Gebelikte yolculuk acilll

Salleyyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2022
42
16
3
30
Merhaba arkadaşlar. Gebeliğin 5. haftasında arabayla yolculuk yapılabilir mi? Kız kardeşimin düğünü var. Ama gidilecek yer özel araçla 12 saat. Uçak da yok. Ama yakın yere 2 saatte uçuş var ve tekrar mecbur otobüse binmek zorunda kalacağım bu defa o da 2.5- 3 saat. Ne önerirsiniz?? Hem benim hem eşimin ailesi gitme diyor. Ama böyle bir günde yanlarında olamamak beni çok üzer gibi. 🥺🥺 Çaresizim. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Henüz gebelik kesesi oluşmamış bile 🥺

Doktorunuza sorsaydınız yani şimdi normalde gidilir hatta bu haftalarda çoğu kadın anlamaya bilir bile gebe olduğunu ama her türlü riske karşı nasıl vebal alıp gidin yazalım ki

Doktorunuza sorsaydınız yani şimdi normalde gidilir hatta bu haftalarda çoğu kadın anlamaya bilir bile gebe olduğunu ama her türlü riske karşı nasıl vebal alıp gidin yazalım ki
Bebek ultrasyonda görünmüyor bile aslında. Ailem doktor gidebilirsin dese de gitme diye ısrarlı. Hiç olmazsa tecrübesi olan birileri vardır diye danışmak istedim

8 haftalukken doktora sordum uçakla git dedi ottobus önermedi. sonra güvendiğim başka 2 kadın doğumcuya sordum. 2 saatte bir mola verip 5 dk yürüyeceksen git dediler. söyledikleri şu otobüsün mola saati belirsiz oldugu için özel araçla gitsen daha iyi olur. ben otobüsle gitmiştim gerçi

ney? 5 haftalık mı? Çoğu kadın hamile olduğunu 6. haftada vs farkediyor(adet 2 hafta gecikmiş oluyor cunku artık ) antibiyotik kullanıyor, alkol tuketiyor veya rontgen cektiriyor da bişi olmuyor. 5 haftalıkken ne zorlugu olacak ki size? ben 7 aylıkken 7 saat yol gitmiştim sadece artık tuvalet ihtiyacım daha cok arttığı için iki mola yerine 3 verdik ve 15 dk yurudum o aralarda(kuyruk sokumu ağrısı yaşadım ama yolculuk sırasında) . Aileniz neden gelme diyor hiç anlamadım?

ney? 5 haftalık mı? Çoğu kadın hamile olduğunu 6. haftada vs farkediyor(adet 2 hafta gecikmiş oluyor cunku artık ) antibiyotik kullanıyor, alkol tuketiyor veya rontgen cektiriyor da bişi olmuyor. 5 haftalıkken ne zorlugu olacak ki size? ben 7 aylıkken 7 saat yol gitmiştim sadece artık tuvalet ihtiyacım daha cok arttığı için iki mola yerine 3 verdik ve 15 dk yurudum o aralarda(kuyruk sokumu ağrısı yaşadım ama yolculuk sırasında) . Aileniz neden gelme diyor hiç anlamadım?
Ahh bir bilsem. Doktorla da konuştum. Sakıncası yok diyor. Ama bu bile ailemi ikna etmeye yetmedi. Annem bı yandan kayınvalidem bı yandan. Bı de işin içine vicdan boyutunu sokuyorlar. İşte Allah korusun bı şey olursa sonucuna sen katlanacaksin vs vs 😭😭

Merhaba arkadaşlar. Gebeliğin 5. haftasında arabayla yolculuk yapılabilir mi? Kız kardeşimin düğünü var. Ama gidilecek yer özel araçla 12 saat. Uçak da yok. Ama yakın yere 2 saatte uçuş var ve tekrar mecbur otobüse binmek zorunda kalacağım bu defa o da 2.5- 3 saat. Ne önerirsiniz?? Hem benim hem eşimin ailesi gitme diyor. Ama böyle bir günde yanlarında olamamak beni çok üzer gibi. 🥺🥺 Çaresizim. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Henüz gebelik kesesi oluşmamış bile 🥺
Bana doktorum kalp atışını duymadan önermemişti, uçak ve arabayı da..
Ama duyduktan sonra uçak ve araba yolcuğu serbest belli aralıklarla dinlenerek demişti..
Zaten mecburen veriyorsun ihtiyaçlarını gidermek için 2 kere duracaksan 3-4 kere duruyorsun..

Ben gebeliğimin her döneminde yolculuk yaptım 35. hafta 12 saatlik yol dahil. Düşük riskim yoktu sorun yaşamadım. Düşük riskiniz yoksa dinlene dinlene gidilebilir ama yine doktora danışın tabi

Doktoruna danışmana fayda var ilk 3 ay düşük için riskli.
Ben 1.5 2 aylıkken seyahate ettim ama doktor dan onay alıp gittim.2 saatte bir 15dk mola ver demişti.

Doktora sormak daha mantıklı ama ben 13. Haftamda gidiş dönüş yol yaptım 12 saat kadar. Mola verilmesi önemli

Biz ne desek olmaz doktor bakmalı , ben 4 haftalık bilmeden dünyayı gezdim saatlerce ama kiminin riski vardır

Back
X