• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte TSH troid sorunu yaşayan var mı ? ACİL

pandoranur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
8
0
86
İstanbul
Kızlar merhaba,
Ben 16 haftalık hamileyim. geçen hafta kan tahlili yaptırdım ve TSH 5.22 çıktı... troidim yüksekmiş (yani az çalışıyor) bu da bebekte zeka geriliğine neden olabilirmiş... bi tahlil daha yaptır sağlama yapalım dedi, 3 gün sonra bi tahlil daha yaptırdım 5.72 çıktı. ötroks 50 mg lık bir ilaca başlayacağım bu gün... internetten araştırma yaptığımda ilk 3 ay içerisinde tedavi edilmesi gerekiyormuş çünkü bebeğin kendi troidi 3 aydan sonra oluşur öncesinde anneden beslenirmiş... böyle bir durumla karşılaşan var mı? 5.72 çok ciddi bir rakam mıdır?

Kızlar merhaba,
Ben 16 haftalık hamileyim. geçen hafta kan tahlili yaptırdım ve TSH 5.22 çıktı... troidim yüksekmiş (yani az çalışıyor) bu da bebekte zeka geriliğine neden olabilirmiş... bi tahlil daha yaptır sağlama yapalım dedi, 3 gün sonra bi tahlil daha yaptırdım 5.72 çıktı. ötroks 50 mg lık bir ilaca başlayacağım bu gün... internetten araştırma yaptığımda ilk 3 ay içerisinde tedavi edilmesi gerekiyormuş çünkü bebeğin kendi troidi 3 aydan sonra oluşur öncesinde anneden beslenirmiş... böyle bir durumla karşılaşan var mı? 5.72 çok ciddi bir rakam mıdır?

Canım benimde gebelik öncesinde vardı.Gebeliktede devam etti.Bende hamile kaldığımda 4 ü geçiyordu bende gebeliğim boyunca ilaç kullandım.Her gün ilacını düzenli iç ve dr istemesede mutlaka her ay tahlilini yaptır.Ona göre ilacın dozunu arttırmak gerekebiliyor.Bende 50 mg la başladım şuan 100 mg kullanıyorum.Düzenli kullnırsan ilaçlarını ve tahlillerinide düzenli yaptırırsan kontrol altında tutabilirisn.Benim ilaçtan sonra hiç yükselmedi normal sınırlarda gitti hep.

benimde gebeliğimin ilk ayında 4.2 di yani sınırdaydı kadındoğpum dr gerek görmemşişti ilaca geçen ay bronşit olunca dahiliye gigttim ve tsh yine 4.5 lerdeydi busefer levotirona başladım en düşüğünden ve ben buna 5 ayımdan sonra başladım önemli olan t3 t4 onlarda başındada şimdide bir sorun cıkmadığı için gebeliğimin ilk aylarında kullanmama gerek kalmadı bugun yapılan tahlilimdede normale inmişti 0.8 küsaratlı bişi hapım yarıya inecek. sizin gibi bende korkuyorum ilk 3 ay kullanmdım ama dr bir problem olmaz korkma dediler

benim de tiroidim yüksek çıktı.
normalde en fazla 1.8 olması gerekirken benim 2.05 ti.
dr.um beni endokrine gönderdi.endokrin de propcylın diye bi ilaca başlattı.2 3 hafta kullandım daha düşmemiş.
endokrin dr.u nisanın 15 inde tekrar tahlil yapalım dedi..düzenli alıyorum ilaçlarımı yarım yarım sabah öğle akşam olmak üzere günde 1,5 alıyorum..

