gebelikte sigaraaa

aynen katılıyorum canım ben de öğretmenim belki de o yüzden bu kadar düşündük onları ama anlaşılmadı işteeeeee..................

tıff cım bendende alıntı yapmıssın ama saolasın bebegımı benden cok dusundugun ıcın.buarada ben cooooooook zorlanmama ragmen bıraktım zaten .

Özür dilerim tatlım ama kendimi haksız yere saldırıya uğramış hissettim. Ben kimsenin bebeğinin kanser olmasını istemiyorum. Şu dünyaya yeni bir evlat getirmek öyle zor ve tehlikeli ki zaten; yediğimiz içtğimiz herşey katkı maddeli, GDO'lu ya da Hormonlu. Bir de üzerine anneler sigara da içip gelecekteki hasta nesile katkıda bulunmuyolar mı deli oluyorum!! Biz ölüp gidicez arkadaşlar, arkamızdan evlatlarımız acı çeksinler ister misiniz?
Sigaranın zararlarını kısa vadede görmek gelişmiş ultrason teknikleriyle ancak denekler üzerinde mümkün.
Uzun vadede ise başta kanser olmak üzere her türlü hastalığa davetiye çıkartıyorsunuz evlalarınız için. Yakın bir arkadaşım dış gebelik oldu sigara yüzünden, gene de vazgeçmedi ikinci gebeliğinde de içti, emzirirken de, üzgünüm ama çocuğunun şimdiden hiperaktivite sorunu var ve konuşamıyor..
Başka bir arkadaşımın bebeğinin ciğerlerinde kist çıktı, gene sigara yüzünden! Doktor doğsada yaşamaz dedi, 5 aylıkken ölü doğum yapıldı. Bütün bunların sizin bebelerinizin de başına gelmesini istermisiniz arkadaşlar???
Allen Carr Sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabı mutlaka okuyun.
Ben sizin asla göremeyeceğim, tanıyamayacağım, sevemeyeceğim evlatlarınız için son iyiliği yapayım da ötesi size kalsın..

ama benim öğretmenin değilsiniz, eğitmekle yükümlü olduklarınız buradaki yetişkinler değiller!! (rica edicem bütün toplumu eğitme hikayesine hiç girmeyelim o kapsamda eğitmenlerimizin bile eğitilmeye ihityacı vardır..)

eğer açık ve sade dille anlattıysanız, kin dolu ağır cümleler kullanmadıysanız zaten mesajımı üzerinize alınmanıza gerek yok!

Ve son olarak: HİÇ KİMSE BENİM BEBEĞİMİ BENDEN FAZLA DÜŞÜNEMEZ!!!

ay aman iyi ya tamam zaten kendi derdim kendime yetiyo,anlatamıyorum kendimi tamam pes ben bir daha bu konuda yorum falan YAZ-MI-YO-RUMMMMMMMMMMMM!

ay aman iyi ya tamam zaten kendi derdim kendime yetiyo,anlatamıyorum kendimi tamam pes ben bir daha bu konuda yorum falan YAZ-MI-YO-RUMMMMMMMMMMMM!

pardon ama siz neden çıldırdınız şimdi alıntı yaptığınız mesajım benim başkasına yazdığım mesaj kaydirigubbakcemile3
herneyse birbirmizi anlayamadığımız çok açık..

Tüm toplumu (öğretmenlerin eğitmesi) eğitmek zaten utopik bir hayalden ibarettir arkadaşım, bunu başaracak olan önce ailelerdir canım benim. Eğitim ailede başlar, sonra biz devredilen mirası alır işleriz. Ama hiç işlenmemiş ham bir maddeyse elimize gelen kusura bakmasınlar ama bizler de sihirbaz değiliz, temeli olmayan binanın üzerine tek tuğla dahi koyamayız.
Öğretmen misiniz(?) de bize nasihat ediyorsunuz diyen arkadaşaydı cevabım, öğretmen olduğumu belirttim ki bunda bile kinaye vardı. Anlayan anlamıştır zaten dahasına hacet yoktur..

Eminim ki siz bebeğinizi bizden daha çok düşünürsünüz elbette, ben sadece düşündüğünüz kadar, icraate de geçmeniz konusunda tavsiyelerde bulundum. Ayrıca hala sigara içenlere de çok ama çok kızıyorum ki burda bir kaç arkadaşla birlikte kurtuluş yolu gösterdiğimiz halde.

Seçim sizin..

