- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi audrey2016
-
Benim oglum uc aylikken yedigimizdeydi gozu hep 4 aylikken dayanamadim ver bana diye yalvariyordu resmen sutu sevmezdi yemek,meyve,yogurt bunlari yemek isterdi3 aylikken ek gida mi? 4 ay degil mi o? Ki bana o bile erken geliyo
Isteyebilirde dogrusu bu degil ne yazikki : (Benim oglum uc aylikken yedigimizdeydi gozu hep 4 aylikken dayanamadim ver bana diye yalvariyordu resmen sutu sevmezdi yemek,meyve,yogurt bunlari yemek isterdi
Ben de 3 ay sagarak verdim..Mamadan sonra 1 yas bitince sute gectim ..1cocuk gunde 500 milimi gecmicek yoksa kansizlik olusur ..15 litre icmesi kafi..Fazlasi iştah keser ben sabah 5te 1 bardak ve aksam 9 da 1 bardak veriyorum..Kesmeye gerek yok zaten ..Ben ilkokulda ortaokulda da 1 bardak icerdim..Hala da severim icerim sabah genelde..Merhaba arkadaşlar.
4.5 yaşında bir oğlum var. 8 aylık doğum yaptım . Gerek psikolojik gerek bazı sebeplerden ötürü sütümün kesilmesinden dolayı oğluma 1 ay anne sütü verebildim.
Aptamil sayesinde olan açığı biraz kapatabildim. Bayağıdır normal süte geçtik. Ama oğlum ayda en az 15 litre süt içiyor. Aslında versem 20-30 olur :)
Anne sütü almadığı için ne kadar yerini tutmasa da sürekli süt vermeye devam ettim. Ama şimdi önünü alamıyorum.
Sürekli ama sürekli süt içmek istiyor. Yemeğe de düşkün değil. Süt vermesem de yemek yemek istemiyor. Bende en azından aç kalmasın diye süt vermeye devam ediyorum. Kesmekte istemiyorum açıkçası . Biz kocamanken bile annem her gece 1 bardak süt verirdi bize.
Etrafımdaki insanlar çoktan kesmem gerektiğini söylüyorlar. Ama onlarla durumum bir değil .Bunu söyleyenler en az 2 yaşına kadar emzirmiş insanlar.
Çaresiz kaldım. Sadece kahvaltılarda ve geceleri süt vermek istiyorum.
Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
peki cok mu zayif sadece sut iciyorsa zayif olmaliÇok sayılı şey yiyor peynire bile yeni başladı.Zorlamaya kalktığım an kusuyor. Kusmasa ne yapar ne eder yediririm.
normal süt vermek cok yanlis niye olsun anlamadım normal sutle kasıt ne inek.sütü mü bizler hep inek sütüyle büyüdük ...Keçı sütü abartılıyor reklamı yapiliyor sadece arada besin degeri farkı yok fazla..normal sut vermek cok yanlıs
hanı belırlı ve makul oranda kecı sutu versenız gayet guzel olurdu ama bu sekılde olmaz
hemen kecı sutune gecıp onuda azı karar cogu zarar seklıne donusturmenız gerekecektır
cici bebe denen zehiri almayın evlerinize lutfen sütü sade veya guzel bir balla karistirin cok daha faydali..Benim kizimda oyle sutu biberonda iciyor 4 yasinda hatta kendi mamasini kendi hazirliyor gecen baktim dolaptan sutu biberona koymus icine 3-4 tane cicibebe atmis calkaliyor kendine hazirlamis :) bu sekilde 2 yasindaki oglumada yapmis bi kac kez mamayi anac bi yapisi var oyle bi misyon yuklemedigimiz halde kendini kucuk anne yapmis
Bizim birde kucugumuz oldugu icin sut eksik olmuyor diger turlu simdiye coktan kesmistim sutu ama sukur son bir aydir eskisi kadar aramiyor sutu diyorum ac kalsin yemek yesin oylede yaptim vermedim ac kalinca nasil saldirdi yemege
Birde bu konuda vicdan yapma vardi da biz mi vermedik sutu bende 3 ay emzirebildim malesef iki yasina kadar aptamil verdim oda bayagi puf puf yapmisti kizimi
bı arastırın bu konuyu oyle ustunde konusalımnormal süt vermek cok yanlis niye olsun anlamadım normal sutle kasıt ne inek.sütü mü bizler hep inek sütüyle büyüdük ...Keçı sütü abartılıyor reklamı yapiliyor sadece arada besin degeri farkı yok fazla..
Ayda on bes litre sut bana fazla gelmedi sabah aksam bir buyuk bardak icse yarim litre olur gunde ayda da 15 litre olur zaten. Krese gidince duzelecektir diye dusunuyorum benim de dort yasinda oglun var munkun oldugunca aksamlari yatmadan bir iki saat once veriyorum ama ama bzen iki kere ictigide oluyorMerhaba arkadaşlar.
4.5 yaşında bir oğlum var. 8 aylık doğum yaptım . Gerek psikolojik gerek bazı sebeplerden ötürü sütümün kesilmesinden dolayı oğluma 1 ay anne sütü verebildim.
Aptamil sayesinde olan açığı biraz kapatabildim. Bayağıdır normal süte geçtik. Ama oğlum ayda en az 15 litre süt içiyor. Aslında versem 20-30 olur :)
Anne sütü almadığı için ne kadar yerini tutmasa da sürekli süt vermeye devam ettim. Ama şimdi önünü alamıyorum.
Sürekli ama sürekli süt içmek istiyor. Yemeğe de düşkün değil. Süt vermesem de yemek yemek istemiyor. Bende en azından aç kalmasın diye süt vermeye devam ediyorum. Kesmekte istemiyorum açıkçası . Biz kocamanken bile annem her gece 1 bardak süt verirdi bize.
Etrafımdaki insanlar çoktan kesmem gerektiğini söylüyorlar. Ama onlarla durumum bir değil .Bunu söyleyenler en az 2 yaşına kadar emzirmiş insanlar.
Merhaba arkadaşlar.
Merhaba arkadaşlar.
Bilemiyorum ilk bebegimde hemen vermedim cok arastiriyodum zararli falan filan saglikli diye ne corbalar yaptim hepsi cop oldu iki yasina kadar sadece aptamil icti desem yeri simdi bile pek istahli degil zorla yerIsteyebilirde dogrusu bu degil ne yazikki : (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?