Gebelikte uterin arterde çentik

edanur byrkdr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2023
7
2
1
28
Tam 21 haftalık gebeyim ayrıntılı ultrason da sağ ve sol uterin arterde çentik var doktor %16 olasılıklarından bahsetti ve ilk gebeligim beni biraz korkuttu henüz kendi doktorumla görüşemedim ama bu durumu yaşan varmı ne yapmam lazım bu çentikler düzelirmi zamanla

Bende de var tek arterde. Anlamadığım tedavisi yok mu bunun bana bekleyeceğim demediler ilaç falanda vermediler kafayı yicem

Bende de var tek arterde. Anlamadığım tedavisi yok mu bunun bana bekleyeceğim demediler ilaç falanda vermediler kafayı yicem
Banada ilaç vermediler tek olunca çok sorun olmuyor dendi tuzdan uzak durmam gerektiğini tansiyonumun yükselmemesi gerektiğini söylediler kendi doktorumda aynılarını dedi sürekli soluma yatıyorum kan akışı daha iyi gidiyormuş sol tarafa yatınca ama düzelen olmuş 25 26 haftalar da bakalım haftaya gidicem kontrole son durum ne kilo almış mı bebek anlıycaz kilo alımında sorun oluyormuş genelde

Doktorunuz hangi olasılıklardan bahsetti preeklemsi mi ?
Bebekde gelişim geriliğinden bahsetti tansiyonumun çok fazla yükselirse acilen hemen doktoruna gitmen lazım dedi bebegin çok fazla kilo alamaz dedi birde ama şükür tansiyonum iyi çıkmıyor haftaya kontrole gidicem kilo alımına bakıcaz inşallah kilo almıştır

Kan sulandırıcı basladilar mi tansiyon yükselmeleriniz için alfamed falan hemen bebek gelismez demek icin erken bunu kafaniza takmayin beslenmenize dikkat edin tuz hamur isi bunlari kesinlikle tüketmeyin, sıcak havalarda disari cikmak yürüyüs kesinlikle yapmayın, kan basıncını yükseltecek eylemlerden uzam durmak gerek streste bunlardan biri, evde sabah aksam tansiyon takibi yapin

Yok ya ne kan sulandırıcı nede başka bir ilaç vermediler beslenmeme dikkat ediyorum tansiyonumu da düzenli ölçüyorum tansiyonda herhangi bir yükselme olmuyor genelde düşük oluyor tansiyonum doktoruma gidicem kontrole bi sorarım kan sulandırıcıyı

Kendi doktorunuza sorun çentikler preeklemsi riskini arttirir tansiyonunuzun yükselmemesi hakkında uyarı yapmaları bu yüzden, kan sulandirici baslanmasi iyi olur önlem olarak bu haftalarda erken dogum gibi riskler olmaz 32 sonrasi tehlikeli tansiyon yükselmeleri. Ben preeklemsi gecirdim 1 hafta hastanede yattim 36. Haftada acil sezeryana girdim çok sukur bir seyimiz kalmadı. 32. Hafta sonra cikmisti tehlikeli olan zamanlar bu zamanlar. Hiç stres yapmayin evde yukselme gordugunuzde kadin dogum acile gidip durumu soyleyeceksiniz idrar bakacaklar(protein var mi diye) yoksa eve geliceksiniz. Korkmayin takibinizi yapin yeter

Çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı kafama çok takmıştım bu durumu umarım bu zamanları sağ salim atlatırız sorunsuz bir şekilde ilk gebeliğim birde acemiyim insan korkuyor sizede çok geçmiş olsun bebeginizle güzel sağlıklı günleriniz olsun inşallah

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah canım, hamileliğin tadını çıkar zaten yarilamişsin zamani bundan sonrası su gibi akıp geçer

kaç haftalıksın detaylı ultrason yapıldı mı. Ben dün bir de tetenoz aşısı oldum bebeğim hareketleri durdu çok korkuyorum

kaç haftalıksın detaylı ultrason yapıldı mı. Ben dün bir de tetenoz aşısı oldum bebeğim hareketleri durdu çok korkuyorum
Detaylıda zaten çıktı bu sorun 21 haftalıktım şuan 23 haftalıgım bende tetenoz oldum ama herhangi bi sorun yaşamadım çikolata falan ye bişi yoktur ya benimkide bugün çok az hareket etti hatta karnımda bi sızlama oluştu biraz rahatsız ettim onu çikolata falan yedim kendine geldi çok zor bir süreç Allah kolaylık versin hepimize

Gebelik nasıl geçti acaba umarım uyu geçmiştir benimde aynısı oldu üstelik11 haftada güzel şeyler duymaya ihtiyacım var umarım görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…