gece kendiliğinden çalışan fön makinası

konuyu okuyunca dolapta duran fön makinesini biri fise takmis çalıştırmış sandım.bendeki hayal gücüne sahip olunca dunyayi terketmek lazim heralde:))
merak etmeyin fiste takiliysa zaten mutlaka bir mantıklı açıklaması vardır.birdaha fiste birakmayin hic bir elektrikli aleti.gecmiş olsun:)

dugmesinden calismis arkadaslar yani dugmesi acilmis ben gece uyurken.yatmadan kullansam tamam elledim kaydi dustu vs.ama kullanmayinca bi urktum.neyse kaymistir dusmustur acilmistir a vagladim sanirim.gece yatarim ben.sag olun

Bağlantıdan kaynaklı olabiliyormus
Bizimde priz kapalıyken bazen ampuller yanip sönüyodu sordum bi elektrikciye
Komple binada sorun oluyomus değiştirmeleri gerek dedi
Ve bazı makinaları da çalıştırır şaşırmayın demisti

İyiki çalışmış da uyanmışsınız allah korusun ya yangın çıkarsaydı. Bir daha prizde bırakmayın.

Lütfen kullanmadığınız tüm elektronik aletlerin fişini çekin, ben evden çıkarken çamaşır makinemin fişini bile çekiyorum. Çalışmayan kettle'ın takılı fişinden yangın çıkacaktı neredeyse evimizde.

Özellikle elektronik küçük ev aletlerinin, devrelerine fazla elektrik yüklendiğinde kafaları karışma eğilimindedir. Muhtemelen gece bir voltaj artışı söz konusu olmuş. Ama diyorsanız ki düğmesi açılmış, yine içiniz rahat olsun. Muhtemelen en son kullandığınızda farkında olmadan düğmesini tam kapatmadınız, bir süre sonra da düğme attı.

Bende lamba dugmesini kapattim sandim yillar once eski tipti minik bi dugmesi vardi.meger tam ortada kalmis bi süre sonra dugme illa bi tarafa attigi icin kendini isik kendigilinden acilmisti neyseki erken fark etmistim durumu

Fışte nıye takılı kullanmadıgınızda
Degıl kendılıgınden calısması yangında cıkabılır
Elektrık gıtmıs gelmıstır makına bu olabılır
Guvenlık ıcın tedbırlı olun lutfen gereksız yete fıste hıcbırsey bırakmayın

Elektrikli aletleri fişte bırakmayın. Gece çalıştığına göre belli ki çok stabil bir elektrik hattınız yok. Daha büyük zararlar da verebilir dikkatli olmazsanız. Ev sizinse açıp kapatma düğmesi olan prizlerden taktırabilirsiniz. Prizin hemen yanında minik açma kapama düğmesi oluyor. Prizden çıkarmak yerine ordan kapatabiliyorsunuz.

Bazı modellerde ısınma sensoru var fön makinası açık konumdayken sensorle durduysa normal ısıya dönünce otomatik açılıp çalışmaya devam eder

Fişe takılı bile olsa düğmesine basmadan çalışacağını sanmam. İlginç gerçekten
calışır. yukarıda ki acıklama en mantıklı acıklama.

konu sahibi : en yukarıda yazılan acıklama en mantıklı yazı. fön mak. fazla ısı da kendini stoplama durumu var. bazen de bir ısı yüzünden genleşip parçalarda temassıslıkl olabilir. stop ederler. bu ısı veya başka şeyden kaynaklı olan durma -durum normalleştiginde alet tekrar calışmaya başlarlar.
makineyi yenisi ile değiştirmen artık farz olmuş. cunku alet yakında bozulur.
benim iş yerinde kullandıgım fan vardı. kışın extra ayak dibime koyardım. bir zaman sonra bu bir gun calışıp 3 gun calışmazdı. yada tam tersi olurdu. tabi en sonunda komple durdu ebediyen beni terk etti :)
birgun acık halde bırakmışım aniden calışınca ürkmüştüm. sevinmiştim de tabii
özetle : makineler fişe takılı bırakılmaz. cinler periler gelip sadece fön mak. calıştırıp gitmezler. hatta onlar böyle şeyler yapmazlar.
gecmiş olsun.

@mehtapsatir
Ben de yazayım bi örnek kii korkma evine git rahat rahat...

Bir gün ocağı temizledim işimi bitirdim oturuyorum ama saat gece yarısı.
Mutfaktan çıt çıt sesleri geliyor. Korkarak gittim kii ocağın herbir gözünün cakmagi cakiyor.
Çok korktum tabii..
Fişi cektim birazda araştırma yaptım meğer mekanizması islaninca kendi kendine Çakmak devreye girmiş.
Çünkü yağ çöz sıkmıstim her yerine.

Benimde televizyon geceleri kendi kendine açılıyo.Ilk zamanlar korkmuştum ama artik alıştım fişinden cekiyorum
Servise gönderdik ama sonuç aynı elektrikli aletler bazen böyle oluyo.
Hıç korkma

iki gundur kullanmiyordum ki bi de tustan acilmis ne bileyim dustu dugmesine basildidan baska aklima mantikli bisi gelmiyor.paranormal bi olaysa da napayim artik ya canim sag olsun uc kulhu bi elham uyuycam

Dugmesini tam kapatamamissinizdir.
Birde fiste birakmayin Allah korusun.
Gecenlerde oglumun odasinin isigi kendi kendine acildi. Tabi birden oyle olunca korkuyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…