Gece gece ne yapayım

Merhaba hanımlar

bayramda eşimin köyüene gideceğiz. 1 hafta kalacağız. Benm kendi köyümlede yakın bu köy. Eşime dedim ki bizim köye ne zaman gideriz. Allah bi bağırmaya başladı. Yok sen evin gelinisin gezmeyi düşünüyorsun , anne babasıda daha genç , bizim evde o gün çok iş oluyor. Falan demeye başladı. Sonra herhalde o gün mü gideriz bilmiyorum dedi. bende oraya gidince tartışmayalım ayarlayalm dedim. He birde Benim için bayram ailemin yanında olmaktır dedi. Benim ailem ailede değil mi Allah aşkına? Her sene aynı 1 hafta kvlerleyiz , 1 gün benim ailemleyiz. Bana diyor ki ben senin her dediğini yapıyorum seni 3 yere tatile götürüyorum. Götürme o zaman dedim.
Zaten bayramda akrabaları kalmalı geliyor, 1 gün bizim köydeyken geliyor bazen. Eve gelince senin yüzünden akrabalarımı göremiyorum diyor.
Açıklama yap diyorum neden benim ailemin yanına geç gidiliyor diyorum. Bişey demiyor
Madem yakin koyler ilk gun esinin ailesine gidin ertesi gunde kendi ailene gitmeyi teklif et sen gelinsen o da damat yok ole bisey 3gunude cikin disarda gezin

Merhaba hanımlar

bayramda eşimin köyüene gideceğiz. 1 hafta kalacağız. Benm kendi köyümlede yakın bu köy. Eşime dedim ki bizim köye ne zaman gideriz. Allah bi bağırmaya başladı. Yok sen evin gelinisin gezmeyi düşünüyorsun , anne babasıda daha genç , bizim evde o gün çok iş oluyor. Falan demeye başladı. Sonra herhalde o gün mü gideriz bilmiyorum dedi. bende oraya gidince tartışmayalım ayarlayalm dedim. He birde Benim için bayram ailemin yanında olmaktır dedi. Benim ailem ailede değil mi Allah aşkına? Her sene aynı 1 hafta kvlerleyiz , 1 gün benim ailemleyiz. Bana diyor ki ben senin her dediğini yapıyorum seni 3 yere tatile götürüyorum. Götürme o zaman dedim.
Zaten bayramda akrabaları kalmalı geliyor, 1 gün bizim köydeyken geliyor bazen. Eve gelince senin yüzünden akrabalarımı göremiyorum diyor.
Açıklama yap diyorum neden benim ailemin yanına geç gidiliyor diyorum. Bişey demiyor
Normalde büyüklerimiz kızlarını köyden evlendirmek ister gurbete gelin gitmesin diye . Bayram seyran yanımıza gelirler tatilleri de bölünmez diye koca bi YALAN ... İnan’ın farklı illerden evlenmek en iyisi . Benim ilk evliliğim aynı beldeden di İnan’ın aynı tartışmaları o kadar çok yaşadık ki 20 gün gitsek 3 gün zor kalırdı . Gitse de belli ederdi ailemin yanında olmak istemediğini . Dedim tamam... Bundan sonra sen ailenin yanında , ben ailemin yanında geçiricem tatili . Zaten bu ve bunun gibi bencilliği ve en önemlisi psikolojisi nedeni ile dvm etmedi . Şimdi farklı bi şehirden evlendim eşim de anlayışlı çok şükür ( inşallah hep böyle dvm eder) anlaşma yaptık bi bayram senin ailenin yanına bi bayram benim ailemin yanına diye. Misss valla ☺️ İnşallah sizde çözersiniz 🙏🏻

Bu koca milletine ne oluyor anlamıyorum. Kadın gelin geldi diye, sanki o evin malı oluyor. Kvde evinde hep durması, iş yapması, hizmet etmesi gerekiyor. Ha bir günlüğüne kadının annesine götürmesini lütuf olarak görülüyor.
O ailesini, sülalesini görmek isterken, sen niye görmeyecek misin. Ağaç kavuğundan mı çıktın.

Çoğu aile de bu var. Artık sen bu ailenin gelinisin, aileni unut. Mantığa gel.

Çok şükür hiçbir bayram bunu yaşamadım. Kv de başka memleket de. Eşim zaten hiç gitmiyor. Bende kendi aileme gidip kalıyorum. Çok şanslıyım. Bu konuda.

Ahhh iste en sevdigim ben bazi bayramlar evimde bile kaliyorum tek yolluyorum esimi kaliyorum cocuklarla..Orda ona buna hizmet edecegime temizlik yapacagima dinlenirim.2cocugumla gidersem zaten is yaparken cocuklarima kim bakacak..
Biz esimle bu sistemi oturttuk karsi taraf da alisti küsmüyor..esim de rahat kafa bayramini ailesiyle yapiyor.Bu surekli dip dibe olalım elalem ne der saçma. Kocanizi takdir ettim ne güzel demis seni ailene birakayim.
Bu biraz zalimce degil mi nolacak yilda 2 gün gidip bayramda iş yapsaniz yazik eşinizin ailesine herkes gelini torunuyla bayram yaparken onlar alısti artik diyorsunuz.Ki yaşli insanlar bayramda çok hevesleniyorlar
Hem çocuklarınıza da bayramın ne demek olduğunu öğretin onlar da zaten büyük ihtimalle size gelmeyecekler bayramda

Merhaba hanımlar

Madem eşiniz teklifte bulundu o senin aileni önemsemiyor,seni düşünmüyor bayramlaşmaya gittiğimde bir iki günde kendi ailemde kalırım

Back
X