• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç Kaldım Çaresi Var Mı

bu arada şunu da eklemek istedim, ben bekarken bozuk para kumbarası yapmıştım, eşimle sevgiliydik, o da yapmıştı ve bir kaç ayda bir 250-300 tl çıkardı ve günübirlik yakın bir şehre ya da ilimizdeki bir piknik yerine gider, eğlenirdik. bir defasında uzun süre dokunmayıp, 2 günlük kampa gitmişliğimiz de oldu. sen de bu tarz bir şey yapıp, korona geçerse inşallah, tiyatro, sinema, günübirlik geziler vs yapabilirsin. :)

bir de bol bol oku. iyi gelir. rahatlatır. yüzlerce arkadaşın olur, hayal dünyan ve rüyaların bile renklenir.

bir de şu an bir çok vakıf, dernek (ahbap, afad vs) onlidan ilerliyor. başvuru yapıp, zoom üzerinden konferanslarına katılabilirsin, gönüllü olabilirsin, ordan da çevre edinirsin.

çok gençsin daha gerçekten. sağlığın ve enerjin olsun da her şeyi yaparsın.
çok teşekkür ederim iyi bir fikir oldu benim için

30 a yaklasiyorum demissinde daha 6 yil var 12 ile carp 72 ay eder ayi 4 ile carp 288 hafta eder 24 ile carp matematigim bu kadarmis ama icine bir suru tatiller hayaller sigar sanki baskalari ile kendinizi karsilastiriyormus gibi geldi bana ama ileride pisman olursunuz zamaninizi yasayin
bu cevap cidden çok çok umut oldu evet sığdırabileceğim birçok hayal var.

Annem tek başına karşı mahalleye bile gidemeyen bir kadındı, 45 yaşından sonra benimle gezmeye başladı, hadi anne hadi anne diye diye birçok şehir gezdirdim.
Sonra bensiz de gezmeye başladı, evlendim evime geçtim, bensiz yurt dışına çıktı, şimdi güneydoğu anadolu turu istiyor.
Hiçbir şey için geç değil yani.

Ilk mesaji detayli okumadim ama bakiyorum hem 24 yasindayim deyip hem de 30a yaklastim diye depresyona girmek de cok saglikli bir ruh halinde olmadiginizi gösteriyor valla 29ken bile 30a yaklastim kafasında olmadım 🤣 su an 35im ve hayatimda o kadar zorlugun icindeyim ki dgs kazandim okuyamadım yine denemek istiyorum.da izin alamiyorum. Teknikerken muhendis olmak istiyorum kazanabilecek kapasitem de var cok şükür. Lisans diplomam da var yüksek lisans da istedim tek sorun isten izin almak!
Yine de öldüm bittim modunda degilim yani en kötü nolur 10 sene sonra emekli olunca okurum yeter ki Rabbim.saglik versin. Hala arabam yok ki 18ken de en buyuk hevesimdi. Yani hayat kimseye mukemmel degil, yasiyorsak hala gelecege umutla bakmak icin sansimiz var demektir.
Geçmiş travmalara tutunan bir yapınız varsa lütfen bir uzman destegi alin.

