- 26 Haziran 2024
- 70
- 10
- 8
- 34
- Konu Sahibi parsullllll
-
anlattıklarınıza göre gayet normal gelişimi olan bir çocuğunuz var. Hiç üzülmeyin boşuna da strese girmeyin , sağlıkla büyütün evlatlarınızıMerhaba tekrar bu konuyu acmak istedim oglum suanda tam 28 aylik galiba 26 aylikken acmistim konuyu konusmuyor diye cok acayip bu durum icindeyim herkes oglunda bisey yok gayet normal diyor yigenim kres öretmeni esimin yigeni dil terapisti onlarda otizim degil diyor evet kelime haznesi az ama basaka problem yok diyorlar ama ben korkuyorum 2 aylikta kardesi var bendemi sorun yoksa oglumdami kafayi yemek üzereyim biraz bahsedeyim bu ara anne bak baba bak diyor ama bazen bana baba da diyor babasina annede diyor ben düzeltiyorum onu herseyi gösteriyor bana herseye bak diyor bi odaya cagiracak eliyle anne bak duyor anliyorum gidiyorum oyuncaklariyla amacina uygun oynuyor beni taklit ediyor kelimeleride cikariyor cani isterse ama kulanmiyor sadece hadi ver gitti bitti mama komutlari yerine getiriyor mesela disari cikacaz benimde kendininde ayakabisini alir kardesininde pusedini cikarir hadi der bazen beni anliyor bazende anlamiyor gibime geliyor yani insanlarla iletisime gecer gider oynar ama kendi kendine pek oyun oynamayi sevmez illa ben olacam yaninda babasinada pek gitmez nadir gider yemegini yedikten sonra tabagini mutfaga götürür cöpü atar ama oyuncaklarini asla toplamaz tv ben 2 aydir cok az aciyorum daha cok oyun oynuyorz ama cok cabuk sıkılıyor bişeyden bişeye atlat cok uzun yazdım özür dilerim lütfen düşüncelerinizi yazın benmi kafayı yiyorum acaba herkesin görmediğinimi görmeye çalışıyotum piskolajım bozuldu bebeğime bille sevinemedim doğumdan 2 hafta sonra bu düşünceler beni bittirdi .yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşkürler
İnşallah öyledir konuşmaya başlasın kurbanlar kesecem adaklar adadım sizde dua edin lütfen.anlattıklarınıza göre gayet normal gelişimi olan bir çocuğunuz var. Hiç üzülmeyin boşuna da strese girmeyin , sağlıkla büyütün evlatlarınızı
Umarım bende çok istiyorum bu dediğiniz kreşe verecem ama korkuyorum kendini ifade edemicek diye endişelimAllah aşkına çocuk gayet normal abartmayın. Ekranı kesin akranlarıyla iç içe olsun konuşması da düzelir.
Yaa bu söylediğinize çok güldüm benim kocamda yapmıyorda işte komuşmamasına taktım galiba bide bazen anlıyor bazen anlamıyor gibi beni bundan endişe duyuyorum kitap okucam mesela elimden çekip bakıyor sonra atıyor istemiyorBenim kocam bile tabağını götürüp çöpünü atmıyor. Çocuk daha ne yapsınkelime haznesi az olabilir ama herşeyi normal bence. İçinizi ferah tutun
Her zaman bizim istediklerimiz olmaz ki. Onların da istedikleri istemedikleri var. Normal yani o an kitap okumak istemiyordur. Ya da bazen dikkati başka tarafta oluyordur siz anlamadığını sanıyorsunuzdurYaa bu söylediğinize çok güldüm benim kocamda yapmıyorda işte komuşmamasına taktım galiba bide bazen anlıyor bazen anlamıyor gibi beni bundan endişe duyuyorum kitap okucam mesela elimden çekip bakıyor sonra atıyor istemiyor
