• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece alınan karar...

berekett

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
21
1
1
Çanakkale
Günaydın arkadaşlar
Daha önce eşimin beni 2 tane çocukla bırakıp kendi memleketine dükkan açtığından bahsetmiştim.
2 gün önce eşimle ilgisizliği yüzünden tartıştık ben ağlayarak ona bize sevgisini göstermesini ilgi beklediğimizi söyledim yok eğer olmuyorsa ayrılalım dedim.Bu gayet sakin olmaz 2 tane çocuğumuz var senin sinirlerin boşalmış sabah konuşalım dedi ama samimi değildi konuşmalrında yada ben öyle anladım.Ertesi gün bu aradı ama ben meşgule aldım.
Ve dün, babam rahatsızlandı babam kalp hastası ve annemden ayrı benle kalıyor.Babamı özel hastaneye götüreceğimi söyleyerek para istedim.O da hani korkmuyordu ölümden falan dedi ben sinirlendim ne kadar duygusuz olduğunu, beni anlamadığını bari yorum yapmamasını söyledim.Paran varsa gönder yoksa canın sağolsun dedim kapattık bana kızdı tabi.
Dün gece 11 de eve geldi hiç bişey yokmuş gibi karşıladım aç mısın dedim ben yerim bişeyler dedi bir tripler beyfendide.Sorun ne dedim sorun çıkaran benmişim onu istemeyen benmişim. Oraya göçmek istemediği mi söyledi.Ayrılalım dedi ve biz birbirimize uygun değiliz nişanlıykenden beri sorunlar olduğunu söyledi.Kredisi devam eden ev almıştık evi çocuklara bırakalım ben evin taksitlerini öderim çocukların ihtiyaçlarını karşılarım arabayıda verim sana benden nafaka alma dedi ben kendim sıfırdan başlarım dedi.Herşeyi düşünmüşsün git dilekçeni ver o zaman dedim ben açmam diyor.Bende nafaka isteyeceğimi söyledim.Evliliğimizi düzeltmek için çaba sarfetmediğini söyledi.İkimiz içinde doğru olan bu dedi.Ailene çok düşkünsün hep bu yüzden oldu dedi.Halbuki hep benim ailem destek verdi bize nankörlük ediyor.Elbiselerini almasını söyledim sonra almaya gelirim dedi.ağlayarak çocukları öptü çıktı gitti.Hala ellerim titriyor. Ne yapmak istiyor.
1-Beni zora koşarak kendi memleketine göçmemi mi istiyor.
2-Yoksa artık gerçekten bıktımı bitirmek mi istiyor.
3-Ne yapmalıyım?

çok zor bi durum ne hissettiğinize baglı sizde vazgeçtiyseniz zorlamıyın bence...

Benimle gel dememiş, söyle çabalayalım dememiş.... Adam açık açık boşanalım demis. Kendinizi yeni bir hayata hazırlayın, daha fazla bu eziyeti çekmeyin. Nafakadan da vazgecmeyin.

Allah yardimciniz olsun nacizane fikrim oyle hmen bosanmaya flan girismeyin ofkeyle kalkn zrarl oturur demisler sonucta 2cocugunuz var Allah bagislasin.dedgnz gbi blorfde olabilr yelkenleri suya indrmeyin hm hrseyi dsunmus madem kendsi nden acmiyomus dvayi.hrseydn once cocuklrnzi dsunun.drun bkalim brz bklemkte fyda var ole kolay degil bosanalm dyp bosanilmiyoki gclu drun cocuklrna dskun bir bbami esiniz

Allah yardimciniz olsun nacizane fikrim oyle hmen bosanmaya flan girismeyin ofkeyle kalkn zrarl oturur demisler sonucta 2cocugunuz var Allah bagislasin.dedgnz gbi blorfde olabilr yelkenleri suya indrmeyin hm hrseyi dsunmus madem kendsi nden acmiyomus dvayi.hrseydn once cocuklrnzi dsunun.drun bkalim brz bklemkte fyda var ole kolay degil bosanalm dyp bosanilmiyoki gclu drun cocuklrna dskun bir bbami esiniz

Evet çok sever kıyamaz şuan bende aynı düşünüyorum uzun bir süre görüşmek istemiyorum.Bazen düşünüyorum gerçekten istese gider dilekçesinide verebilir .

biraz zaman verin.szn icnde iyi olucaktr ofke kzgnlik gecince insn dha dogru dsunuyo dgru krarlr aliyo kvgaliykn grur yapiio olmadk sylr diebliyorz ypabliyorz.cocuklrna dskunse bagliysa onlr icn 2kez dsunr ortda bosanilicak yuva yikicak bi.ndn yok bnce dgmez yazk gunah

Evet çok sever kıyamaz şuan bende aynı düşünüyorum uzun bir süre görüşmek istemiyorum.Bazen düşünüyorum gerçekten istese gider dilekçesinide verebilir .

