geç mi kaldık

zeynobasad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
64
11
3
33
kızlar 27 haftalık hamileyim bebeğime daha tam alışveriş yapılmadı ramazandı düğünlerdi derken haftsonları müsait olamadık, hafta içi de yoğun çalışan biriyim.

Şimdi haftaya cumartesi annemle alışverişe gidelim diye anlaştık.. Dünde kayınvalidem eşime ne zaman alışveriş yapacağız demiş telefonda. Ama bana bişey demedi kvalidem. Eşimde dedi ki istersen annemi ara biz annemle gidelim diyoruz sen de gelmek istersen gel de dedi..Kayınvalidem de iyidir falan ama biraz kendi isteklerini çok bastıran bir kadındır.. Nyse şimdi o şeklde sorsam alınmaz herhalde??

Birde geç mi kaldık sizce alışveriş için ne diyorsunuz yetişir mi :/

Ohooo dünya vakit var merak etmeyin hatta erken bile.. aylar sürmüyor alışveriş sonuçta...
Arayın " biz bebek alışverişine gidicez gelmek ister misin ?" Diye sorun.. alışverişte de baskın olmaya çalışırsa beğenmediğinizi açıkça dile getirin," o değil de su olsa daha güzel olmaz mı ?" Diye değerlendirme yapın.. ha baktınız ısrarcı o zaman bir kaç parça bişey alıp eve dönün daha sonra yine kendi annenizle eksikleri tamamlayın...

Geç değil

Sen annenle git

Bir sonraki haftaya da Kv ile git

Hatta bence önce tek git gözüne kestir sonra onlarla git

Onlar eski kafa ile çok kalın şeyler aldırır vs

Para varsa her şey olur

Ben gittim bir günde her şeyi beğendim aldım mağazada bıraktım sonra eşim geldi taşıdı

32 haftalık vs idi galiba

Çantamı da doğumdan önceki gece hazırladım rahat ol her şey yetişir yetişmezse de bir şey olmaz sağlıklı olun da iki body eksik olsun

Ben 28.hafta almıştım. Tavsiyem daha fazla agirlasmadan alisverisi hallet çünkü 30 haftadan sonra bu sıcakta alisverise cok zorlanirsin.

Geç kalmışsın desek ne olacak? Yapmayacak mısın alışverişi? Günler süren bişey değil sonuçta.. Kayınvalide soruyorsa, giderken ona da söylemeniz gerekli...

İlk hamileliğimde amele gibi yazın 40 derecesinde yok o han yok bu çarşı diye gezip durdum, markası bile bilinmedik şeyleri onca hamile kadınla çarpışarak, tepişerek kapıp eve istifledim. Günlerce gezdim, tek tek topladım.
Şimdiki aklım olsa paramı ve listemi koyarım cebime, fabrika gibi bebek mağazaları var 4-5 katlı, içinde yok yok. Giderim 1 saatte her şeyini alır hem de daha kaliteli, markası bilinen, testlerden geçmiş , iadesi mümkün doğru düzgün ve daha ucuza satılan şeyleri alır alışverişi bitirirdim.

en mantıklısı gerçekten. boşuna yorgunluk olmuş sizin için hatta eziyet

ben 8. aydan sonra yaptım ikisinde de
kv nizi arayın teklif edin.. orda istek bastırmaya çalışırsa da dinlemeyin oldu bitti

ben doğumdan birgün önce bile koştur koştur çarşı gezdiğimi biliyorum. bence sizinki erken bile. şimdide 27 haftalık hamileyim daha bir iğne bile almadım. büyük ihtimal son haftalarda alırım

Sadece hastane çıkışı ve bir kaç parça gerekli eşya almıştım. Diğerlerini hep doğumdan sonra yaptım. Çok fazla hediye geliyor çünkü. Eksikleri sonra tamamladım.
..

34. Haftaya kadar bir çorap bile almadım bebeğe.
34. Haftada önce kayınvalidem ile alışverişe çıktık, çok temel bir listesi yapmıştım, elimdeki listenin yarısını aldık,
35. Haftaya gelen haftasonu da annemle alışverişe çıktık, onunla da diğer yarısını aldık :)
anlaşabiliyorsa annen ve kv birlikte gidin.
Yada bu hafta annenizle gidin, her şeyi almayın, sonraki hafta kv ile gidip tamamlayın...

Büyükanneler o kadar hevesliydi ki sagolsunlar, ilk 6 ay giyim ihtiyaçlarını tamamen onlar karşılamış oldu :)
Benim seçimlerimi dikkate alma inceliğini de gösterdiler...
siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz..

Yok canim neden geç olsun ki. Arkadasim internetten aldigi seyleri hep son ayda aldi mesela.

Alisveriste de kayinvaliden ne begeniyorsa kendi parasiyla size hediye alsin
Sen de kendin neyi begenirsen onu al. Hayir diyebilmeni oneririm. Simdiden hayir lafina alistir kv.ni

yok cnm daha zamanın var bi çıksan alırsın hepsini sen paradan haber ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…