Geç kaldığım yerdeyim....

Siz evlenmeden önce de vardınız, kıymetliydiniz, evlenince varolmadınız, değer kazanmadınız ki. Aksine değerinizi bilmeyen hoyrat bir eşiniz olmuş. Onun yaşattıklarının etkileri, haliyle bir süre daha devam edecek, ama siz bundan kurtulmak için gerekli olan en büyük adımı atmışsınız.

Çevrenin ne diyeceği en son tasanız olmalı. İlla ki çıkar her çevrede kendini bilmez bazı kişiler. Çevre için eziyet mi çekecektiniz yani, çevre için çocuklarınızı o kötü atmosferde mi büyütecektiniz? Siz ve çocuklarınız önemli bu hayatta, çevre değil. Sizi dulsunuz diye istemeyecek çevreyi siz hiç istemeyin. Siz kendinize ve çocuklarınıza yetersiniz, gerisini boşverin. Siz çevreyi ne kadar önemserseniz, o kadar etkileyebilirler sizi. Başınız dik olsun, kötü bir şey yapmadınız ki siz.

Başkalarının ne düşündüğü, size bakışları sizi üzmesin,
şimdi bunları değil, sadece kendinizi ve çocuklarınızı düşünme zamanı.
Kendiniz için ve çocuklarınız için en doğru kararı verdiğinizi biliyorsunuz.
Onca emek verdiğiniz bir yuvadan vazgeçmek kimse için kolay değildir, aciz hissetmeyin kendinizi,
kim olsa bocalar, kim olsa üzülür, kim olsa boşluğa düşer.
Zaman herşeyin ilacı, hiç birşey, hiç bir duygu , hiç bir acı aynı kalmıyor hayatta.
Çocuklarınız ve sizin için daha güzel günler gelecek inş.
Allah yardımcınız olsun.

Canım şuan inan bende kendimi değersiz hissediyorum
Tabi bizde daha aldatılma olayı yok ama yakında o da olursa hiç şaşırmayacağım
Bi karar verme aşamasındasın canım ve şuan hissettiklerin çok normal

mutsuzdum ama bu kadar kötü değildim kuzum.. kötüyüm ben yavrum ya..Kimse boşandığımı bilmesin istiyorum.. bana kadın ya da erkek , kötü gözle bakarsa ölürüm ben ya......

Canım benim...
Sana bir şey diyeyim mi?
Korktuğun ne varsa hiç biri gerçek olmuyor!
Gerçekten bak,moral olsun diye söylemiyorum bunu.
Ben sürekli ahh ailem üzülürse,ailemde hiç boşanan yok ben ne yaparım,ah şu,ah bu diye söylendim durdum.
Ama hiç! Ailem elbette üzüldü ama öyle korktuğum kadar değildi.
İnan bana hiç kimse kötü gözle de bakmıyor,sen sağlam durduğun sürece insanlara sadece susmak kalıyor.
Allahım her daim yardımcın olsun inşallah!

lale,iyi değilim bir tek bunu biliyorum..
ailem, arkadaşlarım, sevdiklerim.herkesin bana bakışı değişmeyecek mi?
kimi üzülecek,kimi acıyacak,kimi belkide gülecek..
sadece bunu kaldıramıyorum.. yoksa maddi manevi dimdik ayaktayım..
doğru söylüyorsun.. canımsın..
buraya yazarak korkularımdan arınmak iyi geliyor belki...
psikolojik destek aldım..ama burada paylaşmak kadar iyi gelmedi bana..
buradaki destekler sonsuz güven veriyor .. bir de şu günleri atlatsam..

hayır bitmedi .Hayat işte tamda burada yeniden başlıyor senin ve çocukların için.

Birtanem....
Bana gülenler olmadı mı sanıyorsun? Hala arkamda oh olsun,zaten ona müstehaktı nidaları yükselmiyor mu sanıyorsun?
İnan ki bak ben evliliğimi,kocamı artık geçmişe gömdüm ama onlar nedense hala hatırlayıp kendilerince konuşuyorlar!
Ama bak inan öyle bir büyüyorsun ki önemsemiyorsun onları,cevap vermeye bile tenezzül etmiyorsun onlara.
Mesela benim babamın bakışı çok değişmişti bana karşı,benim kızım büyüdü duygusunu eminim ki ben boşanmaya kalkışınca hissetti.
Geçecek bugünler biliyorum zor ama geçecek...

Geçiyor, herşey geçiyor inan ki. Ben de korktum ama sabrım taşınca hiç bişeyi görmedi gözüm. Kim konuştu arkamdan, kim güldü, kim üzüldü hiçbieşy bilmiyorum. Çünkü başkalarından önce kendime önem vermeyi, değer vermeyi öğrendim. Ben iyi olmadıktan, ben mutlu olmadıktan sonra insanlar iyi yada kötü beni konuşmuş bana ne. Döndüm arkamı gittim. Kimseye bişey açıklamak zorunda değilim dedim ve hala öyle düşünüyorum. Sadece önce kendinin önemli olduğunu kabul et, gerisi çok kolay olacak

çunku seni elde tutabilmek için sana kendini öyle hissettirmek için ellerinden geleni yaptılar ve basarmıslar da, ama bosanıp yeni hhayatına baslayınca eski sen olacaksın hatta daha guclu olacaksın görursun. daha önce baska bir arkadasım da yasamıstı bosanma evresinde bu duyguları ama şimdi cok iyi ve cok güçlü ve mutlu

