Geçen gün açık havada sohbet ettiğim arkadaşımın iş yerinde koronavirüs pozitif çıkmış ?

Eee direk uygulanan işlem böyle. Doktor atesini düşürüp yolladı. Öksürük yoksa ates düstüyse sorun yok dedi. Özel hastane ayrıca
Özel hastaneler şuan devlet hastanelerinden daha bilinçsiz zaten içeri covid hasta kabul etmek istemiyorlardı en başında birçoğu. Hastaya kit yapmadiysa tomo da cekmeyip direk yolladiysa bu asla taşımadığı anlamina gelmiyor. Ama şuan bircok yer aşırı doluluk sebebiyle bunu uyguluyor malesef ve ates düşürücü alıp kendini iyi hisseden kol geziyor karantinada kalmıyor. Bu yüzden bu salgın cinde sifir noktasına yaklasmisken bizde bu kadar yükseliyor kimse dogru düzgün takmıyor. Hastane her geleni kendi bunyesinde karantinaya alamiyor çünkü o kadar büyük bir sağlık bütçesi ve imkani yok. Bakiyorlar çok kötü durumda değil o yüzden öncelik kötü durumda olanların digerlerine evde karantina yapın diyorlar ama onlarda sizin dediginiz gibi yapabiliyorlarsa ( yapmiyorlar genelde) yaptıkları için her gün vaka ve ölüm duyuyoruz.

Özel hastaneler şuan devlet hastanelerinden daha bilinçsiz zaten içeri covid hasta kabul etmek istemiyorlardı en başında birçoğu. Hastaya kit yapmadiysa tomo da cekmeyip direk yolladiysa bu asla taşımadığı anlamina gelmiyor. Ama şuan bircok yer aşırı doluluk sebebiyle bunu uyguluyor malesef ve ates düşürücü alıp kendini iyi hisseden kol geziyor karantinada kalmıyor. Bu yüzden bu salgın cinde sifir noktasına yaklasmisken bizde bu kadar yükseliyor kimse dogru düzgün takmıyor. Hastane her geleni kendi bunyesinde karantinaya alamiyor çünkü o kadar büyük bir sağlık bütçesi ve imkani yok. Bakiyorlar çok kötü durumda değil o yüzden öncelik kötü durumda olanların digerlerine evde karantina yapın diyorlar ama onlarda sizin dediginiz gibi yapabiliyorlarsa ( yapmiyorlar genelde) yaptıkları için her gün vaka ve ölüm duyuyoruz.
Arkadasimin dedigine göre 35 kisi karantina odasindaymış oraya koysalar kesin hastaydım dedi. Belki de durumu ağır değil diye test yapmadılar sizin dediginiz gibi. Belki de arkadaşım abartmistir hastalık hastası biraz. Süekli atesim var öksürüyorum hastayim der.

Her durumda test yapıldığına inancımı kaybettim malesef ta ki gecen gun calistigi kurumda pozitif 20 vaka olduğunu ve onlarla temas etme ihtimali olduğunu söyleyen kardeşime test yapmadan tomografi yi yeterli görüp yolladıkları için!!! Tomogrsfiyle anlaşılsa test yapılmazdı kimseye ne diyeyim testleri idareli kullanıyorlar demek ... tamamen bilinçsizlik bu başka adi yok ihtimal dahilinde olan herkeze bu test yapılmalı hiç belirti göstermeden taşıyıcı olabilir sonuçta

Son düzenleme:
Hastanede çalışıyorsunuz ve hemşiresiniz. Bu virüsün nasıl bulaşacağını bizden daha iyi bilmelisiniz. :işsiz: Kusura bakmayın ama hemşireyim diyen birisi sağlık konusunda bu kadar bilinçsiz olmamalı.

Buraya yazacağınıza madem hemşiresiniz çalıştığınız hastanede test yaptırın.

Endişe etmeyin bence kendinizi izole edin yapabiliyorsanız. Geçen bir arkadaşım yüksek ates sebebiyle gitti önce atesini düşürmüsler atesini düşüremeseler test yapıp karantinaya alacaklarmış. Demek ki ateş düşürülebiliyor,öksürük azaltilabiliyorsa risk grubunda değil demek oluyormuş.
Hic oyle düsünmeyin ates düşürücü ile atesleri dusen 2 yakinim 13.gunde hastaneye kaldırıldı agir zatürre cok.kotuler

Çalıştıgım hastane değil sağlık ocağı vr kimseye ulaşamadım burdan bilinçli insanlar varsa diye panikle yazdım. Çok pardon ya gerçekten

Sağlık ocağında virüsü kapmanız daha yüksek ihtimal. Anlamadığım size eğitim verilmiyor mu covit hakkında? Tuhaf geldi konu

Ben hemşireyim geçen gün işyerimde bir arkadaşımla karşılaştık yani bi işi için gelmişti sohbet ettik açık hava da ama herhangi bi temasımız olmadı konuştuk sadece biraz önce aradı ve işyerinden bi arkadaşı korona pozitif çıkmış okadar kötüyüm ki kendisi de grip gibiymiş sizce varsa bana da bulaşmışmıdır ailemle yaşıyorum ben tek korkum onlara bulaştırmak şuan elim ayagım titriyor 184 aradım telesekreter çıkıyo herhangi bir bilgi alamadım ne yapcam ben arkadaşım teste gitcek oda bugun öğrenmiş

