benim de 3,6 çıktı bugün dahiliyeye gittim.dr bize göre gayet normal ilaç kullanmana gerek yok dedi.bende k.doğum drum gönderdi dedim.o da madem o kadar endişe ettiniz dedi ve senin kullandığın ilacın 25 mg sini yazdı.böyle salakça bi dialog yaşadım dr. la.kendi kadın doğumcuma sordum kullan dedi.yani kullanmaya başlıycam yarından itibaren.benim anlamadığım şey sonuçta hamilelikte 2,5 altında olması gerekn bir hormonun dahiliye dr.unca böylesine basit yaklaşımı.çok şaşırtıcı gerçekten.
bu bölümün asıl dr u edokronoloji doktorudur. dahiliye normal sınırlar içinde olduğu için abartılmış bir olay gibi görebiliyor. asıl olan dr a gidersen acilen 2 ye düşürülmesi gerektiğini söyleyecektir. ben 2 ye düştüğü için hapı bıraktım kendi kafama göre. benim kadınd oğum dr um kıyameti kopardı. gebelikte en kokrulacak olaymış bu tsh. doğuma kadar içeceksin bu hapı dedi.
deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler
benim değerim 2,6 olduğundan normal kabul edilebilir heralde
ben ilk endokrin uzmanına gittim ama sadece muayene bile 100tl olduğundan bıraktım onu şimdi
olmadı birkez daha gidebilirim ona kafamı netleştirmek için
dahiliyeci benimkine çok iyi dedi
ama ben ilacımı hiç bırakmadım
bırakmayı da düşünmüyorum
ilacın zararı yok ama ilaç almassak ve yükselirse değer zararı büyük
bir de ben tsh ölçtürmeye giderken ilacı bırakmıyorum hiç
siz 3 gün içmeden mi tahlil yaptırıyorsunuz?
ben 2 haftada bir tahlil yaptırıyorum
teşekkür ederim cevap yazdığım içintiroid problemi yaşayan ve bu konuda çok tecrübe edinmiş biri olarak tavsiyem; gebelikte tsh çokk önemli. mutlaka endrokronoloji bölümüne muayene olmalısınız ve her ay düzenli kontroller yaptırarak ilacın miktarını ayarlatmalısınız. şu an tsh değerininz iyi olsa bile her ay bebeğin tiroit ihtiyacı değişiyo ve bunu sizden karşılıyor. bu nedenle iyi deyip asla kafanıza göre ilacı bırakmayın. ayrıca ben önceden levotiron kullanıyodum. ama bana doktorum eutyrox 'un gebelikte kullanılması gerektiğini söyledi. bunu doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. ve 9 aydır onu kullanıyorum.
ölçtürmeye gitsen dahi ilacı kullanmaya devam et canım. ben sabah aç karnına alırım ( öle olması gerekiyormuş- her sabah aç karnına aynı saatte) ve testede öle giderim. hayatımın bir parçası artık bu ilaç.
bir terslik var evetbenimde 2ay önce 5.69du ilaca basladık bu ay 6.02 cıktı bıseycık anlamadım gerılıcegıne ılerlemıs.bende bebıs dusundugum ıcın basladı doktor umarım duser
ben 3 haftalık filan gebe iken genel test yaptırdım ve tsh :7,4 civarı çıktı. euthrox 50 mg. başladım.her ay ölçtürüyorum.en son 45 gün önce değerim 2,4 düşmüştü,ama ilacı kullanmaya devam ediyorum.
salı günü yine tahlil yaptıracağım.
ama şunu biliyorum değer düşse bile ilaç bırakılmamalı.doğum sonuna kadar,doğumdan sonra hala değerimiz 2 civarı ise artık ilaca gerek yok,fakat yine yüksekse ömür boyu kullanacağız.:18:
canım tsh hormonu için kullandığımız ilaç bebeğe zararlı olsa kadın doğumcularımız kullanın dermi hiç.sanmıyorum faydası vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?