- 20 Ocak 2015
- 9.469
- 13.651
- 448
- 40
- Konu Sahibi mavihayall
24 yaşındasınız 30 a bisey kalmadi diyorsunuz durun yahu bi sakin olun bu ne
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesajinizi okurken açıköğretim sinavinin son günü oldugunu hatırladım ama kaçırdım 12de bitti25 yaşındayım.
İlk otelli tatilimi eşimle 24'ümde yaptım.
Senelerce bomboş geçirdikten sonra şimdi online eğitimlerle bir sürü şey öğreniyorum.
Üniversite okumadım ama benden geçti asla demiyorum.
Açık öğretimle de olsa bir konunun eğitimini almış olmak istiyorum.
Bir sürü hayalim var hala.
Dil öğrenmeye çalışıyorum, dinimi öğrenmeye çalışıyorum, yeni yemekler deniyorum.
4 sene sonra hiçbir şey yapmamış olmaktansa mezun olmak bence müthiş değerli bir şey.
Emin olun sizin hayatınızda olan bir şeyler de başkasının hayalidir. Burada bir insanın bile çıkıp ben hayatımda asla sorun yaşamadım hiç ağlamadım üzülmedim diyebileceğine inanmıyorum. Hepimizin çok büyük sorunları oluyor. Birisinin problem gördüğü diğerine nimet gelebiliyor. Mesela sizin şuan okul kazanmış olmanız benim için imrenilecek bir şey. Tamamen bakış açısı.
Bir arkadaşım var senelerdir araba kullanıyor geziyor tozuyor.
Başka bir arkadaşım var evli çocuk düşünüyor.
Başka bir arkadaşım var hastanede çalışıyor mesleğini eline aldı.
Başka bir arkadaşım var sınavlara hazırlanıyor.
Hepimiz aynı yaştayız görüyorsunuz ama yaşadıklarımız farklı.
Hepimizin de hayatında artıları ve eksileri var.
Hiçbirimizin müthiş rahat hayatları yok ama şükrediyoruz kıymet biliyoruz.
Kendinize bir şükür listesi yapmaya ne dersiniz?
Sahip olduğunuz her şeyi yazabilirsiniz.
Büyük küçük fark etmez.
Emin olun çok şey bulacaksınız.
Sınav kötü olmuş ama sağlık olsun vardır bir hayır diyelimMesajinizi okurken açıköğretim sinavinin son günü oldugunu hatırladım ama kaçırdım 12de bittisinavi da aksam farketmistim uzuldum.simdi
Benim.kardesim de 27 yaşında, muhendis ama issiz. Açıktan ikinci bir bolum okuyor 2 yıllık, online bir sürü sertifika programına katiliyor resmen 3. bir meslek dali daha öğreniyor :) ve pandemiden dolayi koyde annemin yaninda ama bu tip egitimlerle oyalaniyor ve kendisi de memnun. Ileride hevesim kalmaz zaten vaktim de olmaz diyor. Hobilerine, spora vakit ayırıyor. Mezun olurken cok stresliydi simdi gayet iyi. Yani insan her yasta her kosulda bir seyler öğrenebilir yeter ki istesin.
evet benim de etrafımda çok var bu tarz örnekler üniversite sınavı için bile tam 5 kez denedim 6 da oldu yani aileden yana hiç şansım yok zaten benimBenim gittiğim bir diyetisyen vardi ben 30ken o 25 falandi altinda arabasi vardi. Okulu ozelde okumus ustune özelde yuksek lisans okuyordu iki farkli sehirde ev kiralamis ailesinin evinde de luks bir hayat yaşıyordu. Arabasıyla haftasonlari sehir şehir geziyordu. Ustelik otomatik vites almis ki ugrasmak istememis. Hayatta herşey ayağına altin tepsiyle serilmis, cok cabaladim diye dert yanarken benim verdiğim emegin onda biri bile degildi onun cabasi. Ona ragmen burnundan kil.aldirmazdi.
Eee aileden zengin ve simartilmis olunca öyle oluyor.
Kendinizi baskalariyla.kiyaslamayin
Bir yazi vardi onu daha once de paylasmistim. İnternetten aratip.okuyun
"Kimi 22sinde üniversite bitirir kimi 50sinde okumaya başlar " tarzi bir yaziydi. Yani olaya "olması gereken budur " diye bakmak yerine, kendi hayat tarziniza göre degerlendirme yapin derim.
