Gece 11' de çivi çakan komşu !

Düşünme ayol hayata geçir susma sustukca tepene çıkarlar bir iki soylersin baktin olmadi ara polisi gelsin isterlerse manyak desinler umrumda olmaz dişe diş yapmadiktan sonra olmuyor valla benim boyle sorunlarim hiç yok çok şükür evim bahçeli kocaman da bahçesi var kimseyi duymuyorum tek bi kere şikayetim oldu oda evlendigim ilk gece gece 5 te komşudan gelen bangır bangır müzik sesiyle uyandık
Kocami zor tuttum gidip parcalicakti adamı o saatte. bi arkadasin kopegini bağladık bi hafta camin altina 4 yıldır o gün bu gün ses yok

Çok zor bir durum
Benim eşim de yatıp uyur duymaz bile
Bizim üst katta da sürekli 7/24 birseyler itip ceken bir komsu var
Ben bir de calısıyorum sbh erken kalkmak zorundayım
Haftasonu az uyuyım diyorum ama nafile , kadın 7 de baslıyor itip çekmeye(
Ben asansöre sürekli kağıt yapısturıyorum:)
Bazen daire adı veriuyorum bazen kat bir iki yöneticiue soyledik ama olmadı
Sizde de yonetici falan varsa o konussun , belki sizimki uyarıyı dikkate alır

Biz ilk taşınınca üst kat komşum gece 2 de halı yıkıyordu banyo da sesten uyuyamıyordum çıktım sesten uyuyamıyoruz dedim çok şükür artık gece temizlik yapmıyor sende git önce bi güzellikle konuş eğer anlamazsa daha sonra sert bi şekilde uyarırsın

Apartman Gürültü Yönetmeliği!

Apartman Gürültü Yönetmeliği’nde 2013 Temmuz tarihi itibari ile yeni bir düzenleme getirildi. Söz konusu düzenlemeye göre gürültünün yasaklanma saatinde değişiklikler yapıldı.

Bu düzenlemeye göre, gürültü saati 23:00 ile 07:00 arasındayken, bu süre 19:00 ile 07:00 saatlerine düşürüldü.

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre uyulması gereken diğer apartman kuralları şu şekilde sıralanıyor:

- Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

- Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.

- Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.

- Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.

Apartmanda gürültü yapmanın cezası..

Apartmanda gürültü yapmanın cezası, Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenleniyor. Bu kanunlara göre, suçun niteliğne göre yaptırım para cezası olabileceği gibi, hapis cezası da olabiliyor.

Kabahatler Kanunu

Madde 36 - Gürültü

(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Türk Ceza Kanunu:

Kişilerin huzur ve sükununu bozma

Madde 123- Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir

Gece elektrik supurgesi acmak
Yerinde duramayan zangir zangir titreyen camarsir makinesini calistirmak
Hayvan gibi bogure bogure mac izlemek
Mal mal gulmek
Kapi pencere carpmak
Tamamen gorgusuzluktur haklisin ..
Biri temizlik yapcak diye
Butun gun iste sisen kafami bi de komsunun supurgesiyle sisiremem ..
Bizde insaniz yani

Ben apartman icin de gecerli diye biliyorum.Belli bir desibel gecmedikce karsindakinin insiyatifine kaliyorsun.Yazili olmayan kurallar kime gore neye gore.Ben gece temizlik yapmayi daha uygun buluyorum.Neyse konu bu degil.Benim komsumda gece is yapmamdan rahatsiz.Hoş ben ses yapmamak icin elimden geleni yapiyorum onun derdi baska ama bana guzelllikle soylese daha da dikkat ederdim.Tavsiyem bir kek kurabiye neyse bir tabak goturun o ara guzelce soyleyin .

Haline şükret bi akrabamın üst katında engelli 40 yaşında bi oğlu olan aşiret ailesi yaşıyor.
Evde yağmur çizmelerini giyip salonda halı yıkıyolar bütün su akrabalarımın yaşadığı eve akıyor
Engelli oğlan da bütün gün ip atlıyor gece gündüz
O da olmadı devamlı koltuk masa çekiyorlar
Ve işin kötüsü ev sahibi bu adamlar, benim akrabalarım da öyle.
Kaçış yok.

