• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç Kaldım Çaresi Var Mı

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Tekrardan merhaba.Uzun süredir kendimi kötü hissediyorum bu konuda ve size danışmak istedim psikolog imkanım yok daha önce söylemiştim.Ben 24 yaşındayım ve hayatım çok zorluk çekerek geçti çok ezildim çok zorbalığa uğradım.Ve hayatımda hiç deniz görmedim gezmedim şehir dışına bile çok çok az çıkmışımdır.Bu yaşıma geldim hala istediğim dış görüntüdede değilim param olunca estetik yaptıracağım ama yaş geçiyor bu duruma çok üzülüyorum hani bakıyorum 30 a yaklaşmak üzereyim ama hayat çok geç işliyor bende üniversite bile bu yıll oldu istediğim bölüme yerleştim ama pandemi süreci malum evdeyim.Herşeye geç kaldım ne üniversite hayatım oldu. Ne güzel giyim ne de gezdim hayatımda hiç tatile çıkmadım ya hal böyle olunca çok çok üzülüyorum

Ben hayatımda ilk tatilime 27 yaşımda gittim oda otel tatili bile değildi ilk piknigime 30 yaşımda gittim çünkü pikniğe gidecek durumumuz yoktu 35 yaşımdayım dgs ye hazırlanıyorum daha bi sürü şey sayarım... siz daha 24 yaşındasınız farkında mısınız öldüm bittim demek için çok erken değil mi. Zaman çok çabuk geçiyor bi 10 sene sonra böyle düşünerek bu yaşınızı heba ettiğinize üzülürsünüz tıpkı benim bi zamanlar çok saçma sapan şeyleri taktığım gibi. Yapmayın bu günleriniz en güzel çağlarınız okulunuzu okuyun bi önce gerisine Allah kerim.

Tekrardan merhaba.Uzun süredir kendimi kötü hissediyorum bu konuda ve size danışmak istedim psikolog imkanım yok daha önce söylemiştim.Ben 24 yaşındayım ve hayatım çok zorluk çekerek geçti çok ezildim çok zorbalığa uğradım.Ve hayatımda hiç deniz görmedim gezmedim şehir dışına bile çok çok az çıkmışımdır.Bu yaşıma geldim hala istediğim dış görüntüdede değilim param olunca estetik yaptıracağım ama yaş geçiyor bu duruma çok üzülüyorum hani bakıyorum 30 a yaklaşmak üzereyim ama hayat çok geç işliyor bende üniversite bile bu yıll oldu istediğim bölüme yerleştim ama pandemi süreci malum evdeyim.Herşeye geç kaldım ne üniversite hayatım oldu. Ne güzel giyim ne de gezdim hayatımda hiç tatile çıkmadım ya hal böyle olunca çok çok üzülüyorum
Bence sağlıklısın ya aslında şükretmek için çok nedenin var da belki sen göremiyorsun bardağın dolu tarafını görmüyorsun belkide pandemi süreci milyonlarca öğrenci evde mezun oldu senle aynı durumdalar pskolojin etkilenmiş olabilir inan bana kimse mutlu değil kiminin ekmeği bayat kiminin pırlantası ufak herkesde var bir dert anlayacağın ben yılardır denizi olan şehirdeyim ama bi elin parmağını geçmez denize gittiğim daha çok gençsin sen istersen herşeyi başarırsın ama vazgeçmezsen

30 a yaklasiyorum demissinde daha 6 yil var 12 ile carp 72 ay eder ayi 4 ile carp 288 hafta eder 24 ile carp matematigim bu kadarmis ama icine bir suru tatiller hayaller sigar sanki baskalari ile kendinizi karsilastiriyormus gibi geldi bana ama ileride pisman olursunuz zamaninizi yasayin

Acaba sosyal medyada gördüğünüz insanların fiziğine, kıyafetlerine, gezmelerine özeniyorsunuz da o yüzden kendinizle kıyasladığınız için mi her konuda bu kadar negatif düşünüyorsunuz? İstediğiniz üniyi kazanmışsınız bunda bile okula gidemıyorum dıye üzülüyorsunuz halbuki herkes aynı süreçten geçiyor. Size has bir durum değil bu. Fiziksel özelliklerine gelince yaşın kendini keşfetme yaşı. Şimdiden sonra tarzını bulacaksın, sana giden saç rengini öğreneceksin... Takılma bu kadar. Tatile ya da denize gitmemiş olabilirsin e sen zaten bu yüzden okumuyor musun, ayaklarının üstünde dikilip istediklerini yapmak için?

