Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 tanemı cocugunuz var. Eskıler napsın 5-6 tane cocuga nasıl baktılar yetıstıler. 1 taneyle sıkaey ısyan edıyorsanız. Bugun bı konu avılmıs bebegı kaybetmıs uye. Mıllet bevek ıcın ugrasır cırpınır sızde elınzdekı bebekten sıkayet yanıyorsunz. Allahım nasıl bir evren. İllakı bebek bakmanın zorlugu olacak ama 30lardaymıs yasunuz. Benm 23 24 yasında anne olan tanıdıklarım var onlar napsın hele annrlerımız 18 19 yasnda snne olmus onlar o cocuk aklıyla nasl basetmıs. Sızı bıras tahammulsuz gordum
Ben de bebek için tedavi gördüm
Ayrıca sizi de empati yoksunu
Şikayet değil yaşadıklarımı alışma sürecimi paylaştım
Eskiler beni ilgilendirmez herkes kendi duygularından sorumlu
Tahammülsüz olsam bağırır çağırır bebeğimi dışlarım istemem
Ben ona gözüm gibi bakıyorum
Yorulmak uykusuzluktan bitap düşmek suç mu ?

Başkalarının sorunlarını karşılaştırmayı doğru bulmuyorum şahsen
Konu sahibine zor gelen bir başkasına kolay yada tam tersi başkasına zor gelen konu sahibine kolay gelevilir
Kimin neler yaşadığını, neler hisettiğini bilemeyiz tam anlamıyla, bu imkansızda zaten
Ama empati yapabiliriz değil mi?
Karşımızdakinin yerine koyup anlayabiliriz
Ben konu sahibi anladım
Çünkü bende anneyim, 4 aylık kızım var
Çok güzel bir duygu çok çok özel
Ama sorumluluğu,fedakarlığı çok olan ve mesaisi hiç bitmeyen birşey annelik
Uykusuzluğa alışamamak, kollarında ağlayan bebebği susturamamak, emzirmeye çalışmaktan yara olan göğüslerini emzirmeye çalıştıkça ağrılara dayanamayıp ağlamak, istediğin an tuvalete bile gidememek. Mutfağa gidip en basit bir şeyi bile hazırlamak için bebeğin uyumasını beklemek ve uyumadıysa aç kalmak. Aç kalmanın sonucunda sütün azalması, bebeğin doymayıp ağlaması vs.. Ben bunları anlayabiliyorum ve geçeğini söyleyip yalnız olmadığını söylemk istiyorum konu sahibine ve aynı durumdaki annelere
Böyle hissetmek sizleri kötü anne yapmaz, kaldıki anneliğinizi sorgulamak kimseye düşmez diye düşünüyorum

Ne kadar güzel yazmışsın
Çok teşekkür ederim
Evet aynı bu durumdayım
Eşim çalışıyor eğer annem evde değilse gerçekten eşim gelene kadar açım çünkü hiç kendi kendine bir dakika bile durmayan uyumayan sürekli memede olmak isteyen bir bebeğim var
Memede uyuşa bile meme ağzından çıkınca ağlıyor
Emzik de almadı
Demin annemle yıkayalım dedik apartman duymuştur ağlamasını
:(

Eklentiler

• 8AA3A7F5-176D-4293-8C4C-E1FEDEE13D91.webp
    8AA3A7F5-176D-4293-8C4C-E1FEDEE13D91.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 62
1 tanemı cocugunuz var. Eskıler napsın 5-6 tane cocuga nasıl baktılar yetıstıler. 1 taneyle sıkaey ısyan edıyorsanız. Bugun bı konu avılmıs bebegı kaybetmıs uye. Mıllet bevek ıcın ugrasır cırpınır sızde elınzdekı bebekten sıkayet yanıyorsunz. Allahım nasıl bir evren. İllakı bebek bakmanın zorlugu olacak ama 30lardaymıs yasunuz. Benm 23 24 yasında anne olan tanıdıklarım var onlar napsın hele annrlerımız 18 19 yasnda snne olmus onlar o cocuk aklıyla nasl basetmıs. Sızı bıras tahammulsuz gordum
e eskilerin başka başka dertleri de varmış mesela eski kadınlar daha çok kv kp sorunu yaşar hatta onlardan şiddet bile görürmüş şimdi biz yeni nesil olarak bunlara gıpta edip halimize şükredip bdv' ye konu açmayalım?
ayrıca konu sahibi şikayet etmemiş teselli istemiş eşşekten düşeni getirin bana demiş.

