Geçici bir durum mudur?

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.179
11.094
248
Merhaba güzel hanımlar 💜

7 yıllık evliyiz. 3 aylık bebeğim var.

Bebekten önce hayatımdan, evliliğimden çok memnumdum. İç huzurumu bulmuştum. Eşime "bebek, ev, araba vs. vs. hiçbir şey olmadan bu hayatı sürerim seninle" diyodum. Şu anda da hayatımdan memnunum, bebeğimi çok çok seviyorum. İyi ki olmuş. Orda bi sorun yok. Herkes bilir ki bi alışma süreci olacak. Çünkü çalışıyordum, arkadaşlarımla bi yerlere gidiyordum. Kısacası bambaşka bi hayattan başka bi hayata alışmaya çalışıyorum.

Eşim bana eskisi gibi ilgi göstermeye çalışıyor sağ olsun ama ben eskisi gibi sevgisini hissedemiyorum sanki. Doğal olarak ikimizinde odağı bebek. Bunu da normal ve geçici kabul ediyorum.

Ama benim herkese ve her şeye tahammülüm bitmiş gibi hissediyorum. Hatta bunu bi ara sinir anımda eşime "sana artık tahammülüm kalmadı" dedim ve çok kötü oldu aramız 2-3 gün.

Aslında tahammülüm dediğim gibi herkese ve her şeye karşı ama yansıtabildiğim tek kişi eşim . Eşimi seviyorum.

Bugün yine bana "konuşmamız lazım" dedi. Her şey de azarlıyorsun artık dedi. Ben de fark ediyorum bunu yaptığımı ama kendimi tutamıyorum. Niye böyle oldu bilmiyorum . Böyle giderse ne olacak onu da bilmiyorum...

Eksik yazmış olabilirim. Yorum geldikçe eklerim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Merhaba güzel hanımlar 💜

Bebekten önce hayatımdan, evliliğimden çok memnumdum. İç huzurumu bulmuştum. Eşime "bebek, ev, araba vs. vs. hiçbir şey olmadan bu hayatı sürerim seninle" diyodum. Şu anda da hayatımdan memnunum, bebeğimi çok çok seviyorum. İyi ki olmuş. Orda bi sorun yok. Herkes bilir ki bi alışma süreci olacak. Çünkü çalışıyordum, arkadaşlarımla bi yerlere gidiyordum. Kısacası bambaşka bi hayattan başka bi hayata alışmaya çalışıyorum.

Eşim bana eskisi gibi ilgi göstermeye çalışıyor sağ olsun ama ben eskisi gibi sevgisini hissedemiyorum sanki. Doğal olarak ikimizinde odağı bebek. Bunu da normal ve geçici kabul ediyorum.

Ama benim herkese ve her şeye tahammülüm bitmiş gibi hissediyorum. Hatta bunu bi ara sinir anımda eşime "sana artık tahammülüm kalmadı" dedim ve çok kötü oldu aramız 2-3 gün.

Aslında tahammülüm dediğim gibi herkese ve her şeye karşı ama yansıtabildiğim tek kişi eşim . Eşimi seviyorum.

Bugün yine bana "konuşmamız lazım" dedi. Her şey de azarlıyorsun artık dedi. Ben de fark ediyorum bunu yaptığımı ama kendimi tutamıyorum. Niye böyle oldu bilmiyorum . Böyle giderse ne olacak onu da bilmiyorum...

10. Aydan bildiriyorum geçiyor sizin de geçecek.. siz henüz lohusa sayılırsınız. Ay Bugün 2. Lohusa konusu bu. Lohusa konularına yazmaya bayılıyorum 🥰. Sağlıkla büyütün

Kolay değil ki iki kişilik hayatınıza yeni bir can katıldı.. Çalışıyormuşsunuz ve sosyal olan bir hayatınız varmış. Alışma süreciniz belli ki zor oluyor.. Psikolojik destek alabilirsiniz belki de çift terapisi.. En azından eşinizle aranız çok soğumadan. Eşiniz de iletişime açık birisi herhalde en azından dışardan bir göz bakış açınızı değiştirir.

10. Aydan bildiriyorum geçiyor sizin de geçecek.. siz henüz lohusa sayılırsınız. Ay Bugün 2. Lohusa konusu bu. Lohusa konularına yazmaya bayılıyorum 🥰. Sağlıkla büyütün
Çok teşekkür ederim. Ayy ben konu açtıktan sonra baktım benim gibi bi.kiii daha açmış çok benzer 😂🙈

Böyle kendinizi telkin edecek bir yol mu bulsanız . Eminim eşiniz de o adaptasyon döneminden geçiyordur . Sizi de anlıyorum o ilk endişeler falan zor bir süreç . Kimseye kizamadiginiz için eşinize yüklendiğinizi söylemişsiniz. Acaba o sinir harbiniz sırasında dışarı ciksaniz bir hava alsanız

Her sabah kalk guzelce elini yüzünü yika ufaktan ev islerini hallet sonra bebisini giydir kendin giyin süslen koy bebek arabasına yürüyüş yap market gez bi kahve ic gerekirse arkadaşlarına git. Yani demem o ki lohusa psikolojisinden cik. Hersey daha güzel olacak Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin minnosunu. Unutma sen cok özel ve güzel bir kadınsın annesin 🥰🥰

Yorgunsunuz muhtemelen, yorgunken tolerans düşüyor maalesef. Ama eşiniz suçlusu değil bu durumun. Bence yeterince yardım görüyorsanız eşinizden, durumu anlatıp özür dileyin. Anlayış isteyin biz süre
Evet sağ olsun yardım ediyor. Ben sürekli azarlar tarzı konuştuğumu fark edip frenlemeye çalışyorum ama olmuyo.

