Gece uykusu

duru7981

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
99
1
86
43
İstanbul
5 aylık bir oğlum var ve geceleri 2' den önce kesinlikle uyumuyor. Uyusa da 15- 20 dk. uyuyup kalkıyor, ya da kucağımda uyuyor yatağına yatırır yatırmaz uyanıyor. Bu konuda çözümleriniz varsa bekliyorum.

5 aylık bir oğlum var ve geceleri 2' den önce kesinlikle uyumuyor. Uyusa da 15- 20 dk. uyuyup kalkıyor, ya da kucağımda uyuyor yatağına yatırır yatırmaz uyanıyor. Bu konuda çözümleriniz varsa bekliyorum.

slm,
bebeğin gündüz çok uyuyorsa gece ondan uyumuyo olabilir:26:

benim oğlum da aynı öyleydi. sonradan şöyle yaptık. gündüz uykularını mesela 2-3 saatte bir şeklinde düzenledik (uyuttuk zorla da olsa)buarada aralarda uyanık kaldı. Akşam da en geç 11-12de yatıyordu. gündüz çok fazla uyuyarak geçirmediği ve 2 saatte bir geri uyumayı adet edindiği için gece de çok zorlanmıyordu ama tabi emdiği için geceleri çok sık uyanıyordu. Sonradan bu durum bile bize yeterli gelmedi. Şimdi bir yaşında. artık kendi kendine uyusun ve 11-12de değil 8-9da uyusun istedik. Bunun için de Ferber yöntemi uyguladık. Valla uykudan yana çok çekmiş bir anne olarak uyku deneyimlerimizi de burda anlattık:
Geleneği Bozmamak Adına: Uyku Problemi | Seyyaf Büyürken…
Ve Nihayet : Ferber | Seyyaf Büyürken…

bir sorun olursa yardımcı olmak isterim elimden geldiğince

Nobility teşekkürler, önerdiğin forumları okuyacağım. İnşallah çözüm olur. Benim bebeğim gündüzleride çok az uyuyan bir bebek. Bugünlerde ii geceler çayına başladık. İki gündür 11,5 ta uyuyor. Arkadaşlarımın bebkleri 9.5 - 10 da uyuyorlar, bende onlara çok özeniyorum valla. O günleri görebilecek miyim acaba?

slm,
bebeğin gündüz çok uyuyorsa gece ondan uyumuyo olabilir:26:

Yok cnm nerdeeee, gündüz uyusa gece 2 de uyumasına razıyım ama malesef gündüzleride çok az uyuyan bir bebek. Hatta geçen gün sabah 7.5 ta uyandı, bütün gün boyunca hiç uyumadı ve o gece de 12.5 ta gece uykusuna yattı. Ben dayanamadım o dayandı, uykuyu sevmiyo, babasına çekmiş :)

o kadar durabiliyosa uyumadan helal olsun ona,, ama senin için zor olur.
iyigeceler çayının faydası oldumu peki??

ben de aynı durumdaydım valla, milletin bebekleri o saatte yatınca sonradan onların da iki saat oturup çene çalabilmelerine gıpta ederdim çünkü ben hala o saatte bebekle uğraşır olurdum. valla aylardan sonra ilk defa oturup eşimle çekirdek çitleyebildim :)

o kadar durabiliyosa uyumadan helal olsun ona,, ama senin için zor olur.
iyigeceler çayının faydası oldumu peki??

Bir kereliğine de olsa inan o kadar durabildi. Çayın etkisi ne kadar oldu bilmiyorum, üç gecedir çay veriyordum 11.5 ta uyuyordu, sabah 5 e kadar da kalkmıyordu. Allah ım nazar değmesin lütfen :) Bu akşam çayın etkisini ölçmek için vermedim, bakalım bi de böyle deneyelim dedim. 11 de uyudu. Eğer bu gecede güzel uyursa demekki çaydan değilmiş, bakıcaz artık. Bi de oğlum bugünlerde iyice hareketlendi, bende yere bi battaniye attım, bütün gün yerde yuvarlanıyo, çok yoruluyor. belkide o yüzden erken uyumaya başladı. Onun öncesinde hiç kucağımızdan inmeyen bi bebekti.

