Geberin diyen anne

Kendi annemden biliyorum, kusura bakmayın kısa örnek veriyim sevgilim hiç bir zaman saygısında kusur etmeyen bir insan. Özel günlerde bana konser bileti alırdı, annem neden kız kardeşime de almamış diye kızardı çocuğa ,3 kere yaptı bunu ! Nasıl utandırmıştı unutamam. Bir de annemle çok yakındım ilgi annemden sevgilime kayınca bi garipleşti kendisi habire sen benimsin demeye başladı. Sonra çocuğa bir gün durduk yere pezevenk dedi annem tartıştı baya ama Allah razı olsun sevgilim bir tane hakaret bile etmedi güzelce düşüncesini söyledi, şimdi 2 yıldır küs annem durduk yere. Tüm aile beni tuttu tabi, babam bile beni destekledi ki benim babam katı bir adamdır. Anneme soğuk davranınca anca o zaman değerimi anlıyor. Diğer türlü aşırı yakınlaşınca yine ipin ucunu kaçırıp beni kontrol etmeye çalışıyor. Siz de böyle yapacaksınız. Eğer eşinizin cidden kötü bir davranışı yoksa arkasında durun. Annenizle sınır koyun. Çünkü asla değişmeyecekler.
Eşimi bahane ediyor ama ben bekarken de aynıydı. Aynı evde yaptıklarını anlatsam üvey olduğumu düşündürtebilir yaptıkları. Mesafe benim için daha iyi o açıdan.

kım olursa olsun
sızı dıbe ceken
yanlıs yapan
kotu konusan kısılerı hayatınızdan uzak tutun
ben oyle yaptım ınanın pamuk gıbı oldum
eskıden daha gergın daha uzgun daha bırseylerdır
sımdı daha sakın daha objektıf daha mutluyum
cunku boyle kısılerı hayatımdan uzak tutuyorum artık

eskıden neden boyle dıye uzulurdum
sonra neden bana boyle konusmasına ızın verıyorum dıye kendıme kızdım
sımdı ıyıkı bu kararı vermısım dıyerek kendımı tebrık edıyorum

Eşimi bahane ediyor ama ben bekarken de aynıydı. Aynı evde yaptıklarını anlatsam üvey olduğumu düşündürtebilir yaptıkları. Mesafe benim için daha iyi o açıdan.
Benim ailemde aynıydı annem belki senin kinkadar olmasa da aynıydı
O kadar üzülür ağlardım ki sonra benim basimdan boşanma geçti baya sıkıntı üzüntü çektim
Bu olay sonrası o eski ailem gitti bambaşka bir aile geldi annemde aynı
Yüzlerine demistim bana böyle davranmanız için illaki çile çekmem mi gerekiyordu

Insan ailesini seçemiyor maalesef ama sen evlisin ayrı evin var kendi evine huzuruna eşine sahip çık onlar zaten kapının diger tarafindalar

Ne uzerine bunu dedigini merak ettim gercekten.

Annenizin agzi bozuk mudur normalde?

Bazı insanlar böyle ya. İnsan anne olunca melek olmuyor işte. Görüşmeyin. Sizi üzmesine izin vermeyin.

Benim ailemde aynıydı annem belki senin kinkadar olmasa da aynıydı
O kadar üzülür ağlardım ki sonra benim basimdan boşanma geçti baya sıkıntı üzüntü çektim
Bu olay sonrası o eski ailem gitti bambaşka bir aile geldi annemde aynı
Yüzlerine demistim bana böyle davranmanız için illaki çile çekmem mi gerekiyordu

Insan ailesini seçemiyor maalesef ama sen evlisin ayrı evin var kendi evine huzuruna eşine sahip çık onlar zaten kapının diger tarafindalar
Maalesef bekarken de aynıydı. Evlenince de değişmedi.

Ben de birkaç ay aramadım, sonra dedim ki arayayım, vicdan yaptım çünkü (hiç gerek yok halbuki vicdan yapmama).
Sonuç olarak öncekinden de beter durumdayız, bin pişmanım.
Aramıyorum, aramayacağım.
Olmuyorsa zorlamamak lazım.

Annesi ile arası iyi olanlar ya da normal bir anneye sahip olanlar bu konuyu anlayamazlar. "Ama o anneeeeen, anneye küsülür müüüüü" gibi gibi laflar ederler, halbuki durumlar bambaşka.