Evet haklısınız belkide bende sorun var bilmiyorum cünkü artık herkez sende sorun var demeye başadıHer zaman bizim istediklerimiz olmaz ki. Onların da istedikleri istemedikleri var. Normal yani o an kitap okumak istemiyordur. Ya da bazen dikkati başka tarafta oluyordur siz anlamadığını sanıyorsunuzdur
İşte sorunda bu zaten yaşıtlarıyla olmalı ama ondan bille korkuyorum yapamazsa diye üzülüyorum biri ona bişey der anlamaz diye endile duyuyorum inanın kardesini emzirip uyutuyorum ev işlerimide buraktım onunla ilgileniyorum ablam bugün geldi bana bu seninle top gibi oynuyor diyor sen kendini yedin bitirdin diyor çocuk gayet normal diyor ben çok araştırıyorum her hareketine anlam yüklüyorum korkumdan boş kalmasın aman yanlış hareket yapar ben yine internetten araştırım kötü olurum diye diye 9 kilo verdim kendime hakim olamıyorum berbat bi durum okadar konuşuyorum ki bazen benim bille midem bulanıyor konuşmaya başlayana kadar ben heralde bidaha sohbet bille edemicem kimseyleSiz bence suçluluk hissediyorsunuz. Ben de sizin gibi 2 yaş aralı bebek büyüttüm. Büyük çocuğun yapmadığı yapamadığı her şeyin sebebi acaba kardeşi mi düşüncesi geçiyor bilinçaltınızda. Diğer bebek doğmasaydı 2 yaşındaki için bu kadar endişelenmezdiniz. Tüm vaktinizi ona verecektiniz, aktivitelere katılacaktınız, kitapçıya oyuncakçıya kafeye ... falan gidecektiniz. Ama küçük bebeğiniz var ve ona göre hareket ediyorsunuz. Bu da sizi suçlu hissettiriyor olabilir. İki yaşa kadar iki kelime, üç yaşa doğru da üç kelimeli cümle kurması normal. Çocuktan beklentiniz fazla ve bunu hissettiriyorsunuz. Kitabı dinlemek istemiyorsa okumayın, sonra okuruz diyin.
Evde kendi gibi küçük bir canlı var ama onunla hiç konuşmuyor sadece ağlıyor gülüyor. Yaşıtı akranı olsa sosyalleşirse konuşması ilerler. Siz şimdi kreşe veya oyun grubuna vermek gerekince de mutsuz hissedeceksiniz, sanki onu istemiyoruz ondan gönderiyoruz sanacak diye ayrı dertleneceksiniz. Her çocuğumuza aynı ortamı sunamayız, biri yeni doğmuş bebek yanımızda durmalı, 2 yaşını geçmiş olan da yaşıtlarıyla sosyalleşmeli.
aynı benim gibisiniz halbuki rahat bıraksak kendimizi diğer anneler gibi ne güzel olacak. büyük oğlum sekiz yaşında diğeri daha 2 aylık. büyük oğlumda her hareketini izlerdim en ufak şeyde doktora giderdim internette okuduğum herşeyi kafama takardım hayatı kendimede onada zindan etmiştim. oda tek tük kelimeler ederdi sonra çok güzel konuştu ama 5-6 yaşlarında kekelemeye başladı hala da heyecan panik anlarında öyle yaparİşte sorunda bu zaten yaşıtlarıyla olmalı ama ondan bille korkuyorum yapamazsa diye üzülüyorum biri ona bişey der anlamaz diye endile duyuyorum inanın kardesini emzirip uyutuyorum ev işlerimide buraktım onunla ilgileniyorum ablam bugün geldi bana bu seninle top gibi oynuyor diyor sen kendini yedin bitirdin diyor çocuk gayet normal diyor ben çok araştırıyorum her hareketine anlam yüklüyorum korkumdan boş kalmasın aman yanlış hareket yapar ben yine internetten araştırım kötü olurum diye diye 9 kilo verdim kendime hakim olamıyorum berbat bi durum okadar konuşuyorum ki bazen benim bille midem bulanıyor konuşmaya başlayana kadar ben heralde bidaha sohbet bille edemicem kimseyle