Bakin az önce Barış Manço sarkilarini dinlerken 23-24 yaslarima gittim :) o yillarda universite okuyordum (arkadaslarim 22de mezun olurken ben yeni gitmistim) ustune konunuz denk geldi demek ki bunda da var bir sebep dedim.
güzel anlatmışsınız teşekkürler.Evet sanırım hayat böyle böyle ilerliyor.Gezmekle yaşın bir ilgisi yok ki, her yaşta gezebilrisin. Bundan birkaç sene önce her 8 Mart'ta 'gezgin kadinlar söyleşisi' olurdu. Yürüyüşe katılmayacak sam mutlaka onları dinlemeye giderdim. Ve konuşan gezgin kadınların neredeyse hepsi gezmeye orta yaşta başlamıştı. Kimi aile-evlilk-cocuk döngüsünde fırsat bulamamış, kocayı bosayinca gezmeye başlamış, kimi eşiyle beraber emekli olup evi kiraya verip dünyayı gezmeye başlamış, pek çoğu beyaz yakaliktan sıkılıp otuzlarinin ortasında dünya turuna çıkmis. Böyle gezgin kadınlar da çok. Elbette ulkemizde 'benim ailem de özgürlüğüme çok önem verir,ailem 18 yaş heidyesi interrail bileti aldı, sonra Erasmus yaptım,iki sene peşpeşe work and travel derken Asya'yi da gezeyim dedim' tipleri de vardır, hatta keşke daha çok olsalar. Ama geneli hayatını bir düzene oturttuktan sonra gezenler.
Yani demek istediğim, konunun yaşla bir ilgisi yok.
Ayrıca insanlar güzel isler bulabilirler,25 yaşında araba da alabilirler. Sen de aynı arabayı 35 yaşında alırsın mesela, iş mi? Yaş yuzunden vermeyecekler mi:))
Allah ömür versin, sağlık versin,her şey olur.
Bak mesela ben 30a girmek uzereyim, bekarım. Çevremde neredeyse tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu ve çoğu kişiye göre ben 'evde kalma limiti'ndeyim. Ama kıpır kıpır bir kalbim ve keyifli bir aşk hayatım var. Bundan vaz geçmek istemem ve asla evde kaldığımı düşünmüyorum. Bir baskasinin 26 yaşında evli ve mutlu olmasının ne onemi var ki? Bu benim hayatım. Belki de ben evlilik kararımi otuzlarimin ortasında alacagim. Bu beni eksik ya da geride kalmış yapar mı?
Asla
Peki mezun olur olmaz evlenip iki çocuk doğurmuş, hayat gailesindeki arkadaşımın benim gibi gezmemesi,balayı -memleket dışında tatil yapmaması onu eksik ya da geride kalmış yapar mı?
Asla
Herkesin hayatı kendine özgüdür. Biz fabrika değiliz ki herkes ayni yaşlarda aynı şeyleri yaşasin.
Siz de bu yaşınıza kadar kendinizden mutlu olmadıysaniz bunu değiştirmeye çalışın. Neleri isterseniz de başka insanlarla aranız bozulmasi pahasına onu yapın. Biraz burnunuzun dikine gidin... kendinizi sevip mutlu etmeye çalışın ki mutlu bir insna olasınız
bende çok özeniyorum güzel kıyafetlere ama hem maddi durumum yok ve kilomda çok hastalıklarım var antidepresan kullanıyorum ne kadar uğraşırsam uğraşayım kilo veremiyorumBenim de imkânım yoktu, denize kıyısı olan şehirde yaşıyorum ilk denizi ortaokuldayken gördümÇocukken ve ergenlikte güzel kıyafetlere özenirdim üni bitti çalıştım marka kiyafetle de şık oldum pazardan aldığımı soranlar da oldu. İlk tatile evlendikten sonra balayında gittim. Dışaridan bile yemek yeme imkânı olamayan ben lüks yerde de yemek yedim ama bunları çalışarak yaptım. 24 yaş tasalanmak için çok erken siz çabalayin, şükredin ki sağlıklısınız gerisi gelir merak etmeyin ...
umarım en yakın zamanda iş bulur kardeşiniz. dediğiniz gibi sanırım belki erken gitseydim şuan bende işsiz olabilirdim.Mesajinizi okurken açıköğretim sinavinin son günü oldugunu hatırladım ama kaçırdım 12de bittisinavi da aksam farketmistim uzuldum.simdi
Benim.kardesim de 27 yaşında, muhendis ama issiz. Açıktan ikinci bir bolum okuyor 2 yıllık, online bir sürü sertifika programına katiliyor resmen 3. bir meslek dali daha öğreniyor :) ve pandemiden dolayi koyde annemin yaninda ama bu tip egitimlerle oyalaniyor ve kendisi de memnun. Ileride hevesim kalmaz zaten vaktim de olmaz diyor. Hobilerine, spora vakit ayırıyor. Mezun olurken cok stresliydi simdi gayet iyi. Yani insan her yasta her kosulda bir seyler öğrenebilir yeter ki istesin.
çok çok teşekkür ederim farkındalığımı arttırdı:)25 yaşındayım.
İlk otelli tatilimi eşimle 24'ümde yaptım.
Senelerce bomboş geçirdikten sonra şimdi online eğitimlerle bir sürü şey öğreniyorum.
