geçim derdine dustuk niye el atan yok niyeeeee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.837
1.746
133
40
kiralar 10 bin oldu asgari ucret 11.400 napalim biz ev sahibine mi calisalim niye el atilmiyo. ev sahipleri isine gelmedi mi cikin diyor. bize çıkın dedi ev arıyorum 8000 olan evler kelepir evler... o bile cok fiyat olarak cadirda mi yasayalim biz. niye hukumet el atmiyor niye ne zaman düzelecek... pskolojim bitti. iki kucuk cocuk calisamiyorum esim calisiyor. ev sahibi tutturdu evi satacagim cikin diyor. Allah im mazot olmus 40 tl. market desen el yakiyor...

Son düzenleme:
Hangi şehirdesiniz?

Hele istanbul çok fena oldu. Biz eşimle gitmek istiyoruz nasip olur inşallah. Keşke başka çaresi olsa! Bir şeylerin ama maalesef. İstanbuldaysanız dönün memleketinize

Ev kiralari cok buyuk sıkıntı olmaya basladi. Kucuk bir sehire tasinmayi dusunur musunuz?

Çıkın dese de çıkmayın. Kiranızı zamanında düzgün yatırıyorsanız sizi çıkarması hayli zor

Ne kadar avunursun bilemem ama ülkenin yarısından çoğu seninle aynı durumda.

Öyle bir şey ki artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz, hiçbir şeyin sınırı yok, eskiden kabul edilemez görünen fiyatlara mecburen eyvallah diyoruz. En kötüsü de nerede duracak ya da duracak mı belli değil.

Bir kere orta sınıf diye bir şey kalmadı. Bir tarafta ultra lüks hayatlar yaşayan oluk oluk para akıtan insanlar, diğer tarafta biz fakirler

bu konuda el atılacak tam olarak nasıl bir çözüm öneriyorsunuz
zaten %25 gibi bir sınır getirdiler
kiranızı bankadan yatırıyor olsaydınız %25 zammı yapar 5. yıl dolana kadar otururdunuz sonra ev sahibi güncelleme davası açabilirdi ancak

ama sizin ne sözleşmeniz var ne kirayı bankaya yatırıyorsunuz yani hukukla olacak şeyleri siz baştan tüketmişsiniz şimdi size kimin ne önermesini bekliyorsunuz ki?

ha
ülkenin hali hal mi
değil.
fakat bunun böyle olacağı belli değil miydi?
bağıra bağıra gelmedi mi. sizce herhangi bir çözüm umudu var mı. çünkü bence yok da.

tek maaşla kirada ve 2 çocuk yaparak yürek yemiş olduğunuzu düşünüyorum ben mesela
-evet bu ülkede yaşıyorum sizden büyüğüm ve ben çocuk yap-a-mıyorum yapsam güvenemem çünkü büyütebileceğime. bebek yapmam için ülkeden gitmem lazım. onun için de ciddi ciddi düşünüyoruz yaşım sebebiyle yapsam mı diye...
biz de bu ülkenin şartları daha iyi olsun isterdik ama görüyoruz ki günden güne batıyoruz.

ülkeler böyle batar. batıyoruz derken kast edilen buydu.
yani öyle dükkan değil ki bu kapatıp gidelim. 80 milyonluk ülke batık dükkan gibi kapatıp gidemez.

böyle batar işte. asgari ücret kiraya yetmez. kiradan faturadan sonra ekmek parası kalmaz.
anne babanızla birlik oturursunuz
2 aile bir ev tutarsınız...kardeşinizle ablanızla.
dibin dibi hep vardır.
daha biz dibe gelmedik.

Aman ne alaka sizde. Şimdi insanlar evlenince dur bakalım ekonomi nasıl olacak diye çocuk mu yapmasın. Bence iki çocuk çok aşırı değil eşiyle sorunları yoksa

Bizde hemen hemen aynı durumdayz. Ev sahibi önce saticam dedi eşim ev bulamadığını faln söyleyince de bekleyin acele etmeyin demiş hiç anlamadk ne yapıyor. Bu ay 2. Senemz doluyor aşırı bir kira isterse memleket yolu görünüyor bize

Aman ne alaka sizde. Şimdi insanlar evlenince dur bakalım ekonomi nasıl olacak diye çocuk mu yapmasın. Bence iki çocuk çok aşırı değil eşiyle sorunları yoksa
ikinci cocukta ulke bu kadar kotu degildi zaten... su an tukenmis durumdayiz 3 kisi calissan yine ev alınmıyor mesela. eskiden 2 kisi calistin mi birinin maasiyla ev alinirdi hatta o 1 den azda olsa artartdi. neyse canm skkn uzgunum

ikinci cocukta ulke bu kadar kotu degildi zaten... su an tukenmis durumdayiz 3 kisi calissan yine ev alınmıyor mesela. eskiden 2 kisi calistin mi birinin maasiyla ev alinirdi hatta o 1 den azda olsa artartdi. neyse canm skkn uzgunum
İşte onu diyorum şimdi önceden çocuğu olanlar napalım yani kapının önüne mi koyalım bir anda ipler koptu. Aslında bir anda kopmadı da öyle oldu diyelim. Maalesef zaten biz 2 kişi birde bir buçuk yaşında oğlum sadece mutfak masrafı 5 6 bin tutuyor

valla çocukları küçük, yeni yapmış
bu kira sorunu bu ay çıkmadı son 2 senedir var ve daha da çoğalacak...

ben yapmasın filan demiyorum demek de haddime değil zaten
sadece kirada oturup, tek maaşlı olup 2 çocuk yapanın yürek yemiş olduğunu düşünüyorum

biz tek maaşla 2 çocuk büyütüp kira verilebilecek bir ülke değiliz.
son 2-3 senedir değiliz. bundan sonra hiç olmayacağız.

ha köyüne gider ninesinin evinde oturur bağ bahçe yapar tavuk inek besler
kayınbabasının 3+1 evinde çocuklarıyla birlik oturur
annesinin evinin altına tşaınır çocukları ona bırakır kendi işe girer

bilemem yani bence bu yürek yemektir, size göre insanların çocuk yapma hakkıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…