Gece Sütü...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar.

4.5 yaşında bir oğlum var. 8 aylık doğum yaptım . Gerek psikolojik gerek bazı sebeplerden ötürü sütümün kesilmesinden dolayı oğluma 1 ay anne sütü verebildim.

Aptamil sayesinde olan açığı biraz kapatabildim. Bayağıdır normal süte geçtik. Ama oğlum ayda en az 15 litre süt içiyor. Aslında versem 20-30 olur :)

Anne sütü almadığı için ne kadar yerini tutmasa da sürekli süt vermeye devam ettim. Ama şimdi önünü alamıyorum.

Sürekli ama sürekli süt içmek istiyor. Yemeğe de düşkün değil. Süt vermesem de yemek yemek istemiyor. Bende en azından aç kalmasın diye süt vermeye devam ediyorum. Kesmekte istemiyorum açıkçası . Biz kocamanken bile annem her gece 1 bardak süt verirdi bize.

Etrafımdaki insanlar çoktan kesmem gerektiğini söylüyorlar. Ama onlarla durumum bir değil .Bunu söyleyenler en az 2 yaşına kadar emzirmiş insanlar.

Çaresiz kaldım. Sadece kahvaltılarda ve geceleri süt vermek istiyorum.

Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cok fazla sut demir eksikligi demek.. heleki inek sutu gereksiz aslinda.. keci sutu verebilirsin. Ben ilk ogluma bazi sebeplerden dolayi veremedim inek sutu iciyo.. 2. Ye keci sutu verdim 1 yasindan itibaren. 1 yasina girince kismet olursa kizimada keci sutu vermek istiyorum. Anne sutune en yakin sut. Pastorize edilmis keci sutu satiliyo.

Cocugun sutunu sakla.. sadece sabah ver ve aksam yatmadan once 1 bardak ver mesela.. bi zaman sonra rutine girmesi gerek

Ben de günde yarım litre içiyorum
Küçükken de çok içerdim
Gaz, karın ağrısı, şişkinlik yapmıyorsa porsiyonları küçülterek devam edebilirsiniz belki.
Bende 20 yaşından sonra laktoz intoleransı oluştu.

sevdigi yiyecekler varsa onları süsleyip şekillendirip yedirmeyi deneyin..

Iki cocuguma da sut vermedim , inek sutunun fazlasi demir eksikligi demek ayrica insan vucudu sindiremiyor bir noktadan sonra
Isterseniz inek sutunun zararlari diye bir arastirin konuyu

Keçi sütü kokmuyor mu ? Kendisi almaz zaten benden ister ama içene kadar asla susmaz.

Birebir ayni seyleri yasamisiz oglumda erken dogdu ve sutum kesildi aptamil kullandik sonra sut ama birakmiyordu. Bi yaz annanemlere gittik koye tatile orda inek sutu vardi mecbur ve tadini farkedio birakti o gun bugundur sade sut icmez nesguik ile icer oda hazir sut. Sizde oyle koyden gelen sutle bi deneme yapin bakalim belki birakir.

Doğduğundan beri süte çok düşkün. Ama 2 gündür karnı ağrıyor . Sürekli içtiğinden sütten mi kaynaklı bilemedim. "Sürekli süt içtiğin için ağrıyor karnın" diyorum "tamam çok içmeyeceğim "diyor 1 saat sonra yine istiyor. Bağımlı gibi :)

Sade sütü hiç içmez midesi bulanırdı. Kreşte sade süç verildiği için arkadaşları içerken o da alıştı.

simdi anlayamadigim kisim şu. emzirme eksikligini aptamil ile kapatmanizi anlarim. yapmissiniz zaten. ama.normal sut ile emziilen sut arasinda nasi bi bag var onu anlayamadim

Zaten çok kısıtlı yemek yediği için en azından süt içsin diye kesmedim. Köy sütü versim içmedi ,koktu sanırım . O yüzden paket süte geçtim.

Iki cocuguma da sut vermedim , inek sutunun fazlasi demir eksikligi demek ayrica insan vucudu sindiremiyor bir noktadan sonra
Isterseniz inek sutunun zararlari diye bir arastirin konuyu

Hepsini okudum. Biraz da üzüntüm bu yüzden ama tiksindirerek vazgeçirmek istiyorum çünkü çok inatçı anlatmayla filan asla anlamıyor. Bağımlı gibi .

Zaten çok kısıtlı yemek yediği için en azından süt içsin diye kesmedim. Köy sütü versim içmedi ,koktu sanırım . O yüzden paket süte geçtim.
anladm. emzremediginiz icin acigi normal sutle kapamaya calisiyorsunuz gibi anladm. o yuzden yazdm. aptamil tmm ama normal sutle alakasi yok mamalarn ya da emzirilen sutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…