Bende en çok eşimle başbaşa sohbet edebilmeyi özledim. 5 aydır hiç aynı saatte yattığımız bile olmadı. İnşallah oğlum erken uyumaya devam ederse bizde eski günlerimize az da olsa dönebiliriz.

benimde 5 ayı doldurmak uzere bir oglum var akşam 7 sekiz gibi uyuyor sonra saat 12 olunca basıyo yaygarayı..ve sonra sabaha kadar salla salla gezdir gözleri kapalı aglıyor.bende istiyorum ki 11 veya 12 gibi uyusunda bende onunla birlikte uyuyayım..ama nerde o uyuyoo benım uykum olmadıgı için uyuyamıyorum..sonra kafayı yiyorum ölü gibi dolaşıyorum..cok gerginim kahve içmekten daha da arttı bu durum...gece durup durup aglıyo gözükapalı bir şekilde sıcrıyooo anlamadım diş mi çıkarıyo eli hep agzında kasıyo hemde hatır hatır sesler cıkarana kadar kasıyoo..cok bitkin hissediyorum kendimi heryerim agrıyooo..siz nasıl dayanıyorsunuz yoksa bende mı problem var...

arkadaşım emziriyorsan içtiğin kahvedeki kafeini çocuğun da alıyor öyle olunca uyuyamaması normal. bir de yorgunluğa bağlı gerginliğin varsa, üstüne diş de geliyorsa çocukcağız ne yapsın. diş etlerinin kabarıp kabarmadığına bakın kabarmışsa bu dönem için özel jeller var en fazla 6 saatte bir onlardan sürün hem çocuk rahat etsin hem siz

bernim oğlumda 5 aylık olmak üzere aynı sorun bendede var. saat 1den 2den önce yatmıyor. son zamanlardada gündüz uykusuda bozuldu. az uyuyıor. bütün gün kucakta geziyor, hiç iş yapamaz oldum. 15 gün öncesine kadar uykusu çok iyiydi. bende çocuklar aydan aya huuy değiştiriyorlar die kafama takmamaya çalışıyorum. ama çok yoruyr artık beni. hayırlısıyla bi emeklese kendini idare ederdi veya oturabilse... anasına çekmemiş hiç...

arwen 85 kahve tüketimini hemen kes.emziriyorsan eğer tabi.kafein anında etkiliyor bebekleri.heleki türk kahvesi.

Yok ben emzirmiyorum.üçüncü aya kadar emzirdim sadece.o konuda problemim yok.gündüzleri formül buldum TRT cocuk kanalı var onu acıyorum 1 saatte olsa oyalaniyo.,sonra oyun halısına koyuyorum ordada zaman geciriyoo.ama gel gelelim gece hersey degisiyo.dış etleri sert ama kabarma yok ama sürekli kasiyo.ve az mama yemeye başladık ne yapcam bilmiyorum.

kızlar selam,

benim kızım 3 aylık
gündüz uykuları kısa kısa 15-20 dk. geceleri 2 den önce uyumuyor, aralıklarla uyanarak ertesi gün 13'e kadar uyuduğu oluyor. gündüz uykusuna uyutmamaya çalşıyorum gece erken uyusun diye ama o zaman da çok huysuz oluyor ve sürekli ağlıyor, en ufak fırsat bulduğunda da uyuyuveriyor. zamanla değişir mi nr dersiniz, ne yapmalıyım, akşam keyifli bir oturmaya hasret kaldım ben de,

Canım belki biliyorsundur ama bir de ben hatırlatayım dedim, bebeklerin tv seyretmesi çok sakıncalı, ileride sara hastalığına bile yol açabiliyor. Sen birde 1 saat seyrediyor demişsin, uzmanlar 6 yaşındaki bir çocuğa bile günde 40 dakika o da aralıklı olarak izin veriyorlar. TV seyrettirmek yerine oyun oynatıp yorulmasını sağlarsan gecede rahat uyuyabilir. Ben artık öle yapıyorum daah erken uyumaya başladı bebeğim.

Canım bebeğini uyutmamak çözüm değil, tam tersi gündüz uykularını düzenli uyuyan bebekler gece de rahat uykuya dalarlar. Ben zamanla değişeceğine inanıyorum Benim bebeğimde aynen seninki gibiydi.Zaten bu konuyuda ben açmıştım, denemediğim şey kalmamıştı. Kesinlikle 2 den 3 ten önce uyumuyordu. 5. aydan snr bu saat daha gerilere çekildi. Çünkü artık iyice hareketlendi yorulduğu içinde daha erken uyumaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…