Bence buraya yazmayın, çok büyük kısım anlamayacak çünkü. İnsan anlatıp rahatlamak da istiyor tabii ama öyle olmuyor işte.

kım olursa olsun
sızı dıbe ceken
yanlıs yapan

Kesinlikle katılıyorum, benimki de mesela kötü düşünceli, negatif düşünceli, evden gittiğinde evin enerjisi mi dersiniz, aurası mı havası mı adını ne koyarsanız koyun, değişirdi, nefes alır hale geliyorduk gittiğinde. Varken daraldığımızı fark etmiyormuşuz.

Şu an herkese aynı şekildeyim, negatif, gergin, kötü, bencil, yalancı... bu tarz herkesi kestim attım. Hayatımın en güzel zamanlarını yaşıyorum huzur açısından.

Bir de insan adı anne olduğu için uzun süre adını koyamıyor, durumların normal olmadığını fark edemiyor, sonra kafasına dank ediyor. Benimkinin anormallik derecesine örnek vereyim bir tane. Maddi durumu çok kötü bir kuzenim var, annesi babası kafasız insanlar, olan her şeyi batırdılar, artık sülale de onlara destek olmayı bıraktı ( ev-araba almışlar zamanında biz çocukken, artık destek olmuyorlar). Ancak ailesi kafasız olduğu için hep maddi yokluk çekti bu kuzenim.

Bir ara laf arasında dedim ki "vasiyetime alacağım onu, hep yokluk çekti, istediği hiçbir şeyi yapamıyor, hamburger menü yiyebilmesi bile iş yerinden yemek fişi vermelerine bağlı. Aradan birkaç hafta geçti, arıyor beni diyor ki "bana geldiler, oturdular, bardağını makineye bile koymadı, tabağını tezgaha bile bırakmadı, onu vasiyetine alma"

Böyle bir düşünce nasıl bir insanda olabilir Allah aşkına :olamaz: Bardak, tabak kaldırmamış diye bir insanın ileride başına gelebilecek olumlu bir durumun önünü kesmeye çalışıyor.

Susamadım yine, kendi konummuş gibi.
Konu sahibi hiç üzülme, 3-4 ay öncesine geri dön.

annenizin sözü hiç hoş değil. ne olursa olsun söylenmeyecek bir kelime.. ama bana sizin hikayede de eksiklikler var gibi geldi. konu geçmişine bakmak istedim ama profil kapalı olduğu için de göremedim. acaba siz annenizle normal konuşurken eşiniz telefona müdahale mi etti? arkadan ne söyledi de anneniz o kadar sinirlenip o lafları sarfetti? ben bunları merak ettim açıkçası.

her ne yaşanmış olursa olsun bi annenin evladına geber demesi beddua etmesi vs asla aklım almıyo aslaa
Bir de anne yani insan inanamıyor.
kım olursa olsun
sızı dıbe ceken
yanlıs yapan

Sırf bu yüzden şehir değiştirdim. Yoksa kafayı yiyecektim.
Gebersin de dememiş, geberin demiş. Yani size de diyor
Bence engelleyin heryerden. Başka numaradan ararsa “biz geberdik” dersiniz.
Görüşmeyi kim istedi 3-4 sene görüşmeme döneminden sonra? Siz mi anneniz mi?
Kardeşime "ben asla öyle bir şey söylemedim began yanlış anladı. B.k ye dedim" demiş.
Özrü kabahatinden beter.

annenizin sözü hiç hoş değil. ne olursa olsun söylenmeyecek bir kelime.. ama bana sizin hikayede de eksiklikler var gibi geldi. konu geçmişine bakmak istedim ama profil kapalı olduğu için de göremedim. acaba siz annenizle normal konuşurken eşiniz telefona müdahale mi etti? arkadan ne söyledi de anneniz o kadar sinirlenip o lafları sarfetti? ben bunları merak ettim açıkçası.
Şöyle özet geçeyim; eşim kardeşime kefil oldu ama kardeşim iflas etti tüm borçlar eşime kaldı. Bu yüzden aralarında çözümsüz bir gerginlik var. Birbirlerini sevmiyorlar. Gerçi annem beni de sevmiyor eşim bahane.
Her fırsatta beni hor görür aşağılar.