Bazen bazı şeylere ulaşmak için dikenli yollardan geçmek gerekir . Belki vazgeçtiğiniz yerde gülleri fark edersiniz. Vazgeçmek için çok gençsiniz . Umudunuzu kimsenin kırmasına izin vermeyin lütfen. Biri sizi incitmis gibi hissettim . Sadece kendinizi inanın , gerisi gelir .

Ben 28 yaşındayım, siz daha 24 yaşındayken 30a yaklaştım diyorsunuz😁 hayatta hiç bir şey için geç değildir, siz de hiç bir şeye geç kalmadınız. Hissettiğiniz şeyleri anlıyorum, ben de zaman zaman bunları düşünüyorum. Şu an yüksek lisansımı yapıyorum, yaşıtlarım hatta benden küçükler doktoradalar şu an. Zaman zaman ne kadar geç kaldım ben diye düşündüğüm oluyor ama sonra diyorum ki bi yerden başladım, önemli olan bu. Ve hayatta her zaman bizden daha hızlı giden insanlar olacak. Herkesin hayatta bir zamanı vardır, sizin zamanınız da şimdi gelmiş. Sadece buna odaklanın ve bu anı yaşamaya çalışın :)

herkes çok gezen, durumu iyi olan, imkanları kendisine sunan ailelerde doğmuyor, evet, bazılarımız diğerlerinden daha sonra yaşıyoruz bazı şeyleri, daha sonra öğreniyoruz ya da o imkanlara ancak sahip oluyoruz vs.

ama bunu çok düşününce, buna takılınca da hiç bir faydası yok ki. ''peki ne yapabilirim?'' sorusunu çözüm üretme niyetiyle kendinize sorup yolunuza bakın, hayatı şimdiden bugünden itibaren yaşamanın derdine düşün. yoksa o girdapta boğulup kalırsınız.

şuan kendimi düşünüorum.24 yaş 30 bu kadar yakınsa ben nereye yaklaşmaktayım.Ay senin depresyon beni bile çökertti:olamaz:
şaka bir yana sizi anlıyorum.Oluyor insana bazen bu şekilde duygu yoğunluğu.Geçmişi bırakın ah herkesin ardında ne yıkıntılar döküntüler var.Geçmiş değiştirilemez ama bugünden bakınca daha anlaşılır olabilir.Ders çıkarmak yarın için çabalamak.
Bugünden bakınca eğitim hayatınız devam ediyor.okulunuz ile ilgili planlar yapın,dil öğrenmeye çalışabilirsiniz.Okuduğunuz bölümle ilgili kariyer planı yapın.Nasıl bir sektör?Nasıl bir alanda çalışacaksınız.Sektördeki firmalar nasıl özellikler arıyor.Yeni mezunda fark yaratacak kurslar eğitimler bunları araştırın.
Bakın dünya olarak yaşadığımız süreçte online eğitimi avantaja çevirin.Ders notlarınızı yüksek tutun bugünler geçtiğinde sizi doğru planlama deniz kenarına değil dünyanın öbür ucuna götürebilir.
İnternette bir sürü alanda ücretsiz online eğitimler,sertifikalı kurslar var.Bunlar hem yeni mezunda cvnizde fark yaratabilecek eğitimler.Hem sizi meşgul eder.Üstelik psikolog desteği alamasanızda kişisel gelişimin desteğini alabilirsiniz.
Fiziksel konu ile ilgili tam sorun ettiğiniz nedir açık yazmamışsınız ama inanın görüntü hiçbirşey.Yahu zaten şuan pandemiden maskesiz gezemiyoruz.Bu bile çok şey anlatıyor.
Kendiniz sevin lütfen.İlk önce sahip olduğunuz şevkati kendinze gösterin.Kalan herşey hallolur bu hayatta.İnanın yazdıklarımı kalben yazdım.Sizi anlamaya çalışarak.Herşey geçiyor.Güzel günler gelecek.

Öncelikle sakin ol. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Hepimiz çok bunaldık. All ben evlendim gezecem tozacam hayatımı yaşayamadım yaşayacam dedim bebeğim oldu Corona geldi bebisi tehlikeye atıp gezemiyorum. Her şey nasip bı gün bitecek her şey önemli olan günü güzel geçir. Şu an hepimiz duraklama dönemindeyiz kimse gezemiyor öyle düşün ve sen bu dönemi kendini gelistirerek geçir. Üniversite okuyosan bı yandan para kazan biriktir Cook lazım olacak. Bı yandan YouTube /kripto para tarzı şeylerle paramı nasıl kazanırım nasıl arttıririm diye araştır. Her şey parayla alakalı. Vee kendine küçük mutluluklar yaratt güzel dostlar biriktir vs

