Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçti zaten o düşüncelerim
Teşekkürler
Siz şimdi 2,5 aylık kadar oldunuz. Ben de 1 hafta önce Doğum yaptım. Bebiş memeyi seviyor. Ve gerçekten zorlanmaya başladım. Bana 40 ınız çıkınca ve şimdi ne gibi değişiklikler ve kolaylıklar yaşadığınızı (yaşadıysanız ve durum düzeldiyse) yazar mısınız. İkinci çocuğum aslında ama lohusa psikolojisine girdim nedense sanki hiç büyütemeyecekmişim gibi bir duyguya kapıldım. Sanki ben bu işin altından kalkmakta zorlanacağım ama tabiki evlat sevgisinin ne olduğunu biliyorum büyüyecek ve dünyalara değer olacak nedense yine de kendimi durduramıyorum iç sıkıntısından. Psikolojiniz nasıl düzeldi bana da yardımcı olursanız sevinirim

Siz şimdi 2,5 aylık kadar oldunuz. Ben de 1 hafta önce Doğum yaptım. Bebiş memeyi seviyor. Ve gerçekten zorlanmaya başladım. Bana 40 ınız çıkınca ve şimdi ne gibi değişiklikler ve kolaylıklar yaşadığınızı (yaşadıysanız ve durum düzeldiyse) yazar mısınız. İkinci çocuğum aslında ama lohusa psikolojisine girdim nedense sanki hiç büyütemeyecekmişim gibi bir duyguya kapıldım. Sanki ben bu işin altından kalkmakta zorlanacağım ama tabiki evlat sevgisinin ne olduğunu biliyorum büyüyecek ve dünyalara değer olacak nedense yine de kendimi durduramıyorum iç sıkıntısından. Psikolojiniz nasıl düzeldi bana da yardımcı olursanız sevinirim
Allah bağışlasın yavrunuzu
Benim bebeğim 24 saat emmek istiyordu
Şimdi de meme reddi başladı ona üzülüyorum :(

40 çıkınca hiçbir değişiklik olmadı canım
Söylenenler yalan
Benim korkularım vardı bebeğime yetemeyeceğim
Bütün hayatım bitti artık tüm işim o olacak birdaha kendime ait hiç vaktşm olmayacak anneliği beceremeyeceğim gibi
Ben 2 ayı devirince düzene girdim
Uykusuzluğa alıştım
Yorgunluğa alıştım
Her animi onun için harcamaya alıştım
Onu çok seviyorum suanda
Ama lohusalık gerçekten illet birdeymiş
Umarım sizin de bir an önce geçer bu hisleriniz
Aynen içim çok sıkılıyordu
Bölük pörçük uykularımda hep kabus görüyordum
Ağlıyordum
Artık çok çirkinim vs vs
Dışarıda akıp giden bir dünya vardı ve ben hep odaya kapalı emziren bir anne modunda idim :)

Şimdi emmeleri daha düzene girdi
Kucakta uyumaya başladı
Ağlarken sesi daha gürleşti :)
Ama artık bize oyuncaklara tepki vermeye başladı gülmeleri başladı

Herseye değer
Umarım siz de bir an önce bu duygulardan kurtulursunuz ama düşünceleriniz çok normal
Bende geçti ise sizde de geçecek

Allah bağışlasın yavrunuzu
Benim bebeğim 24 saat emmek istiyordu
Şimdi de meme reddi başladı ona üzülüyorum :KK43:

40 çıkınca hiçbir değişiklik olmadı canım
Söylenenler yalan
Benim korkularım vardı bebeğime yetemeyeceğim
Bütün hayatım bitti artık tüm işim o olacak birdaha kendime ait hiç vaktşm olmayacak anneliği beceremeyeceğim gibi
Ben 2 ayı devirince düzene girdim
Uykusuzluğa alıştım
Yorgunluğa alıştım
Her animi onun için harcamaya alıştım
Onu çok seviyorum suanda
Ama lohusalık gerçekten illet birdeymiş
Umarım sizin de bir an önce geçer bu hisleriniz
Aynen içim çok sıkılıyordu
Bölük pörçük uykularımda hep kabus görüyordum
Ağlıyordum
Artık çok çirkinim vs vs
Dışarıda akıp giden bir dünya vardı ve ben hep odaya kapalı emziren bir anne modunda idim :)

Şimdi emmeleri daha düzene girdi
Kucakta uyumaya başladı
Ağlarken sesi daha gürleşti :)
Ama artık bize oyuncaklara tepki vermeye başladı gülmeleri başladı

Herseye değer
Umarım siz de bir an önce bu duygulardan kurtulursunuz ama düşünceleriniz çok normal
Bende geçti ise sizde de geçecek
Ben ilk çocuğumda da bunları yaşamıştım aslında. Alışmam uzun sürmüştü. Aslında bebeğin durumundan ziyade bizim onlara alışma sürecimiz sancılı oluyor. Benzer duygular içindeyim. Umarım bir an evvel geçer yoksa dayanılır gibi değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve evlatlarımıza sağlık sıhhat huzur versin 😍🧿😘 şu göğsümde oturan ağırlık geçsin istiyorum. Bu lohusalık gerçekten çok ama çok zor bir şey. Yorumlarda anlamayanlar olmuş gerçekten kınadım. Başkasına empati bile yapamayan nasıl anne olup evlat yetiştirir onu da aklım almadı. Size çok teşekkür ederim. Umarım ben de tepkiler verdiği ve ona alıştığım günlere hemen gelirim. O günlerin geleceğinden hiç şüphem yok ama sanki çooooook uzakta ve çoook zaman ver gibi hissediyorum beni üzen bu.