Kesinlikle katılıyorum, benimki de mesela kötü düşünceli, negatif düşünceli, evden gittiğinde evin enerjisi mi dersiniz, aurası mı havası mı adını ne koyarsanız koyun, değişirdi, nefes alır hale geliyorduk gittiğinde. Varken daraldığımızı fark etmiyormuşuz.

Şu an herkese aynı şekildeyim, negatif, gergin, kötü, bencil, yalancı... bu tarz herkesi kestim attım. Hayatımın en güzel zamanlarını yaşıyorum huzur açısından.

Bir de insan adı anne olduğu için uzun süre adını koyamıyor, durumların normal olmadığını fark edemiyor, sonra kafasına dank ediyor. Benimkinin anormallik derecesine örnek vereyim bir tane. Maddi durumu çok kötü bir kuzenim var, annesi babası kafasız insanlar, olan her şeyi batırdılar, artık sülale de onlara destek olmayı bıraktı ( ev-araba almışlar zamanında biz çocukken, artık destek olmuyorlar). Ancak ailesi kafasız olduğu için hep maddi yokluk çekti bu kuzenim.

Bir ara laf arasında dedim ki "vasiyetime alacağım onu, hep yokluk çekti, istediği hiçbir şeyi yapamıyor, hamburger menü yiyebilmesi bile iş yerinden yemek fişi vermelerine bağlı. Aradan birkaç hafta geçti, arıyor beni diyor ki "bana geldiler, oturdular, bardağını makineye bile koymadı, tabağını tezgaha bile bırakmadı, onu vasiyetine alma"

Böyle bir düşünce nasıl bir insanda olabilir Allah aşkına :olamaz: Bardak, tabak kaldırmamış diye bir insanın ileride başına gelebilecek olumlu bir durumun önünü kesmeye çalışıyor.

Susamadım yine, kendi konummuş gibi.
Konu sahibi hiç üzülme, 3-4 ay öncesine geri dön.
Bende de bunun baba demeye dilim varmiyor ama bu versiyonu var en son 15 tatilde gittigimizde ki cok zor zamanlar gecirdim oraya giderken biraz nefes alayim annemle kardeşlerimle oturayim konusayim özlem giderelim diye gittim gitmez olaydim her rezilligi yapti gormezden geldim amma en son evladima agir bir hakaret etti 8 yaşında benim kızım ya sadece 8 ondan sonra geri dönüşü yok artik benim için
Numarasi dahi yok bundan sonra asla ne agzimdan baba kelimesi çıkar ki attigi kazıkları saymıyorum bile ne de görüşürüm uzak dursunlar bence de insani ancak zehirliyor böyle tipler

Benim ki de esimin memleketine gideceğimiz zaman kendisini goturmedigimiz icin geberin inşallah dedi yaşıyoruz çok şükür. Hala daha aile olduğumuzu idrak edemediği icinde gecen senede tamamıyla ipleri kopardım simdi mahkemeligiz 🙃

Konuşurken aranızda bir gerginlik yaşanmış olsa, onun üzerine bunu söylese cahillik etmiş derdim ama bu bambaşka bir şey. Anneliği kutsallaştırıp her yaptığını kabul etmemiz gerekmiyor. Anne olmak kutsal değil, annelik yapabilmek kutsaldır. Anneniz bir anne gibi değil de düşmanınızmış gibi davranmış hep. Sizin yerinizde olsaydım asla görüşmezdim

Merhaba hanımlar;
Geçmiş konularımdan annemle sorunlu bir ilişkim olduğunu biliyorsunuz artık. Sabah normal görüşüyorduk. Eşimin sesini duydu. Yine sinirlendi ve durup dururken "geberin inşallah" dedi kapattı.

Bu kadınla ne yapacağım artık bilmiyorum.
mümkün olduğunca görüşme sende canım

Merhaba hanımlar;
Geçmiş konularımdan annemle sorunlu bir ilişkim olduğunu biliyorsunuz artık. Sabah normal görüşüyorduk. Eşimin sesini duydu. Yine sinirlendi ve durup dururken "geberin inşallah" dedi kapattı.

Bu kadınla ne yapacağım artık bilmiyorum.
neden acaba nu tepkileri

Back
X