Benim görümcemin oglu da gec konustu. 2 yasındaydı ama cok sessiz bi cocuktu. Hatta benim cevremdekiler sormuştu cocugu konusamıyor mu diye. 3 yaşına doğru masallah sular seller gibi konusmaya basladı. Simdi 4 yasında boyundan büyük laflar ediyor. Her cocuk bir değil. Benim oglum 1 yasında konusmaya basladı mesela. Çocuktan çocuğa değişiyor. Bir de emzik kullanıyor musunuz o yüzden de gecikir cocugun konusmasıMerhaba tekrar bu konuyu acmak istedim oglum suanda tam 28 aylik galiba 26 aylikken acmistim konuyu konusmuyor diye cok acayip bu durum icindeyim herkes oglunda bisey yok gayet normal diyor yigenim kres öretmeni esimin yigeni dil terapisti onlarda otizim degil diyor evet kelime haznesi az ama basaka problem yok diyorlar ama ben korkuyorum 2 aylikta kardesi var bendemi sorun yoksa oglumdami kafayi yemek üzereyim biraz bahsedeyim bu ara anne bak baba bak diyor ama bazen bana baba da diyor babasina annede diyor ben düzeltiyorum onu herseyi gösteriyor bana herseye bak diyor bi odaya cagiracak eliyle anne bak duyor anliyorum gidiyorum oyuncaklariyla amacina uygun oynuyor beni taklit ediyor kelimeleride cikariyor cani isterse ama kulanmiyor sadece hadi ver gitti bitti mama komutlari yerine getiriyor mesela disari cikacaz benimde kendininde ayakabisini alir kardesininde pusedini cikarir hadi der bazen beni anliyor bazende anlamiyor gibime geliyor yani insanlarla iletisime gecer gider oynar ama kendi kendine pek oyun oynamayi sevmez illa ben olacam yaninda babasinada pek gitmez nadir gider yemegini yedikten sonra tabagini mutfaga götürür cöpü atar ama oyuncaklarini asla toplamaz tv ben 2 aydir cok az aciyorum daha cok oyun oynuyorz ama cok cabuk sıkılıyor bişeyden bişeye atlat cok uzun yazdım özür dilerim lütfen düşüncelerinizi yazın benmi kafayı yiyorum acaba herkesin görmediğinimi görmeye çalışıyotum piskolajım bozuldu bebeğime bille sevinemedim doğumdan 2 hafta sonra bu düşünceler beni bittirdi .yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşkürler
Benimkiler boyuma geldi, inanın çoğu şeyi onlardan öğrendim. Anne biz farklıyız yaşlarımız beğenilerimiz huylarımız isteklerimiz beklentilerimiz.... her şeyimiz farklı ama sen bize hep aynı davranmaya almaya yedirmeye götürmeye... çalışıyorsun u bana onlar öğretti. Anne olarak her şeyi eşit yapmalıyız fikri kafamızda sabit, olmayınca haksızlık yapıyormuşuz evlat ayırıyormuşuz gibi geliyor ama değil. Her hareketine anlam yüklemenizin nedeni diğer çocuğunuz. Kardeşi var diye mi yapıyor, kardeşini kıskandığı için mi şunu bunu yapıyor yapmıyor... Bu sadece kuruntu saplantı. 28 aylık bebekten beklentiniz fazla. Yeni doğmuş bebek olunca diğeri büyük çocuk gibi geliyor ama o da bebek. Onu yapmıyor bunu yapmıyor... Sizin kafanızda bir sistem var ve çocuk robot gibi onları yapsın istiyorsunuz. Değişik değişik davranışlar huylar fazlar geliştirecekler, her şeye böyle panik olmayın. 28 ay çok küçük daha. Siz kardeş kıskanması yaşamasın diye devamlı peşinde gezerseniz bunaltırsınız.İşte sorunda bu zaten yaşıtlarıyla olmalı ama ondan bille korkuyorum yapamazsa diye üzülüyorum biri ona bişey der anlamaz diye endile duyuyorum inanın kardesini emzirip uyutuyorum ev işlerimide buraktım onunla ilgileniyorum ablam bugün geldi bana bu seninle top gibi oynuyor diyor sen kendini yedin bitirdin diyor çocuk gayet normal diyor ben çok araştırıyorum her hareketine anlam yüklüyorum korkumdan boş kalmasın aman yanlış hareket yapar ben yine internetten araştırım kötü olurum diye diye 9 kilo verdim kendime hakim olamıyorum berbat bi durum okadar konuşuyorum ki bazen benim bille midem bulanıyor konuşmaya başlayana kadar ben heralde bidaha sohbet bille edemicem kimseyle
