geceleri uyuyamıyorum

gossipgirl5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
469
Puanlar
43
Arkadaşlar merhaba, mesela uykum geliyor, kafamı yastığa koyduğum an içimi sıkıntı basıyor, böyle göğsümün ortasında bir sıkıntı var sanki. Kendimi en alakasız şeyleri düşünürken buluyorum ve düşünmekten de uyuyamıyorum, en son gerçekten çıldırıyorum, ağlayasım geliyor, uyumak istiyorum, o sıkıntıdan vücudum titriyor

Doktora gttiniz mi bunun için? Ben de uyuyamıyorum ama gece insanıyım bu nedenle. sizinki psikolojik gibi duruyor.

hayır gitmedim sık sık olmuyor böyle genellikle oluyor ama
Son zamanlarda canınızı sıkan kafanızı taktıgınız bir şey var mı ? Ondan uyuyamıyorsunuzdur muhtemelen yatınca aklınızs falsn gelşyordur. Anksiyete gibi bende de oluyor zaman zaman.

Son zamanlarda canınızı sıkan kafanızı taktıgınız bir şey var mı ? Ondan uyuyamıyorsunuzdur muhtemelen yatınca aklınızs falsn gelşyordur. Anksiyete gibi bende de oluyor zaman zaman.
ya böyle saçma sapan şeyler düşünüyorum hani düşündüğümün farkında değilim sonradan dank ediyor uyuyamadığımı fark ediyorum. içimde anlamsız bir korku var zaten böyle şeylerden çok korkarım iyice korku oluyor. böyle içim sıkıntıda bu gece ağlayıp durdum artık sinirden

Sık yaşıyorsanız bu durumu bi psikiyatriye gidin bence. Sebepsiz yere olması çok sağlıklı gelmedi bana. Kafanıza taktıgınız bir derdiniz falan olsa ondan olabilir grcici denilebilir belki ama sebepsiz yere neden olur bilemedim. Yapay zeka kullanıyor musunız ona da danışın. çok güzel yönlendiriyor bu aralar en iyi arkadasım oldu benim:)

Gamsız yastığa kafası çeyrek kala uyuyan insanlar ne kadar gıcıklar ne ara başın yastığa değdiki uyudun be adem
GEce uyuyamayanlar kulübüne hoş geldin
Çözümüm yok olsa zaten keyfine uyanık kalacak değilim
Uyku ilaçları nereye kadar
Sadece yalnız değilsin demeye geldim
Bağlantısız düşünceler mi
Bankadan teşvik kredisi alıp iş kuruyorken
Bir bakmışım küçük bir kız çocuğu olup çizgi oynuyorum
Ne alaka yah deyip duruyorum biran kendime gelsemde hoppa başa

Yaş kaç?

Bebiş yaz tatili için işe gir
Sabah 7’de kalkarsan akşam 10’da bayılırsın mışıl mışıl
Hem para da kazanmış olursun

Gun icinde yeterince fiziksel olarak yorulmadigim gunlerde yasiyorum ben de bunu. Calisiyor musun bilmiyorum ama calismiyosan evde ne kadar is yaparsan yap ayni olmuyo ya. Bi disari cik 1-2 saat yuruyus yap filan. Ben de her halti kafaya takan bi tipim. Kendimi bildim bileli cok uyumayi sevmem. Ama is yerinde cok yoruldugum gun daha az yasardim bunu mesela. Sonra covid zamani evden calismaya gectik, yeterince fiziksel olarak yorulmadigim icin daha zor olmaya basladi uykuya gecis.

Mesela şu an konu sahibi hala uyanmadı
Bu şartlarda nasıl bir uyku düzeni bekliyorsun ki

Anksiyeteniz olabilir mi ?

Meditasyon yapmayı öğren. Mindfullness tekniğini öğren.
Zihnini susturmayı öğrenmen gerek.
Somut sıkıntıların varsa gün içinde onları çözmeye çalış, çözemiyorsan da zamana bırakmayı öğren.
Gece uykusu çok önemli. 11 ile 3 arası karanlık ve serin bi odada uyumaya çalış. Uyumadan önce telefonla oynama. Meditasyon müzikleri dinleyebilirsin. İnançlıysan inşirah suresi dinleyebilirsin uyumadan önce.

Bebiş yaz tatili için işe gir
Sabah 7’de kalkarsan akşam 10’da bayılırsın mışıl mışıl
Hem para da kazanmış olursun
İnan yıllarca çalıştım sabah 7 de kalkıyorken bile gece bir şeyi kaçıracakmışım hissinden 2 den önce yatamıyordum gece uyuyamamak çok değişki bir illet çözümü yok gibi. En erken 12 de uyuyordum cok uykusuz kalsam bile. Cok nadirdir erken uyuyabildigim. Sırf erken uyurum belki diye kaç kere sabahladım gece uyumadım ki akşam erkenden uykum gelsin diye ama yok çocukken bile böyleymişim annem gece uyumazdın diyor

teşekkürler

`