30a yaklasmamissiniz, daha yirmilerinizin basindasiniz. Ayrıca ben otuz olmak uzeyim,öyle korkunç,öcü bir yaş değil. Ne oluyor ki otuz olunca? Vücudun oturmuş oluyor, ekonomik olarak biraz k.cini toplamış oluyorsun, daha çok kendini tanıyıp daha doğru kararlar alıyorsun.
Dediğim gibi,otuz olacağım, bence yirmili yaşlarımin başından daha güzelim. Yüzüm oturdu bir kere, o zamanlar siskaydim, tahtagöttüm, zamanla squatla,bisikletle vücudum şekillendi. Kendimi daha iyi tanıdığım için mutlu olmayacağım ortamlara girmiyorum. Mesela eskiden ayıp olmasın diye her cagirildigim yere gider,kafam şişer dönerdim. Simdi gerçekten keyif almayacağımi bildiğim ne düğüne gidiyorum, ne sinemaya, ne kafeye. Ya da mutsuzken neyin beni neselendirecegini biliyorum, bir tatilden neler beklediğimi, üzgünken ne yapmaktan hoşlandığımi, sevmediğim insanlara ya da durumlara karşı nasıl bir tepki verirsem gece yatakta dönüp durmayacagimi...
Bence insanın kendini tanıması çok keyifli bir olay. Benim için bu süreç son birkaç senede belirginleşti. Otuzlarimda daha bir yengenc olacağım:)
Siz de geçen yillara bu şekilde bakmaya çalışın.
Yılların sadece geçmesine izin vermeyin,size bir şeyler katsın.
Bak Bana,otuz yaş hediyesi olarak iş yerimden istifa edip küçük bir seyehate çıkacağım:) sonra çok uzun zamandır istediğim,ama becerebilegime dair kuskularim olan bir işe sıfırdan girisecegim. Olur ya da olmaz, zaman gösterir. Ama neden 'ah bu saatten sonra ne gerek var' diyeyim ki?? Bir kıssa var ya; adam kırk yaşında sınava girmiş, tercihlerde tıp yazmak istemiş , 'ohoo Diplomano alana kadar 46 yaşında olacaksın' demişler. O da 'iyi de tıp okumazsam da 46 yaşında olacağım ve elimde hiç bir şey olmayacak' demiş, böyle değildi sanki ama hatırlayamadim:)) meselenin özü buydu ama:) zaman zaten geçecek. Hayatı neresinden yakalarsan kâr.
Ayrıca estetiğe paran yetmiyor olabilir. Güzel bir yüz için estetiğin şart olduğuna inanmış da olabilirsin. Peki o parayı bulana kadar neden güzel bir fizik için uğraşmıyorsun? Mesela 30 günlük squat programi yaz Google'a . Gerçekten 30 gün yapip da harika olmayan bir popo tanımıyorum,çevremden. İnanılmaz bir hareket ve etkisini anında gösteriyor. Aç youtube'i , evde yap pilatesini. Pilates bandı, pilates mati, plates topu. Bunların hiç biri sana lazım değil. Tek ihtiyacin istikrar.
Bence önce , hazır evdesin fiziğine özen göster, cebin para dolana kadar en azından fiziğin cillop gibi olsun . Hem özgüvenine olumlu etki eder bu durum, hem de spor yapınca bir süre sonra endorfin salgilayip mutlu olmaya başlıyorsun. Düzenli spor seni negatif ruh halinden uzaklastiracaktir
30a yaklasmamissiniz, daha yirmilerinizin basindasiniz. Ayrıca ben otuz olmak uzeyim,öyle korkunç,öcü bir yaş değil. Ne oluyor ki otuz olunca? Vücudun oturmuş oluyor, ekonomik olarak biraz k.cini toplamış oluyorsun, daha çok kendini tanıyıp daha doğru kararlar alıyorsun.
Dediğim gibi,otuz olacağım, bence yirmili yaşlarımin başından daha güzelim. Yüzüm oturdu bir kere, o zamanlar siskaydim, tahtagöttüm, zamanla squatla,bisikletle vücudum şekillendi. Kendimi daha iyi tanıdığım için mutlu olmayacağım ortamlara girmiyorum. Mesela eskiden ayıp olmasın diye her cagirildigim yere gider,kafam şişer dönerdim. Simdi gerçekten keyif almayacağımi bildiğim ne düğüne gidiyorum, ne sinemaya, ne kafeye. Ya da mutsuzken neyin beni neselendirecegini biliyorum, bir tatilden neler beklediğimi, üzgünken ne yapmaktan hoşlandığımi, sevmediğim insanlara ya da durumlara karşı nasıl bir tepki verirsem gece yatakta dönüp durmayacagimi...
Bence insanın kendini tanıması çok keyifli bir olay. Benim için bu süreç son birkaç senede belirginleşti. Otuzlarimda daha bir yengenc olacağım:)
Siz de geçen yillara bu şekilde bakmaya çalışın.
Yılların sadece geçmesine izin vermeyin,size bir şeyler katsın.
Bak Bana,otuz yaş hediyesi olarak iş yerimden istifa edip küçük bir seyehate çıkacağım:) sonra çok uzun zamandır istediğim,ama becerebilegime dair kuskularim olan bir işe sıfırdan girisecegim. Olur ya da olmaz, zaman gösterir. Ama neden 'ah bu saatten sonra ne gerek var' diyeyim ki?? Bir kıssa var ya; adam kırk yaşında sınava girmiş, tercihlerde tıp yazmak istemiş , 'ohoo Diplomano alana kadar 46 yaşında olacaksın' demişler. O da 'iyi de tıp okumazsam da 46 yaşında olacağım ve elimde hiç bir şey olmayacak' demiş, böyle değildi sanki ama hatırlayamadim:)) meselenin özü buydu ama:) zaman zaten geçecek. Hayatı neresinden yakalarsan kâr.
Ayrıca estetiğe paran yetmiyor olabilir. Güzel bir yüz için estetiğin şart olduğuna inanmış da olabilirsin. Peki o parayı bulana kadar neden güzel bir fizik için uğraşmıyorsun? Mesela 30 günlük squat programi yaz Google'a . Gerçekten 30 gün yapip da harika olmayan bir popo tanımıyorum,çevremden. İnanılmaz bir hareket ve etkisini anında gösteriyor. Aç youtube'i , evde yap pilatesini. Pilates bandı, pilates mati, plates topu. Bunların hiç biri sana lazım değil. Tek ihtiyacin istikrar.
Bence önce , hazır evdesin fiziğine özen göster, cebin para dolana kadar en azından fiziğin cillop gibi olsun . Hem özgüvenine olumlu etki eder bu durum, hem de spor yapınca bir süre sonra endorfin salgilayip mutlu olmaya başlıyorsun. Düzenli spor seni negatif ruh halinden uzaklastiracaktir
Çok motive oldum teşekkür ederim bende kıyaslamada var malesef instagramda benden küçük kızların gezdiğini ve birçok şeyi başardıklarını görünce umutsuzluğa düşüyorum aynı şekilde çevremdede üniversiteyi bitirmiş arabasını almış birçok şehir gezmiş birini görüncede aynı şey oluyor

