eleştirdiklerini anlamıyorum. Beni anlayanlarda var ama dediğim gibi. Bazen çevre insanı çok etkileyebiliyor. Bu yazanları okuyunca çok fazla sigara içme isteği uyandı bedende kendimi kötü hissettim ve tekrar içmek istedim çünkü stres sigara isteğini çok tetikliyor bilen bilir. Bunu o kadar bilmiyorlar ki .. pohpohlamaktan bahsediyorlar bi de., yok bu platform da yok gibi vs. Yani benim öyle bir beklentim yok ben daha teorik kısımla ilgileniyorum ama yani bir insana iyi gelecekse pohpohlamak neden bu kadar zor geliyor onlara anlamıyorum ? Neyse bir insanın düşüncesini asla iyileştiremeyiz ve bir insanın kötü niyetini sorgulamaya haddimde yok. Yorumun için teşekkürler

Neyin tavsiyesi?
İçmeyeceksiniz. Elbette canınız çekecek ama bebeğinizi ve henüz gelişmemiş ciğerini düşünüp içmeyeceksiniz. Bu kadar.
Hepimiz vaktinde aylarca zorlanarak sigarayı bıraktık

Direkt sigarayı bırakın lütfen ağzınızı oyalayacak şeyler yapın . Çekirdek yiyin hem elinizi hem ağzınızı oyalar, sakız ciğneyebilsiniz, çerez yiyin. En olmadı türk kahvesi için sigara kriziniz tutunca
Çok teşekkür ederim gerçek bir yorum işte 🙏 evet bende bugün onu yaptım. Ama kahvenin daha çok tetiklediğini farkettim bunu da not aldım. Bırakan varsa başka arkadaşada önerebiliriz kahve direk tetikliyor içmemek en iyisi

Neyin tavsiyesi?
İçmeyeceksiniz. Elbette canınız çekecek ama bebeğinizi ve henüz gelişmemiş ciğerini düşünüp içmeyeceksiniz. Bu kadar.
Ablam istiyor ki hanimiş de benim muttişimmmm bırak elindeki sigarayı ponçiğim diyelim. pohpohlanmak istiyor. Yaparsın sennn başarırsın diyelim istiyor. Linç aşermemiş.

Neyin tavsiyesi?
Hanımefendi ben size yorum yapmadım. Üstünüze alınmayın yazdıklarımı. Tavsiye demek sigarayı bırak demek değildir. Bu ayrımı yapmayı öğrenin yinede teşekkürler yorumun için

Back
X