Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke benim basim
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.
Bak yazmıyım diyorum ama yeter artik kendi acını başkasıyla kıyaslama hakkini nasil buluyorsun ben anlamadim seni sıkıntın ne tam olarak
Tamam aşırı anne olmak istiyorsun bebegin olsun yoluna feda olucaksin hepsine tamam ama yeni doğum yapmış lohusa ve o bebegini 5 sene beklemis kim bilir neler yaşamış taze bir anne var karşında
Keske benimde olsa neler vermezdim diyemezsin çünkü henüz yasamadin hic günlerce dogru duzgun yemek yemeden duş almadan uyku bilmeden ayakta kaldığında insanliktan çıktığın anda o zaman gör kendini aynaya bi bak ne hissediceksin uzaktan uzaga ahkam kesmek ne kolay senin canin yaniyor diye karsindakinin kiyasiya eleştirip agzina geleni soyleme hakkin yok

Keşke benim basim
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.
Başa gelmeden konuşmak gerçekten kolay. Emin olun yaşamak istemezsiniz.

Ağlarken morarıyor
Titriyor ve hiç susmuyor
Yarın dr a gideceğim nasıl gideceğim bilmiyorum:KK43:
Benim çocuklarım da böyleydi hatta 2 numara nin dili boğazına kaçmasın diye parmağımı koyuyordim dişlerinin arasına çünkü o bazen bayiliyordi morarma sonrası

Morardigi zaman havaya kaldır ve yüzüne üfle eğer yatarken morarirsa tehlikeli oluyor çünkü

Bu morarma işi ya kalpten ya kansızlıkta oluyormuş tüm çocuklarımim kalplerinde problem yoktu Şükür

Ama sanırım genetik ben 7 yaşına kadar morarmisim çünkü 🙄

Morarma genelde 2-3 yaşlarında geçiyor bazısının o kadar da sürmüyor

Bak yazmıyım diyorum ama yeter artik kendi acını başkasıyla kıyaslama hakkini nasil buluyorsun ben anlamadim seni sıkıntın ne tam olarak
Tamam aşırı anne olmak istiyorsun bebegin olsun yoluna feda olucaksin hepsine tamam ama yeni doğum yapmış lohusa ve o bebegini 5 sene beklemis kim bilir neler yaşamış taze bir anne var karşında
Keske benimde olsa neler vermezdim diyemezsin çünkü henüz yasamadin hic günlerce dogru duzgun yemek yemeden duş almadan uyku bilmeden ayakta kaldığında insanliktan çıktığın anda o zaman gör kendini aynaya bi bak ne hissediceksin uzaktan uzaga ahkam kesmek ne kolay senin canin yaniyor diye karsindakinin kiyasiya eleştirip agzina geleni soyleme hakkin yok
Sizinle münakaşaya girmek istemiyorum.Sadece Allah'a havale ediyorum okadar

Sizinle münakaşaya girmek istemiyorum.Sadece Allah'a havale ediyorum okadar
Et tabi ki girmede zaten önce dön kendi yazdiklarina bak bende zaten münakaşaya girmek için yazmadim ama kendi acın ile karşındaki insani yargılayamazsin bunu bilmelisin sen cok istiyorsun diye yeni bir anneye zorluk çeken bir insana istediğini yazma lüksun yok yine de beni Allaha havale et iyi forumlar

Annem haftasonları gidiyor
Eşim çalışıyor annem olmazsa İnan aç kalıyorum çocukla yiyemiyorum hiçbirsey yapamıyorum ki bu durumu yaşayanları hep öncesinde abartı bulmuştum başıma geldi :(

Eşim evde iken yardım ediyor
Zaten hamileliğim de hep yatma ile geçti eşim destekti hep
Ama Suan annem olmasa daha zor

Olay o alışmak bu zaten çocukla yapamıyorum olmuyor

Mecbur kalınca yapılıyor

Alacaksın kucağa tek eşinle çorba yapacaksın zira ilerde o çocuğa da yemek yapmak gerekiyor