Bugün iş yerinde toplantımız vardı . Bölüm şefimiz herkese sordu nasılsınız diye . Çoğunluk psikolojimiz bozuk , maske ve tüm koruma kıyafetleriyle vakit geçirmekten yorulduk kötüyüz vs negatif şeyler söylediler . O arada bir arkadaş tam benim düşündüklerimi dile getirdi ve açıkçası birazda ders alınacak türdendi . Bence millet olarak zor zamanlardan geçiyoruz . Herkes ister ferah ve huzurlu yasamak ama maalesef hersey istenildiği gibi olmuyor . Şükretmemiz gereken şeylerde var . Örnegin maskeli gezmeye şikayet etmek yerine şükretmeliyiz iyiki varlar diye , yada sağlık sektörüne vs vs ...
Hayata nasıl baktığın ve ne istediğin önemli . Öyleki çok şeyler bekliyorsun ve birazda hayal dünyasında yaşıyorsun bence . Hiç kimsenin hayatı yada vücudu dört dörtlük olamaz , aslında olmamalıda yoksa yasamak ve hayatta kalmak icin bir amacın olmazdı .

24 yaş 30 a yakin degildir 20 ye yakındir. yuvarlarsanız 20 ye yuvarlanır. 25 ve ustu 30 yuvarlanır.

Hayata bu kadar negatif bakmayın. Yaşınız cok genç universiteyi kazanmışsınız hemde istediğiniz bölumü bu sizin icin cok guzel bir firsat. elbet pandemi bitecek elbet universiteye gideceksiniz.

Ayrıca anadolu ailesinin kızıysanız emin olun sizin gibi milyonlarca insan var tatile gitmemis. bakın burada bile ne kadar kisi yazdı. Ben de bir kac kaplıca ve pansiyonu saymazsak ilk esimle gittim otelli havuzlu denizli tatile. Bu cok şaşılacak bir durum değil.

Ayrıca bence hayata negatif baktığınız icin kendi yuzunuzu o yuzden beğrnmiyorsunuzdur. eminim sizin begenmediginiz kadar degildir yuzunuz belki de cok kisi begeniyor sizin yuzunuzu farkinda değilsiniz.

Allah sağlıklı sıhatlı uzun ömurler versin 24 yas daha ömrünüzün çeyreği. daha 30 lu uaslar var daha 40 lı yaslar var daha 50 li 60 lı ooo. o zaman kendinizi hatırlayip ne boş seylere takılmısım diye güleceksiniz.

