Geçim derdi.. Eşime üzülüyorum

Arada resmi hiçbirşey yokken kendi alın terini nereye harcarsa harcar ha nişanlıdır düğün evveli birikimi ezer nişanlısına ailem istedi verdim der o zaman da benim fikrimce kiz bunu ailede onaylatmali tepkisi belli olmalı ama bu konuda hep yardim etmiş diyor kendisinden evvel olan olaylar yani hesabını sormak karşılığını beklemek bu durumda konusahibine düşmüyor bence.
Şimdi, adam ev almış. Peşinat verdiyse aileye aman aman yardımı olmamıştır. Ailesi verdiyse aile hiç yardim etmiyor değil. Düğün borçları zaten ailede imiş, konu sahibinin kocası sadece ev kredisi ödüyor evlendiğinden beri. Düğün borçlarını aile ödedi ise aile hiç yardım etmemiş değildir, eğer adam ödedi ise aileye aman aman yardım etmiş değildir. Adam maaşlı çalışan sonuçta, zibilyonlar kazanmıyor. Mlscm hanımın ailesi ne yapmış hiç demiyor oraları.:)

Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Siz söylemezseniz elinizin darda olduğunu nereden bilecek?ayrıca kaldı 2 gün.dunden bugüne 400 tl nin kaç lirasını harcadınız?

Ay hatırladım Katip şimdi sen söyleyince, hıyar kocadan, damızlık, aile apartmanında hizmetçi yerindeki zavallı eltiden… Çok üzülmüştüm eltiye, konu sahibi yatsın kalksın kocasına dua etsin, bir de ailenin biraz dışında kaldı diye hayıflanıyordu, eltisini gözünün önüne getirsin.

Bence konu sahibi hiç ses etmesin, gayet de iyi kurtarmış kendini. Durumu da gayet iyi duruyor, biraz daha birikim istiyorsa çocuk da yokmuş girsin mis gibi çalışsın.

Sözüm meclisten dışarı aileye bir Iphone parası verince, yaşadığı eve biraz destek olunca aslan kesiliyor ben yaptım ben ettim benim sayemde demagojileri bitmiyor. Ailenin yaptığı ettiği verdiği hiç gözükmüyor. Ben karakter olarak haz etmem, eşine bekarken kök aileye verdiğinin dedikodusunu yapan, mağdur rollerine giren erkeklerden.
Ya bi de şu şekil modeller var , kendi maaşı ile abisini evlendirmiş, babasının evini yapmış , kendine bir sandık çeyiz zor dizmiş ama eş ailesi evler arabalar altınlar eşyalar verecek diye bekleyen.:D Adamların ailesine verdiği üç kuruş zorlarına gidiyor utanmıyorlar da.

Benim konudan çıkarımım hic bir erkek sevgiliyken sozluyken ,nisanliyken hatta evlendiğin de "bekârken abime borç verdim,yardim ettim ,ablam zordaydı destek oldum,babam hastaydı evi ben gecindirdim "minvalinde olayları iyi niyetle bile olsa anlatmamalı..kardesler aralarında halleder veya etmez utanır vs istemez ama eğer bunu sorun ediyorsa mesafe koyar vs burda sizi ilgilendiren nedir?esim isteyemez derken siz mi isteyeceksiniz kaynınizdan? Yoksa bak sen vermişsin o vermiyor diyip kulağına mi fisildayacaksiniz sürekli?
Gerçekten ben de bunu anlayamıyorum. İnsanların kendini büyüten ailesine kardeşlerine nasıl davrandıklarına onlar için ne yaptıklarına karışıyorlar resmen ilginç bir durum 🤦🏻‍♀️ Kocam gelip benim kardeşime verdiğim vereceğim paraya karışsa hoooop derim yani sana ne oluyor

Kocasini dusundugune inaniyordum az kalsin😐😂 koronaykenden ise gitsin demezsin😐😐
Ay ne sinir oldu millet, koronanın en çok can alan zamanları, millet eşinin dostunun cenazesine katılamıyor, hanım altın derdine düşmüş.

Ay ne sinir oldu millet, koronanın en çok can alan zamanları, millet eşinin dostunun cenazesine katılamıyor, hanım altın derdine düşmüş.
Ay sahiden mi adamı hasta hasta işe göndermeye kalkmış?
Ya bir de zaten bu konunun neresinden kocasına üzüldüğünü çıkaracağız ki? Konu sahibinin tek derdi az parayla geçinmek zorunda kalmak, rahatının kaçması vs. Kocasının kardeş dramı ya da üzüntüsü, kaygıları vs. değil. Sırf kendini düşünüyor zaten, konu içeriğinde kocasının nasıl hissettiğini vs. yazmamış. Sürekli kendisi ve beklentileri var.
Ben olsam kocam ne yapsa da yetiremiyor, ay sonuna elimizde para kalmıyor. Acaba kocam ne hissediyordur diye düşünür dururdum. Parasızlıktan canına kıyanlar var, okuyoruz işte gazeteden. Adamın psikolojisi ne durumda acaba diye çivi gibi aklıma saplanırdı. Evde şeker paketleme, olası tasarruf planları vs. artık elimden ne gelirse yapmaya çalışırdım. Yeter ki adamın nefesi bir nebze açılsın. Öyle kendin evde yat, ondan bundan para bekle. Bu mu mükemmel eşlik?
Benim annem de iki çocuğu varken başladı işe. Bize de kimse bakmadı, ikimiz de ilkokuldaydık. Okulumuza gittik, anahtarla kapıyı açtık, oturduk evimizde. İnsan isterse çok şey başarıyor, bahaneleri geçin lütfen.

Tek derdim para 💵 bu yazanlar eminim çok sakin geçim düşünmeyen yan gelip yatan türlerdendir boş boş konuşuyorlar birde utanmadan konularımı ıslayıp ıslayıp yazıyorlar ne komiksiniz yaaa 😂😂😂
Yooo, yan gelip yatmıyoruz. Yazan üyelerin çoğu çalışan kadınlardan oluşuyor, ben de dahil. Çalışmayanlar da eşlerinin tepesine binip, ondan bundan para beklemiyorlar, emin olun. En azından hasta kocalarını işe göndermeye kalkmıyorlardır.

Tek derdim para 💵 bu yazanlar eminim çok sakin geçim düşünmeyen yan gelip yatan türlerdendir boş boş konuşuyorlar birde utanmadan konularımı ıslayıp ıslayıp yazıyorlar ne komiksiniz yaaa 😂😂😂
Tabii ki öyle değiliz, ben ek işe gönderdim kocamı sabah. Dün de göndermiştim. Boza sattırıyorum ama gitmiyor işler iyi şimdi. Ne yaptırsam ki???

Evet o kayindan para bekliyor şimdi. İşleri açılmış, 4 çocuklu ailesine yetmiş konu sahibi ve eşine yardım etmesi gerekiyormuş.
Ay bi dakka eşi devamlı çalışıyordu ek iş fln yapıyordu hatta covid olmuşken de çalışmasını bekliyordu konu sahibi sanki.. doğru mu hatırlıyorum🤯🤦‍♀️

Back
X