e eskilerin başka başka dertleri de varmış mesela eski kadınlar daha çok kv kp sorunu yaşar hatta onlardan şiddet bile görürmüş şimdi biz yeni nesil olarak bunlara gıpta edip halimize şükredip bdv' ye konu açmayalım?
ayrıca konu sahibi şikayet etmemiş teselli istemiş eşşekten düşeni getirin bana demiş.
Ben de onu dıyorum ıste eskıler baska baska dertlrtı baslarında kv kp varken bıle cocuk yetıstırmısler kımseden tesellı ıstememısler. Ya yazıyorumndıye sert dılle konusmus gıbi duruyorum ama oyle degıl hanı benn nasılsa atlatacagı dobemler bunlar eskılerde yasamıs gormus yetıstırmıs ama atlatıyoruz kendısıde atlalatacagı ıcın oyle sıkayet ederek ne vıleym tesellı arayarak hen kendısını hem yakınındakınu uzer . Burda ılk defa anlatmıstır belkı ama esı vs bu durumu farkedıyorsa yakında sıkıladabılırler bu durumdan. Suan venm cocugum yok tabı rahat konusuyorum 😊 ilerde inlalah olursa benfe buraya yazıyormusum cocuk bakımıyla yardım edın diye🙏 ama malesef her guzrllıgin bı zorlugu oluyor ıste allah evlatla imtıhan etmesın kımseyo

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:

geçecek arkadaşım Sen daha tazecik lohusasın 😍
Bende aynı şeyleri yaşadım ilk lohusalığımda.
istediğin zaman evden çıkmalar uykular herşey hayal olmuştu.
Herşey bitti sanmıştım ben
arkadaşımla doğumlarımız yakındı
sordum sende aynı hissi yaşıyormusun?
evet dediğinde için rahat etti
bana göre bebeğimi istemiyor, mutlu değildim, buda nankörlük gibi geliyordu verene.
sonra anladım normalmiş, hepsi geçecek
yavaş yavaş ikiniz birbinrinize alışacaksınız
Sen ne kadar sakin olursan bebeğinde sakin huzurlu olur.
Allah yardımcın olsun.

Herkese merhaba
39 yaşındayım
Kendi ile olmayı seven

Meme düşkünü

Altını değiş
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
İşime hiç dönemeyeceğim

Mutlu değilim suanda
Üstünü değişirken

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Oglum 3,5 yasinda. Evet hala yoruyor. Evi dağıtıyor hayat hep onun etrafinda donuyor ona gore planlanip yasaniyor. Ama varligina oyle bir alisiyorsunuz ki.. bu bucur yasinda o benim en yakin arkadasim. Annecim seni cok seviyorum deyip sariliyor öpüyor. Her seye degiyor. Bezi birakti bizim yediklerimizi yemeye basladi. Tutuyorum elinden geziyoruz egleniyoruz. Kendine zaman ayirma kismini ben sabahlarina biraktim. Oglumla birlikte uyuyoruz 10 gibi. O 8 gibi uyaniyor ben daha gun aydinlanmadan kalkip kitap okuyorum kendime zaman ayiriyorum. Gunun farkli saatlerinin verimini kesfettim. Farkli zevklere vardim. Cocuk yetistirmek gibi... ha bazen soyle kafama gore esimde evde film-misir keyfi yapmayi, sinemaya gitmeyi, dingin dingin oturmayı, hatta kafeye gitmeyi bile ozlemedim mi ozledim. Ama oglum olmadiginda onu daha cok ozluyorum. Demek ki varligi her seye deger ❣️ Gecen yaz 1 hafta annemlere biraktim esimle tatile de gittik sehir gezmesi yaptik. Sonra oğlumu aldik birkac gun de birlikte doga tatili yaptik.
Bebeginiz daha cok kucuk. Ben de o zaman cok yiprandim. Oyuncak bebek gibi ne bi tepki veriyor ne baska bi sey. Hep agliyo hep emiyo hep altina yapiyo... ama buyudukce hele ki konusmaya baslayinca. Evin maskotu oluveriyor.
Lohusalik var daha. Hayatiniz bambaska bir duzene girdi. Ama hep boyle olmayacak. Biraz duzelecek biraz siz alisacaksiniz.
Eski hayatinizi dusunup kaybettiklerinize okdaklanmayin bence daha cok uzulursunuz 😊

Eskiler ne yapıyormuş ki şikayet etsinler? Bebek onlara eğlence olmuş.
Benim annem babamla sinemaya gitmemiştir, el ele tatile çıkmamıştır, turistik gezi yapmamıştır, gecenin bir yarısı çıkıp ayak basılmamış karda kar topu oynamamıştır. Doğal olarak çocuk da pek bir şey götürmemiştir.
Yeni nesil öyle değil ama, eğlenmeyi, gezmeyi biliyor.

