gebelikte sigara ...

ne kadar sacma hakaretler dolu burasi, sanki hamile kadin sigara icerken cok mu umursamaz!!! arkadaslardan birakmak azaltmak icin dertlesiyorlar burda cok belli. icmeyen anlamaz diyecegim de yine de icmeyen hakaret etme hakkina sahip demek degildirki bu. baslarda ben de cok cok zorlandim unutmayin kizlar 16.haftadan itibaren zarari artiyormus doktorum bana hep 16dan once muhakkak birak derdi.
buraya abuk subuk yazilar yazip kendilerini digerlerinden ustun gorten arkadaslar buyuk konusmayin Allah buyuk konusanlari sevmez, siz siz olun kimseyi kinayarak buyuk konusmayin. sigara olmaz baska bir konu olur ama birgun ben nerde buyuk konustum dersiniz.
arkadaslar sigara icerken bebeklerimize gercekten zarar veriyoruz lutfen kendinizi surekli boyle telkin edin once azaltilip bir bakmissiniz birakmissiniz.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Kesinlikle irade meselesi ben velet denilecek yaşta ortaokulda başladım lise,ünv derken arttı 1 paket içerdim kahve,demliçay,kola cabası hamile kaldığımı öğrendikten hemen sonra ağzıma sürmedim Çok stres yaşadım çok sinirli oldum birde ben hamile olarak evlendim :)Herşey apar topar ailem bilmiyordu sonra öğrendi falan filan çok sıkıntı yaşadım keza bebeklede ilgili inanılmaz zor günlerim oldu Demem o ki isteyen bırakır onu bunu bilmem ben arkadaşlar kendinizden önemli günahsız her hareketi dünyalara bedel bi canlı taşıyosunuz Hiç bişey ondan değerli olamaz Kendimce diyorum ki ben içmediysem kimse içmemeli tabii karar sizin:)

Haklısın arkadaşım. Kimseyi kınamamak gerek. Kınayan arkadaşlarda sanıyorum annenin yanlışını yüzüne vurmak için değil belki rahatsiz olurda bebeğine zarar vermez düşüncesiyle yorumlarını açıktan dile getiriyordur. Ben sigara içen arkadaşlarıda çok iyi anlıyorum. Bende eski (hamilelikten önce) bir sigara tiryakisi olarak nacizane fikrimi söylemek istiyorum. Ben 7 haftalıkken öğrendim hamile olduğumu. O zamana kadar günde rahat 1 paket sigara içiyordum. Öğrendiğim anda bir daha sigara içmeyeceğim dedim ve içmedim. Doğruyu söylemek gerekirse hafiften zaten tiksinmeye başlamıştım. Canım çekmedimi çok çekti. Ama bir şekilde kendimi oyaladım. Gelelimm 16. hafta ve sonrasına.. Tiksinmem tamamen yok oldu. Yolda birinin elinde sigara görsem gözlerim doluyodu. Ama kendime dur demem gerekiyodu. O kadar stres oluyodumki eşim ne kadar istemesede al bi tane iç rahatla diyodu. Ama biliyodumki içsem de içmesemde bu günler geçecekti öylede oldu. 26. haftamdaym. Şuan nasıl canım çekiyor anlatamam. Bir ara rüyamda sürekli sigara içtiğimi bile gördüm..:) ama düşününce iyiki içmemişim. Kaybettimmi. Kesinlikle hayır. Kaybettiğim şey pişmanlık ve suçluluk duygusu. Savaşın arkadaşlar. Ben hala savaşıyorum. Şuanda size muhtaç bi canlı var. Sizden beslenen. Sizden beslendiği gibi sizden zehirlenebilen. Bu durum geçici. Zor ama geçici. Bebeğinize bir şey olursa bir ömür vicdan azabı var. Doğurduktan sonra karar sizin başlarsınız yada başlamazsınız. Dayanın her kez iradeli. İradeyi Allah herkeze vermiş. Kendinizi kandırmayın. Bırakmak sizin elinizde.