Durmuyorsa onunla tuvalete gireceksin

Temizlik vs takmıyacaksın ama arada çamaşır bulaşık atacaksın yine ya kucakta ya anakucağında

Genelde anakucağını sever bebekler evet çok oturmasın ama biraz tutabilir hatta uykuya dalabilir o büzüşme onların hoşuna gidiyor

Bir de yatağa yatırırken etrafına birşey koy birden vücut sıcaklığından Kocaman yatağa geçince uyanıyorlar etrafını destekle vs

Kolay gelsin

Hanımlar lütfen sakin olun.
Aslında gayet sakindim mune abla taki bu yorumlari gorene kadar bak koalina ilk dogum yaptiginda konu açmıştı degil mi bebege alisamadim diye Alllaahh linç edildi degil mi herkes neler yazmadi ama şimdi 6 aylik olmus bebegi ve su yeni dogum yapmis adapte olamamis bir anneye destek oluyor ben neler cektim bu ne ki demeden
Benim en çok kizdigim konu herkesin acısı derdi bambaşka kimse kendiyle karşı tarafi kıyaslamasın

gecicek tabi :) uyumak istiyorum artik diyip agliyordum yemek yiyemiyorfum dolayisiyla sutte olmuyordu 1 ayda 12 kilo vermistim baya yipranmistim bide gelen misafirler oluyordu onlarla ilgilen evin temiz olsun cayin yanina biseyler yap cikar zor islerdi depresyona bile girmistim ilac aliyordum bebegim emmiyordu bide benim hic yardimcim yoktu tek basimaydim
ama 1.5 yasindan sonra hersey tam anlamiyla cok guzel oldu ve unutuldu hersey simdi 2.ye hamileyim gecicek merak etmeyin buraz sabir ve olumlu dusun

Benim çocuklarım da böyleydi hatta 2 numara nin dili boğazına kaçmasın diye parmağımı koyuyordim dişlerinin arasına çünkü o bazen bayiliyordi morarma sonrası

Morardigi zaman havaya kaldır ve yüzüne üfle eğer yatarken morarirsa tehlikeli oluyor çünkü

Bu morarma işi ya kalpten ya kansızlıkta oluyormuş tüm çocuklarımim kalplerinde problem yoktu Şükür

Ama sanırım genetik ben 7 yaşına kadar morarmisim çünkü 🙄

Morarma genelde 2-3 yaşlarında geçiyor bazısının o kadar da sürmüyor
Gülüm ağlarken katılıyordur, o da morarma ve baygınlık yapıyor, çok panikleten ve korkutan bir durum, bir yakınımın çocuğu 3-4 yaşına kadar ağlarken katıldı, birkaç kere şahit oldum çok endişelenmiştim :(

Hanımlar,
genel bir uyarı da yapayım, kadınlar gebelik ve lohusalık döneminde depresyona girebilir, lütfen nette gebelik depresyonu, lohusalık depresyonu diye yazıp aratın, doktorların yazılarına denk geleceksiniz, gebelik ve lohusalık hormonal değişikliklere neden olur ve bu da duygu karmaşası yaşatır, kimi lohusa depresyona girer ve bu depresyon kişi ve duruma göre 1 yıl kadar sürebilir, bunu neden yazıyorum çünkü victoryvivi 20 günlük bir anne, lohusa depresyonu yaşıyor olabilir, sizin oh ne güzel anne olmuş daha ne istiyor, böyleleri de anne oluyor, istemiyordu neden doğurdu düşüncelerinizin yardımı olmayacağı gibi, belki farkında değilsiniz ama lohusaya nasıl yaklaşacağınızı bilmez ya da önemsemezseniz lohusa depresyonu intihara kadar götüren bir süreçtir bilin istedim.