Benim gittiğim kadın doğumcu gebelikte önemli olan T4 hormonu demişti depo olarak saklanan hormon ve bebeğin anneden aldığı bu hormonmuş, Endokrin uzmanları ise geneline bakıyor t3 t4 ve Tsh'a.

benimde tsh 3.22 çıkınca doktorum hemen endokrine yolladı boyundan ultrasonla bakıldı allahtan kist yada kitle çıkmadı bezlerin büyüklüğüde normalmiş t3 t4 e bakıldı raporları tekrar endokrin doktoruna gösterdim gebelikte yükselmiş dedi ilaç vermicem takip edelim her ay dedi 3 hafta önce tekrar yaptırdım kan testini gerçektende kendiliğinden 2.17 ye düşmüş şuan normal seyrediyor korkmana gerek yok 5.50 sınır diye söyledi ama tabi düşürmeye çalışıyorlar onu

benim de tiroid bezlerim çalışmıyor. yaklaşık 6 yıldır levotiron kullanıyorum. hamilelik döneminde daha dikkat etmem gerektiğini biliyordum . testlerimde her şey normal çıktı. ama ilaçları düzenli kullandığım sürece geçerli bu. ilk üç ayda bebeklerin beyin gelişimi için çok önemli tiroid hormanları. sadece ilaçlarına çok dikkat et . gerisi ALLAH a kalmış.

Sakın benim yaptığımı yapmayın.çünkü ben 4 haftalık hamile iken tsh ım 26 çıkmıştı ve dünyayı kendime dar etmiştim.internetteki bütün felaket senaryolarını okudum ilk beş ay bebeğime hep birşey olacak sandım sonraki aylardada hep erken doğum olacak diye bekledim.Tabi tüm bu süreçte hiç ama hiç aksatmadan her ay kan verdim tsh t3 ve t4 değerlerime bakıldı bebek büyüdükçe ilacı yükseltmek gerekti 50 mg ile başladığım ilaç serüveni 170 mg kadar çıktı.sonrasında ne mi oldu ben boşuna evham yapıp gebeliğimin ilk beş ayını zehir etmemle kaldım.oğlum şükürler olsun sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi üstelik erken doğum olur diye beklerken 42+5 te mecburi sezeryan oldum.hiç ama hiç korkmayın sakin olun hamileliğinizin tadını çıkarın.yapmanız gereken tek şey doktor kontrollerinizi aksatmamak.Sevgiler..

ben uzun süredir hipotiroid için ilaç kullanıyorum, gebelikte ilacın dozunu artırdık.
beyin gelişimini etkileyen bir sürü faktör var. endişe etmeyin. dr unuzun kontrolünde ilaçlarınızı düzenli kullanın. bir sorunla karşılaşmazsınız umarım.

Benim TSH degerim 9.33 çıktı ertesi gün endokrin bölümünde bir daha kan verdim 7.50 çıktı ilaca başladık 5 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bebeğim için

Benim TSH degerim 9.33 çıktı ertesi gün endokrin bölümünde bir daha kan verdim 7.50 çıktı ilaca başladık 5 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bebeğim için
cnm ben 7 haftalikken ogrendim bebegimi. ve troidimide o zaman ogrendim. benim de 9-10 civari bir degerdi. hemen 100mg eutroux basladik gunluk. ben de cok korkmustum o zamanlar. drm eger bebekte bir sekte olsaydi zaten dusuk yapardin bu zamana kadar demisti.
o zamandan beri duzenli kullaniyorum ve degerim 2lere dustu. sukurler olsun ki diger testlerimiz de normaldi bu zamana kadar.
sen de stres yapma. daha cok erken. tedaviye baslayip ilacini duzenli kullan ve her ay tsh kontrolu yaptir . endokrin bolumune gitmeyi ihmal etme aylik.
hayirli olsun bebegin ;)

Merhaba sanirim yavrunu kucagina aldin bende 5 buck haftalik gebeyim fakat tsh 9.47 cikti ve bogazinda nodul var 4.5 santim cok korkuyrm bebegime nisy olurmu bir dr bana lavotron 100 mg verdi 10 gun sabah yarisini ic dedi icim raht etmedi baska hekime gosterdim agir gelir o hap ,o hapin 4 de 1ini ic hergun .10 gun sonra gel test yapalim dedi sizce bebegime birsey olurmu cok korkuyrum

Merhaba kızlar.. 6.haftalık hamileyim iki hafta önce tahlil yaptırdım TSH 5.6 çıktı
Dahiliye dr. gittim bugün tekrar kan tahlili yaptırdım ve sonuç TSH 3.5
Doktorum şimdilik bir ilaç vermedi. Benim gibi TSHı 3.5 olupta ilaç almayan var mı?
Bazıları 2.5 altında olması gerekiyor diyolar...Bu konuda endişeliyim..Başka doktora gitmelimiyim sizce?

