Tuvalet Eğitimi gece tuvalete alıştırmak için ne yapmayalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi sczn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
2,5 yaşında kızıma bir şkilde gündüz tuvalete alıştırdım sayılır ancak gece bağlamadım 2-3 kere kalktım tuvaletini yapmadı sonra tekrar baktığımda altına yapmış. şimdi 3 gündür gece bağlıyorum. arkadaşlar ne yapmalıyım tuvalete nasıl alıştırmalıyım

tecrübem yok ama gittiğim bir kursta tuvalet eğitimine başlandığında kararlı olunması gerektiğini eğer bir kere başlandıysa beze tekrar dönülmemesi gerektiğini öğrenmiştim.çocuğa bunun anlatılması ve bir daha kullanılmayacağının söylenmesi gerekirmiş.

bana yardımcı olacak kimse yokmu. anneler gece çocuğunuzu nasıl alıştırdınız tuvalete

valla benim kızımda 4.5 yaşında yaklaşık bir seneden beridir bezimizi çıkardık ama hala gece bağlıyorum. bilmem ne zman bitecek gece işemeleri. sanırım gece uykusu derin olan çocuklar gece tuvaletini söylemeyi zor öğreniyor...

Gece bezi kuru yada az ıslak kalkmaya başladığında gece kaldırıp o uykuluyken uyuyorken lazımlığı odasına getirip onu kucaklayıp götürüp oturtuyorum uykulu uykulu yapıyor yatırıyorum geri ilk başlarda kaçaklar olmadı değil ama artık hiç yok.Bunun tek çaresi bence gecede bezini çıkartıp yatağa falez serip kaçakları kabullenip denemeye başlamakdır tabi gece kaldırıp oturtacaksınız zaten sonra artık ya tutmaya başlıyor yada kendi uyanıyor çişi geldiğinde söylüyor.Cesaret edin arkası gelir bence

2,5 yaşında kızıma bir şkilde gündüz tuvalete alıştırdım sayılır ancak gece bağlamadım 2-3 kere kalktım tuvaletini yapmadı sonra tekrar baktığımda altına yapmış. şimdi 3 gündür gece bağlıyorum. arkadaşlar ne yapmalıyım tuvalete nasıl alıştırmalıyım

Benimkide ilk başlarda gece bezini çıkarttıkdan sonra çişe kaldırdığımda itiraz ediyordu ama sonraları kaldırdığımda yapmaya başladı bence keşke bağlamasaydınız gündüz nasıl ilk başlarda altına yapa yapa alışıyorlarsa bir kaç günde geceyide bırakırdı ve çişe kaldırdığınızda itirazsız yapmaya başlardı bence

bana yardımcı olacak kimse yokmu. anneler gece çocuğunuzu nasıl alıştırdınız tuvalete

ben her gece 2 saatte bir alarm kurup cocuğğu tuvalete kaldırdım. arkadaşımdan oğrendim oda öle bıraktırmıştı.

altını bezlemeyin yatagına bişiler serin bi kaç gece işicek ama sonra yapmıcak siz onu tuvalete götürün uyurken yapıcak çişini bende öle alıştırdın şimdi maşallah hiç yapmıo bide kararlı ol beze dönersen 4 yası bulur zorlu bi süreç çokkkkk yıpratıo ama dayan max 10 gün Allah kolaylık versin
aynı sattlerde yaptırın gece uyuduktan tam 2,5 saat sonra ben öle yaptım

Son düzenleme:
ben gündüz bezini çıkardıktan 1 ay sonra gece kaldırmaya başlamıştım.. bana dr çocuklar uyuduktan 2 saat sonra tuvaletleri gelir demişti uyuttup 2 saat sonra tuvalete kaldırmıştım birde sabaha karşı 1 kez... bu arada uyuduktan sonra 2 yada 3 gün bezledim ama yinede tuvalete kaldırdım o bezlenmeden yattığını düşünsün bende ıslak yatakla uğraşmıyayım diye çok işe yaramıştı...

Son düzenleme:
Ben 2,5 yaşında bıraktırmıştım,ilk günler 1 kez altına kaçırdı neden böyle oldu diye düşündüğümde o günkü sütünü geç içirdiğimi farkettim,sütümüzü yatmadan hemen değilde 1 saat öne aldım,ilk zamanlar 2 saat sonra birkaç kez kaldırmıştım,daha da kaldırmadım,mesane de eğitiliyor.

5 yasina kadar cocuklarin gece yataklarina isemeleri normal.
Sebebi turkce ismini bilmiyorum ama idrarin toplandigi yerin daha yeterince buyuk olmadigi icin.
Cocugunuz gece ne zaman kuru olmaya baslarsa gece o zaman bezi baglamayi birakin.
birdee, gece kilota benzeyen bezler kullanmaya calisin.
2,5 yasinda bir cocugun gecede kuru kalmasi cok erken, cocugunuza eziyet etmeyin.
Tuvalete gidicek diye tatli uykusunu bozuyorsunuz.
Valla cok acimasizsiniz yaa:19:

5 yasina kadar cocuklarin gece yataklarina isemeleri normal.
Sebebi turkce ismini bilmiyorum ama idrarin toplandigi yerin daha yeterince buyuk olmadigi icin.
Cocugunuz gece ne zaman kuru olmaya baslarsa gece o zaman bezi baglamayi birakin.
birdee, gece kilota benzeyen bezler kullanmaya calisin.
2,5 yasinda bir cocugun gecede kuru kalmasi cok erken, cocugunuza eziyet etmeyin.
Tuvalete gidicek diye tatli uykusunu bozuyorsunuz.
Valla cok acimasizsiniz yaa:19:

"Çok acımasızsınız" ???

Son düzenleme:
Belki kötü niyetli değilsiniz ama anneleri çocuklarının söz konusu olduğu bir konuyla ilgili acımasızlıkla suçlamanız hiç hoş olmamış.

Back
X