Gece 3te calisan makine!!

Cocugu varsa yatagi islatmis ya da kusmus olabilir
Yani bilemezsiniz ki neden acti.
Sureklilik arz etmiyorsa zor bi durumdan acmis olabilir.
Ben iki kere actim simdiye kadar.
Bi kere kizim yatagini gol etmisti sabah 4 te uyandim felaket
Bi kerede oglum cok fena kusmustu sabaha karsi, apar topar actim makineyi, yine sabaha karsiydi.
Ust komsumda arada aciyor, insanin iyi gunu var kotu gunu var.
Supurge sacma evet ama makine acilir zor durumda kalinca

Gündüz 10 akşam 22...
Bu saatlerden önce ve sonra yürürken bile çok dikket ederim.
Ama gel görki üst komşum sürekli ses yapar.
Kadının yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyecek kadar da yüzsz.
Ben alıştım galiba artık seslere tepki bile vermiyorum duymuyorum

Toplu yerlerde kaldım.pansiyon yurt vs. Belirli kurallar vardı akşam 10dan sonra makine süpürge calistiramazdiniz. Genel kabul görmüş kural budur.
İstanbul'da elektrik gece yarı yarıya daha ucuz. Bilmiyorum Baska şehirlerde nasildir ama bizde
1 kWh
6-17 arası 0,7 lira
17-22 arası 1,05
22-06 arası 0,44
Yani devlet böyle yapmışken akşam 10dan sonra makina acilmaz demek çok da elle tutulur bir cümle olmuyor.
...
Onun dışında ben de akşam saati gelen iş mesajlarından nefret ediyorum,aramalara bakmıyorum. Zaten iş yerinin kullandığı mesajlaşma programını da telefonuma indirmedim-zorunlu WhatsAppinin da mesaj bildiri sesini kıstım.
Sonuçta doktor değilim,veteriner değilim. Sabah 9u bekleyemeyecek kadar önemli ne isteyebilirsin ki benden? Yani ofiste de değilim ki bir problem çıkmışsa bilgisayarı açıp halledeyim. Mecbur sabahı bekleyeceğim. Neden beni bir gece öncesinden strese sokuyorsun??

Bence konusun sahsen bizim binada aksam camsir makinasi calismaz yasaktir supurge makinasi zaruri durum disinda acilmiyor mesela haliya bi kase seker dokulmustur.Acariz onun disinda konusulmustur acilamaz...

Ama öyle durumda insan elden biraz yikar ve kovada deterjanli su da sabaha kadar bekletebilir. Sahsen öyle yapardım. Benim çamaşır makinesi piyasada en sessizlerden biri, yinede gece çalıştırmak aklima gelmez

Ama öyle durumda insan elden biraz yikar ve kovada deterjanli su da sabaha kadar bekletebilir. Sahsen öyle yapardım. Benim çamaşır makinesi piyasada en sessizlerden biri, yinede gece çalıştırmak aklima gelmez

Tabi yarim saat bekletmistim ama o ise gidilecek mecbur yikadim

Bizim apartmanı görseniz..
Gece 12 de çivi çakan da var, 2 de bağıra bağıra şarkı söyleyen de.

Süpürge, çamaşır makinesi falan çok masum şeyler kalır

Bizde de çocuk sesi var, her saat olmadıktan sonra idare ediyoruz, hele şu zamanlarda, kimseye ses etmeye gelmez.
İnsanlar evlere tikildi, gecemiz gündüzümüz karıştı..

Ben yukarıdan bişey silkelenmesine dayanamam.
Bir de zirt pırt zilimin çalınmasına.
Onlar dışında esnek bir insanım.

Rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirin, inşallah düzelir.

kw fiyatları değişse de tüm türkiyede tarifeler aşağı yukarı bu düzeyde. İnsanlar bunu biliyor ve o yüzden gece çalıştırıyorlar makineleri. Bu ay tam anlamıyla uyguladım bu yöntemi 50-60 lira fark etti elektrik faturası. Şu devirde herkes bütçesini düşünmek zorunda. Kusura bakmayın rahatsız ettiğimiz için.

Bunlar sadece akıllı saatler için geçerli değil mi? Herkesin saati akıllı değil ki ona rağmen açıyorlar.

Bunlar sadece akıllı saatler için geçerli değil mi? Herkesin saati akıllı değil ki ona rağmen açıyorlar.

Bildiğim kadarıyla tüm saatler 2006-2008 arası akıllı saatlerle değiştirildi. 2020 yılında hala analog saat kullanmıyordur kurumlar. Bizimkiler zorunlu değiştirildi mesela. Hadi diyelim ki akıllı saat değil ama ona rağmen gece açıyor, bilmiyordur insanlar, öyle sanıyordur, akıllı saati olduğunu sanıyordur falan filan.