Tatile gelince ben 8 senelik memurum iki senelik izinlerim duruyor 2019 izinlerim yandi pandemi bahanesiyle! Bu 8 senede 1 kere o da taaa 2017de tatile gidebildim 4 günlüğüne. Hala umudum pandemi bitsin de gezeyim seklinde cok da detaylara takılıp hayati dert etmeyin kendinize

Mutluluk senin içindedir. İçine yönel, maneviyatını kuvvetlendir. İnsan dediğin ölümlü bir canlıdır. Eninde sonunda hepimizin gideceği yer aynı. Allah’ın sana verdiği bedeninle barışık ol. Bu dünyada sadece oyalanıyoruz. Ben 3 pasaport bitirdim. Deniz her yerde mavi, gökyüzü her yerde mavi. yenGEnC yenGEnC dediği gibi spor yap. Spor senin zihnini de, bedenini de canlı tutar.

Ben 28 yaşındayım, siz daha 24 yaşındayken 30a yaklaştım diyorsunuz😁 hayatta hiç bir şey için geç değildir, siz de hiç bir şeye geç kalmadınız. Hissettiğiniz şeyleri anlıyorum, ben de zaman zaman bunları düşünüyorum. Şu an yüksek lisansımı yapıyorum, yaşıtlarım hatta benden küçükler doktoradalar şu an. Zaman zaman ne kadar geç kaldım ben diye düşündüğüm oluyor ama sonra diyorum ki bi yerden başladım, önemli olan bu. Ve hayatta her zaman bizden daha hızlı giden insanlar olacak. Herkesin hayatta bir zamanı vardır, sizin zamanınız da şimdi gelmiş. Sadece buna odaklanın ve bu anı yaşamaya çalışın :)
evet bakış açınız çok doğru her zaman bizden önde giden insanlar olacak.Benim zamanımda buymuş umarım bende başarırım bu bakış açısında olmayı

Bugün iş yerinde toplantımız vardı . Bölüm şefimiz herkese sordu nasılsınız diye . Çoğunluk psikolojimiz bozuk , maske ve tüm koruma kıyafetleriyle vakit geçirmekten yorulduk kötüyüz vs negatif şeyler söylediler . O arada bir arkadaş tam benim düşündüklerimi dile getirdi ve açıkçası birazda ders alınacak türdendi . Bence millet olarak zor zamanlardan geçiyoruz . Herkes ister ferah ve huzurlu yasamak ama maalesef hersey istenildiği gibi olmuyor . Şükretmemiz gereken şeylerde var . Örnegin maskeli gezmeye şikayet etmek yerine şükretmeliyiz iyiki varlar diye , yada sağlık sektörüne vs vs ...
Hayata nasıl baktığın ve ne istediğin önemli . Öyleki çok şeyler bekliyorsun ve birazda hayal dünyasında yaşıyorsun bence . Hiç kimsenin hayatı yada vücudu dört dörtlük olamaz , aslında olmamalıda yoksa yasamak ve hayatta kalmak icin bir amacın olmazdı .
Ben hayatımın bir doneminde hep.maskeliydim bagisiklik sorunumdan. Insanlar bana vebali gibi bakardı, dislardi.
Ya da ben normalde de isten gelince elimi yüzümü yikar ustumu değiştirir öyle hayatıma devam.ederdim, is yerinde de tuvaleti kullanirken hep dezenfektan /dezenfektanli mendil kullanirdim simdi ise zamaninda benim rutin hayat olarak uyguladigim.seyleri herkes yapar oldu.
Bu süreçte benim yillardir anlatamadigimi bir virus anlatti diyorum, tabii ki insanlarin ölmesini, hastalanmasini istemezdim buna sevinmiyorum yanlış anlasilmasin.
Yani demem o ki, bazen yadirgadigimiz, yargiladigimiz seyleri gun gelir biz de yapabiliriz kimseyi kınamamak lazim.
Benim bir senem.resmen çöp oldu markete bile cikmiyorum eve hapsoldum ve daha da sabretmem gerekiyor ama napalim sağlığım icin katlaniyorum. Inanin şükrediyorum nefes alıyorum ve evimde güvendeyim.diye. Ayrica tum saglik çalışanları ve ailelerine cok minnettarim. Çünkü bu surecte 3 kere hastaneye gittim hepsinde herkes elinden geleni yapti. Canla basla calisiyorlar. Yani hayat aslinda sahip oldugumuz küçük anlardan mutlu olmaktan ibaret.
Yapamadıklarımıza odaklanip karalar baglamak yerine sahip olduklarimiza odaklanip ondan da mutlu olacak paylar cikarmamiz gerekiyor.