Ben ilk çocuğumda da bunları yaşamıştım aslında. Alışmam uzun sürmüştü. Aslında bebeğin durumundan ziyade bizim onlara alışma sürecimiz sancılı oluyor. Benzer duygular içindeyim. Umarım bir an evvel geçer yoksa dayanılır gibi değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve evlatlarımıza sağlık sıhhat huzur versin 😍🧿😘 şu göğsümde oturan ağırlık geçsin istiyorum. Bu lohusalık gerçekten çok ama çok zor bir şey. Yorumlarda anlamayanlar olmuş gerçekten kınadım. Başkasına empati bile yapamayan nasıl anne olup evlat yetiştirir onu da aklım almadı. Size çok teşekkür ederim. Umarım ben de tepkiler verdiği ve ona alıştığım günlere hemen gelirim. O günlerin geleceğinden hiç şüphem yok ama sanki çooooook uzakta ve çoook zaman ver gibi hissediyorum beni üzen bu.
Benim bebeğim bir fe tüp bebek o kadar emek harcadım ama lohusalık başka imiş gerçekten
Ben hep depresyona girdim zannettim
Ama şükür geçti
Zaman geçiyor bir şekilde sıcaklarda daha da zor bebekle ilgilenmek

Benim bebeğim bir fe tüp bebek o kadar emek harcadım ama lohusalık başka imiş gerçekten
Ben hep depresyona girdim zannettim
Ama şükür geçti
Zaman geçiyor bir şekilde sıcaklarda daha da zor bebekle ilgilenmek

Canım ben konuna yazmıştım , benimde ilk bebeğimdi ve hamileliğim çok zor geçiyordu neredeyse istememeya başlamıştım yavrumu , 5 gün önce düşük yaptım , 18 haftalıktı meleğim , kalbinin atışlarını son ana kadar duydum , o kadar acı ki , kendiliğinden düşmesini bekledi doktorlar doğum kanalına girmiş meleğim , ben normal doğum gibi yaptım , görmek istemedim ama hiç unutamam dedim çünkü , şimdi de acaba görse miydim diyorum :(

Canım ben konuna yazmıştım , benimde ilk bebeğimdi ve hamileliğim çok zor geçiyordu neredeyse istememeya başlamıştım yavrumu , 5 gün önce düşük yaptım , 18 haftalıktı meleğim , kalbinin atışlarını son ana kadar duydum , o kadar acı ki , kendiliğinden düşmesini bekledi doktorlar doğum kanalına girmiş meleğim , ben normal doğum gibi yaptım , görmek istemedim ama hiç unutamam dedim çünkü , şimdi de acaba görse miydim diyorum :KK43:
Çok benzer bir olay yaşamıştım. İstemediğim bir gebelikti 12 hastalıkken kaybettim. Nasıl olacak ne yapacağım diye düşünürken kaybedince kendimi suçlamıştım çok üzülmüştüm. Etraftaki insanlar da zaten istemiyordun iyi oldu gibi hadsiz yorumlar yaptılar. Şu an içinde bulunduğun hüzün çok zor allah yardım etsin. Ancak kendinizi üzmemekte çalışın. Eğer dünyaya gelecek olsa emin olun gelirdi. Ben 1 ay önce Doğum yaptım bu da sürpriz bir hamilelikti. Emin olun hayatın anlamı anne olmak değil. Hayat her şekilde güzel. Düşünürseniz ileride inşallah kısmet olur yeniden istemezseniz de her şey yoluna girecek. Geçmiş olsun

Canım ben konuna yazmıştım , benimde ilk bebeğimdi ve hamileliğim çok zor geçiyordu neredeyse istememeya başlamıştım yavrumu , 5 gün önce düşük yaptım , 18 haftalıktı meleğim , kalbinin atışlarını son ana kadar duydum , o kadar acı ki , kendiliğinden düşmesini bekledi doktorlar doğum kanalına girmiş meleğim , ben normal doğum gibi yaptım , görmek istemedim ama hiç unutamam dedim çünkü , şimdi de acaba görse miydim diyorum :KK43:

ah canım yaa
allah hayırlısını versin en kısa sürede umarım yeniden hamile kalırsın.
canım düşük varsa şöyle düşün zaten yaşayamayacak oldukları için düşük oluyor.
görmemekle bence de iyi yapmışsın. sanırım ben de olsam görmek istemem, bu şekilde düşük yapan arkadaşım da görmemişti. Tabi çok üzüldü onun bebeği 6 aylık kadardı.
sonra 2 ay sonra hamile kaldı :) şimdi 3 yaşında bir oğlu var :KK200:

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda,
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
Geçecek ,anlattıklarınız hepsini birebir yaşıyorum.
teselli için değil gerçekten geçecek annelik biraz sabır işi sadece.
ALLAH KOLAYLIK VERSİN

Birde empati yapıp bebek açısından bakalım hiç alışık olmadığı bir dünya hiç görmediği Bi sürü şey (herşey) açlık, yorgunluk, karın ağrısı, sürekli ıslatmak zorunda olduğu bir popocuk kendisine yıpranmış gözlerle bakan bir kadın, her akşam kocaman gülen smile surat bir adam, yaşlıca çok bilmiş bir kadın daha :)...
Off çok zor çok alışacak değil mi? lütfen ona geçecek diyin.

Tabi ki de gececek sonra bunlari unutacaksiniz bile o buyuyecek ucunuz film izleyecek ucunuz gezeceksiniz..ben de bu duygulara bnzer seyler yasadim ama suan ikinci için ugrasiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X