gebelikte sigaraaa

bende ıcıyorum maalesef gunde 4-5 tane.kendıme kızıyorum ama strese gırıyorum ıcmeyıncede.dok.da soyluyorum ıctıgımı esımede kımseden gızlemıyrum.allah yardımcımız olsun

sigaranin zarari paketin uzerinde dahi yazar keske içmeseniz hanimlar heleki hamile iken içenleri duyunca çok uzuluyorum. basta sigara kadinlarda yuz guzelligini giderdigini dikkatli bakinca fark edebilirsiniz. yuzde bir matlik bir solgunluk vardir.bebeklere verdigi zarari siz dusunun. ha birde sunu yeni ogremdim hanimlar sigara içen bir arkadasim vardi yillardir gormuyordum evlendigin beri. cocugu olmus ama sakat dogmus yavrucak doktorlar sigaraya sebeb bulmusler çunkuhamile iken hiç birakmamis içmeyi: ((( Allah yardim etsin ins sizlere/ sigarasiz bir hayat diliyorum ins...

Arkadaşlar hamileyken içilen sigara ile ilgili bütün yazıları okudum nerdeyse.Ve sigara içtiğim için vicdanımı rahatlatacak birşeyler bulmayı istedim.Ama hamileyken sigara içipte sağlıklı bebek dünyaya getirenleri görüp okumama rağmen,ne sigarayı nede içtiğim zamanki vicdan azabını içimden söküp atamıyorum.Allah hepimize sağlıklı bebekler doğurmak nasip etsin

kısa bir zaman öncee bi tanıdığımızz hamileleği boyunca sigara içmeye devam etti ve sonuçç bebişi doğdu ama 1 hafta yaşadıı ve geldiği yere geri gitti niyemi:ONUN DÜŞÜNCESıZ ANNESı HAMıLELıĞı BOYUNCA SıGARA ıÇTı VE BEBEĞıN CıĞERLERı GELıŞMEDı

Ben bir sağlık programında yanlış hatırlamıyorsam bir çocuk doktorundan dinlemiştim. Bebek ölümlerinin en çok görülen çeşidinin 'ani bebek ölümleri' olduğunu ve bunun da en önemli iki sebebinden birinin "sigara" olduğunu söylemişti. Bazen kişiler çıkıp balkonda sigara içiyorlar sonra bebeğin yanına geliyorlar ama üstlerine sinen sigara dumanı bile bebeğe zarar vermeye yeter demişti.

Bence çok ağır bir mesuliyet bu.
Çocuğumuz da olsa o bir insan ve onun hayat hakkına ve kalitesine kasdetmiş olunduğunu düşünüyorum böyle zararlı şeylerle.
Hamileyken zehir içer misiniz desek kimse içmez ama içinde kaç çeşit zehir bulunduğu tespit edilmiş sigara içiliyor maalesef. lmaz:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…