Allah bırakmak isteyen herkesi sigara belasından kurtarsın. Ben sigaramdan da bebeğimden de ayrılamam diyenlere de Allah akıl fikir versin ne diyim??..

Bu polemik dolu agresif topiğe de son kez yazışımdır.

Son düzenleme:

inanın ben de sıkıldım bu polemikten ben de son kez cevap hakkımı kullanıyorum
Öğretmen misiniz(?) de bize nasihat ediyorsunuz diyen arkadaş bendim zaten :)
ayrıca belirtmekten çok sıkıldım ama ben sigarayı hamile kaldığım gün bıraktım. benim için dayanmak çok zor olduğu için bırakamayanlara çok yüklenmeyin anlıyorum onları dedim hep. hiç bir zaman hamilelikte sigara içmeyi onaylamadım. sadece yaklaşım ve üslubu eleştirdim. ama sizler inatla sigara yanlısıymışım gibi anladınız bunu. neyse saygılar..

benim arkadaşımda bırakmadı,
hatta doğru düzgün azaltamadı bile

ben ilk 5ay mide bulantısından içmedim
bulantı geçince 6.ay çok canım çekti günde 1tane içtim 20gün
sonra vijdanım el vermedi ve bıraktım zordu ama her sigaradan sonra ağlayasım geliyordu

neyse arkadaşım benden 6gün önce doğum yaptı 3320gr doğdu kızı çokk sağlıklıydı
bende 3380gr doğum yaptım benim kızımda çokk sağlıklıydı

kendi kendime allah allah o kadar sigaraya bu çocuk nasıl böyle sağlıklı doğdu dedim ben kesin allah korusun ama bebeği astım hastası yapacak dedim günde 6-7-10a kadar içiyordu

vesselam 2aylıkken benim kızım 5100dü
onunki ise 4100kaldı çok yemesine rağmen kilo alamıyor drlar bu ayda almazsa tahlillere başlicaklar

17gün sonra tekrar tarttırmıştı bebek 2ay17günlük ve sadece 4290gr olmuş çokk az

yani illaki bişey çıkar onun vijdan azabına katlanacak olan sizsiniz

merhaba kızlar bende siğara içiyodum hatta 4 haftalığa kadar içtim adet olmayınca anladım ve hemen bıraktım.13 yıl içtim günde 1 paket ve hiç bırakmamıştım.çok zor bişi ama başarıyorum sanırım .7 haftalık hamileyim siğara ve sporu bırakınca 4 kilo aldım ama sorun değil vericeğime inanıyorum kiloları.dün dr gittim kalp atışı var tek kese ama sorun kesem dar gelişmiyo %50 düşük ihtimalım var çokkk üzgünüm 15 güne kadar herşey belli olucak....kendinize iiyi bakın ve 9 ayda olsa içmemeye çalışın kızlarrr....

tarhan arkadaşım katılıyorum yapıcı eleştriler , motivasyon yapanları kutluyorum, diğerleri ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır .

Son düzenleme:
sigarayı bırakamayanlar için
national georaphic in doğumu anlatan bir belgeseli var onu izlemelerini öneririm
zararlı besinler süzülerek ve ayrıştırılarak bebeğe ulaşırken
sigara dumanı ve alkol direkt olarak bebeğe ulaşıyor
ve bebek nasıl kıvranıyor içeride
ve anında çiğer rahatsızlıklarına solunum zorluklarına kansere davetiye çıkıyor
umarım içenlerin hepsi bırakır hamile olan olmayan
bu pisliklerle, çeşit çeşit hastalıkla ve savaşlarla dolu dünyaya bir bebek geliyor
ve ona ilk kötülüğü annesi yapıyor
ben bu şekilde görüyorum
hamile bir annenin sigara içmesini

ben de hamile kalmadan önce sigara içiodum 12 tane falan.bebeğimi öğrendiğimde 5-6 haftalıktı.test sonucunu elime alır almaz paketi attım.daha önce içtitğim 5-6 hafta için de vicdan azabı çektim.national geographicteki belgeseli ben de izledim inanılmaz etkilendim.sigara içilen ortamda durmuorum bile şu an.bırakamayan anne adaylarına tavsiye ederim.

