30a yaklasmamissiniz, daha yirmilerinizin basindasiniz. Ayrıca ben otuz olmak uzeyim,öyle korkunç,öcü bir yaş değil. Ne oluyor ki otuz olunca? Vücudun oturmuş oluyor, ekonomik olarak biraz k.cini toplamış oluyorsun, daha çok kendini tanıyıp daha doğru kararlar alıyorsun.
Dediğim gibi,otuz olacağım, bence yirmili yaşlarımin başından daha güzelim. Yüzüm oturdu bir kere, o zamanlar siskaydim, tahtagöttüm, zamanla squatla,bisikletle vücudum şekillendi. Kendimi daha iyi tanıdığım için mutlu olmayacağım ortamlara girmiyorum. Mesela eskiden ayıp olmasın diye her cagirildigim yere gider,kafam şişer dönerdim. Simdi gerçekten keyif almayacağımi bildiğim ne düğüne gidiyorum, ne sinemaya, ne kafeye. Ya da mutsuzken neyin beni neselendirecegini biliyorum, bir tatilden neler beklediğimi, üzgünken ne yapmaktan hoşlandığımi, sevmediğim insanlara ya da durumlara karşı nasıl bir tepki verirsem gece yatakta dönüp durmayacagimi...
Bence insanın kendini tanıması çok keyifli bir olay. Benim için bu süreç son birkaç senede belirginleşti. Otuzlarimda daha bir yengenc olacağım:)
Siz de geçen yillara bu şekilde bakmaya çalışın.
Yılların sadece geçmesine izin vermeyin,size bir şeyler katsın.
Bak Bana,otuz yaş hediyesi olarak iş yerimden istifa edip küçük bir seyehate çıkacağım:) sonra çok uzun zamandır istediğim,ama becerebilegime dair kuskularim olan bir işe sıfırdan girisecegim. Olur ya da olmaz, zaman gösterir. Ama neden 'ah bu saatten sonra ne gerek var' diyeyim ki?? Bir kıssa var ya; adam kırk yaşında sınava girmiş, tercihlerde tıp yazmak istemiş , 'ohoo Diplomano alana kadar 46 yaşında olacaksın' demişler. O da 'iyi de tıp okumazsam da 46 yaşında olacağım ve elimde hiç bir şey olmayacak' demiş, böyle değildi sanki ama hatırlayamadim:)) meselenin özü buydu ama:) zaman zaten geçecek. Hayatı neresinden yakalarsan kâr.
Ayrıca estetiğe paran yetmiyor olabilir. Güzel bir yüz için estetiğin şart olduğuna inanmış da olabilirsin. Peki o parayı bulana kadar neden güzel bir fizik için uğraşmıyorsun? Mesela 30 günlük squat programi yaz Google'a . Gerçekten 30 gün yapip da harika olmayan bir popo tanımıyorum,çevremden. İnanılmaz bir hareket ve etkisini anında gösteriyor. Aç youtube'i , evde yap pilatesini. Pilates bandı, pilates mati, plates topu. Bunların hiç biri sana lazım değil. Tek ihtiyacin istikrar.
Bence önce , hazır evdesin fiziğine özen göster, cebin para dolana kadar en azından fiziğin cillop gibi olsun . Hem özgüvenine olumlu etki eder bu durum, hem de spor yapınca bir süre sonra endorfin salgilayip mutlu olmaya başlıyorsun. Düzenli spor seni negatif ruh halinden uzaklastiracaktir