30a yaklasmamissiniz, daha yirmilerinizin basindasiniz. Ayrıca ben otuz olmak uzeyim,öyle korkunç,öcü bir yaş değil. Ne oluyor ki otuz olunca? Vücudun oturmuş oluyor, ekonomik olarak biraz k.cini toplamış oluyorsun, daha çok kendini tanıyıp daha doğru kararlar alıyorsun.
Dediğim gibi,otuz olacağım, bence yirmili yaşlarımin başından daha güzelim. Yüzüm oturdu bir kere, o zamanlar siskaydim, tahtagöttüm, zamanla squatla,bisikletle vücudum şekillendi. Kendimi daha iyi tanıdığım için mutlu olmayacağım ortamlara girmiyorum. Mesela eskiden ayıp olmasın diye her cagirildigim yere gider,kafam şişer dönerdim. Simdi gerçekten keyif almayacağımi bildiğim ne düğüne gidiyorum, ne sinemaya, ne kafeye. Ya da mutsuzken neyin beni neselendirecegini biliyorum, bir tatilden neler beklediğimi, üzgünken ne yapmaktan hoşlandığımi, sevmediğim insanlara ya da durumlara karşı nasıl bir tepki verirsem gece yatakta dönüp durmayacagimi...
Bence insanın kendini tanıması çok keyifli bir olay. Benim için bu süreç son birkaç senede belirginleşti. Otuzlarimda daha bir yengenc olacağım:)
Siz de geçen yillara bu şekilde bakmaya çalışın.
Yılların sadece geçmesine izin vermeyin,size bir şeyler katsın.
Bak Bana,otuz yaş hediyesi olarak iş yerimden istifa edip küçük bir seyehate çıkacağım:) sonra çok uzun zamandır istediğim,ama becerebilegime dair kuskularim olan bir işe sıfırdan girisecegim. Olur ya da olmaz, zaman gösterir. Ama neden 'ah bu saatten sonra ne gerek var' diyeyim ki?? Bir kıssa var ya; adam kırk yaşında sınava girmiş, tercihlerde tıp yazmak istemiş , 'ohoo Diplomano alana kadar 46 yaşında olacaksın' demişler. O da 'iyi de tıp okumazsam da 46 yaşında olacağım ve elimde hiç bir şey olmayacak' demiş, böyle değildi sanki ama hatırlayamadim:)) meselenin özü buydu ama:) zaman zaten geçecek. Hayatı neresinden yakalarsan kâr.
Ayrıca estetiğe paran yetmiyor olabilir. Güzel bir yüz için estetiğin şart olduğuna inanmış da olabilirsin. Peki o parayı bulana kadar neden güzel bir fizik için uğraşmıyorsun? Mesela 30 günlük squat programi yaz Google'a . Gerçekten 30 gün yapip da harika olmayan bir popo tanımıyorum,çevremden. İnanılmaz bir hareket ve etkisini anında gösteriyor. Aç youtube'i , evde yap pilatesini. Pilates bandı, pilates mati, plates topu. Bunların hiç biri sana lazım değil. Tek ihtiyacin istikrar.
Bence önce , hazır evdesin fiziğine özen göster, cebin para dolana kadar en azından fiziğin cillop gibi olsun . Hem özgüvenine olumlu etki eder bu durum, hem de spor yapınca bir süre sonra endorfin salgilayip mutlu olmaya başlıyorsun. Düzenli spor seni negatif ruh halinden uzaklastiracaktir

bu arada şunu da eklemek istedim, ben bekarken bozuk para kumbarası yapmıştım, eşimle sevgiliydik, o da yapmıştı ve bir kaç ayda bir 250-300 tl çıkardı ve günübirlik yakın bir şehre ya da ilimizdeki bir piknik yerine gider, eğlenirdik. bir defasında uzun süre dokunmayıp, 2 günlük kampa gitmişliğimiz de oldu. sen de bu tarz bir şey yapıp, korona geçerse inşallah, tiyatro, sinema, günübirlik geziler vs yapabilirsin. :)

bir de bol bol oku. iyi gelir. rahatlatır. yüzlerce arkadaşın olur, hayal dünyan ve rüyaların bile renklenir.

bir de şu an bir çok vakıf, dernek (ahbap, afad vs) onlidan ilerliyor. başvuru yapıp, zoom üzerinden konferanslarına katılabilirsin, gönüllü olabilirsin, ordan da çevre edinirsin.

çok gençsin daha gerçekten. sağlığın ve enerjin olsun da her şeyi yaparsın.

24 20ye yuvarlanmiyormuydu yav o_O

Back
X