30dan sonraya erteleyen ben de varım.Eşim kendini hazır hissetmiyor. Ben de çok hazır sayılmam

2 sene oldu evleneli ve maddi olarak da 1 çocuk değil 2 çocuğa bile rahat bakacak durumdayız. Genç yaşta evlenip de çocuğu olmayan insanlar da var. Çocuğum olsun demeyle çocuk olmuyor.Bu iş nasip işi. Şu an gebe olsam niye oldum demem üzülmem çünkü bu dünyaya nasibi olan ne yaparsan yap gelecektir. Ya da çocuğum olmayacaksa da ne kadar istesem de olmayacaktır. Ama bizim toplumumuzda baskı da çok fazla o da insanları bir an önce çocuk sahibi olmaya yönlendiriyor. Aklında yoksa bile illa çocuk olmalı gibi düşünüyoruz. Aynı evlilik gibi işte. Söylerken bile “çocuk sahibi olmak” diyoruz. Halbuki çocuk öyle sahip olunabilecek birşey değil. Şu dünyada kimse kimsenin sahibi değil. Çocuklar sadece bize verilen en güzel emanetlerden biri. Bir insan yetiştirmek gerçekten çok emek isteyen sabır isteyen iş. Allah herkese istediği vakitte sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Anne baba olmak isteyenlere de hakkıyla anne baba olabilmeyi nasip etsin.