Böyle kendinizi telkin edecek bir yol mu bulsanız . Eminim eşiniz de o adaptasyon döneminden geçiyordur . Sizi de anlıyorum o ilk endişeler falan zor bir süreç . Kimseye kizamadiginiz için eşinize yüklendiğinizi söylemişsiniz. Acaba o sinir harbiniz sırasında dışarı ciksaniz bir hava alsanız
Hiçbi yere gidemiyorum ki. Bir de anlık oluyo. Sürekli bi tartışma hali yok. Ben o an azarlıyo gibi bi cümle kuruyorum. Çoğunda eşim de ses çıkarmıyo ama biriktiriyo demek

Hiçbi yere gidemiyorum ki. Bir de anlık oluyo. Sürekli bi tartışma hali yok. Ben o an azarlıyo gibi bi cümle kuruyorum. Çoğunda eşim de ses çıkarmıyo ama biriktiriyo demek
Demek ki durum onu kirmaya başlamış acaba duygularınızı açık açık ifade mi etseniz . Yani ben şu an çok endişeliyim , bebekle birlikte çok sorumluluğum artti arada yükseldiğimin farkındayim ve üzgünüm gibi ne hissediyorsanız anlatsaniz

Evet sağ olsun yardım ediyor. Ben sürekli azarlar tarzı konuştuğumu fark edip frenlemeye çalışyorum ama olmuyo.
Ne icin azarliyosunuz mesela?
Benimki 6 aylik olucak bende azarliyorum. Ama ben kendimi hakli goruyorum 😂 mesela cocugu zar zor uyutuyorum, uyku gerilemesi dönemindeyiz, ses yapio azarliyorum

Merhaba güzel hanımlar 💜

bebek lohusalık değil psikolojik bir sıkıntının yeni başlangıcı gibi duruyor bir destek alın

Bu resmen ben 🙈

Uykusuzluk çok fena
Her şeyin sebebi o bence

Aynı şekilde düşünüyorum hamileyken neler geldi başıma
Ama üstümde resmen ermiş sakinliği vardı
Şimdi sinek geçse sineği bıçaklamaya kalkabilirim

Arada her saat değil de 2 saatte bi uyandığım gecelerin sabahında bile daha az gergin olduğumu fark ettim
Demek ki bi 3-4 saat kesintisiz uyuyabilsem hayatım değişecek 😂

Ne icin azarliyosunuz mesela?
Benimki 6 aylik olucak bende azarliyorum. Ama ben kendimi hakli goruyorum 😂 mesela cocugu zar zor uyutuyorum, uyku gerilemesi dönemindeyiz, ses yapio azarliyorum
😂😂
Yani ne bileyim en ufak şeyler. Bebek bakımıyla ilgili mesela. Bi şey oluyo "şunu yapsana hemen" diye kızarak söylüyorum

Genel de erkekler çocuktan sonra eşini kıskanır ilgi ister sizde tam tersi olmuş. Uykusuz kalıyorsunuz büyük ihtimalle o sinir yapar . Yakınlarınızdan yardım isteyin uyuyun. İyi bir uyku eşittir neşe. Yani ben öyle düşünüyorum :)

Genel de erkekler çocuktan sonra eşini kıskanır ilgi ister sizde tam tersi olmuş. Uykusuz kalıyorsunuz büyük ihtimalle o sinir yapar . Yakınlarınızdan yardım isteyin uyuyun. İyi bir uyku eşittir neşe. Yani ben öyle düşünüyorum :)

Yanımızda hiç kimse yok. Bi ben bi eşim. Aileler ayrı şehirde maalesef. Eşim yardim etmeye çalışsa da bebek bakımında çok tek kaldım gerçekten

Normal normal bende o durum bebeler iki olduğu için X2 şeklinde 🙈
Geçecek, geçecek diye evde dolanıp duruyorum 😂😂 Tarkan sağolsun tam zamanında çıkardı şarkıyı 🤭

Eşinle konuş bence, konuşmadan anlamayacak demek ki zor bir süreçten geçiyorsun 🙈
Benimki farkına varıp gelip hemen bi saçımı okşuyor geçecek hayatım biraz daha sabır diyor iyi geliyor.
Söyle eşinde gereksiz kadın alınganlığı yapacağına geçecek desin 😂😂

Yanımızda hiç kimse yok. Bi ben bi eşim. Aileler ayrı şehirde maalesef. Eşim yardim etmeye çalışsa da bebek bakımında çok tek kaldım gerçekten
Kıyamam. Uykusuzluk bende çok kaba bir hal yapardı . Umarım tez zamanda düzelir. Ben o zamanlar kız kardeşimi çağırdım yanıma . sizin de gelebilecek bir yakınınızın varsa çok rahat edersiniz.komsu diyeceğim ama güven olmuyor kimseye bu zamanda akrabamdan başka

Back
X