Son düzenleme:
24 yaş herşeye geç kalmış hissedecek bir yaş değil. 30 a yaklaşmış bir yaş hiç değil, 20 lerinin başındasın henüz.
Bu arada 31 den bildiriyorum hala hiç bir şeye geç kalmadım yeter ki isteyeyim.

Çok motive oldum teşekkür ederim bende kıyaslamada var malesef instagramda benden küçük kızların gezdiğini ve birçok şeyi başardıklarını görünce umutsuzluğa düşüyorum aynı şekilde çevremdede üniversiteyi bitirmiş arabasını almış birçok şehir gezmiş birini görüncede aynı şey oluyor
Gezmekle yaşın bir ilgisi yok ki, her yaşta gezebilrisin. Bundan birkaç sene önce her 8 Mart'ta 'gezgin kadinlar söyleşisi' olurdu. Yürüyüşe katılmayacak sam mutlaka onları dinlemeye giderdim. Ve konuşan gezgin kadınların neredeyse hepsi gezmeye orta yaşta başlamıştı. Kimi aile-evlilk-cocuk döngüsünde fırsat bulamamış, kocayı bosayinca gezmeye başlamış, kimi eşiyle beraber emekli olup evi kiraya verip dünyayı gezmeye başlamış, pek çoğu beyaz yakaliktan sıkılıp otuzlarinin ortasında dünya turuna çıkmis. Böyle gezgin kadınlar da çok. Elbette ulkemizde 'benim ailem de özgürlüğüme çok önem verir,ailem 18 yaş heidyesi interrail bileti aldı, sonra Erasmus yaptım,iki sene peşpeşe work and travel derken Asya'yi da gezeyim dedim' tipleri de vardır, hatta keşke daha çok olsalar. Ama geneli hayatını bir düzene oturttuktan sonra gezenler.
Yani demek istediğim, konunun yaşla bir ilgisi yok.
Ayrıca insanlar güzel isler bulabilirler,25 yaşında araba da alabilirler. Sen de aynı arabayı 35 yaşında alırsın mesela, iş mi? Yaş yuzunden vermeyecekler mi:))
Allah ömür versin, sağlık versin,her şey olur.
Bak mesela ben 30a girmek uzereyim, bekarım. Çevremde neredeyse tüm arkadaşlarım evli ve çocuklu ve çoğu kişiye göre ben 'evde kalma limiti'ndeyim. Ama kıpır kıpır bir kalbim ve keyifli bir aşk hayatım var. Bundan vaz geçmek istemem ve asla evde kaldığımı düşünmüyorum. Bir baskasinin 26 yaşında evli ve mutlu olmasının ne onemi var ki? Bu benim hayatım. Belki de ben evlilik kararımi otuzlarimin ortasında alacagim. Bu beni eksik ya da geride kalmış yapar mı?
Asla
Peki mezun olur olmaz evlenip iki çocuk doğurmuş, hayat gailesindeki arkadaşımın benim gibi gezmemesi,balayı -memleket dışında tatil yapmaması onu eksik ya da geride kalmış yapar mı?
Asla
Herkesin hayatı kendine özgüdür. Biz fabrika değiliz ki herkes ayni yaşlarda aynı şeyleri yaşasin.
Siz de bu yaşınıza kadar kendinizden mutlu olmadıysaniz bunu değiştirmeye çalışın. Neleri isterseniz de başka insanlarla aranız bozulmasi pahasına onu yapın. Biraz burnunuzun dikine gidin... kendinizi sevip mutlu etmeye çalışın ki mutlu bir insna olasınız