Merhaba kızlar.. 6.haftalık hamileyim iki hafta önce tahlil yaptırdım TSH 5.6 çıktı
Dahiliye dr. gittim bugün tekrar kan tahlili yaptırdım ve sonuç TSH 3.5
Doktorum şimdilik bir ilaç vermedi. Benim gibi TSHı 3.5 olupta ilaç almayan var mı?
Bazıları 2.5 altında olması gerekiyor diyolar...Bu konuda endişeliyim..Başka doktora gitmelimiyim sizce?
Canım bende 8. Haftamda öğrendim tsh değerim 4.5 çıktı kadın doğum doktorum çok korkuttu acilen ilaç kullanman gerekir dedi cuma günü dahiliye doktoruna gittim euthyrox 50 mg ilaç verdi testi tekrarlayalım dedi o gün verdiğim kanda değerim 2.8 çıktı ama yinede yüksek olduğunu ilacı yarım olarak kullanmam gerektiğini söyledi. İhmal etme sende gebelikte 2.5 üstü kabul edilmiyormuş.

Hipotroidim var benimde ve değerlerim çok çok yüksekti ilaca başladığımda 96 filandi ilaçla düştü fakat bu seferde fazla düştü dozunu düşürdü doktor olmadi başka bi doktora gittim ilaç değiştirdi derken simdik hamile olduğumu öğrendim ve degerlerim yine yuksek.. Bi turlu ayarlayamadik dozu çok düşük yada çok yuksek olması zarar verirmi acaba.. Henüz doktora gidemedimde Cumartesiyi bekliyorum beklemesemmi ki... Son tahlilimde tsh 11.15 ti...

Canım bende 8. Haftamda öğrendim tsh değerim 4.5 çıktı kadın doğum doktorum çok korkuttu acilen ilaç kullanman gerekir dedi cuma günü dahiliye doktoruna gittim euthyrox 50 mg ilaç verdi testi tekrarlayalım dedi o gün verdiğim kanda değerim 2.8 çıktı ama yinede yüksek olduğunu ilacı yarım olarak kullanmam gerektiğini söyledi. İhmal etme sende gebelikte 2.5 üstü kabul edilmiyormuş.

Evet cnm .. bende aynı ilacı kullanıyorum şu an ama benimki 25 mg, inşallah herşey normal gider. Seni kaç hafta sonra kontrole cagrdılar ..

1 ay sonra gidicem sürekli kontrol edilecek.. sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah.

merhaba tüp bebek tedavşisine baslıyacagım ve tsh 4,5 çıktı, doktor endokrın doktoruna yonlendıdı. bu duurmda tup bebek surecımı askıyamı alacagım
Bende tüp bebekle hamile kaldım canım . Öncesinde tiroid ilacı kullanıyordum fakat bırakmıştım yaklaşık 1 yıl önce... hamile olduğumu öğrendiğim an içime bi kuşku düştü acaba yükselmişmidir yine diye ve hislerimde yanılmadım 6.28 olmuş yani bu değerle hamile kalmışım ben. Doktorum hemn ilaca başlattı şuan 5+2 hamileyim. Oyüzden şakın tiroidi dert atme ama ilaçların varsa onu da ihmal etme.

Bende 7 haftalık hamileyim..özel hastanede verdiğim tahlilde tsh 4.27 çıktı..ertesi gün devlet hastanesine dahiliyeye gittim tekrar tahlil verdim ve 1.75 ti sonuç doktorum 1 gün içinde değerin çok değişmeyeceğini ve kendilerindeki sonuçların daha doğru olduğunu söyledi. Bu durumla karşılaşan varmı.. kafam iyice karıştı.

Back
X