Allah yardımcın olsun ltfen üzülme hiç bir şey senden ve yavrularından daha değerli değil...Boşanmak cesaret işi her kadın boşanamaz bu anlamda aslında sizi ve sizin nezdinizdeki bu cesareti göstermiş bütün kadınlarımızı tebrik ediyorum...Bu arada benim kızımda boşanma aşamasında :2::2::2:

cok zor ama başaracaksın ben kendimden biliyorum boşanıp adliyeden cıktıgımda evin yolunu bulamamıştı biliyormusun üc senede zor kendime geldim ama yaşıyorum başardım yeni bir yuva yeni bir bebek iyiyim şimdi gecmişim yok benim otuz beşinde geldim sanki dünyaya on altı sene puf yok olup gitti sanki şimdi seviyorum seviliyorum sende yapabilirsin insan her şeye katlanıyor

Hani kadın kadının düşmanıdır derler ya..
Eşimim hayatındaki kadın benim düşmanım mıdır bilemem ama,burada ki destek ,özgüven msjları bu sözü nasıl yalanlıyor..
Ben gerçekten hiç dışa vurmadım.. içimde yaşadım.. korktum.. pişman oldum..yalnız kaldım..
evlendikten 2 ay sonra tanıstım ben kk'yla..
oda evliliğim gibi tam beş yıl benimleydi..
neler öğrendim buradan,çok dostlarım oldu..

hayatımdaki en önemli varlıklarım çocuklarım,ailem,mesleğim ve kk sanırım..
bugun iyiyim azcık.. okudukca güçleniyorum ..

Arkadasim eski konularina baktim ve kayinvalidenle ilgili konunu okudum ....kadinin cektiklerini okuyunca...boyle bir aileden yetismis bir adamla evlilikte yasadiklarin supriz degilmis....bende esimle ciddi sorunlar yasadim uzun bir terapi sureci yasadik...terapide uzerinde durulan ilk sey aile hayatlarimizdi...esimin neleri yanlis ogrendigi vs.vs....ama sunu ogrendimki aile cok onemli...acikcasi o konunu okuduktan sonra sunu soyliyim uccuuuuzzz kurtulmussun...giden bes senen olsun ...karsiliginda iki evladin var...gayet iyi bir meslegin var...basaramayacagin hic bi sey yok bence... cevreyi insanlarin ne diyecegini dusunmekten cok sunu dusun; eger bosanmazsan boyle bir babayla yasayan anneyi goren cocuklarin bu kotu modeli ister istemez benimseyecek...koca ve baba olmayi boyle bilecekler...ileride onlarda mutsuz olup mutsuz edecekler...ama dimdik ayakta direnen bir kadin gorurlerse sunu diyecekler evet bak yanimdaki kadinin degerini bilmez ve iyi davranmazsam benimde basima bu gelir...gelecegi kurtarma sansin var...

Kadin kadinin dusmani konusuna gelince evet zaman zaman ...ama kocanin seni aldattigi degil bence asil kokulacak olanlar senin bu bosanma kararini alirken bakislarindan cekindigin mahluklar....bu erkekler neden bu kadar pervasiz ve cesur ....bence bunun sebeblerinden biri bu mahluklar...ezildigini gordugu hem cinsini bosandi diye kinayan ...erkegin elinin kiridir...vs.vs.vs.aman ne var yuvasi yikti degip gozunu dikip bakanlar korkulacak olan.. ama bence hayatini onlara gore yonledirme onlarin cezasini Allah veriyor:)))

çok teşekkür ederim..
ağzınıza,yüreğinize sağlık...

Az önce gelen bir telefon..
Eşim uzun bir sessizlikten sonra.....
Yarın akşama Türkçe olimpiyatlarının finaline iki biletim var.... herkes eşiyle geliyor dedi.
Oysaki her yıl olimpiyatlara bileti olur.. ben de gitmeyi hep isterdim..
birinde hamilesin,hamile olmasaydın götürürdüm,o kadar oturamazsın demişti,birinde oğlumu kime bırakacaksın.. demişti..
şimdi ne oldu? şimdiye kadar hep gitti.. kimle gittiysen şimdiye kadar yine onunla git dedim..
kapattım telefonu yüzüne..
1,5 aydır bunlar ne yer,ne içer diye düşünmeyen adam beni olimpiyatlara götürcekmiş.pehhhhh.. bir de eşim olarak götürecekmiş.
..

Nasılsın peki? Ne hissettin arayıp böyle bir teklifte bulunuca?

gülüyorum edanaz.. sanırım sıyırdım kafayı..
dalga geçer gibi,aramızda herşey mükemmelmiş gibi..
hiç bişey hissetmedim zaten.. komik geldi sanırım.. hemen buraya yazdım:..
4 gün sonra memlekete dönüyorum..
artık istesede uzunca bir süre göremeyecek evede gelemiyecek..
evin kapı kilidinide değiştim..
o biz gidince kendini eve atma derdinde sanırım..
olimpıyatlara hep gitti.. hiçbirinde yanında ben olmadım.. 5. sene mi ben aklına geldim..

cedene arkadaslar sana o kadar guzel
o kadar "kadinca" yazmislarki
lutfen ciddiye al
ne kadar guclu oldugunu bil
herseyin senin elinde oldugunuda bil
yok bes senemi kaybettim diye hayiflanma
insanlar yasadiklariyla saglam adim atarlar
gelecege
ustelik mutsuzluk olmazsa insan mutluluk kavramini
anlamaz bilmezdi..
simdi belki bogulurcasina mutlu degilsin ama
olacagin zamanlar ve anlar olacaktir
sen sadece huzurlu olmaya bak guclu olmaya bak
seni yureklendirmek isteyen her sozde teselli yok
gercekler var bunu unutmam olurmu

Son düzenleme:
teşekkür ederim.. aynı düşünüyoruz sanırım.. çünkü buraya yazılanlar beni teselli etmiyor aksine daha bir hırslandırıyor..
daha bir güçlendiiriyor..
bu gerçekler ise benim doğru yerde oldugumu gösteriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…