Aklınızda şüphe varsa hastaneden çocuk ve ergen psikiyatrisine randevu alabilirsiniz. Annenin içi rahat değilse, bir uzmana görünmek hem senin psikolojin için hem çocuğun için çok iyi olur. Otizm olmasa bile, işin uzmanından duyacağın her şey yolunda cümlesi seni o kadar rahatlatır ki...Merhaba tekrar bu konuyu acmak istedim oglum suanda tam 28 aylik galiba 26 aylikken acmistim konuyu konusmuyor diye cok acayip bu durum icindeyim herkes oglunda bisey yok gayet normal diyor yigenim kres öretmeni esimin yigeni dil terapisti onlarda otizim degil diyor evet kelime haznesi az ama basaka problem yok diyorlar ama ben korkuyorum 2 aylikta kardesi var bendemi sorun yoksa oglumdami kafayi yemek üzereyim biraz bahsedeyim bu ara anne bak baba bak diyor ama bazen bana baba da diyor babasina annede diyor ben düzeltiyorum onu herseyi gösteriyor bana herseye bak diyor bi odaya cagiracak eliyle anne bak duyor anliyorum gidiyorum oyuncaklariyla amacina uygun oynuyor beni taklit ediyor kelimeleride cikariyor cani isterse ama kulanmiyor sadece hadi ver gitti bitti mama komutlari yerine getiriyor mesela disari cikacaz benimde kendininde ayakabisini alir kardesininde pusedini cikarir hadi der bazen beni anliyor bazende anlamiyor gibime geliyor yani insanlarla iletisime gecer gider oynar ama kendi kendine pek oyun oynamayi sevmez illa ben olacam yaninda babasinada pek gitmez nadir gider yemegini yedikten sonra tabagini mutfaga götürür cöpü atar ama oyuncaklarini asla toplamaz tv ben 2 aydir cok az aciyorum daha cok oyun oynuyorz ama cok cabuk sıkılıyor bişeyden bişeye atlat cok uzun yazdım özür dilerim lütfen düşüncelerinizi yazın benmi kafayı yiyorum acaba herkesin görmediğinimi görmeye çalışıyotum piskolajım bozuldu bebeğime bille sevinemedim doğumdan 2 hafta sonra bu düşünceler beni bittirdi .yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tşkürler
Benim oğlumda sizin oğlunuz gibiydi bazı kelimeler anlaşılmıyordu sonra kreşe başladı bir açıldı pir açıldı simdi biraz sussun diye gözüne bakıyorum....misal dun sabah bana dediği anne ben senin karnında nasıl oldum sen beni yuttun dami ben bebek oldum dedi düşünün ne cevap vereceğimi bilemedimİnşallah öyledir konuşmaya başlasın kurbanlar kesecem adaklar adadım sizde dua edin lütfen.
Yaa. Bilmiyorum bende anlamadım aslında yaptığı söylrdiği şeylerde var bakalımBence siz birazda lohusalıktan böyle düşünüyorsunuz. Kendinizide oglunuzuda rahat Bırakın herşeyin bir zamani vardır. Eninde sonunda konuşacak. Allah bağışlasın mis gibi diğer bütün gelişim düzeyleri çok sağlıklı görünüyor. Bırakın geç konuşsun sonra susmuyorlar zatenkomşumun çocuğu 4 yaşında hala konuşmuyor anne hı hı nennn neyy diyor. Ama onda da hiç bir sorun çıkmadı çok şükür. Yani kasmayın kendinizi bebeğinize odaklanın kendinize odaklanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?