Bebeği istememesiyle alakası yok yaşananların, şu an yeni doğum yapmış kadınların yaşadığı duygusal iniş çıkışları ve bebekli hayata alışma süreci yaşıyor, ki bu çok normal.
Kaldı ki bu duygusal dönemde yorgunluk, uykusuzluk ve bebeğe yetememe endişesi de stres seviyesinin artmasına neden oluyor.

victoryvivi victoryvivi bebeğinizi sağlıkla büyütün, inanın bu günler geçecek, çoğumuz yaşadık bunları, sitedeki arkadaşlarımızdan da bu süreci sizin gibi ağır geçirenler oldu, onların da bir kısmı atlattı, bir kısmı da kısmen daha iyi durumda.

Zorlandığınız yerde uzman yardımı alın lütfen.

Gülüm ağlarken katılıyordur, o da morarma ve baygınlık yapıyor, çok panikleten ve korkutan bir durum, bir yakınımın çocuğu 3-4 yaşına kadar ağlarken katıldı, birkaç kere şahit oldum çok endişelenmiştim :KK43:

Hanımlar,
genel bir uyarı da yapayım, kadınlar gebelik ve lohusalık döneminde depresyona girebilir, lütfen nette gebelik depresyonu, lohusalık depresyonu diye yazıp aratın, doktorların yazılarına denk geleceksiniz, gebelik ve lohusalık hormonal değişikliklere neden olur ve bu da duygu karmaşası yaşatır, kimi lohusa depresyona girer ve bu depresyon kişi ve duruma göre 1 yıl kadar sürebilir, bunu neden yazıyorum çünkü victoryvivi 20 günlük bir anne, lohusa depresyonu yaşıyor olabilir, sizin oh ne güzel anne olmuş daha ne istiyor, böyleleri de anne oluyor, istemiyordu neden doğurdu düşüncelerinizin yardımı olmayacağı gibi, belki farkında değilsiniz ama lohusaya nasıl yaklaşacağınızı bilmez ya da önemsemezseniz lohusa depresyonu intihara kadar götüren bir süreçtir bilin istedim.

Bebeği istememesiyle alakası yok yaşananların, şu an yeni doğum yapmış kadınların yaşadığı duygusal iniş çıkışları ve bebekli hayata alışma süreci yaşıyor, ki bu çok normal.
Kaldı ki bu duygusal dönemde yorgunluk, uykusuzluk ve bebeğe yetememe endişesi de stres seviyesinin artmasına neden oluyor.

victoryvivi victoryvivi bebeğinizi sağlıkla büyütün, inanın bu günler geçecek, çoğumuz yaşadık bunları, sitedeki arkadaşlarımızdan da bu süreci sizin gibi ağır geçirenler oldu, onların da bir kısmı atlattı, bir kısmı da kısmen daha iyi durumda.

Zorlandığınız yerde uzman yardımı alın lütfen.
Evet abla bir keresinde kucağımda öldü sandım evden koşarak hemşire olan komsuma gittim
Ne terlik ne ayakkabı giymisim misafirim vardı hiç unutmam o günü :(

Dışarı çıkar çıkmaz kendine geldi elim ayağım hala boşalıyor o anı hatirlayinca çok kötü olmuştu ..

İşte bu yuzden aglatmamaya çalışınca da simarip tepeme çıktılar :D

Evet abla bir keresinde kucağımda öldü sandım evden koşarak hemşire olan komsuma gittim
Ne terlik ne ayakkabı giymisim misafirim vardı hiç unutmam o günü :KK43:

Dışarı çıkar çıkmaz kendine geldi elim ayağım hala boşalıyor o anı hatirlayinca çok kötü olmuştu ..