Arkadaşlar ben anlamıyorum yani bir bütçe üst katta oturanlarda mı var, alt katta yaşayan ailenin bütçesi yok mu?
Üst kat komşum geçe yarısı eşya çekmeye, böğürmeye, şarkı söylemeye , çamaşır yıkamaya başlıyor. Ev kadını bütün gün yatıyor , iş yapası gece geliyor , çocuğunun biyolojik saatini bile bozmuş, gece 2 de 3 de yatan 2 yaşından küçük çocuk mu olur! . O gıcırdattık çektiği mobilyaları ve tüm aileyi topluca çöpe atasım geliyor. Bizim apartmanda akıllı saatte yok. Günün her saati elektrik ücreti aynı. Terbiyesizlikleri yüzünden karşı komşuları kapılarına dayandı bir kez, uyardım defalarca lütfen 11'den sonra atma makineye bir şey, merdiven boşluğuna koymuş makineyi bütün gürültü alt katta. Evin içinde o kadar ses etmiyor olabilir ama, o makinenin oturduğu taban alt katın tavanı oluyor ve boşluktan dolayı ses yankılanarak gecenin sessizliğinde bütün evi dolduruyor.

Belli saatten sonra ses yapmayacak bitti. Madem makine ses yapıyorç altına o sesi engelleyecek bir şey koy, çözüm ara yani. Kimse kimsenin tepesinde gece serengeti düzlüklerinde geziyormuş gibi ses yapamaz. Biz de çanımızdan bezdik vallahi.

Değiştirmedi herkes zorunlu değil çünkü, akıllı saatlerde gündüz tarifesi normal ödeme. 17:00-22:00 arası yüksek, gece daha ucuz.ama gitsin baksın yani. Kapıyı açıp dışarı çıkıp saate bakacak, yöneticiye soracak.

İzmirde zorunluydu. Ankarada da öyleydi bildiğim kadarıyla ama emin değilim. Doğunun küçük bir ilinde de zorunluydu, kuzenim deli para kazandı zamanında saat ihalelerinden ordan biliyorum.

Ben ne diyorum, gece daha ucuz o yüzden artık ben de gece çalıştırıyorum. Komşularım da gece çalıştırıyor, bizim binada durumdan rahatsız olan yok. Banyo kapısı kapalı olunca sorun olmuyor. Rahatsız olan varsa da kusura bakmayacak şu durumda. Kendi problemli komşunuzla gece makina çalıştıran herkesi bir tutmayın.

Üstünüze niye alınıyorsunuz? Sizin apartmanda herkes yapıyorsa şikayet eden de yoktur. Herkesin apartmanı aynı değil, ve ben açıklamayı da yapmışım ses üst kattakinden cok alt kattakine gider sarsıntıdan dolayı demişim.

Sizin yaşadığınız yerde sorun yoksa devam edebilirsiniz ama belli ki konuyu açan ve bir çok üye için sorun. Kimse üst kattaki komşusu 50 lira kar edecek diye kalitesiz uyku çekip, gün içindeki iş verimliliğinden feragat edip uzun vadede daha büyük maddi kayıplar vermek zorunda değil.

Yalıtım öneriyorum o durumda.

Makine dediğimiz şey sadece sıkma yaparken ses çıkartıyor, kaç dakika sıkma yapıyor ki makine?
5 yıldır aynı evde oturuyorum, eski bir bina, üst katında 3 yan dairemde 2 kiracı değişti. Kimsenin makine sesini falan duymadım şimdiye kadar.
Gerektiğinde gece de çalıştırıyorum makineyi, özellikle geceyi tercih etmiyorum ben akşam yıkayıp sabaha katlama peşindeyim gerçi ama hiç çalışmıyor da değil. Benim makinem banyoda, e alt katın da orası banyo, üstün de banyo, banyodan ne kadar ses yayılabilir ki?
Mutfakta bulaşık makinesi hepsinden çok ses yapıyor, mutfak camı hep açık, her gece saat 1 gibi apartmanda rahat 5 6 daire makine açıyor. Mutfaktan çıkınca ses mes yok kim niye rahatsız olsun bundan.

Bütçesini düşünüp gece ,bakın gece diyorum 12 den sonra ozellikle milletin kulağına edenlere bol bol dua ediyorum ben , Allah yaptığın o tasarrufun iki katını çıkarsın diye . Herkes kendini düşünüyor ama sese gürültüye maruz kalan kendini düşününce anlayışsız oluyor. Bir de insta da bunun şovunu yapanlar var , süpürgeli makineli. Ayy temizlik yeni bitti diye . Onlara da bol bol sövüyorum ama içimden

Başka bir dairede çalışan çamaşır makinesinin sesini duymak da nasıl bir kulaktır hayran kaldım:) ya da komşunuzun çamaşır makinesi 70lerden kalma binayı inleten bir çamaşır makinesi olmalı.
ama kuvvetle muhtemel esas suçlu 2 gr yalıtımı bile binaya çok gören müteahhit:))

O görgüsüzlerin hepsi benim apartmanda toplandı sanıyordum.. sabahın 6sı gecenin 1i demeden camasir makinasini geçtim elektirikli supurge acan, tüm gun boyunca cam balkonu açıp kapatan (ciddiyim bir kere saydim 50 kere acip kapatti cok ses yapıyor oda) biri var üst katimda. Uyardim kavga ettim yok yok olmuyor insan olmayan anlamıyor. Insallah insandır bir kere konuşunca anlar sizi.. ama gecenin üçünde açıyorsa anlayabilecegini pek sanmıyorum. Bizimkinin bahanesi 'ben çalışıyorum bana herşey serbest' sanki benim icin çalışıyor

Bende duyuyorum :) sağlam kulaktan değil, kalitesiz kötü binadan kaynaklı. Ust, yan, alt dairenin yaptığı dedikoduları bile duyuyoruz siz düşünün nasil duvarlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…