Genellikle erkekler gidip ben açmam diyor, benim eski eşimde aynısını yapmıştı ben açmam sen aç demişti.
Gittim açtım tek celsede bitti..
Sizin eşinizle aranıza çok fazla soğukluk girmiş, bu soğukluğu gidermekte biraz zor.
İki tarafta gurur yapar şimdi adım atmaz..
Memlekti nerde bu arada, yanii nereye gitmek istemiyorsunuz siz?

Genellikle erkekler gidip ben açmam diyor, benim eski eşimde aynısını yapmıştı ben açmam sen aç demişti.
Gittim açtım tek celsede bitti..
Sizin eşinizle aranıza çok fazla soğukluk girmiş, bu soğukluğu gidermekte biraz zor.
İki tarafta gurur yapar şimdi adım atmaz..
Memlekti nerde bu arada, yanii nereye gitmek istemiyorsunuz siz?

Antalya / korkuteli

hatırladığım kadarı ile adam memleketine gittiğinde sizinle telefonda dahi konuşmuyordu.bu yüzden önceki konunuzda herkes,başka evi olabilir dikkat et diye uyarmıştı sizi..ama siz hala ısrarla bunu görmek istemiyorsunuz;kocamda büyü var falan demiştiniz..
şimdi de gel memlekete gidelim falan dediği yok size,açıkça boşanalım demiş..bence adamın yediği naneleri ispatlayıp yükllü bir tazminat alsanız hepsinden iyi olur,ayrıca nafakadan da vazgeçmeyin.

Korkuteli güzel değil eşime güvenip işimden çıkmak istemiyorum

Eşinize güvenmiyorsanız ona bişi diyemem tabii...
Ama zaten iş yeri oradaysa ve sizin yanınızda daha fazla durmuyorsa,
Boşanmış çiftler gibi yaşıyorsunuz zaten siz..
İki çocuğunuz var Allah bağışlasın onları düşünün dicem ama şunuda unutmayın,
Siz boşanacaksınız, iki çocukla tek başınıza baş edeceksiniz ve oda bekar gibi tek başına takılacak boşandıktan sonra,
Yıpranan siz olacaksınız..
Bunu göze alabiliyorsan boşan, alamıyorsan adam akıllı alın eşinizi karşısınıza son kez konuşun derim ben..

Sen sonuç kısmından bahsetmişsin. Eşinde az girişe değinmiş (nişanlıykende böyleydi vs...) yalnız gelişme kısmında neler oldu da bu hale geldiniz?

Ailene çok düşkün olduğuna değinmiş. Öyle mi gerçekten? Ailen, için eşini ikinci plana atmış yada atıyor olabilir misin?

Canım ailemin çok yardımı oldu vs... yazmışsın, keşke ailenden hiç yardım almasaydın bak eşin belli ki rahatsız olmuş, belkide kendini yetersiz hissetmiş bilemiyorum.

Senin ailenden uzaklaşmak için kendi memleketine gitmeyi düşünüyor olabilir mi?

İki evladınız var, bence şu aşamada sessiz kal, eşinle kavga etme. Kafasını dinlemesi için ona zaman ver ve ardından konuşun. Sorunun gerçekten ne olduğunu, neden bu hale geldiğinizi konuşun.

Eşine gerçekten ayrılmak isteyip istemediğini sor. Eğer istiyorum derse zaten yapacak bir şey yok, aksi olursa sorunlarınızı aşmak için birlikte mücadele verin.

Yuvayı kurmak zor, yıkmak kolaydır...

Son düzenleme:
Eşinize güvenmediğiniz için işinizden ayrılıp onun yanına gitmiyorsanız zaten aranızdaki bazı incelikler kırılmış.
Tamir etmek yerine daha çok bozuyormuşsunuz gibime geldi.
Her ikiniz de çaba göstermezse bu evlilik daha kötüye gider bence.

