• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç söylenen sözün anlamı kalmıyor.

Cilli_begonya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2016
556
440
103
Merhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.

Kimse kimseye güvenerek borç yapmamalı.
Bu yapılan 7 bin TL borç ne borcu? Asıl önemli olan o.
Haybeye yapılan bir borç ise gerçekten altına girilecek bir mebla değil.
Sorumsuzluk kaldırmayan bir miktar neticede.
Fakat zaruri birşey ise, belki bir nebze müsama gösterilebilir.

Ayrıca evlendikten sonra siz kendinize yetebilecek misiniz ki ayrıca bir borç ödeyin?

Bunu yorumlamak için evli olmaya gerek yok; senin evliliğine hiç bir katkıları olmayacak ailesine sen destek çıkar mısın ne demek ya? Bir de neyin borcu ki bu şimdiden sizden açık senet alır gibi, sözünüzü istiyor?

Her acaba dediğinizde ben sana en baştan anlattım, sen de söz verdin; bilerek kabul ettin diyecek.

Merhaba arkadaşlar ya burda çok sesli bir fikir alışverişi olduğu için size sormak istiyorum. Şimdiden güzel fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Erkek arkadaşım bu arada sözlüyüz evlilik konusunda başta bi anlaşmamız vardı borçla evlenmeyecektik. Herkes üstüne düşeni yapacaktı bana tamam dedi. Şimdi bi haftadır bi sıkıntısı vardı neyse dün akşam döküldü babası kredi kartına 7 binlira borç yaptı bunu ödemek zorundayım çok yoruldum bu kaçıncı falan dedi zaten tek başıma evlencegim hiç bi yardımları yok dedi bunları ben bilmiyordum. Hiç borcsuz olmaz falan dedi ne yapalım sağlık olsun dedim.Asıl can alıcı nokta evlendikten sonra da devam edebilir arkamda dururmusun dedi şimdi size soruyorum evli arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım.

kesinlikle kabul etme.. kendi ailen dahi olsa başkalarının borçlarını asla yüklenme.. onu kaybederim felan diye de korkup tamam deme. evlenirsin iki gün sonra burda bıktım diye konu açarsın. kendin borçlanır evlenirsin amenna ama başkalarının borçlarını asla üstlenme..
ailelere destek olmak başka şey borçlarını üstlenmek başka şey.
evli değilken şapkanı önüne al düşün bunları. seviyorum ama o ayrı ailesi gibi değiller felan yalan hikaye..

Kimse kimseye güvenerek borç yapmamalı.
Bu yapılan 7 bin TL borç ne borcu? Asıl önemli olan o.
Haybeye yapılan bir borç ise gerçekten altına girilecek bir mebla değil.
Sorumsuzluk kaldırmayan bir miktar neticede.
Fakat zaruri birşey ise, belki bir nebze müsama gösterilebilir.

Ayrıca evlendikten sonra siz kendinize yetebilecek misiniz ki ayrıca bir borç ödeyin?

Yani babasi çok savurgan bir adam yemiş işte parayı benim de aklım almıyor kumarı yok alemi yok nasil yedi aklım almiyor ve bunu bir kere yapamamış bunları şimdi yeni öğrendim bende. napiyim babam evimi satsın mi diyor ablası da evli durumu iyi oda çoğu kez kapamis borçlarını ona da soyleyemem bu son odeyisim falan dedi

Bunu yorumlamak için evli olmaya gerek yok; senin evliliğine hiç bir katkıları olmayacak ailesine sen destek çıkar mısın ne demek ya? Bir de neyin borcu ki bu şimdiden sizden açık senet alır gibi, sözünüzü istiyor?

Her acaba dediğinizde ben sana en baştan anlattım, sen de söz verdin; bilerek kabul ettin diyecek.