Ben de onu dıyorum ıste eskıler baska baska dertlrtı baslarında kv kp varken bıle cocuk yetıstırmısler kımseden tesellı ıstememısler. Ya yazıyorumndıye sert dılle konusmus gıbi duruyorum ama oyle degıl hanı benn nasılsa atlatacagı dobemler bunlar eskılerde yasamıs gormus yetıstırmıs ama atlatıyoruz kendısıde atlalatacagı ıcın oyle sıkayet ederek ne vıleym tesellı arayarak hen kendısını hem yakınındakınu uzer . Burda ılk defa anlatmıstır belkı ama esı vs bu durumu farkedıyorsa yakında sıkıladabılırler bu durumdan. Suan venm cocugum yok tabı rahat konusuyorum 😊 ilerde inlalah olursa benfe buraya yazıyormusum cocuk bakımıyla yardım edın diye🙏 ama malesef her guzrllıgin bı zorlugu oluyor ıste allah evlatla imtıhan etmesın kımseyo
adını mıh gibi kazıdım aklıma öyle bir konu açarsan sen böyle dediydin derim😛

geçecek arkadaşım Sen daha tazecik lohusasın 😍
Bende aynı şeyleri yaşadım ilk lohusalığımda.
istediğin zaman evden çıkmalar uykular herşey hayal olmuştu.
Herşey bitti sanmıştım ben
arkadaşımla doğumlarımız yakındı
sordum sende aynı hissi yaşıyormusun?
evet dediğinde için rahat etti
bana göre bebeğimi istemiyor, mutlu değildim, buda nankörlük gibi geliyordu verene.
sonra anladım normalmiş, hepsi geçecek
yavaş yavaş ikiniz birbinrinize alışacaksınız
Sen ne kadar sakin olursan bebeğinde sakin huzurlu olur.
Allah yardımcın olsun.
Sakinim zaten de
Bir bebek hiç mi uyumaz ya
Hiç mi meme haricinde bir dakıka kendi kendine oyalanmaz
Beni bunlar çok yoruyor
Geceleri saatlerce uyutmaya çalışıyorum
Yerine koyuyorum kıyamet kopuyor
Bakıyorum benim bebekle aynı zamanda doğanlar dışarıda geziyor
Kırk uçurmaya gidiyor🙃
Biz evin balkonuna çıkamıyoruz
Hep emme derdinde
Saçmasapan emzirmemek için oyalamaya çalışıyorum ama bittim
Sabahtan beri ayaktayız

Son düzenleme:
Eskiler ne yapıyormuş ki şikayet etsinler? Bebek onlara eğlence olmuş.
Benim annem babamla sinemaya gitmemiştir, el ele tatile çıkmamıştır, turistik gezi yapmamıştır, gecenin bir yarısı çıkıp ayak basılmamış karda kar topu oynamamıştır. Doğal olarak çocuk da pek bir şey götürmemiştir.
Yeni nesil öyle değil ama, eğlenmeyi, gezmeyi biliyor.
🤗🤗

Herkese merhaba
39 yaşındayım
Kendi ile olmayı seven

Meme düşkünü

Altını değiş
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
İşime hiç dönemeyeceğim

Mutlu değilim suanda
Üstünü değişirken

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Tabiki de gecer canım kendini huzursuz etme sütüne de stres geciyor bebiş ondan aglıyor belki..Bu bebek zamanla büyüyecek ve senin sevginle sana gülümseyecek.. Bi zamanlar sen de bebektin..

Benden çok daha zor çocuk büyüten vardır elbet ama

Gaz sorunu oldu tüm bebeklerimde sonuncu hariç hepsi moraran en ufak aglamada katılan bebeklerdi

Çok çok fedakarlık gerekiyor

Hani iki tebebssume çocuk istemiş biri olarak bu kadar ağır olacağını düşünmemiştim

Ama bazı bebekler o kadar rahat büyüyor ki emip uyuyan çocuğu tekrar tekrar maşallah derim nazar değmesin diye ...

