Geberin diyen anne

Alınganlığı dışında bir şeyi yok.

3 sene hiç görüşmedim, mesafe koydum. Bir süredir görüşmeye başladık, yine eskiye döndü tavırları, sözleri.

Konu biraz uzun. Geçmişte bazı sıkıntılar yaşadılar. Zaten eşimle yıllardır görüşmüyor.
bence annenize net olun.

yani bazen bazi seyleri alttan alip bazen de kizmayin.

simdi zaten bir kac zaman konusmazsiniz. konustuktan sonra annenize soyle bir davranis plani yapin

1) sakince anne benb hayatimda kavga gerginlik olsun istemiyorum. eger bana sunu sunu sunu dersen seninle iletisimimi devam ettirmem deyin (net seyler olsun mesela hakaret edersen gibi)

2) sonra her oyle yaptiginda ceza verin (mesela bir kere dedi bir hafta konusmayin gibi, ama yaptiginiz seyde sebatkar olun ve hep ayni sekilde tepki verin, sorunca da boyle yaptipin icin su zamana kadar konusmayacagim deyin)

3) her yaptiginda ayni sekilde yaklasirsaniz o da herhalde ogrenir bir sure neyi yapip neyi yapmamasi gerektigini. normal insan konusunca anlar, insan yeri geliyor esini bile egitiyor. anneniz hala egosunun pesinde size boyle davraniyorsa siz de boyle bir plan yapin, ogrenmese bile en azinda nhakaret sonrasi bir hafta kafaniz dinlenir

bence annenize net olun.

yani bazen bazi seyleri alttan alip bazen de kizmayin.

simdi zaten bir kac zaman konusmazsiniz. konustuktan sonra annenize soyle bir davranis plani yapin

1) sakince anne benb hayatimda kavga gerginlik olsun istemiyorum. eger bana sunu sunu sunu dersen seninle iletisimimi devam ettirmem deyin (net seyler olsun mesela hakaret edersen gibi)

2) sonra her oyle yaptiginda ceza verin (mesela bir kere dedi bir hafta konusmayin gibi, ama yaptiginiz seyde sebatkar olun ve hep ayni sekilde tepki verin, sorunca da boyle yaptipin icin su zamana kadar konusmayacagim deyin)

3) her yaptiginda ayni sekilde yaklasirsaniz o da herhalde ogrenir bir sure neyi yapip neyi yapmamasi gerektigini. normal insan konusunca anlar, insan yeri geliyor esini bile egitiyor. anneniz hala egosunun pesinde size boyle davraniyorsa siz de boyle bir plan yapin, ogrenmese bile en azinda nhakaret sonrasi bir hafta kafaniz dinlenir
Ben sürekli idare eden, alttan alan, güzelce anlatan tarafım. Konuştuğumda mutlaka ya ben yanlış anlamış oluyorum ya da onun niyeti asla kötü olmuyor.
Yani karşımda hatasını kabul eden biri yok. Ben ne yaparsam sen buna katlanmak zorundasın diye düşünen bir insan annem.

Konuşurken aranızda bir gerginlik yaşanmış olsa, onun üzerine bunu söylese cahillik etmiş derdim ama bu bambaşka bir şey. Anneliği kutsallaştırıp her yaptığını kabul etmemiz gerekmiyor. Anne olmak kutsal değil, annelik yapabilmek kutsaldır. Anneniz bir anne gibi değil de düşmanınızmış gibi davranmış hep. Sizin yerinizde olsaydım asla görüşmezdim
Uzun zamandır görüşmedim. Eşim ve kardeşim aracı oldular, 3 günlük dünya diye. Ben hala eskisi gibi yakın değilim. Ama bu annemi durduran bir şey değil.

Ben sürekli idare eden, alttan alan, güzelce anlatan tarafım. Konuştuğumda mutlaka ya ben yanlış anlamış oluyorum ya da onun niyeti asla kötü olmuyor.
Yani karşımda hatasını kabul eden biri yok. Ben ne yaparsam sen buna katlanmak zorundasın diye düşünen bir insan annem.
iste o yuzden anlattigim gibi bir davranis plani yapin,
yani iyi davranis - > odul konusma
kotu davranis -> iletisimi kesme ceza

Bunu da tarihe not olarak düşeyim ki, unutmayayım.
Mezun oldum anne dedim, tepkisi şu:
Niye seviniyorsun ki, boşuna okudun, zaten atanamazsın.

Düşmana gerek yok valla.

Düşmana gerek yok valla.
Hayırlı olsun, üç çocuğunuz vardı galiba. Başarınızı, kararlılığınizi tebrik ederim.
Annenizin karakterini öyle kabul edip mutlu olmaya bakın. Ülkedeki çoğu ebeveynin ruhsal sorunları var

Düşmana gerek yok valla.
Tebrik ediyorum sizi , benim annem de erkek olmadığım için , onun dediği kişiyle evlenmediğim için aramız epey kopuk . Atanınca da çuvalla para alıyorsun , seni biz okuttuk elin oğlu yiyor paranı diyor .
Olmayınca olmuyor işte . Az muhabbet en iyisi .

Hayırlı olsun, üç çocuğunuz vardı galiba. Başarınızı, kararlılığınizi tebrik ederim.
Annenizin karakterini öyle kabul edip mutlu olmaya bakın. Ülkedeki çoğu ebeveynin ruhsal sorunları var
Maalesef kabullenmek zor olsa da gerçek bu.
Teşekkür ederim.
Tebrik ediyorum sizi , benim annem de erkek olmadığım için , onun dediği kişiyle evlenmediğim için aramız epey kopuk . Atanınca da çuvalla para alıyorsun , seni biz okuttuk elin oğlu yiyor paranı diyor .
Olmayınca olmuyor işte . Az muhabbet en iyisi .
Teşekkür ederim.
Atandığımda da eminim bir sürü kusur bulacaktır. Asla memnun edemeyiz.
Ne güzel ekonomik özgürlüğünüz var en azından. Darısı bana

Back
X