İşte bu yuzden aglatmamaya çalışınca da simarip tepeme çıktılar :KK70:
Yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum, ben ilk şahit olduğumda bebek daha 2-3 haftalıktı, ilk katılması o zaman başladı zaten, kızın ilk bebeği ne olduğunu anlamamış beni çağırdı feryat ede ede, bebek öldü diyor kalbim yerinden çıkacaktı gittim ki bebek morarmış, cahillik işte tövbe tövbe ölmüş gibi de sarmış bebeği, abla sen bak dedi tam adamına söyledi, ben zaten bebekleri hasta görünce eli ayağına karışan biriyim ama nasıl olduysa bir cesaretle bebeği kaptım cam açtım, üstünü soydum yavrum kendine geldi, ah bu minik sıpalaaaar büyüyorlar büyüyorlar ama annelerinde ömründen ömür yiyorlar, Allah sağlık versin hepsine, bizi ölüp ölüp diriltiyorlar :)))
Ben büyüttüm darısı sizlerin başına :nazar:

Yaşadığın korkuyu tahmin edebiliyorum, ben ilk şahit olduğumda bebek daha 2-3 haftalıktı, ilk katılması o zaman başladı zaten, kızın ilk bebeği ne olduğunu anlamamış beni çağırdı feryat ede ede, bebek öldü diyor kalbim yerinden çıkacaktı gittim ki bebek morarmış, cahillik işte tövbe tövbe ölmüş gibi de sarmış bebeği, abla sen bak dedi tam adamına söyledi, ben zaten bebekleri hasta görünce eli ayağına karışan biriyim ama nasıl olduysa bir cesaretle bebeği kaptım cam açtım, üstünü soydum yavrum kendine geldi, ah bu minik sıpalaaaar büyüyorlar büyüyorlar ama annelerinde ömründen ömür yiyorlar, Allah sağlık versin hepsine, bizi ölüp ölüp diriltiyorlar :)))
Ben büyüttüm darısı sizlerin başına :nazar:
Bende büyüttüm sayılır en kucugu 2 yaşında en büyük 10 yaşında 3 tane en az kızım morardi ortanci küt diye kendinden geçiyordu elimde Şükür hepsi geçti gitti

Allah razı olsun ablacim :KK68:

Öncelikle güzel ömrü olsun sağlıkla buyusun bebeğiniz. size de hayırlı olsun.
Bunlar geçiyor teselli değil gerçekten geçiyor. Sizin de kendinize biraz zaman ayırmanız lazım. Sütünüzü eve bırakın gidin gezin acilin az da olsa. En büyük eksiklik biraz kafa dağıtamamak.. eve dönünce o kadar çok ozluyorsunuz ki bebeğinizi..

Geçer Allah'ın izniyle. Tabi bu sırada sizde yıpranmalar olucak o Allah'ın emri. Ama o minikler için herşeye değer. Bu anların bile keyfini çıkarın ;)

Sevgili victoryvivi victoryvivi bu hisleriniz o kadar normalki
Kızım 3 aylık
İlk günlerde eşimin işten geliş saatlerinde sürekli ağlıyordu bende panikliyordum eşim bunalacak bizden, evden soğuyacak diye halbuki ne kadar saçma bir düşünceymiş şimdi anlıyorum :)
Annemle bakıyorduk bizde bebeğim 2 haftalıkken annem avmye göndermişti beni bunalmayayım diye :)
Ve ilk 2 hafta geceleri bebek uyuyunca uyuyordum bende annem acıktığı zaman kaldırıyordu beni uykumu alınca sütte oluyordu hem dinleniyordum
Şarkılar dinbletiyordum bende, pek keyifle dinliyordu
Şimdi 3 aylık gülücükler atıyor, aguluyor kendince birşeyler söylüyor, sevdiği birşey olunca hayecanla çırpınıyor :)
Biraz daha büyüsün evinize çingene salıncağından yapmanızı tavsiye ederim, ben oturma odasına yaptım yaklaşık bir ay önce, akşam karnını doyurup yatırıp sallıyoruz pek seviyor, hem gündüzleride sıkıldığında koyuyoruz oraya takılıyor bizde eşimle kahvaltı yapabiliyoruz
Merak etmeyin birbirinize alışacaksınız, bu duyguları yaşamanız suç değil, hepimiz hemen hemen aynı süreçten geçtik
Sadece sabırla geçecek ha birde fırsat bulup uyudukça :)
Sağlıkla,huzurla büyütün bebişinizi:KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X