Gebelikte TSH

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
gebelik öncesi tsh sorunu yaşıyordum
50 mg euthyrexe başladım ve hala kullanıyorum
şu an son 2 tahlildir tsh 2,6 civarı çıkıyor
sizce daha düşük mü olmalı yoksa normal mi?
sizlerin tsh değerleri nasıl acaba?

benim gebelik öncesi yoktu. hamile kaldıımda yapılan tetkiklerde öğrendim 5.4 çıktı. dr normale yakın olduğunu ama gebelikte bunun normalini bile kabul etmediklerini. 2 civarında olması gerektiğini söyledi. o yüzden levotiron 25 mcg verdi. benimki şuan düştü 2.4 te ama ilaca hala devam eidyorum. keisnlikle bırakmayacaksın dedi.

benim de 3,6 çıktı bugün dahiliyeye gittim.dr bize göre gayet normal ilaç kullanmana gerek yok dedi.bende k.doğum drum gönderdi dedim.o da madem o kadar endişe ettiniz dedi ve senin kullandığın ilacın 25 mg sini yazdı.böyle salakça bi dialog yaşadım dr. la.kendi kadın doğumcuma sordum kullan dedi.yani kullanmaya başlıycam yarından itibaren.benim anlamadığım şey sonuçta hamilelikte 2,5 altında olması gerekn bir hormonun dahiliye dr.unca böylesine basit yaklaşımı.çok şaşırtıcı gerçekten.

bu bölümün asıl dr u edokronoloji doktorudur. dahiliye normal sınırlar içinde olduğu için abartılmış bir olay gibi görebiliyor. asıl olan dr a gidersen acilen 2 ye düşürülmesi gerektiğini söyleyecektir. ben 2 ye düştüğü için hapı bıraktım kendi kafama göre. benim kadınd oğum dr um kıyameti kopardı. gebelikte en kokrulacak olaymış bu tsh. doğuma kadar içeceksin bu hapı dedi.

evet canım yani inanırsan sanki dr. a bu ilacı rica minnet yazdırdım.sonrada sinir olup çıktım odadan. ama tabiki kullanıcam bende.25 mg yazdı ya acaba çok mu düşük dozu şimdi şüphelendim.tabi bunu ancak kullandıktan 15 gün sonra tekrar tahlil yaptırıp anlayabilcem sanırım:18:

benım tsh gebelıkle bırlıkte yukseldı ılk 20 lerdeydı hemen ılaca basladık...10 gunde normale dustu...ama ben her ay 1 kere degerımı olçturuyorrdum ..dozunun ayarlanması gerek ..hamılelıgım boyunca dengede olmasına ragmen bebegım ılk dogugunda tsh ı yuksek cıktı...dr 7 gun ıcınde kendı degerıne doner dedi...ole de oldu ama o 7 gun boyunca cok agladım..ya bır sey olursa dıy..ve bebegımı de her ay tsh ını kontrol ettırdık ..ara ara yukselıyordu ne zaman grıp olup ateslense o zaman aralıgında tsh da dengesızlık yasıyorduk..cocuk dr fazla onemsemedı ama benım ıcım rahat etmıyordu unıversıte hastanesıne gıttım ordakı dr degerlerının normal oldugunu soledı bebegınıze bosyere ıskence etmeyın takmayın artık dedı endokrınolojıye bıle yollamaya gerek gormedı..ne zaman bebegınızde fızıksel ve zeka anlamında suphelerınız olacak o zaman supelenın dedı ..allaha sukur bebegımız herseyı ayından once yaptı yasından once yurudu dıslerı 6.ydan ıtıbaren cıktı..meklemesı oturması...su an da zeka gelısımı acısından masallahı var...uzun lafın kısası gebelıkte tsh problemı yasayan anneler bebeklerınız dogdugundan bu yana ılk 1 yıl cok ıyı takıp edın..benım tavsyem normal tetkıkleındısında ısın uzmanına goturun ...troıd usg sı bıle cektırdım ben allahtan temız cıktı...sonradan ah etmemek ıcıcn onlem alın derım..allah bebeklerımızı korusun

şuan 15+5 günlük hamileyim ilk yapılan testlerimde tsh 4.16 çıktı.kadın doğumcu dahiliyeciye göster dedi.
gittim adam sonuca baktı 1 ay onra gel dedi.önemsemedi yani.ilk hamileliğim ve ne ne kadar önemli bilmiyodum.dahiliyeci önemsemedi ama kadın doğumcuda tamam dahiliyeci normal demiş git 1 ay sonra gel dedi.önlem almadı.yani doktorumuz çok önemli. izmire geldim haliyle doktor değişti.iyiki değişti............
testleri görür görmez kesinlikle olmaz.dahiliyeciler önemsemiyor ama bizim için yani bebek için geliişimi için çok önemli ihmal edemeyiz dedi.tekrar test istedi 5.16 çıktı yükselmişti.Eutyrox 50 ml başla 20 gün kullan tekrar test yaptır getir dedi.1.5 2 olması gerekiyormuş ilacı kullanmaktan korkma düşürebildiğimiz kadar düşürelim.sanırım 14 haftadan sonra bebek kendi triodini üretiyormuş.yani bebek ilk haftalarda yükseltip daha sonra normal seviyeye getiriyormuş.3 gün oldu bıraktım yarın tekrar test yaptırıcam önümüzdeki hafta kontrole gidicem inşallah düşmüş olur.düşmediyse yani bebekten değilse sanırım ilac kullanmaya devam edicem.yani kontrol altına alıp ihmal etmezsek korkucak bişey yok.önemli olan bebeğimiz için kontrol altına almak.

deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler
benim değerim 2,6 olduğundan normal kabul edilebilir heralde
ben ilk endokrin uzmanına gittim ama sadece muayene bile 100tl olduğundan bıraktım onu şimdi
olmadı birkez daha gidebilirim ona kafamı netleştirmek için
dahiliyeci benimkine çok iyi dedi
ama ben ilacımı hiç bırakmadım
bırakmayı da düşünmüyorum
ilacın zararı yok ama ilaç almassak ve yükselirse değer zararı büyük
bir de ben tsh ölçtürmeye giderken ilacı bırakmıyorum hiç
siz 3 gün içmeden mi tahlil yaptırıyorsunuz?
ben 2 haftada bir tahlil yaptırıyorum

tiroid problemi yaşayan ve bu konuda çok tecrübe edinmiş biri olarak tavsiyem; gebelikte tsh çokk önemli. mutlaka endrokronoloji bölümüne muayene olmalısınız ve her ay düzenli kontroller yaptırarak ilacın miktarını ayarlatmalısınız. şu an tsh değerininz iyi olsa bile her ay bebeğin tiroit ihtiyacı değişiyo ve bunu sizden karşılıyor. bu nedenle iyi deyip asla kafanıza göre ilacı bırakmayın. ayrıca ben önceden levotiron kullanıyodum. ama bana doktorum eutyrox 'un gebelikte kullanılması gerektiğini söyledi. bunu doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. ve 9 aydır onu kullanıyorum.
ölçtürmeye gitsen dahi ilacı kullanmaya devam et canım. ben sabah aç karnına alırım ( öle olması gerekiyormuş- her sabah aç karnına aynı saatte) ve testede öle giderim. hayatımın bir parçası artık bu ilaç.

benimde 2ay önce 5.69du ilaca basladık bu ay 6.02 cıktı bıseycık anlamadım gerılıcegıne ılerlemıs.bende bebıs dusundugum ıcın basladı doktor umarım duser

teşekkür ederim cevap yazdığım için
ne kadar önemli olduğunu biliyorum, o nedenle 15 günde bir tahlil yaptırıyorum ben yükselme var mı diye
gebelikte levitron yerine euthyrex tercih edildiğini biliyorum ben
çünkü endokrin doktorum gebelik düşündüğümü duyunca euthyrex vericez o zaman sana dedi
ben de yaklaşık 4 aydır falan kullanıyorum her gün aksatmadan
dediğin gibi bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum,bırakırsam yükselir zaten biliyorum

benimde 2ay önce 5.69du ilaca basladık bu ay 6.02 cıktı bıseycık anlamadım gerılıcegıne ılerlemıs.bende bebıs dusundugum ıcın basladı doktor umarım duser
bir terslik var evet
doz yeterli gelmemiş muhtemelen
günlük ne kadar alıyorsun?
tekrar doktora gidip doz ayarlaması yapmalısın

ben 3 haftalık filan gebe iken genel test yaptırdım ve tsh :7,4 civarı çıktı. euthrox 50 mg. başladım.her ay ölçtürüyorum.en son 45 gün önce değerim 2,4 düşmüştü,ama ilacı kullanmaya devam ediyorum.
salı günü yine tahlil yaptıracağım.
ama şunu biliyorum değer düşse bile ilaç bırakılmamalı.doğum sonuna kadar,doğumdan sonra hala değerimiz 2 civarı ise artık ilaca gerek yok,fakat yine yüksekse ömür boyu kullanacağız.:18:

evet canım öyleymiş yaa.doğumdan sonra yüksek kalabiliyomuş.bende aynı ilacın 25 mg sini kullanıyorum.2 hafta sonra tahlil yaptırcam bakalım.bide onu düşün doz yeterlimi yükselirmi filan diye

bende yaklasik 15 haftalik hamileyim hamilelikten oncede simdide ilaci kullaniyorum tsh degeri yuksek oldugu halde ilac kullanilmazsa allah korusun bebekte zeka problemi oluyormus ,bence bu konu cok onemli dikkat edin arkadaslar ..

bir ay önce hamileliğimin başlarında tsh 5.14 çıkmıştı,dr ilaç yazmadı,geçen haftaki sonuçlarımda bugün çıktı 2.00.yarın kadın doğum dr'uma götürücem sonuçlarımı.bunun yanıda toxoplasmosis sonuçlarımda çıktı,iyice arap saçına döndü beynim ya.kötü bişi çıkmaz inşallah.

Benim geçen ay 6.33 çıkmıştı bu ay 4.30 ama ilaç kullanmaya yeni başlıcam

Bu gerilemenin sebebi hamilelik hormonuymuş;ama kafam da karışık

Bu çocuğa zarar vermesin zaten yok demir ilacı yok vitamin bir de tiroid ilacı derken

Bilemiyorum ne kadar sağlıklı olacak bu çocuklar ya

Ceviz yağını boynunuza sürün diyor internette (maranki amca öyle demiş yani )

canım tsh hormonu için kullandığımız ilaç bebeğe zararlı olsa kadın doğumcularımız kullanın dermi hiç.sanmıyorum faydası vardır.

canım tsh hormonu için kullandığımız ilaç bebeğe zararlı olsa kadın doğumcularımız kullanın dermi hiç.sanmıyorum faydası vardır.

bebeğe zararı yok cunku o bır ılaç degıl hormon takvıyesı ..eger alınmazsa bebege zararı var cunku bebek baslarda tıroıt hormonu uretmıyor annenınkınden kullanıyor o nedenle gebelıgın basında annede tsh bırden yukselebılıyor...ılaçlarınızı ıhmal etmeyın

hamileliğimin 7.haftasndayım test sonuçlarımda tsh 9,15 çıktı çok korkuyorum ilaça başladım ama geç kalmamışımdır dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…