Eklentiler

• 870D519B-CFBE-43E8-9C50-4A59FB25045B.webp
    870D519B-CFBE-43E8-9C50-4A59FB25045B.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 44
ya bu hafif atlatanlarin sikayetleri neler acaba biliyormusunuz
Hiç bir şikayeti olmuyor hafif atlatanlarin. Benim akrabama yeni tanı koyuldu. Hiç bir belirtisi yokmuş kesinlikle. Çalıştığı yerde çikinca herkese zorunlu test yapmışlar,öyle ogrenmis. Doktor ilaç bile vermemiş - üstelik eve yollamış,kendini izole et diye

bende tam tersi 3 gundur ates yok ama cigerlerim yerinden sokulecek gibi agriyor
usuttum ozaman
Gençlerde sırt ağrısı, kuru öksürük, hafif ateş veya ateşsiz seyredebiliyor. Sizde hasta olabilirsiniz ama hafif geçiriyor olabilirsiniz. Kimseyle temas etmeyin. Evde karantinaya alın. Aynı evde başkası varsa tüm evi sürekli havalandırıp sizin bir odaya sabitlenmenizmlaxım. Kapının altını kapatıp, yemeği orda yiyip tuvalette gittiğinizde iyice havalandırıp sifonu kapalı kapattıktan sonra çekmeniz ve sürekli eldiven ve maske ile gezmeniz lazım.

Sağlık ocaklari zaten riskli yerler Sizlerin düzenli test yaptırması gerek diye düşünüyorum belirti olmaksızın

Ben hemşireyim geçen gün işyerimde bir arkadaşımla karşılaştık yani bi işi için gelmişti sohbet ettik açık hava da ama herhangi bi temasımız olmadı konuştuk sadece biraz önce aradı ve işyerinden bi arkadaşı korona pozitif çıkmış okadar kötüyüm ki kendisi de grip gibiymiş sizce varsa bana da bulaşmışmıdır ailemle yaşıyorum ben tek korkum onlara bulaştırmak şuan elim ayagım titriyor 184 aradım telesekreter çıkıyo herhangi bir bilgi alamadım ne yapcam ben arkadaşım teste gitcek oda bugun öğrenmiş

Hemşire hanım en erken 3. Gün en geç 14 gün( bazıları 37 güne kadar hastalık taşıyıcısı olabilirmiş) semptom verir deniliyor. Siz temas ettiyseniz eğer sizin kendinizi karantinaya almanız lazım ama zaten ailenizle yaşıyorsanız çalıştığınız yerden eve taşıma riskini düşünerek hareket etmeniz lazım. Zor biliyorum ama böyle. Gençlerde hiç semptom vermeyebilir, ateş olabilir, konjonktivit, ishal, burun akıntısı, boğazda yanma vs olabilir. Siz bekleyip test yapıp kendinizi ailenizden izole ermeniz lazım.Kimseyle temas etmeyin. Evde karantinaya alın. Aynı evde başkası varsa tüm evi sürekli havalandırıp sizin bir odaya sabitlenmenizmlaxım. Kapının altını kapatıp, yemeği orda yiyip tuvalette gittiğinizde iyice havalandırıp sifonu kapalı kapattıktan sonra çekmeniz ve sürekli eldiven ve maske ile gezmeniz lazım.

Gençlerde sırt ağrısı, kuru öksürük, hafif ateş veya ateşsiz seyredebiliyor. Sizde hasta olabilirsiniz ama hafif geçiriyor olabilirsiniz. Kimseyle temas etmeyin. Evde karantinaya alın. Aynı evde başkası varsa tüm evi sürekli havalandırıp sizin bir odaya sabitlenmenizmlaxım. Kapının altını kapatıp, yemeği orda yiyip tuvalette gittiğinizde iyice havalandırıp sifonu kapalı kapattıktan sonra çekmeniz ve sürekli eldiven ve maske ile gezmeniz lazım.
evde 2 yasinda kanguru gibi gezdigim cocuk varken bu soylediginiz cok zor 😟

Her corona hastasi hastanede kalabilir mi, mantik disi zaten.Kritik durumda olanlar sadece yatis yapiliyor.Hastaysaniz evde kendinizi karabtinaya alacaksiniz, kendi takibinizi yapacaksiniz iyilesme yerine kotulesme oluyorsa hastaneye gideceksiniz.Buralarda boyle...

saglık ocagı hastane tıp merkezı ambulans ekıbı hasta bakıcı farketmez bu tarz salgınlarda tum saglık calısanlarına bılgı verılmesı gerek
hemsıre bılmıyorsa ve panık yapıyorsa ne dıyecegımı bılemedım
sıze soylemıyorum he konu sahıbı sonucta sıze bılgı verılmezse sız nerden bıleceksınız hepımız gıbı bızım gıbı panıklersınız tabı
sısteme sınırlendım sadece

allah korusun hepımızı
tedbırı elden bırakmadan ama akıl saglıgımızıda kaybetmeden sakin sakin yasayalım

Back
X