Geçim derdi,

üşenmedim 25 sayfayıda okudum...bızımde gelırımız 3000 cıvarı ama bende işe gırdım bu ay artık nasıpse 5500 cıvarı olacak
bızde kart borcu var msela.o bükuyo belımızı...yoksa kıra 1000 tl faturalar 400 tl kreş 350 tl kalanla gayet ıyı gecınırız ama hep karta yatırıyoz.....
dısardan yemek yemeyı sevıyorum haftada bır kere yerız mutlaka...gıtmesek bıle dısardan soylerız.....pizzadır balıktır pidedır
alışverısı bende toplu yaparım uygun marketten ama bır ay gıtmıyor genelde 15-20 gun
etı kıymayı et ve balık kurumundan alıcam artık cunku baya farkediyomuş....hemde guzelmış çünkü ette tavukta ucuzluk aramazdım heryerden almam
bu arada bımın bezını kullanıyorum aylardır oncelerı prıma kullanıyodum keşke daha once gecseymısım hem ucuz hem guzel

Sizin konunuzla tam uyumlu bir cevap olmayacak ama genelleme yaparak düşüncelerimi yazmak istiyorum.

Bankalardan kredi kartlarından, faiz ve İsraftan uzak durmak en temel maddeler bana göre.

Bunların yerine şükür etmek ve paranın huzur değil rahatlık getirdiğini en büyük zenginliğin sağlık olduğunu hatırda tutmak gerekiyor.

Bizden iyi durumdakilere değilde bizden kötü durumda olanlara bakmakta gerekli.
Suriyeli bir aile olduğumuzu ve ülkemiz dışında başka bir ülkede hayat mücadelesi verdiğimiz empatisini sık sık yapmalıyız diye düşünüyorum.

Sizi cok taktır ettim.Ne kadar kıbarsınız
Teşekkür ederim, siz de çok kibarsınız. ❤ Çok msj yazıldı, Çok güzel fikirler edindik bu konuda. Mesele hepimizin ortak dertlerinden biri. Geçim derdi bitmez tabiki, piyango falan çıkmazsa☺

Son düzenleme:
Geçim kış günlerinde zor
Bence kota koyun 2500 tlnin faturalarini ciktiktan sonra geriye kalani 5e bolun her haftaya duseni alin ve bir haftaliginizi da ayirin olaganustu harcamalar icin.

aylık 2500 lira lafı ve başlığa geçim derdi yazmanız benim gücüme gitti. yazıyımda içimde kalmasın.

İnanin bu parayla buyuksehirlerde yaşamak kolay değil. .kiralar 1000 liradan başlıyor ..çocuk olunca okul için mesela kötü mahallelerde oturulmuyor..tabiki asgari ücretten iyi ama her zaman ķ ötürü mu görelim?artık ev almak bile ne kadar zor buyuksehirlerde..insan bir sınemaya gitmek istiyor ..giderek ülkede gelir dağılımı adaletsizlesiyor bunu kabul etmek lazım. .

Sonuçta o peynir ekmek gibi satılan evleri memurlar yada asgari ücretle gecinenler almıyor ..o özel okullarda kimlerin çocukları okuyor?18 yaşında gençlerin altında bmwler nasıl oluyor?
Şukretmek güzel ama insanca yaşamak için parada lazım. .

Buyuksehirlerde inan o p arada yetmiyor arkadaşım. .Yalnızca yakıt 400 lira verebiliyorsun..eğer ailenden ev yoksa zor..
Yol parasıyla zaten eline kalan para asgari ücret bile olmuyor bazen..

İstanbul şartları için bu para az kabul ediyorum

Back
X