öncelikle Allah yardımcınız olsun.
genellikle erkekler boşanma davası açmaya yanaşmıyorlar, ama açma kıvamına getiriyorlar.
bizim evliliğimizde de boşanma talebi eşimden geldi, 3 sene kadar ayrı evlerde yaşadık ama baskı yaparak boşanma davasını bana açtırdı. ben belki düzeliriz derken o benim ve kızımın adapte olmasını bekliyormuş.
siz de hemen panikle karar vermeyin ama erkeklerin ağzından boşanma kelimesi çıkınca daha kararlı oluyorlar. biz kadınlar sinirlenince daha kolay söylüyoruz.

Rabbim eşinize akıl fikir ihsan eylesin boşanınca ne olacağını zannediyor da boşanmak istiyor bende onu anlamıyorum evin huzurun yuvan iki tane gül gibi çocuğunuz varken bencede biraz uzak durun ama ben sizin eşinizi hala sevdiğinizi düşünüyorum konuşmalarınızdan öyle çıkarıyorum sabredin sonuçta erkeklerde bizim gibi bazen farklı dönemlerden geçebiliyorlar boşanmak çözüm değil hele ki maddi gücünüz yoksa çocukların olmadığı bir yere dışarıya çağırın konuşun güzelce gerçekten insanlar evlilik birliğinin devamı için nelere katlanıyor dövmemiş sövmemiş aldatmamaış boşanılmaz bence

Eşime güvenemediğim için işimden ayrılıp yanına gidemedim diyorsunuz o zaman bu evliliğin sürmesinin mantığı yok eşiniz haklı eğer ona güvenmiyorsanız bir de babanız yanınızda diye ayrı gayrı bir hayat sürüyorsanız zaten bu iş bitmiş ben eşimden ayrı tek bir gün düşünemiyorum siz eşinizden sürekli ayrısınız madem güvenmiyordunuz oraya gittiğinde ayrılalım diyecektiniz zaten çocuklarınızın da babasını görmeye vakit geçirmeye ihtiyaçları var ama siz onları da mahrum ediyorsunuz bu şekilde. Orası güzel değil gitmedim demek kusura bakmayın bana bencilce geliyor herşeyden önce çocuklarınızı düşünmeniz gerekirdi ama tek başına da yaşayamayacağınızı düşündüğünüzden de boşanmamışsınız o çocukların ne suçu var peki babalarından ayrı başka yerde yaşıyorsunuz. Orada da pekala iş bulabilirsiniz kaldı ki babanız için de eşinizden para istiyorsunuz çalıştığınız halde. Bu iş bitmiş yapacak bir şey yok evi bıraksın çocuklarına arabayı da verecekmiş nafaka olayı da mahkemede çözülür artık sevgi bitmiş aile birliği kalmamış zaten tel celsede boşanırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Aman Allah ayırmasında, eşim nereye ben oraya valla. Fizana gitse toplarım valizimi giderim. Amaa eğer ki, eşime güvenip işimi bırakmıyorum noktasına geldiysem, zaten bu olayların buralara gelmesine müsaade etmez, çoktan boşanma davası açmış olurdum. Siz yada eşiniz suçlu buna sadece sizi dinleyerek karar veremeyiz. Ancak genel olarak, genelde bayanlar boşanalım dediğinde bu blöftür ve çoğunluğu bu sözden geri döner. Ama erkek boşanalım dediyse üzgünüm ama bu iş bitmiştir. Çalıştığınız için zaten nafaka alamazsınız, mahkeme siz isteseniz de istemeseniz de sadece çocuklara nafaka bağlar. Eğer eşinizin çok iyi bir işi yoksa bu rakam da çocuk başına 100-150 tl'den fazla olmaz.

hatırladığım kadarı ile adam memleketine gittiğinde sizinle telefonda dahi konuşmuyordu.bu yüzden önceki konunuzda herkes,başka evi olabilir dikkat et diye uyarmıştı sizi..ama siz hala ısrarla bunu görmek istemiyorsunuz;kocamda büyü var falan demiştiniz..
şimdi de gel memlekete gidelim falan dediği yok size,açıkça boşanalım demiş..bence adamın yediği naneleri ispatlayıp yükllü bir tazminat alsanız hepsinden iyi olur,ayrıca nafakadan da vazgeçmeyin.

Katılıyorum.

Eşiniz memleketine gitmenizi teklif etmemiş. Eski konularınızı ben de hatırlıyorum ve eşiniz düzeltmeye değil de yıkmaya çalışıyor gibi.

Son düzenleme:
Back
X