Asansör fikri benim de aklıma geldi onu yapayım sabah. Şu an sesleri azaldı gibi.

On ikiye kadar karışmazsınız.Bazen ben de gece 10 da elektrik süpürgesi açarım hangi saatte temizlik yaptigim beni ilgilendirir gece 12 yi gecmedigi muddetce.
Yasak resmi olarak 12 olabilir ama düşün ki 23 de tatlı tatlı uyuyorsun ve birden elektrik süpürgesi sesi...insan saçını başını yolar sinirden...
Bir de adı konmamış kurallar vardır...işten geç geliyorsan süpürgeyi haftasonuna bırakırsın ya da 8-9 gibi...
Dur yasağa 10 dk var şu evi bi çırpıda süpüreyim dersen kapına dayanan çok olur..

Geçen haftaki seansta gece 1' de daire kapımı açıp apartman boşluğuna bağırdım " saat 1 artık bişeyler çekmesek miiiiiğ " diye. Durmadılar.

Demekki gerceksiniz siz ben toplumsal deney gozuyle bakiyordum ama neyse...
Yok oyle ben gece temizlik yapmayi seviyorum eger bir toplumda yasiyorsaniz baskalarina saygili olucaksiniz cokta istiyorsaniz siz ve sizin gibi gece temizlik yapmaya bayilanlar toplanin gidin uzak diyarlara istediginiz kadar tepinin

Apartman hayatında yaşamak gerçekten bir sanat bunu anladım. Kimse uymuyor kurallara. Niye çünkü bencil bir milletiz.

Bence tartisma degilde sohbet modunda gece uyuyamadiginizi dikkat etmelerini soyleyin.polisi arasaniz bisey cikmaz.
Ben yuzyuze bakilan komsuluk durumlarinda sikayetlere karsiyim ben etmem sahsen.
Bizm bir sorunlu komsu var gece yarilarina kadar kavga eder polis gelir hic birsey olmuyor gelip sakinlestirip gidiyorlar.su deli alip goturselrde rahat etsek diyorum ama
Civi cakmak abarti ama normal ev gurultusu coxuk sesi olabilir cocugu baglayamayacaklarina gore idare etmek gerrk

Benim ust kat komsum hem ogretmen hem görgüsüz alt kattakiler rahatsiz oluyor diye cocuklarina sus diyemezmis..at gibi koşuyorlar iki çocuk...sabah 7 aksam 9...

O sigirgillerden her yerde var sanirim...nefret ediyorum sadece kendini dusunen insanlardan ... Apartmanda yasiyorsaniz eviniz mustakil degilse bal gibi de yazili olmayan kurallara uyacaksiniz saygi denen sey kalmadi...
Bizim yan komsuda tepiniyo bu saatte sanirim kanepeye cikip yere zipliyo.
Birazdanda kocasi gelir isten kapiyida carpar.. Oyle yuksek sesle kapatiyor ki o kapiyi cogu zaman uykumdan sicrayarak uyaniyorum ...

Bunlarda çocuk yok ama sürekli bir şey itme çekme sesi. Evin içinde gibi sanki. Polise kadar gitmesi taraftarı değilim ben de gündüz kendimi tanıtıp güzellikle konuşma taraftarıyım. Apartman zaten az daireli bir de kötü olmayalım diyorum. Artı eşimin de hiiiiiççç umuru değil ben şiştiğimle kalıyorım.

Baskalarina saygidan bahsediyorsunuz ama tepinin gibi hakaret iceren bir cumle kullaniyorsunuz.
Esekler tepinir...

Ahhh yarama tuz bastiniz vallahi hayir polisi arasam gercekten gelicek mi? Gelse ne yapar ki ?? Merak ediyorum sikayet edip sonuc alan var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…