İşte bende en son soylediklerinizi duyacagimi düşünüyorum ve korkuyorum

Duramam diyeceksin canım o da sırf bu sebepten seninle ayrılacaksa güle güle gitsin..bazı aileleri de anlamıyorum faydan yoksa zararın olmasın ya.. kabul edersen habire kaynanalara para yetiştirmeye çalışırsınız kendiniz de geçim sıkıntısıyla birbirinizi yersiniz. Aşk sevgiyle yürümüyor evlilik yalnızca

Duramam diyeceksin canım o da sırf bu sebepten seninle ayrılacaksa güle güle gitsin..bazı aileleri de anlamıyorum faydan yoksa zararın olmasın ya.. kabul edersen habire kaynanalara para yetiştirmeye çalışırsınız kendiniz de geçim sıkıntısıyla birbirinizi yersiniz. Aşk sevgiyle yürümüyor evlilik yalnızca

İstersen bunu kabul etmek zorunda değilsin dedi bende düşüneceğim dedim

Duramam derim. Yıllarca sizin olmayan borçları mı ödeyeceksiniz? Iyiki söylemiş bunu bilmedende evlenebilirdiniz. Akıllı, mantıklı düşünün. Arkasında durulacak bir tarafı yok o dediğinin.

İstersen bunu kabul etmek zorunda değilsin dedi bende düşüneceğim dedim
Bak şu an kv kp gözüne hoş iyi insanlar gelebilir ama emin ol evlendikten sonra her hareketleri her lafları batıyor sinir hastası olup çıkıyorsun o yüzden onları evliliğinden ne kadar uzak tutarsan kardasın

Asla bir kere evet dersen omur boyu yer bitirirler sizi ne ask kalir ne sevgi saygi

İşte bende en son soylediklerinizi duyacagimi düşünüyorum ve korkuyorum
Evlenecek insanların, mümkün olduğu kadar en az borçla evlenmesi en doğrusu. Aman düğün olmasın, eşyası eksik kalsın, ev kendinizin değil kira olsun ama yeterki ilk bir kaç yılı çok borç harç içinde geçirmesin yeni çiftler. En güzel zamanların, en tazesinden ilk özel anıların oluşturulacağı bu dönemde, sürekli sık boğaz içinde hissetmek, ben aile evimde daha rahattım, hiç gezemiyoruz bile, bu mu evlilik psikolojisine girmek, zaten alışma süreci yaşıyor olacağınız ilişkiyi iyice sınayabilir.

Kaldıki bu borç sizin yuvanıza da bir yatırım değil; nereye gittiğini bilmediğiniz bir amaç için. Bence net konuşun; gerçekten çok elzem bir durum varsa; belirli bir rakam için altına girilebilir ama sözde büyük ve olgun olması gereken insanlar çarçur etsin, ben arkasını hep toplarım olmaz...

bak bu kadar insan duramam demen gerektiğini söylüyor ki hepimiz yaşayıp görüyoruz. sakın kabul etme. sizde kolay kazanmıyorsunuz o paraları. 7000 tl onların borcunu ödeyeceğine aldığı oturma grubunu öderdi. inan ki aşk sevgi karın doyurmuyo

Evlenecek insanların, mümkün olduğu kadar en az borçla evlenmesi en doğrusu. Aman düğün olmasın, eşyası eksik kalsın, ev kendinizin değil kira olsun ama yeterki ilk bir kaç yılı çok borç harç içinde geçirmesin yeni çiftler. En güzel zamanların, en tazesinden ilk özel anıların oluşturulacağı bu dönemde, sürekli sık boğaz içinde hissetmek, ben aile evimde daha rahattım, hiç gezemiyoruz bile, bu mu evlilik psikolojisine girmek, zaten alışma süreci yaşıyor olacağınız ilişkiyi iyice sınayabilir.

Kaldıki bu borç sizin yuvanıza da bir yatırım değil; nereye gittiğini bilmediğiniz bir amaç için. Bence net konuşun; gerçekten çok elzem bir durum varsa; belirli bir rakam için altına girilebilir ama sözde büyük ve olgun olması gereken insanlar çarçur etsin, ben arkasını hep toplarım olmaz...

Çok haklısınız erkek arkadaşım bu son dedi maaş kartını ve kredi kartını almış adamdan ama ben bunu hep yapan insanın bi daha yapmiyacagi anlamına gelmez zaten adam biseye guvenmese bu borcu yapar mı ya kızına güveniyor ya oğluna

Back
X