Hani eskisi gibi olur mu herşey diyorsan olmuyor tek çocukla mümkün olabilir ama

3 çocukla ne kocanla aşk yasayabiliyorsun nede gözlerine dalabiliyorsun

Anca yorgunluktan uykuya dalıyorum :KK45:

Ama herşeye değer o ponçik ayaklar ve gülünce görünen dişsiz damak :KK70:
Son cümlene bayıldım canım

Kızım doğduğunda "Uyumayan bebek yapmışım :KK57: " diye hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. Sürekli memeye yapışık bir haldeydi bir süre...

Sonra birkaç doktor gezdik; memeden ayrılmayışını engellemek için emzik önerdi, hatrı sayılır bir koleksiyon oluşturduktan sonra tuttu. Bir parça rahatlasak da gece yine uyumuyordu. Doktor ve büyüklerin zoruyla yarım kundak denedik.Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. O uyku saatini en azindan 2 saatlere çekebildi ki sonra zaten emzirmek için ben alıyordum.

Fakaaaat. Aradan geçen 2 sene ve birkaç doktor sonrası teşhis şu : "Çocuk uykuyu sevmiyor.":kızgın: Şaka gibi ama mantıklı. Hala uykuya direnci çok yüksek. Uyuyakaldığını gördüğüm nadirdir.

Zamanla bir şeyler mi düzeliyor yoksa psikolojiniz "Napalım uyumuyor." diyerek duruma uyum mu sağlıyor bilemiyorum ama daha mutlu bir hale geliyorsunuz o gerçek.

Mesela iki yıl önce onu uyutmaya çalışırken ağlamaktan içim çıkardı fakat az önce yine bilmem kaçıncı uyku savaşında iken "Anne sen sus ben bi masal anlatim." dedi. Masal da şu:
"Bi tane uzun bir yerlerde ( uzak diyarlar) çocuklar varmiş. Bu çocuk uyumak istemiyormuş, ücülmüş.":KK53:

Emin olun zaman size daha çok neşe, güzel bir rahatlama ve keyif katacak.

Kızım doğduğunda "Uyumayan bebek yapmışım :KK57: " diye hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. Sürekli memeye yapışık bir haldeydi bir süre...

Sonra birkaç doktor gezdik; memeden ayrılmayışını engellemek için emzik önerdi, hatrı sayılır bir koleksiyon oluşturduktan sonra tuttu. Bir parça rahatlasak da gece yine uyumuyordu. Doktor ve büyüklerin zoruyla yarım kundak denedik.Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. O uyku saatini en azindan 2 saatlere çekebildi ki sonra zaten emzirmek için ben alıyordum.

Fakaaaat. Aradan geçen 2 sene ve birkaç doktor sonrası teşhis şu : "Çocuk uykuyu sevmiyor.":kızgın: Şaka gibi ama mantıklı. Hala uykuya direnci çok yüksek. Uyuyakaldığını gördüğüm nadirdir.

Zamanla bir şeyler mi düzeliyor yoksa psikolojiniz "Napalım uyumuyor." diyerek duruma uyum mu sağlıyor bilemiyorum ama daha mutlu bir hale geliyorsunuz o gerçek.

Mesela iki yıl önce onu uyutmaya çalışırken ağlamaktan içim çıkardı fakat az önce yine bilmem kaçıncı uyku savaşında iken "Anne sen sus ben bi masal anlatim." dedi. Masal da şu:
"Bi tane uzun bir yerlerde ( uzak diyarlar) çocuklar varmiş. Bu çocuk uyumak istemiyormuş, ücülmüş.":KK53:

Benimki de memeci
Bıraksam 24 saat emer
Masalın adı çok guzelmşş😂😂

EHehehe:) aynı benim kız. Dün telefonumda 3-4 aylıkkenki uyku düzenine dair notları gördüm:KK49: 10 dk uyurmuş bazen. Şimdi Bazen diyor ki ben şuraya bi uyuyum anne, kafasını koyup kandırıyor:p geceleri de bizim hikayemiz bitince o başlıyor, gün boyu ne yaptıysa anlatıp duruyor:)
@viktoryvivi sürekli memede olması çok yıpratıcı. Annenler dilinden anlar aslında bebeğin, emzirdikten sonra versen biraz onlar ilgilense gazını çıkartıp slinge taksan gezinsen biraz evin içinde.
2 yıl sonra fıstık gibi bir arkadaş olacak sana:)
Dayanmaktan başka çare yok maalesef:/ geçecek:KK37:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X