gece kalkıp kalkıp... :(

merhabalar hanımlar,

benim uzunca bir süredir devam eden bir sorunum var. o da gece kalkıp tatlı yemem. sorun şu ki: evde bir tatlı -çikolata, şeker vs.- bulunduğunu bildiğim zaman gecenin bir yarısı kalkıp onları yiyorum. olmadığını bildiğim zamanlardaysa kalkmıyorum çoğunlukla. bazen olmadığı zamanlarda bile kalkıp muz vs yiyorum.:mad: bunu nasıl önleyebilirim ya? bir ara bekarken mutfağa kilit bile vurdurtmuştum, sırf yemiyim diye. uyur gezer de değilim, gayet bilinçli oluyorum. yediğim zaman rahatlıyorum ve tekrar huzur içinde uykuya dalıyorum. var mıdır benzer durumları yaşayan ve çözüm önerisi olan?:bicak:
önerim eve tatlı şeker grubundan ıvır zıvır ne varsa almayın:kahve:

bir de sarı leblebi çok işe yarıyor canım ıvır zıvır istese ondan biraz ağzıma atıyorum geçiyor onu da tavsiye ederim

benim cocuklar da bilseler evde bir yerlerde cikolata var, gece kalkip yerler yine yerler onu,

bayadir saklamayi basardigim bir cekmece vardi, simdi onu kesfetmisler, ne yapicam bilmiyorum.

Ama cozum evde stok yapmamak, ogunluk alip bitirmek,
mecbur kalan seyleri de buzluga atabilirsiniz

merhabalar hanımlar,

benim uzunca bir süredir devam eden bir sorunum var. o da gece kalkıp tatlı yemem. sorun şu ki: evde bir tatlı -çikolata, şeker vs.- bulunduğunu bildiğim zaman gecenin bir yarısı kalkıp onları yiyorum. olmadığını bildiğim zamanlardaysa kalkmıyorum çoğunlukla. bazen olmadığı zamanlarda bile kalkıp muz vs yiyorum.:mad: bunu nasıl önleyebilirim ya? bir ara bekarken mutfağa kilit bile vurdurtmuştum, sırf yemiyim diye. uyur gezer de değilim, gayet bilinçli oluyorum. yediğim zaman rahatlıyorum ve tekrar huzur içinde uykuya dalıyorum. var mıdır benzer durumları yaşayan ve çözüm önerisi olan?:bicak:
Başlığa bakınca başka birşey geldi aklıma tövbe ya rabbim 😂😂😂 kız yediğin sadece tatlı olsun ayol.valla canım istedi bak bi mutfağı karıştırıp geleyim bari.

Şeker bağımlılığı.
Bendede mevcut.
Nutella büyük kavanozunu 2 günde bitiririrm.net.
Hatta şuan kalkıp 1 kaşık yiyiyp öle yatıcam.
(Hiç bir zaman 1 kaşıkta duramadım)

Sekerinize baktirdiniz mi?
Aksam yemegini kacta yiyorsunuz?
Bir de evde niye cikolata tatli seker bulunduruyorsunuz bu durumdayken?

Her şeyi geçtim sağlık açısından çok tehlikeli bir durum bu, şeker her daim bir zehirdir hele ki gece vücut kendisini sindirime kapatmışken kalkıp bu tarz şeyler yemek kendini zehirlemekten başka bir şey değil maalesef. Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarabilirseniz bu ataklarınız olmaz, Sağlık şakaya gelmez unutmayın.

Bendede donem donem olan bir durum bu
Şekerle alakali bence cok acikirdim cok yerdim bi saat sonra yine yerdim
Dr. Gittim kac defa bilmiyorum hep normal cikti ama var belirtilerin hepsi
Bence yemeyin gercekten simdi degilde bi on sene sonra oyle bir cikiyorki acisi ne oldum diye kaliyosun
Esimde sporcuyum ayagina yedi icti senelerce
Simdi oda seker hastasi oldu
Vucut bir yere kadar dayaniyor yani bana bisey olmaz dememek gerek

ay bendeki de öyle bir huzur, öyle bir tatmin olmuşlukk, sanki o an onu yemesem şekerim düşücekmiş hissi:KK70:
manyak mıyız biz ya?:işsiz:
Manyak demeyelim de , diyetisyen bir arkadaş kadınlardaki yeme bozukluğunun çoğunluğunun psikolojik ve duygusal açlıktan kaynaklandığını söylemişti.

Back
X