Benim gittiğim bir diyetisyen vardi ben 30ken o 25 falandi altinda arabasi vardi. Okulu ozelde okumus ustune özelde yuksek lisans okuyordu iki farkli sehirde ev kiralamis ailesinin evinde de luks bir hayat yaşıyordu. Arabasıyla haftasonlari sehir şehir geziyordu. Ustelik otomatik vites almis ki ugrasmak istememis. Hayatta herşey ayağına altin tepsiyle serilmis, cok cabaladim diye dert yanarken benim verdiğim emegin onda biri bile degildi onun cabasi. Ona ragmen burnundan kil.aldirmazdi.
Eee aileden zengin ve simartilmis olunca öyle oluyor.
Kendinizi baskalariyla.kiyaslamayin
Bir yazi vardi onu daha once de paylasmistim. İnternetten aratip.okuyun
"Kimi 22sinde üniversite bitirir kimi 50sinde okumaya başlar " tarzi bir yaziydi. Yani olaya "olması gereken budur " diye bakmak yerine, kendi hayat tarziniza göre degerlendirme yapin derim.
Bakin az önce Barış Manço sarkilarini dinlerken 23-24 yaslarima gittim :) o yillarda universite okuyordum (arkadaslarim 22de mezun olurken ben yeni gitmistim) ustune konunuz denk geldi demek ki bunda da var bir sebep dedim.

Ben hayatımın bir doneminde hep.maskeliydim bagisiklik sorunumdan. Insanlar bana vebali gibi bakardı, dislardi.
Ya da ben normalde de isten gelince elimi yüzümü yikar ustumu değiştirir öyle hayatıma devam.ederdim, is yerinde de tuvaleti kullanirken hep dezenfektan /dezenfektanli mendil kullanirdim simdi ise zamaninda benim rutin hayat olarak uyguladigim.seyleri herkes yapar oldu.
Bu süreçte benim yillardir anlatamadigimi bir virus anlatti diyorum, tabii ki insanlarin ölmesini, hastalanmasini istemezdim buna seviniyorum yanlış anlasilmasin.
Yani demem o ki, bazen yargiladigimiz yargiladigimiz seyleri gun gelir biz de yapabiliriz kimseyi kınamamak lazim.
Benim bir senem.resmen çöp oldu markete bile cikmiyorum eve hapsoldum ve daha da sabretmem gerekiyor ama napalim sağlığım icin katlaniyorum. Inanin şükrediyorum nefes alıyorum ve evimde güvendeyim.diye. Ayrica tum saglik çalışanları ve ailelerine cok minnettarim. Çünkü bu surecte 3 kere hastaneye gittim hepsinde herkes elinden geleni yapti. Canla basla calisiyorlar. Yani hayat aslinda sahip oldugumuz küçük anlardan mutlu olmaktan ibaret.
Yapamadıklarımıza odaklanip karalar baglamak yerine sahip olduklarimiza odaklanip ondan da mutlu olacak paylar cikarmamiz gerekiyor.
Sana sonuna kadar katılıyorum . Attığımız her adımda illaki bir amaç olduğunu unutmamak lazım. Kimisi zengin olmak icin yaşar kimisi ise sadece karnı doysun nefes alsın diye . Ama sonuçta herkesin bir hedefi var . Bizimse şimdiki tek hedefimiz pandemi sürecini tamamen atlatıp eski den sıkıcı diye suan ise mumla aradığım rutin hayatımıza geri dönmek ... demekki beğenmediğimiz seyleride özleyebiliyormuşuz . Beterin dahada beteri var sözünü hep hatırlayalım bence ...

Sana sonuna kadar katılıyorum . Attığımız her adımda illaki bir amaç olduğunu unutmamak lazım. Kimisi zengin olmak icin yaşar kimisi ise sadece karnı doysun nefes alsın diye . Ama sonuçta herkesin bir hedefi var . Bizimse şimdiki tek hedefimiz pandemi sürecini tamamen atlatıp eski den sıkıcı diye suan ise mumla aradığım rutin hayatımıza geri dönmek ... demekki beğenmediğimiz seyleride özleyebiliyormuşuz . Beterin dahada beteri var sözünü hep hatırlayalım bence ...
Ben 1 senedir evdeyim ve sozde idari izindeyim.ama hic isten kopamadim biraz rahat biraksalar diyorum :) millet idari iznin 1. Ayinda ay biktik sıkıldık evde bunaldik demeye basladilar ya da simdi 2 gun haftasonu yasağında bunalima.giren insanlar var. Eee ben napiyim 1 senedir evden cikmiyorum üstelik bu dikkat etmeyen insanlar yuzunden olan bizim gibilere oluyor!
Bense evde sıkılmıyorum, tam tersi az biraz rahat bırakılsam telefonum calmasa diyorum :) bir ara örgü ogrenmeye calistim, kanavice yaptım simdi uzaklaştım gerci
Aslında evdeyken de yapilabilecek cok.sey var. Hani bir laf vardir ya arayan bulur mevlasini da belasini da diye😄 cidden yeter ki bulmak iste, hala kafamda yapacak cok sey var :)
Rabbim saglik versin ruh ve beden butunlugum korunsun gerisi hallolur kanısındayım (ölümden dönmüş makineye bagli yasamis biri olarak şu an nefes almanın ve özgürce hareket edebilmenin hic bir seye degisilmeyecegini düşünüyorum)
Konu sahibi bende hikaye cok, daha cok örnek verebilirim cok farkli insanlar tanidim hepsi de 35ten sonra hayata yeniden başlamış insanlar. Yani 24 ne ki?