benim tanıdıgım gebeligi boyunca içti ve bebek çok küçük dogdu sezeryan oldu ve dikişleri tutmadı batlatı kızlar haberiniz olsun

doktorlar günde 5 taneye izin veriyor diyenler kafalarından uyduruyor yada konuştukları kişi doktor değildir. biz normal hastalarımıza bile böyle bişey diyemeyiz kaldı ki gebeye diyelim. çok kızıyorum gebeyken sigara içene bazen dışarıda görüyorum zor tutuyorum kendimi. bende içerdim ama günde 10 taneyi geçmezdi. tüp bebekle hamile kaldım tedaviye başlar başlamaz bıraktım yanımda bile içirmiyorum allahtan eşimde içmiyor. yanımda içmeleri bile zaralı yani okadar. içinizdeki küçük canlıyı zehirlemeye ne hakkınız var. sigaraya bağımlıysanız önce tedavi olun sonra çocuk yapın bağımlı değilseniz zevk için içiyorsunuz demektir bu daha korkunç. benim yengem tüm gebeliği boyunca içti çocuk yarık damak ve yarık dudak doğdu ameliyat falan oldu. şimdi liseye gidiyor ciddi başarısızlık durumu var...

bir uzmandan bunları duymak çok ii oldu umarım herkes okuyup gerekli dersi almıştır minicik kuzcuklarımıza herşeyden çok değer vermeliyiz

bende 1 paket içiyordum hamileliğimden önce fakat sevinçli haberi elime alır almaz bıraktım sigarayı.artık mutluyum içmiorum vicdanımda rahat..

Forumun bir köşesinde ben de doktor bana "günde 5 sigara içebilirsin" dedi diye yazı yazmıştım uzun süre önce. Senin doktor olup olmadığını bilemem. Bence çok saçma yazmışsın arkadaşım. O ne biçim doktormuş desen hadi neyse de. Biz hem gerizekalı, hem de yalancı olmuşuz. Dediklerine dikkat et biraz. Yaşatmak yerine öldüren doktor da çok haberin yok senin heralde. Doktorsa ilah değil ya. Bugün biraz kızgınım.

kızlar şimdi burda bir kaç insan demişki benia nnem benim teyzem benim arkadaşım içti çocuklarıda saglıklı yazmış:) şimdi biraz mantıklı ve cahil degilseniz şunu çok çabuk kavrayabilrsiniz herkezin bünyesi farklıdır birinin bebegi normal olur annesi sigara içti bir bebekte ölür ve dogmaz herkezin bünyesi farklı.ve kocakaca insanları bile etkilerken bu sigara illeti minnacık beege nasıl zarar vermsin..ben halam ilk hamileliginde hiç bırakmadı sigaryaı hep içti ve dogum yaptı bebek mükebbel hiç bir şey yok klosu herşeyi yerinde dogdu halam bak sigara hiç bir şey yapmıyormuş dedi vee bebek 10.ayda doktorlar kalbinde delik sorunundan emaliyata aldı ve tek sebebi SıGARA!!belki bebeginiz size saglıklı gelcek drtorda öle diycek ama ya sonra bir problem çıakrsa o vijdan azabıyla nasıl yaşıycaksınız..ben inalımaz sigara içerdim herkez kızardı çok içiosun die 5 dkkada bir yakardım ama hamileligimi anlar anlamaz bıraktım ve ben 6.haftada ögrendim ki onun bile vijdan azabı var içimde doktora her gittigimde korkuyordum sorun çıkıcakmı diye lütfen birileri için bırakmaz geç olmuş olabilri ama buraya yazıp bende içiyorum bişede olmuyo demeyin başkalrını cesaretlendirmeyin ve başkalrının çocuklarını da zehirlemeyin!!!lütfen sadce hatta 9.ay bir melege verin zaten bütün ömrünüz sizin sadce 9 ay bebeginiz için yaşayın size ihtiyacı var annesi onu bu şekilde zehirlerse başkası ne yapabilr..LÜTFENN BEBEGıNıZı DÜŞÜNÜN BıR NEFESıN BıLE ONU NASIL ZORLADIGINI NASIL ACI ÇEKTıGNı LÜTFEN BU GÖZ ARDI EDıLECEK KADAR BASıT BıR ŞEY DEGıL

senağlama :a015:

canım çok güzel anlatmışsın diyecek başka bişey bulamıyorum alkisalkisalkis

bende uzun süredir sigara içicisiyim.. aslında hamile olduğumu öğrendiğim zaman
hemen hemen bıraktım..bazı günler hiç içmediğim oluyor ama bazen aklıma geliyor..
içime çekmiyorum genelde ama bazen günde 2 tane falan yarım yamalak içiyorum..
tamamen bırakıcam bir daha da hiç içmem ama arada kaçamak yapıyorum malesef..
aslında hamile iken sigara içilmemeli mazereti bile yok bunun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…