Canlarım bebegınız ıcın doguma kadar bırakın en azından Ben hayatımda sıgara ıcmedım aılemde de ıcen kımseyı gormedım. Bıze belkı kolay gelıyor bırakın demek ama. Her sıgara ıctıgınızde onun da ıcerde ıctıgını dusunun. Sıgara aklınıza gelınce bırseyler yeyın. Evı havalandırın sıgara kokmasına ızın vermeyın,artık evınızde sıgara ıcırmeyın canlarım. Benım esım de sıgara kullanıyor eskıden ıkı paket ıcerdı hatta rocket 40 dıye bı sıgara paketını bı gun ıcınde bıtırırı aksama yenı alırdı. Sımdı dogumuma az kaldı o da mutfakta bır de kullanmadıgımız bır oda var orda ıcmeye basladı. eskıye gore daha az ıcıyor, Allah sıgarayı bırakmak ısteyenlere sabırlar ve buyuk ırade versın

aman kızlar hamileyken sigara içmeyin inanın çok zararlı doğumdan yıllar sonra bile bebek üzerindeki etkilerinden kurtulamazsınız benim arkadaşım içiyordu kim ne dediyse bir türlü bırakamadı sonuç olarakta bebek gelişimi bi zaman sonra yavaşladı bebek 7 aylık 1 kilo doğdu 1 ay küvezde kaldı şimdi iyi ama kilosu yine az ve çabuk hastalanıyor bünyesi zayıf . aman kızlar bebekleriniz için dayanın bu kötülüğü onlara yapmaya hakkımız yok allah yardımcınız olsun

bende 10 yıldır sigara içiorum hamile oldugumu ilk öğrendiğim gün bıraktım hiçte zorlanmadım zaten problemli bi gebelik geçiriyorum 5 hafta 2 günlük şuanda ve gebeliği tamamlayıp tamamlayamıyacağımız bile belli değil düşük tehlikemiz var yatak dösek yatıorum tek duam bebeğimi sağlığıyla kucagıma alabilmek sigara umrumda bile değil

eminim hiç kolay bişi değildir. bende bir ara kullanmıştım ama tiryaki değildim bırakmam kolay oldu. ama şunu söylemek istedim. sigara kullanan hamilelerde pilasenta çabuk yaşlanıyormuş. bunu doktorum söyledi. buda tehlikeli bişi. aman dikkat kızlar.

yaa okuyunca gülmek ve üzülmek arasında gittim geldim..madem bu kadar üzülüyorsunuz neden hala içmeye devam ediyorsunuz.
hata yaptığınızı sizde biliyorsunuz ama biri bunu yüzünüze söyleyince hakaret oluyor,hakaret etmeye hakkınız yok diyorsunuz..sizin karnınızdaki günahsızın belkide bütün hayatını etkileyecek sağlık sorunlarınına sahip etmeye hakkınız varmı????madem anne olmak istiyorsunuz hamile olduğunuzu öğrendiğiniz anda bırakacaksınız,bırakamıyorsanız bebek sahibi olmayacaksınız..ayrıca 16.haftadan sonra artmaz zararı..ilk 3 ay organ oluşumu oluyor ve çok etkiliyor..kendinizi düşünmemiş içmişsinizde o yavruların günahı allah aşkına yapmayın yaaa..bide haklı göstermeye çalışıyorsunuz kendinizi..acı çekiyorsanız strese giriyorsanız içmeyeyin...bakın kaç kişi hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım diyor..madalya takmayacğız onlara yapmalrı gereken bu zaten ve yapmışlar..irade meselesi kesinlikle..

İki hamileliğimdede sigarayı bırakmadım,azalttım..Doktorum biride bir binide demişti,azltsanda farketmez aynı zararı görür bebeğin demişti..fakat eklemiştide çok stres yapıyorsan bu bebeğine sigaradan daha fazla zarar verir demişti.Bende bırakamadım tamamen ama günde 4 taneye kadar indirdim.Şükür şimdi delikanlılar ve sağlıklılar.
Fakat kesinlikle sigara içmeyin diyorum yinede.Çünki bebeğiniz doğduğunda ona hep izmarit kokusu vereceksiniz..benim üzüldüğüm en büyük etken buydu,çocuklarım hiç bir zaman mis gibi anne kokusunu alamadı.:95:

Bağımlılık, tiryakilik, tutku.. Hangi duyguyla (!) kullanıyorsunuz bilemem ama söz konusu şeyin adı "sigara" olduğu için mi meşrulaştırıyorsunuz? Kullanmayan bilemez vs. Mesela bu maddenin adı eroin, kokain, esrar, tiner, bally olsaydı durum farklı mı olacaktı? O zaman siz de " aa ohaa uyuşturucu mu kullanıyorsun hamileyken tüü senin gibi anneye" demeyip empati mi yapacaktınız?

Ha ben bu kadar katı bir tutum içinde değilim, kimseyi sigara içtiği için asıp kesemem ama anneliğin fedakarlığı bir yerlerde başlıyor onu biliyorum. Vicdan azabı duymanız, bırakmayı istemeniz sonucu değiştirmiyor. Sonuç içinizdeki canlıyı göz göre göre riske atıyorsunuz. Ve tabi ki "siz bilirsiniz"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…