bu arada şunu da eklemek istedim, ben bekarken bozuk para kumbarası yapmıştım, eşimle sevgiliydik, o da yapmıştı ve bir kaç ayda bir 250-300 tl çıkardı ve günübirlik yakın bir şehre ya da ilimizdeki bir piknik yerine gider, eğlenirdik. bir defasında uzun süre dokunmayıp, 2 günlük kampa gitmişliğimiz de oldu. sen de bu tarz bir şey yapıp, korona geçerse inşallah, tiyatro, sinema, günübirlik geziler vs yapabilirsin. :)

bir de bol bol oku. iyi gelir. rahatlatır. yüzlerce arkadaşın olur, hayal dünyan ve rüyaların bile renklenir.

bir de şu an bir çok vakıf, dernek (ahbap, afad vs) onlidan ilerliyor. başvuru yapıp, zoom üzerinden konferanslarına katılabilirsin, gönüllü olabilirsin, ordan da çevre edinirsin.

çok gençsin daha gerçekten. sağlığın ve enerjin olsun da her şeyi yaparsın.
+100000
Simdi online egitimler seminerler cok ve evinin konforunda bambaska sehirlerden hatta ülkelerden insanlarla bulusup tanisabiliyorsun.
Bu arada ben de bir gazete kupurunde gorup Iznik'e gitmistim. Bir gün oglen gidip 1 gece kalmistim ve ertesi aksam ustu dönmüştüm. Bu 1.5 gündüz gezimde tum ilçeyi gezmistim dag tas cami, medrese demeden :) ustelik yuruyerek o kadar yorulduğum halde o kadar keyif almistim.ki😍 bir haftasonu bile yeter ama tabii simdi pandemideyiz biraz normallesince gidilebilir.

25 yaşındayım.
İlk otelli tatilimi eşimle 24'ümde yaptım.
Senelerce bomboş geçirdikten sonra şimdi online eğitimlerle bir sürü şey öğreniyorum.
Üniversite okumadım ama benden geçti asla demiyorum.
Açık öğretimle de olsa bir konunun eğitimini almış olmak istiyorum.
Bir sürü hayalim var hala.
Dil öğrenmeye çalışıyorum, dinimi öğrenmeye çalışıyorum, yeni yemekler deniyorum.
4 sene sonra hiçbir şey yapmamış olmaktansa mezun olmak bence müthiş değerli bir şey.

Emin olun sizin hayatınızda olan bir şeyler de başkasının hayalidir. Burada bir insanın bile çıkıp ben hayatımda asla sorun yaşamadım hiç ağlamadım üzülmedim diyebileceğine inanmıyorum. Hepimizin çok büyük sorunları oluyor. Birisinin problem gördüğü diğerine nimet gelebiliyor. Mesela sizin şuan okul kazanmış olmanız benim için imrenilecek bir şey. Tamamen bakış açısı.

Bir arkadaşım var senelerdir araba kullanıyor geziyor tozuyor.
Başka bir arkadaşım var evli çocuk düşünüyor.
Başka bir arkadaşım var hastanede çalışıyor mesleğini eline aldı.
Başka bir arkadaşım var sınavlara hazırlanıyor.

Hepimiz aynı yaştayız görüyorsunuz ama yaşadıklarımız farklı.
Hepimizin de hayatında artıları ve eksileri var.
Hiçbirimizin müthiş rahat hayatları yok ama şükrediyoruz kıymet biliyoruz.

Kendinize bir şükür listesi yapmaya ne dersiniz? 😊
Sahip olduğunuz her şeyi yazabilirsiniz.
Büyük küçük fark etmez.
Emin olun çok şey bulacaksınız.

Back
X