Üniversite okumadım ama benden geçti asla demiyorum.
Açık öğretimle de olsa bir konunun eğitimini almış olmak istiyorum.
Bir sürü hayalim var hala.
Dil öğrenmeye çalışıyorum, dinimi öğrenmeye çalışıyorum, yeni yemekler deniyorum.
4 sene sonra hiçbir şey yapmamış olmaktansa mezun olmak bence müthiş değerli bir şey.
Emin olun sizin hayatınızda olan bir şeyler de başkasının hayalidir. Burada bir insanın bile çıkıp ben hayatımda asla sorun yaşamadım hiç ağlamadım üzülmedim diyebileceğine inanmıyorum. Hepimizin çok büyük sorunları oluyor. Birisinin problem gördüğü diğerine nimet gelebiliyor. Mesela sizin şuan okul kazanmış olmanız benim için imrenilecek bir şey. Tamamen bakış açısı.
Bir arkadaşım var senelerdir araba kullanıyor geziyor tozuyor.
Başka bir arkadaşım var evli çocuk düşünüyor.
Başka bir arkadaşım var hastanede çalışıyor mesleğini eline aldı.
Başka bir arkadaşım var sınavlara hazırlanıyor.
Hepimiz aynı yaştayız görüyorsunuz ama yaşadıklarımız farklı.
Hepimizin de hayatında artıları ve eksileri var.
Hiçbirimizin müthiş rahat hayatları yok ama şükrediyoruz kıymet biliyoruz.
Kendinize bir şükür listesi yapmaya ne dersiniz?
Sahip olduğunuz her şeyi yazabilirsiniz.
Büyük küçük fark etmez.
Emin olun çok şey bulacaksınız.
Geç kalmak falan hep hikaye. Halk uydurması bunlar hurafe. Daha gençsin geç kalmamışsın. Kırkta olsan hç bi şey için geç değildir sakin oolTekrardan merhaba.Uzun süredir kendimi kötü hissediyorum bu konuda ve size danışmak istedim psikolog imkanım yok daha önce söylemiştim.Ben 24 yaşındayım ve hayatım çok zorluk çekerek geçti çok ezildim çok zorbalığa uğradım.Ve hayatımda hiç deniz görmedim gezmedim şehir dışına bile çok çok az çıkmışımdır.Bu yaşıma geldim hala istediğim dış görüntüdede değilim param olunca estetik yaptıracağım ama yaş geçiyor bu duruma çok üzülüyorum hani bakıyorum 30 a yaklaşmak üzereyim ama hayat çok geç işliyor bende üniversite bile bu yıll oldu istediğim bölüme yerleştim ama pandemi süreci malum evdeyim.Herşeye geç kaldım ne üniversite hayatım oldu. Ne güzel giyim ne de gezdim hayatımda hiç tatile çıkmadım ya hal böyle olunca çok çok üzülüyorum
istediğin bölümü kazanmışsın ne güzel bari inşallah bundan sonra kendi paranla yaptırırsınTekrardan merhaba.Uzun süredir kendimi kötü hissediyorum bu konuda ve size danışmak istedim psikolog imkanım yok daha önce söylemiştim.Ben 24 yaşındayım ve hayatım çok zorluk çekerek geçti çok ezildim çok zorbalığa uğradım.Ve hayatımda hiç deniz görmedim gezmedim şehir dışına bile çok çok az çıkmışımdır.Bu yaşıma geldim hala istediğim dış görüntüdede değilim param olunca estetik yaptıracağım ama yaş geçiyor bu duruma çok üzülüyorum hani bakıyorum 30 a yaklaşmak üzereyim ama hayat çok geç işliyor bende üniversite bile bu yıll oldu istediğim bölüme yerleştim ama pandemi süreci malum evdeyim.Herşeye geç kaldım ne üniversite hayatım oldu. Ne güzel giyim ne de gezdim hayatımda hiç tatile çıkmadım ya hal böyle olunca çok çok üzülüyorum
çok teşekkür ederim evet çok azimliyim aileminde hiç desteği yok aksine köstek oldular aile çoğu insan için şanstır benim için ise hayal kırıklığı yani akrabalar hep şunu der babama anneme böyle azimli kız bende olacaktı bu imkansızlıkta bunları kazandı benim çocuğum olsa tıp kazanırdı vs diyorlar.Yalnız siz üniversitenin altıncı denemenizde olmasını olumsuz bir şey olarak yazmışsınız sanırım ama ben okuyunca ne kadar azimli ve dirayetli olduğunuzu düşündüm. Aile desteği olmadığı halde pes etmeden defalarca sınava girip sonunda kazanan birinin bahsettiğiniz diğer bütün hayalleri de gerçekleştireceğine eminim. Siz de yaptıklarım yapacaklarımın kanıtıdır diyip kendinizden emin olun.